2017 BURÇ YORUMLARI

3375

2017 BURÇ YORUMLARI

 

2017 burç yorumlarına başlamadan önce senenin önemli gezegen hareketlerine bir bakalım.

Merkür gezegeni Retro hareketi tarihleri:  

19 Aralık 2016 yılında başlayan Merkür Retrosu 8 Ocak 2017 tarihinde düzeliyor.

10 Nisan – 3 Mayıs 2017 tarihleri arası Merkür Retro hareketinde.

13 Ağustos – 5 Eylül 2017 tarihleri arası Merkür Başak burcunda Retro oluyor.

3 – 23 Aralık 2017 tarihlerinde Yay burcunda Merkür Retro hareketinde.

Merkür 2017 ‘de 4 kez geri harekette bulunacak. Bu tarihler arasında iletişim, elektronik eşyalarla ilgili problemler, ikili ilişkilerde yanlış anlaşılmalar konularında bazı olaylar gün yüzüne çıkabilir. İş hayatında ise önemli bir proje imza atmamak ( atılacaksa da her türlü detaya önemle vakit ayırmak) veya yeni bir oluşuma girişmemek son derece önemli.  Bunları zihinsel anlamda planlamak, değerlendirmek için Merkür retrosu uygun zamandır. Yürürlüğe koymak için ise retro bitiş tarihini beklemek yerinde olacaktır. Taşınma, ev alma, satma, kiralama gibi işlemler için kesinlikle acale edilmemeli, mümkünse yine Merkür retro bitiş tarihi tercih edilmelidir. Çıkılacak seyahatlerde karışıklık olmaması adına her ayrıntıya özen göstermekte de fayda var.

Venüs gezegeni Retro hareketi tarihi:

04 Mart-15 Nisan 2017 Venüs Retro

Her türlü estetik, güzellik konuları ile ilgili yapılacak girişimleri bu tarihlere denk getirmemek önemli. İlişki ve evliliklerde, anlaşmalarda, satın almalar ve harcamalarda çok dikkat edilmeli, imza atmamaya özen göstermeli. Fazlasıyla para harcama eğilimi söz konusu olabilir.  Bu dönemde eski bir sevgilinin tekrar gündeme gelmesi mümkün. Ancak bu geçici bir süreç olduğu için gelenin tekrar gitme eğiliminde olduğu da hesaba katılmalıdır.

Jüpiter gezegeni Retro hareketi tarihi:

06 Şubat 2017- 09 Haziran 2017 arası Jüpiter Retro

Bu tarihler arasında har varup harman savurma, dar kafalılık, fanatiklik, savurganlık, farklı radikal gruplara eğilim, pervasızlık, bencillik, kibirli tavırlar, üstünlük taslama, çevreye anlayışsız olma, dar kafalılığa eğilim göstermeme gibi davranışlara dikkat etmeli. (Haritadaki sabit yıldızlar ve gezegenlerin konumu ve açıları Jüpiter’in etkilerini zayıflatır veya arttırabilir.)

Satürn gezegeni Retro hareketi tarihi:

07 Nisan 2017- 26 Ağustos 2017 arası Satürn Retro

Bu tarihler arasında yaşamımızla alakalı düzenlememiz gereken temaları tespit etmek ve bunları kalıcı bir şekilde hayatımıza aktarmak adına hazırlık yapabiliriz. Dikkat etmemiz gereken en önemli şey; geçmiş hatalarımızdan ders çıkararak aynı yanlışları tekrar yapmamaya dikkat etmek olmalıdır. Aksi taktirde Satürn’ün sert hayat imtihanları daha da artan şiddette bizi zorlamaya devam edecektir.

Uranüs gezegeni Retro hareketi tarihi:

04 Ağustos 2017- 03 Ocak 2018 arası Uranüs Retro

Uranüs son derece gergin,  sabırsız, karışık, elektrik yüklü bir enerji taşır. Özellikle kazalarla ilişkilendirilir. Sinir sistemimizi de yakından ilgilendirir. Retro hareketi ile birlikte gezegenin enerjileri içe çekilir. Kişiyi özellikle özgürleşmeye, kural tanımamaya iterek içsel anlamda dürtmeye başlar. Bu tarihler arasında öfkemizi kontrol etmeli, toplum kurallarına uyum göstererek, ani tavırlardan kaçınmayla önem vermeliyiz.

Neptün gezegeni Retro hareketi tarihi:

17 Haziran – 23 Kasım 2017 arası Neptün Retro

Bu tarihler arasında hayalle gerçeği ayırt etmeyi zorlanacağımız için önemli kararları verirken son derece titiz hareket etmeliyiz. Belirsizlikler ve yanılgılar sonradan pişman olacağımız adımlar atmamıza neden olabilir.  Mühim karar aşamalarında bilirkişilere danışmakta fayda var.

Plüton gezegeni Retro hareketi tarihi:

21 Nisan- 29 Eylül 2017 arası Plüton Retro

Bu tarihler arasında saklı olan duygularımız su yüzüne çıkmaya çalıştığı için kendimizi ruhsal anlamda yenilememiz için ( farkında olmadan bilinçdışında) bize farklı deneyimler yaşatacak insanlarla bir araya gelebiliriz. Bu dönemden sonra başarısızlıklarımızla yüzleşmeyi başarmışsak aydınlanarak kendimizi geliştirme imkânı bulabiliriz.

2017 yılı Güneş ve Ay Tutulma Tarihleri:

11 Şubat 2017 Aslan burcu 22 derece 28 ̕ Ay Tutulması

26 Şubat 2017 Balık burcu 08 derece 12 ̕ Güneş Tutulması

07 Ağustos 2017 Kova burcu 15 derece 25̕ Ay Tutulması

21 Ağustos 2017’de Aslan burcu 28 derece 52 ̕ Ay Tutulması

Şimdi 2017 senesinde burcunuza göre sizi nelerin beklediğini görelim. 

AerisKOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR

Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar; 2017 senesi sizin hayatınızda köklü değişimler yaşayacağınız, yaşamınızı yeniden inşa edeceğiniz bir yıl olacak. Bu sene Nisan- Mayıs ayları arasında 4 gezegenin (Merkür, Venüs, Jüpiter, Satürn) Retro olması sebebiyle aşağıda bahsedeceğim konularda temkinli olmanızı tavsiye ederim.

Özellikle kariyer hayatınızda etik ve ahlaki yönden sizi sınayacak kişilerle yüz yüze gelebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; kendinizi ortaya koyarken özgüvenli davranmak yerine ölçüsüz hareketler sergilemekten kaçınmak olmalıdır. Karşınıza çıkacak olan fırsatları kaçırmamak adına gözünüzü açık tutmanızda fayda var. Ancak hukuki konularda bu sene sizi büyük zorlanmalar yaşamamak için risklerden uzak durmalı, size ortaklık teklif edecek insanlara karşı temkinli davranmalısınız.

Yaratıcı çalışmalarda sezgilerinizi de kullanarak içinizde var olan yeteneklerinizi fark edebilirsiniz. Spritüel konularda çalışmalar yapmak ve bu alanlarda eğitim almak için uygun bir yıl sizi bekliyor olacak. Mesleki anlamda yenilenmek için alternatif teklifleri değerlendirerek kariyer hayatınızda sizin işinize yaramayan kişileri eleme yoluna gideceksiniz.

Özgürlük isteğinizin yükselmesi ilişkilerinize de yansırken altı sağlam olmayan bir birlikteliğiniz varsa kendinize yeni bir yol çizmek isteyebilirsiniz.

Ruhsal anlamda farkındalığınızın artması ile vizyonunuz genişlerken radikal kararlar alabilirsiniz. Ancak önemli olan içsel dengenizi stabil tutmanız, doğru kişilerle kontak kurduğunuza da emin olmanızdır. Sabırlı ve akılcı olmanız son derece mühim.

Aşk hayatınızda duygusal anlamda yenilenme arzunuzun yüksek olması sebebiyle ilişkinizde bir ikileme düşebilirsiniz. Sorumluluklarınızın fazla olması sebebiyle aşkınıza yeteri kadar vakit ayıramıyorsanız karşı taraf için zorlayıcı etkiler yaratmanız söz konusu olabilir. Fakat artık mantıklı davranmanın vaktinin geldiğini düşünebilirsiniz. Sosyalleşme ihtiyarcınız fazlasıyla gündeme gelecek. Sıradan ilişkilerin artık sizin için bir anlamı olmadığını fark edeceksiniz. Arkadaş çevrenizden tanışacağınız yeni bir kişi kalbinizi çalmak isteyebilir. Özellikle bu kişileri retro döneminde hayatınıza almamanız ya da ciddi bir ilişkiye başlamamanız gerektiğini unutmayın. Nisan ayına kadar ilişkilerde fırtınalı bir dönem hakim iken yılın sonlarına doğru ortalık biraz sakinleşecek. Evlenmek isteyenler için Eylül ayı itibari ile gökyüzünün enerjileri daha uygun. Evli olanlar ise çocuk sahibi olmaya karar verebilirler.

Sağlık konusuna gelince senenin ilk aylarında özellikle baş bölgesinde ağrılar sizi biraz zorlayabilir. Yaptırmanız gereken tahlilleriniz varsa bunları ihmal etmemelisiniz.

lskdljks (12)BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR

Boğalar ve yükselen burcu Boğa olanlar; 2017 senesi sizin için son derece hareketli ve dinamik bir yıl olacak. Ancak bu yıl Nisan- Mayıs ayları arasında 4 gezegenin (Merkür, Venüs, Jüpiter, Satürn) Retro olması sebebiyle aşağıda bahsedeceğim konularda temkinli olmanızı tavsiye ederim.

Bu sene dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; Nisan ve Temmuz ayları arası maddi konularda karar alırken dikkatli davranmak olmalıdır. Özellikle Ocak ve Mayıs aylarında finansal beklentileriniz karşılanabilir. Ancak sonrasında bu konularda bazı hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz. Başkalarının kaynaklarından elde edeceğiniz kazançların yüksek olmasını fazlasıyla talep etmeniz nedeniyle duygusal anlamda gerilebilirsiniz.  Retro dönemlerinde önemli bir yatırım yapmamak, gayrimenkul alıp satmamak son derece mühim. Kısa süreli kar getireceğini umduğunuz girişimlerden beklediğiniz sonucu daha geç alabilirsiniz.

Yaşantınızı revize etmek, yapılandırmak adına atacağınız her türlü adım sonucunda yepyeni bir kimlikle ortaya çıkacaksınız. Ani gelişmeleri iyi organize ederseniz kazançlarını fazlasıyla görebilirsiniz. Ağustos ayından itibaren birçok konunun daha net bir şekilde ortaya çıktığını fark edeceksiniz.

Bilinçaltınızda sizi tetikleyen değişime zorlayan düşüncelerin etkisi altında olacaksınız. Bir yandan konfor alanınızdan çıkmakta güçlük çekerken diğer yandan yeniliği arzulayan ruhunuz sizi içsel anlamda gerebilir. Zihninizde oluşan gerilimi azaltmak adına yaşadığınız durumu kabullenmek, akışta kalmaya çalışmak ve sizi aşağı çekecek olan insanları kabullenmek son derece önemli.

Aşk hayatınıza gelince; devam eden birlikteliğiniz varsa radikal kararlar almak isteği içinde olacaksınız. Çünkü artık neyin doğru neyin yanlış olduğu sizin için daha da netleşecek. Yılın ilk yarısı kritik geçecek olan süreci atlatırsanız ilişkinizi daha ciddi bir boyuta taşımaya karar verebilirsiniz. İsteklerinizde inat etmemek ve karşınızdaki kişiyi olduğu gibi kabul etmek bu dönemde sizin için yol gösterici olacaktır. Eğer beraberliğinizde sorunlar devam ediyorsa ( Nisan- Ağustos arası) ilişkinin devam etmesi adına toleranslı olmaya özen göstermenizi tavsiye ederim.  Aksi taktirde sağlam olmayan birliktelikler kopma noktasına gelebilir. Hayatınızda biri yoksa bu sene zarfında aşk rüzgârları kapınızı çalacak. Yaz aylarında başınızı döndürecek bir ilişkiye başlamanız mümkün.

2017’de bedensel ve ruhsal sağlığınıza özen göstermelisiniz. Aksi takdirde sinirsel gerginlikleriniz hem sizi hem de çevrenizi son derece zorlayabilir. Özellikle hayatınızda mücadele etmek ve uğraş vermek durumunda kaldığınız dönemlerde sorunlarla başa çıkmakta daha da zorlanabilirsiniz. Ne kadar içinizden gelmese de kendinizi sosyal çevrenizle rahatlatmaya özen gösterin. Günlük hayatınızı daha iyi organize ederek beslenmenize dikkat etmeli, spor ve benzeri aktiviteleri hayatınıza katmaya özen göstermelisiniz. Aniden ortaya çıkacak ameliyatlar, sakarlıktan dolayı bazı kazalar gündeminize gelebilir. Üreme organları, böbrekleriniz, diz ve diz kapakları ile ilgili sorunlarınız varsa gerekli tetkikleri ihmal etmeyin.

ikizlerİKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER

İkizler ve yükselen burcu İkizler olanlar; 2017 senesi özellikle yaratıcı fikirler sanatsal çalışmalar yapmak adına atılımlar yapacağınız bir yıl olacak. Ancak bu yıl Nisan- Mayıs ayları arasında 4 gezegenin (Merkür, Venüs, Jüpiter, Satürn) Retro olması sebebiyle aşağıda bahsedeceğim konularda temkinli olmanızı tavsiye ederim.

Bu sene kariyeriniz açısından son derece hareketli bir yıla gireceğinizi söyleyebilirim. İş ve meslek hayatınızda tutulmaların etkisi ile olası değişimler kapınızı çalacak. Fırsatları kaçırmamalı ve teklif edilecek yeni projeleri iyi değerlendirmede temkinli olmalısınız. Eğer plansız iş yaparak gereken zamanda gereken atılımı yapmazsanız sonradan pişman olacağınız durumlarla karşılaşmanız söz konusu. Kararsızlık en büyük handikapınız olacaktır. Yeni bir yatırım yapmak adına kredi çekme gibi bir düşünceniz varsa son derece dikkatli olun.

İkili ilişkilerde değişen şartlara adapte olmakta zorlanıyorsanız aşk hayatınızın özellikle Mayıs – Haziran arasında güzel bir döneme gireceğini söyleyebilirim. Bu aylarda beraberliğiniz ciddiyete binebilir. Evlilik kararı alabilir ve hayatınıza yeni bir yön verebilirsiniz. 2017’nin ilk yarısına kadar ilişkilerinizde gerginlikler, mücadeleler gündeme gelirken sabır gösterir ve partnerizi anlamaya çalışırsanız Ekim aylarından sonra sıkıntılarınızın aslında baş edemeyeceğiniz boyutta olmadığını fark edeceksiniz. Eğer bir aşkınız yoksa aniden karşınıza çıkacak birisini kalbinizi feth edebilir. Retro dönemlerinde eski aşkınız kapınızı çalarsa temkini elden bırakmayın. Mart ayında meydana gelecek olan tutulmalar aşk hayatınızla ilgili bazı tohumlar atmanıza neden olurken Eylül ayında tamamı ile bunların sonuçlarını alacağınızı göreceksiniz. Hayatınızı renklendirecek ve sizi heyecanlandıracak kişilerin ortaya çıktığı dönemler ise Mayıs- Haziran ayları olacaktır. Özünüzde var olan hareketli ve maceracı yapınız sizi birçok konuda teşvik edecek. Eğer iç dünyanızda dinginlik yaratacak bir partneriniz varsa veya böyle biri ile tanışırsanız ruhen de dengelenebilirsiniz.

Eğlenceli faaliyetler, kısa ya da uzun tatiller bu sene fazlasıyla gündeminizde olacak. Sosyal çevrenizle bir arada güzel zamanlar geçirmek her zamanki gibi sizi mutlu edecek.

2017’de bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirici vitaminler almaya dikkat etmelisiniz. Alt batın bölgeniz son derece hassas olduğu için bu bölgede bazı rahatsızlıklar söz konusu olabilir. Özellikle retro zamanlarında kemik, diz ve diş sağlığınıza önem verin ve gerekli tetkikleri ihmal etmeyin.

yengecYENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ BURCU

Yengeç ve yükselen Yengeç olanlar; 2017 senesi çok büyük değişimlerin habercisi. Bu değişimleri size sunacak olan kişilerden gelecek olan fırsatları yakalamaya dikkat edin. Ancak bu yıl Nisan- Mayıs ayları arasında 4 gezegenin (Merkür, Venüs, Jüpiter, Satürn) Retro olması sebebiyle aşağıda bahsedeceğim konularda temkinli olmanızı tavsiye ederim.

2017’nin ilk yarısı gündelik hayat içerisinde almış olduğunuz sorumlulukların koşuşturması sizi oldukça yorabilir. Ve bunun sonucunda sağlığınızı ihmal edebilirsiniz. Ortaklaşa iş yaptığınız kişiler ile yaşamış olduğunuz sıkıntılar yükselirken beklenmedik bir şekilde yollarınızı ayırmaya karar vermeniz mümkün.

Eğitim hayatında mücadele ediyorsanız bu konularda bazı kararlar alarak vizyonunuz genişletmek isteyebilirsiniz. Bunun için size yol gösterecek kişilerle tanışmanız en doğrusu olacaktır. Eğer yönetici kademesindeyseniz astlarınızdan daha yüksek bir performans alabilmek için onları yönlendirmek ve eğitmek yoluna gitmelisiniz. Ayrıca bu yıl her zamankinden daha fazla araştırma yapmak, yeni şeyler öğrenmek, kendinizi geliştirmek adına seyahatlere çıkabilir, ufkunuzu genişletebilirsiniz. Bu arada uzun zamandır beklediğiniz bir terfiyi elde etmeniz de söz konusu. Eğer maddi anlamda paranızı değerlendirmek adına yatırım yapacaksanız yukarıda verdiğim tarihlere dikkat edin.  Gayrimenkul alma, daha büyük bir eve taşınma ya da ev içinde tamirat tadilat yaptırma konuları gündeminize gelebilir.

Şubat ayı itibari ile yakın çevre ve kardeşlerinizle ilgili bazı gelişmeler yaşarken aranızın dargın olduğu kişilerle bağlantıya geçerek iç huzurunuzu dengelemek isteyeceksiniz. Yapınızda var olan annelik rolünü abartarak karşı tarafı sıkmamaya, fazla baskı altına almamaya özen gösterin.

Aşk hayatınıza gelince Ocak ve Şubat aylarında ev, aile ve çocuklarla ilgili dengenizi bozacak bazı durumlar sizi meşgul edebilir. İkili ilişkilerde net olmak ve konuşmaktan kaçındığınız konuları masaya yatırmak problemlerinize çözüm getirmenizi sağlayabilir. Özellikle evliliklerde manipleye maruz kalıyorsanız senenin sonuna kadar üzerinizde aşırı bir baskı hissedebilirsiniz. Kendinize olan güveninizi karşı tarafa gösterirken tepki almanız bunun sonucunda da ipleri koparma noktasına getirmeniz mümkün. Hayatınızda biri yoksa Eylül- Ekim arasında bir hareketlenme başlayabilir. Yeni bir ilişkiye adım adım büyüyerek ciddiyete binebilir. Evli olanlarınız ise çocuk sahibi olma kararı alabilirler.

2017’de sağlığına en çok dikkat etmesi gereken burçlardan biri de sizsiniz. İltahaplar, enfeksiyonlar, hızlı hareket etmekten dolayı meydana gelebilecek kazalara karşı dikkatli olmalısınız. Kemik sağlığınızla ilgili bir probleminiz varsa tetkiklerinizi yaptırmanızı öneririm. Nisan- Haziran aylarında ise trafikte dikkat.

aslanASLAN VE YÜKSELEN ASLAN BURCU

Aslan ve yükselen burcu Aslan olanlar; 2017 senesi bireyselliğinizi daha fazla ortaya çıkartacağınız ve kararlar almaya yöneleceğiniz bir sene olacak. Ancak bu yıl Nisan- Mayıs ayları arasında 4 gezegenin (Merkür, Venüs, Jüpiter, Satürn) Retro olması sebebiyle aşağıda bahsedeceğim konularda temkinli olmanızı tavsiye ederim.

Bu sene eğer karşınıza çıkan olaylarda esneklik göstermekte zorlanırsanız bir takım sinirsel rahatsızlıkların ortaya çıkması mümkün. Özellikle finansal alanda senenin ilk yarısında oldukça uğraş vereceğinizi söyleyebilirim. Parasal konularda hırslarınız artarken eğer giderlerinizi de kontrol altına almazsanız oldukça yıpratıcı günlerle karşılaşabilirsiniz. Ebeveynlerinizin problemleri ile ilgilenmek ve onlara maddi anlamda destek olmak istemeniz de mümkün. Akılcı hareket etmek ve finansal kaynaklarınızı doğru yönetmek adına bilirkişilerden destek almanızı öneririm. Kendinizi geliştirmek adına kurslara gitmek, seminerlere katılmak arzusunda olacağınız bir sene. Kimi Aslanlar sahip oldukları bilgileri daha geniş kitlelere yaymak adına bazı organizasyonlarda görev alabilirler.

Bir yandan özgürlüğünüz sizi arka planda kamçılarken diğer bir yandan sorumluluklarınızın yüksek olması karşısında gerilmeniz söz konusu. Şartları zorlamadan hareket etmeniz iç huzuruz açısından önem kazanıyor. Değişen ani koşullar kapıda olacak. Bu sebeple isteklerinizi gerçekleştirmek için koşullarınızı değiştirmek adına fazla ısrarcı davranmadan uygun zemini bekleyerek hareket etmenizi öneririm. Akılcı hareket etme, sabır ve dayanıklılık konularında sınanacağınız bir yıldasınız.

Aşk hayatınıza gelince Ocak ayında ikili ilişkilerde sorumluluklarınızın artması, 5 ve 25 Ocak arası ise Merkür gerilemesi ile birlikte geçmişe ait konuların tekrar ortaya dökülmesi mümkün görünüyor. Biten bir ilişkinin tekrar gündeme gelmesi, eski aşkınızın hayatınıza girmek istemesi sizi oldukça gerebilir. Bu konuda partnerinize karşı son derece agresif davranabilir, kırıcı tavırlar sergileyebilirsiniz. Yaşadığınız karmaşayı yönetmek sizin egonuzu dengelemeniz ile alakalı. Mart ayındaki Güneş ve Ay tutulmaları içe çekilmenize ve ilişkiler konusunda kendinizi öz eleştireye tutmanıza sebep olacak. Hayatınıza girebilecek ani bir aşkın heyecanınızı arttırması ile var olan ilişkinizi sonlandırabilirsiniz.

Eğer ailenize yeni bir üye katılmışsa bu sene onların size yüklediği yükümlülükler üzerinize ağır gelebilir. Ve kendinizi köşeye sıkışmış hissedebilirsiniz.

2017 yılının ilk yarısında özellikle şeker, insülin direncine yatkınlığınız varsa bu konulara dikkat edin. Kemiklerle ilgili hassasiyet artabilir. Ayrıca Aslan burcu kalp, romatizma, bel ve boyun sorunları ile ilişkilendirildiği için bu sene bu konularda temkinli olmanızı ve gerekli tetkiklerinizi yaptırmanızı öneririm. Tutulma dönemlerinde de bedeninize dikkat etmelisiniz.

VirgoBAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK BURCU

Başak ve yükselen burcu Başak olanlar; 2017 sizin için amaçlarınızı ulaşmak için mücadele ettiğiniz bir sene olacak. Hayata dair beklentilerinizi adeta ayıkladığınız bu dönemde isteklerinizi planlı ve programlı bir şekilde yerine getirme arzusunda olacaksınız. Ancak bu yıl Nisan- Mayıs ayları arasında 4 gezegenin (Merkür, Venüs, Jüpiter, Satürn) Retro olması sebebiyle aşağıda bahsedeceğim konularda temkinli olmanızı tavsiye ederim.

Kariyer ve mesleki konularda eğitim, hukuk, yurtdışı bağlantılı işler, gayrimenkul sektörü alanlarının altının çizildiği bir yıl sizi bekliyor. Senenin ilk yarısı değişen koşullar ve inip çıkan piyasa nedeniyle fazla risk almadan ilerlemeniz son derece önemli. Gayrimenkul yatırımları için ise sizi heyecanlandıran projeler karşınıza çıkabilir ama bunlardan sonuç almakta zorlanabilirsiniz. Senenin ortalarında girişimci yönünüz aktif olurken planladığınız bir gayrimenkule yatırım yapma imkânı mümkün görünüyor. Ev, araba alım ve satımları için yine senenin ortaları oldukça uygun zamanlar. Mart ayındaki Güneş ve Ay tutulmaları değişen şartları gösterirken planlarınızda tekrardan oynama yaparak ortaklaşa bir işe girme kararı alabilirsiniz.

Yabancılarla olan bağlantılarda geçmişe ait konular da gündeminize gelebilir. Bir takım fırsatlarla karşılaşabilirsiniz ancak bunları iyi değerlendirmenizi öneririm. Ağustos’tan sonra iş konularında belirsizlikler sizi sıkıntıya sokabilir. Beklentileriniz sonuçsuz kalabilir. Yapacağınız en iyi şey bu dönemde kısa bir tatile çıkarak kafanızı dinlemek olacaktır.

Aşk hayatınıza gelince; ikili ilişkilerde partnerinizle kurmuş olduğunuz beraberlik sizin için oldukça önem kazanacak. Duygusal anlamda isteklerinizi karşı tarafa anlatmanız ve açık olmanız son derece mühim. Sevgilinizle ilişkilerinizi rayında tutmak için kimi zaman onun tarafından olayları değerlendirmeye çalışın. Aile ve ebeveynlerinizle alakalı konularda yaşadığınız sıkıntıları partnerinize aktarmamaya dikkat edin. Eğer ilişkiniz eskimiş ve size zevk vermiyorsa artık kendi yolunuza gitmeyi tercih edebilirsiniz. Hayran olduğunuz kişiyi gözünüzde fazla idealize etmemeye çalışın, aksi taktirde hayal kırıklığına uğramanız mümkün. Bekâr olanlar hoşlandıkları kişilere karşı kendilerini doğru ifade etmekte zorlanabilirler.
Evli olan Başak’lar ev hayatının vermiş olduğu tekdüzelikten bunalmış olabilirler. Özellikle Mayıs – Temmuz arası böyle bir his içine girerseniz bunun geçici olacağını bilmelisiniz.

2017’de sağlık açısından özellikle dikkat etmeniz gereken konu kemikleriniz ve dizleriniz olacaktır. Sakarlıktan dolayı meydana gelebilecek kırılmalar olabileceği için hızlı ve dikkatsiz hareket etmeyin. Hormonlarınız ve üreme organlarınız da hassas. Bağışıklık sisteminizi de kuvvetlendirmeye özen göstermenizi öneririm.

teraziTERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ

Terazi ve yükselen Terazi olanlar; 2017 senesi yakın çevre, akrabalar ve kardeşlerle ilgili konular gündeminizde olacak. Ancak bu yıl Nisan- Mayıs ayları arasında 4 gezegenin (Merkür, Venüs, Jüpiter, Satürn) Retro olması sebebiyle aşağıda bahsedeceğim konularda temkinli olmanızı tavsiye ederim.

Yılın ilk yarısı sık sık retro gezegenlerin enerjilerinden dolayı kariyer anlamında beklentilerinizin çok da istediğiniz kadar karşılanmayacağını göstermekte. Yapmanız gereken en önemli şey; bir adım atmadan önce iyice düşünmek ve boyunuzu aşan işlere kalkışmamak olacaktır. Özellikle Şubat ayında spekülasyon ve borsa konularında, tahvil ve yatırımlar da şansınızı çok zorlamamanızı tavsiye ederim. Gayrimenkul alımı veya satımı gibi konular için senenin ikinci yarısı sizin için daha verimli olacaktır.

Mesleki alanda ortaklaşa yaptığınız işler, ekip çalışmaları, yurtdışı bağlantılı işler, ithalat ve ihracat konuları sizi oldukça meşgul edecek. Tutulma dönemlerinde ofis içindeki arkadaşlarınızla büyük bir rekabete girebilirsiniz. Mümkün olduğu kadar terazinizin dengesini ayarda tutmaya çalışın.

Bu sene aranızın dargın olduğu akrabalarınız veya yakın çevrenizdeki kişilerle ilişkilerinizi stabil tutmakta zorlanabilirsiniz. Kardeşlerinizle meydana gelecek anlaşmazlıklarda arabulucu yönünüzü ortaya koyarak dengeyi bulmaya çalışın. Aksi taktirde kendinizi fazlasıyla üzebilirsiniz.

Aşk hayatınıza gelince, sizi mutlu edecek romantik bir ilişkiye yoğunlaşırken kendinizde fark ettiğiniz kusurlarınızı düzeltmek adına adımlar atabilirsiniz. Retro dönemlerinde eski bir aşkınızın tekrar gündeme gelmesi söz konusu. Olayları net bir şekilde değerlendirmeniz sizin daha az yıpranmanızı sağlayacaktır. Bu yıl sizin aslında kendinizle yüzleştiğiniz ve farkındalığınızı arttığınız bir süreç olacak. Şubat  itibari ile aşk konularında aktif  ve yoğun bir sürece giriyorsunuz. Önemli olan düşüncesizce hareketlerden kaçınmak ve beraberliğinizi iyi yönetmek olmalıdır. Kimi zaman kendinizi ifade etmekte zorlanırken kimi zaman ani gelişen durumlarla mücadele etmek durumunda kalabilirsiniz. Duygusal hayatınızda ani gelişmeler akan nehrin sularının değişmesi gibi hayatınızın yönünü de değiştirebilir. Bekâr olanlar ani başlayan bir tanışma ile aşkı yakalayabilirler.

2017’de sağlığınıza çok dikkat etmelisiniz. Özellikle retro ve tutulma tarihlerinde kemikleriniz, omurganız, diş ve diş etlerinizle ilgili gerekli tetkikleri yaptırmaya özen gösterin. Kimi Teraziler daha güzelleşme adına estetik yaptırabilirler.

akrepAKREP VE YÜKSELEN AKREP BURCU

Akrepler ve yükselen burcu Akrep olanlar; 2017 senesi sizin için oldukça hareketli ve dinamik bir sene olurken her alanda sizi etkisi altına alacak. Ancak bu yıl Nisan- Mayıs ayları arasında 4 gezegenin (Merkür, Venüs, Jüpiter, Satürn) Retro olması sebebiyle aşağıda bahsedeceğim konularda temkinli olmanızı tavsiye ederim.

Özellikle senenin ilk yarısı başarılarınızı daha fazla arttırmaya yönelik adımlar atacaksınız. Olayları kontrol etmek isterken hırslarınızın esiri olmadan hareket etmeniz son derece önemli. Aksi taktirde bir sonuç elde etmek isterken kendinizi ve çevrenizi fazlasıyla yıpratabilirsiniz. Yaratıcılığınız son derece yüksek. Bu nedenle sanatsal çalışmalar yapma arzusunda olacaksınız. Ama bunun için gerekli olan konsantrasyonunuz az olabilir. Finansal alanda az ile yetinmeyip daha fazla kazanmak adına yapacağınız girişimleri iyi yönetirsiniz karşılığını alabilirsiniz. Planlı ve programlı hareket eden akreplerin sabırla birlikte sonuca ulaşması ve ilerlemesi mümkün. Gayrimenkul alım satım konularında bir girişimde bulunmak istiyorsanız retro tarihlerine dikkat etmenizi öneririm.

Aşk hayatınıza gelince, daha fazla içe yöneleceğiniz ve ilişkilerinizi masaya yatıracağınız bir yıldasınız. Retro dönemlerinde eski sevgililer gündeminize gelebilir. Duygusal davranmayarak her zamanki gibi mantığınızı ön plana alarak hareket etmeniz önemli. Beraberlik yaşayanlar ise işi ciddiye almak adına bazı adımlar atabilirler. Evli olan Akrepler çocukları ile ilgili konularda ortaklaşa ileriye dönük bazı kararlar almak isteyecekler. Uzun süreli birliktelik yaşıyorsanız ani bir şekilde yolunuzu ayırma kararı alabilirsiniz. Ancak temeliniz sağlamsa incir çekirdeğini doldurmayacak nedenlerle aranızdaki bağı koparmamaya özen gösterin. Yanlış anlaşılmalar söz konusu olacağı için kendinizi doğru ifade etmeye çalışın.  Kıskançlık, aşırı sahiplenme, beraberliğinizde kontrolü elinizde tutma isteğiniz fazlasıyla ruhunuza egemen olursa karşı tarafı oldukça bunaltabilirsiniz.

2017’de sağlık konusuna gelince; bu sene ruhsal anlamda kendinizi dengede tutmakta zorlanacağınız görünüyor. Üzerinizdeki sorumlulukların ağırlığını taşımak kimi zaman fazla gelebileceği için profesyonel destek almanız yerinde bir karar olacaktır.

signo-de-sagitario-300x300YAY VE YÜKSELEN YAY

Yay ve yükselen burcu Yay olanlar; 2017 senesi sizin özellikle kariyer hayatınızı ön plana çıkaracak. Ancak bu yıl Nisan- Mayıs ayları arasında 4 gezegenin (Merkür, Venüs, Jüpiter, Satürn) Retro olması sebebiyle aşağıda bahsedeceğim konularda temkinli olmanızı tavsiye ederim.

Bu sene özellikle iletişim alanında göstermiş olduğunuz yüksek performans kariyer hayatınızda yükselmenize neden olacak. Bazılarınız bulunduğunuz iş yerinde terfi alırken bazılarınız da sektör değiştirerek yeni bir alanda çalışmaya başlayabilir. Hedeflerinizi belirlerken şartları fazla zorlamamaya dikkat edin. Yüksek beklentiler hayal kırıklığına uğramanıza neden olabilir. Yapacağınız grup çalışmalarında lider rolü üstlenmeniz söz konusu. Yaptığınız işlerden zevk almanız ve yaratıcılığınızı ortaya çıkartacağınız çalışmalarda duygusal tatmin elde etmeniz mümkün. Bu sene maddi kaynaklarınızı kontrollü bir şekilde ele almalı ve harcamalarınızı bütçe planlamaları yaparak değerlendirmelisiniz. Aksi taktirde bazı sıkıntılar ve daralmalar yaşayabilirsiniz. Eğer bir yatırım yapacaksanız senenin ikinci yarısını tercih etmenizi öneririm.

Aşk hayatınıza gelince, bir süredir istikrarsız giden ilişkinizin rahat bir akışa geçtiğini söyleyebilirim. Ancak yine de kimi Yayların kafası oldukça karışık. İlişkilerde atraksiyon yüksek. Fakat umudunuzu kaybetmeyin, kopan bir birlikteliğiniz varsa bununla ilgili güzel gelişmelerin olabileceğini hesaba katın. Eğer yine de ilişkiniz son bulacaksa karşınıza çıkan yeni insanlarla da iletişimde olmaya özen gösterin. Düşüncelerinizi olumlu tutmaya ve kendinizi yıpratmamaya çalışmalısınız. Geçmiş kırgınlıklarınızın yaralarını sarabileceğiniz güzel bir dönem sizi bekliyor olacak. Bilmelisiniz ki siz son derece çekici ve iletişim kabiliyeti yüksek birisiniz. Sosyal hayatınızda tanışacağınız kişileri kolaylıkla etkileyebilir ve yörüngenize sokabilirsiniz. Özgüveninizi yüksek tutun. Evliyseniz çocuklarınızın geleceğine dair olumlu atılımlar sizi mutlu edecek. Yeni bir çocuk sahibi olmak da isteyebilirsiniz. Eşinizle var olan sorunlarınızın üstesinden gelebilmek adına karşı tarafı anlamaya çalışmanızı ve özverili olmaya özen göstermenizi tavsiye ederim. Aksi taktirde tırmanan gerilim sizi ve ailenizi fazlasıyla etkileyebilecek noktalara gelebilir.

2017’de sağlık konusuna gelince; bu sene kendinizi son derece enerjik hissedeceksiniz. Ancak sağlığına dikkat etmeyen biriyseniz bir takım sorunlarla mücadele edebilirsiniz. Özellikle stresli bir işte çalışıyorsanız bu durum ruhunuzda bazı dalgalanmalar yaratabilir. Yılın son aylarında süregelen sağlık sorunlarınız varsa rutin kontrollerinizi yaptırmayı ihmal etmeyin.

imagesOĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK

Oğlaklar ve yükselen burcu Oğlak olanlar; 2017 senesi sizin için son derece hareketli geçecek. Geçmiş yıllarda yaşadığınız sıkıntıların biraz olsun hafiflediği, hayattan daha fazla zevk aldığınız bir süreçte olacaksınız. Ancak bu yıl Nisan- Mayıs ayları arasında 4 gezegenin (Merkür, Venüs, Jüpiter, Satürn) Retro olması sebebiyle aşağıda bahsedeceğim konularda temkinli olmanızı tavsiye ederim.

Tanışacağınız insanlardan göreceğiniz destekler kariyer anlamında size bir takım fırsatları önünüze getirecek. Eğer gerçekten kendi yeteneklerinize güvenerek hareket ederseniz ve donanımınız da sağlamsa kariyerinizde terfi alabilir, daha yüksek bir noktaya gelebilirsiniz. Ancak geçmişte yanlış yatırımlar yapmış ve bununla yüzleşmişseniz sorunları toparlama vaktinin geldiğini de bilmelisiniz. Bu durum finansal anlamda tansiyonun inişli çıkışlı olacağını gösteriyor. Hırs yaparak, elde ettiğiniz başarı ile yetinmeyerek daha fazla zirveyi zorlarsanız tökezlemeniz ve hüsrana uğramanız söz konusu. Özellikle yurtdışı bağlantılı işler, yabancılarla yapacaklarınız kontaklarda kaygan bir zeminde olduğunuzu bilmelisiniz. Eğitim hayatında okumaya devam edenler ise tembellik etmeyerek sıkı çalışmaya kendilerini hazırlamalılar. Aksi taktirde sonrasında daha fazla kısıtlanarak çalışmak durumunda kalacaklar.

Aşk hayatınıza gelince; geçtiğimiz yıllarda beraberliğinizde yaşamış olduğunuz sıkıntılar sizi oldukça yıprattı. Hali hazırda kurduğunuz bir beraberlik varsa bu ilişkiyi ayakta tutmak adına özveride bulunmanız gerektiğini bilmelisiniz. Eğer ilişkinize özen göstermezseniz yine bazı fırtınalara göğüs germek durumunda kalabilirsiniz. Ancak ilişkinizi iyi yönetirseniz ciddiyete doğru bir gidiş de söz konusu olacak. Önemli olan geçmiş dönemde yaptığınız hatalardan ders çıkartarak önünüzü aydınlatmanızdır. Eğer yalnızsanız karşınıza aniden çıkacak birisi hayatınıza damga vurabilir. Uzun süredir beklediğiniz gerçek aşkı bulduğunuzu düşüneceksiniz.

2017’de sağlığa dikkat etmesi gereken en önemli burçlardan biri sizsiniz. Bir takım sağlık sorunlarınız gündeme gelebilir. Bu nedenle rutin kontrollerinizi yaptırmayı ihmal etmeyin. Masa başı iş yapıyorsanız aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durmalı ve fiziksel aktiviteye zaman ayırmalısınız. Spor yapmak bedensel ve ruhsal anlamda rahatlamanızı sağlayacaktır.

kovaKOVA VE YÜKSELEN KOVA

Kovalar ve yükselen burcu Kova olanlar; 2017 ‘de hayatınızda oldukça olumlu gelişmelerin yaşanacağını söyleyebilirim. Etrafınızda sizi kıskanan ve gıpta ile bakan kişilere karşı kendinizi bir koruma kalkanı içine almalı ve yolunuza devam etmelisiniz. Ancak bu yıl Nisan- Mayıs ayları arasında 4 gezegenin (Merkür, Venüs, Jüpiter, Satürn) Retro olması sebebiyle aşağıda bahsedeceğim konularda temkinli olmanızı tavsiye ederim.

Kariyer anlamında elinize aldığınız işleri büyük bir sorumluluk bilinci ile yerine getirdiğiniz için bunların getirilerini de ilerleyen dönemde alacaksınız. Doğru insanlarla kontak kurarak masaya oturmanız ve bazı projeler üzerinde çalışmanız söz konusu olacak. Size destek olmak isteyecek kişilerin uzattıkları elleri geri çevirmemeye çalışın. İsteksizlik ya da umursamazlık gösterirseniz bir daha bu fırsatları yakalayamayabilirsiniz. Yurtdışı bağlantılı işler, yabancılarla alakalı konular, basın, medya, yayın, eğitim ve öğretim yine bu senenin gündem maddesi olacak. Yapacağınız her türlü çalışma sizi rakipleriniz ile karşı karşıya getirecek.

Aşk hayatınıza gelince; size sevgisini açıkça belli edecek ve kalbini açacak kişiler oldukça fazla olacak. Hatta hangi birisine gönlünüzü kaptıracağınızı bilemeyebilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; ileride sıkıntı yaşamamanız adına seçim yaparken mantıklı tarafınızı ortaya koymanızdır. Eğer bir birliktelik yaşıyorsanız zaman zaman içinizde dalgalanan özgür olma duygusu büyük bir handikap olarak ilişkinizi baltalayabilir. Evli olan Kovalar ise çocuklarının yaratmış olduğu kimi sıkıntıları bertaraf etmek adına büyük bir çaba içerisine girebilirler. Evlatlarının yaptığı hataları tenkit etmek yerine yol gösterici bir tavır sergilemeleri yerinde olacaktır.

2017’de sağlığınız genel anlamda iyi olacak. Ancak dönem dönem eklem ve sırt ağrıları meydana gelebilir. Enerjinizi doğru kullanmazsanız ve dengeli bir şekilde iş ve özel hayatınızı yönetmezseniz bedensel ve ruhsal olarak fazlasıyla yorulabilirsiniz. Spora özel vakit ayırmanızı öneririm.

images (1)BALIK VE YÜKSELEN BALIK

Balık ve yükselen burcu Balık olanlar; 2017’de kariyer anlamında oldukça yükseleceğiniz bir döneme gireceksiniz. Ancak bu yıl Nisan- Mayıs ayları arasında 4 gezegenin (Merkür, Venüs, Jüpiter, Satürn) Retro olması sebebiyle aşağıda bahsedeceğim konularda temkinli olmanızı tavsiye ederim.

Meslek hayatınızda yapmış olduğunuz işlerin altına atacağınız imzalar birçok kişi tarafından gıpta ile onaylanacak. Almış olduğunuz sorumlulukların fazlalığı sizi yorabilir ama bu durumdan asla şikâyetçi olmayacaksınız. Güzel gelişmeler sizi kamçılarken yeteneklerinizden para kazanıyor olmanız da bütçenize yansıyacak. Çalışmalarınızı daha geniş kitlelere aktarmak için yapacağınız atılımlarda değişik alternatif tekliklere açık olmanız tanınmanız açısından önem kazanacak. Geçen seneye göre iş alanında daha yüksek bir performans gösterebileceksiniz. Finansal anlamda rahatlarken ödenmesi gereken faturaların fazla olması kimi zaman sizi daraltabilir. Ancak bu süreç geçici olacak.

Ruhsal anlamda kimi zaman düğüm olmuş konuları çözmekte zorlanabilirsiniz. Eğer içinizdeki dalgalanmayı kontrol edebilir ve insiyatif kullanabilirseniz sorunların üstesinden gelebilirsiniz.

Aşk hayatınıza gelince; romantik ilişkinizde oldukça didikleyici ve hata arayıcı bir tutum sergilerseniz karşı tarafın tepkisini çekebilirsiniz. Her şeyin size bağlı olduğunu bilerek hareket edin. Kendinizi fazlasıyla işe kaptırmış ve aşkınızı ihmal ettiyseniz sevgilinizin serzenişlerini duymanız mümkün. Her ne olursa olsun ana odaklanmaya çaba göstermeli, bulunduğunuz ortamdan keyif almaya çalışmalısınız. Partnerinize karşı fazlasıyla ajitasyon içeren tavırlar gösterirseniz onu bunaltabilir ve ilişkinize sekte vurabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; retro dönemlerinde aklınıza takılmış ve karşınıza çıkan eski aşkınız olacaktır. Geçmişte yaptığınız hataları tekrarlamamak adına bu döneme dikkat etmenizi öneririm. Bekâr olanların aşk seçeneklerinin çok olacağını söyleyebilirim. Evli olanlar ise eşlerini alttan almaya dikkat etmeli, sorun yaratan taraf olmamaya özen göstermeliler.

2017’de sağlık konusuna gelince; rutin kontrollerinizi sık sık yaptırmalısınız. Eğer buna dikkat etmezseniz sonradan ortaya çıkacak sağlık problemleri ile uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Dengeli beslenmek, düzenli sporu hayatınıza katmak ve tabiatta rahatlamaya çalışmak temel prensibiniz olmalıdır. Ayak sağlığına dikkat.

 Aydınlanma yolunda ilerlerken, Astroloji’nin ışığı yolunuza rehber olsun

Astrolog Jale Muratoğlu

Sevgiyle Kalın

www.astrologjalemuratoglu.com;  info@astrologjalemuratoglu.com

facebook: https://www.facebook.com/groups/astrolojikaydinlanma/

twitter: @JaleMuratoglu

linkedin:Jale Muratoğlu

Web sitesindeki tüm bilgi ve resimlerin her hakkı saklıdır, kopyalanamaz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.