Venüs

VENÜS

uranus1

Güneş ve Ay’dan sonra en parlak üçüncü gezegen Venüs’tür. Gökyüzünde ışıl ışıl parıldaması ile en çok dikkati çeken gezegendir. Güneş’e uzaklık bakımından ikinci sırada yer alan Venüs, büyüklüğü açısından Dünya’ya benzerliği ile kardeş gezegen olarak anılmaktadır. Çapı 12.000 km.’dir. Neredeyse tam bir küre şeklinde olan bu gezegen sarı, beyaz bulutlarla kaplıdır. Yoğun karbondioksit atmosfer tabakasına sahip olduğundan dolayı çok güçlü teleskoplarla bile yüzeyini görmek mümkün değildir. Ayrıca birkaç kilometre kalınlığında sülfirik asitten meydana gelen bulut katmanlarından ötürü gezegenin yüzeyini görmemiz engellenmektedir.

Su bulunmasına rağmen nefes almanın imkansız olduğu bu gezegende hayat yoktur. Venüs’ün yüzey sıcaklığı  +127 C ̊ den +447 C ̊ dereceye kadar değişmektedir. Bu sıcaklık kurşunu bile eritebilen bir sıcaklıktır.

Venüs gezegeni Dünya’ya en yakın iç gezegendir, kendi çevresinde diğer gezegenlerden ters istikamette (saatin ters yönünde) dönmektedir. Bunun Dünya’nın onun üzerindeki çekim gücünden kaynaklanır. Güneş’in çevresinde 224 günde döner. 1 Venüs günü 243 Dünya günüdür. Venüs Güneş’e Dünya’mızdan daha yakın bir gezegen olduğundan dolayı ancak Güneş doğmadan önce veya battıktan sonra onu görmemiz  mümkün olur. Bu nedenle de Tan Yıldızı, Sabah Yıldızı veya Çoban Yıldızı isimleri ile anılır.

Web sitesindeki tüm bilgi ve resimlerin her hakkı saklıdır, kopyalanamaz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Aydınlanma yolunda ilerlerken, Astroloji'nin ışığı yolunuza rehber olsun.

Sevgiyle kalın,

Karma Astrolog Jale Muratoğlu