2016 Mayıs Ayı Burç Yorumları

467

 2016 MAYIS AYI BURÇ YORUMLARI

Mayıs ayında;

  • 06 Mayıs Boğa burcunda Yeniay
  • 22 Mayıs Yay burcunda Dolunay gerçekleşiyor.
  • 25 Mart- 13 Ağustos arası Satürn Yay burcunda Retro olacak.
  • 28 Nisan Merkür Boğa Burcunda Retro Başlangıcı -22 Mayıs- Merkür Boğa Burcunda Retro Bitiş

 

  • Satürn Retrosu:

saturn_retrogradeSatürn gezegeni senenin yaklaşık 130 günü retrodur. Satürn bizi eğiten, öğreten, gelişmemizi sağlayan, ağır ağır kişiliğimizi geliştirmemizi talep eden bir gezegendir. Hayattaki sorumluluklarımızı, yükümlülüklerimizi, gitmemiz gereken yönde eksiklerimizi gösterir. O bir bilgedir, karşımıza çıkan olaylarla yenilenmemiz ve başka bir ruha ve boyuta çıkmamız için yapmamız gerekenleri bize aktarır. Satürn’ün öğretilerini, önerilerini dinlerseniz ileriye doğru gidersiniz, olgunlaştığınızı hissedersiniz, sabır ve fedakârlık duygularınızda gelişim yaşarsınız, hedeflerinize ulaşmada bu duygularınızın gelişmesinin gerekliliğini öğretir size. Onu dinlemeyip göz ardı ettiğinizde ise hayatın akışında zorlanır, engellerle karşılaşırsınız. Satürn retrosu bizim geçmişe bakarak yenilenme zamanımızın olduğu dönemdir. Geçmişten ne getirdiniz, neyi yarım bıraktınız, neden tamamlayamadınız, ruhunuzu hangi konularda eğitmeniz gerekiyor bunları sorgulamalısınız. Yeni başlangıçlar yapmak yerine geride bıraktıklarınıza yönelmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Retro zamanlarında kendinizde güçsüzlük, tutukluk, hedefi kestirmede zorluk, kendini zayıf hissetme gibi sorunlarla mücadele edebilirsiniz. Önemli olan içsel olana yönelmek ve değişime direnmemek ve sebatkar olmaktır.

  • Merkür Retrosu:

mercury-retrograde-2-708Güneşe en yakın gezegen olan Merkür en fazla 28 derece uzaklıkta kalır ve geri gitmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Geosentrik (yer merkezli) bakış ile bazı gezegenler kimi zaman sanki geri hareket ediyor gibi görülür. Geosantrik bakışta; Dünya evrenin merkezinde varsayılır,  gezegenler de etrafında dönmektedir. Tabii ki işin aslı böyle değildir; Güneş merkezde, gezegenler ve Dünya onun etrafında dönmektedir. Gezegenin hareket ediyor görüntüsünün nedeni; Merkür’ün hızının Dünya’nın hızından daha az olmasıdır. Gezegenler kimi zaman durağan pozisyona geçer. Dünya hızla seyrederken Merkür’e bakıldığında sanal olarak duruyor veya geri gidiyor gibi görünmektedir. Bu gezegen senede 2-3 defa retro olmaktadır ve bu hareketi 24 gün kadar sürmektedir. Merkür’ün Retro olduğu zaman diliminde; Merkür konularında bir takım aksaklıklar yaşanması muhtemeldir; özellikle iletişim, haberleşme, bilgi edinme. Bu nedenle bilgisayar sistemlerinin arızalanabileceği, verilerin alınmasında ve gönderilmesinde sorunların yaşanabileceği, insanlar arasındaki iletişimde yanlış anlamaların söz konusu olabileceğini hesaba katmak gerekir. Yeni atılımlar yapmak,  faaliyetlere başlamak uygun değildir. Bu zaman dilimini yanlışlara mahal vermemek için biraz sakinleme, dinlenme, geçmişte yarım kalan  dosyalar varsa onları bitirme, eksikleri tamamlama şeklinde değerlendirmek yerinde olacaktır. Merkür retrosu kişinin kendisi ile yüzleşme zamanıdır. Sorunları, problemleri, sıkıntıları fark etmek ve çözmeye çalışmak gereklidir. Başımıza gelen olayların gerçekleşme sebeplerini araştırmalı ve olayların derinine inmeyi istemeliyiz. Haritalarında Merkür retrosu olan kişiler bu dönemi daha olumlu şekilde yaşarlar.

Merkür Retrosu’nda karşımıza çıkabilecek olaylar ve dikkat etmemiz gereken konularla ilgili yazımı http://astrologjalemuratoglu.com/?p=16055 linkinden okuyabilirsiniz.

Yükselen burcunuza göre okumanızı tavsiye ederim.

kocKOÇ VE YÜKSELEN KOÇ

  • 06 Mayıs Boğa burcunda Yeniay

Retro Jüpiter ve Plüton’un desteğini arkanızda hissedeceğiniz bir Yeniay’dasınız. Kendinizi güvence altına almak, sahip olduğunuz finansal kaynakları arttırmak amacıyla bilincinizde bir takım düşünceler oluşabilir ve yeni atılımlar yapabilirsiniz. Bazı proje ve planlarınızı hayata geçirmek isteyeceksiniz. (Ancak girişimde bulunurken Merkür ‘ün Retro olmasını dikkate alın.) Bazı kişilerin sizi yanlış yönlendirmesine izin vermeyin. İyice incelemeden sözleşmeleri yürürlüğe koymamaya önem vermelisiniz. Kazanç elde etmek için sonu belli olmayacak, riskli işlere girişmemeye dikkat etmelisiniz. Bu dönem başarı kazanmanız kendinizi daha değerli hissetmenize neden olacak.

  • 22 Mayıs Yay burcunda Dolunay

Bu Dolunay ile birlikte yurtdışı bağlantılı işler, yükseköğretim, din, felsefe, seyahatler konularında bazı farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Ancak Jüpiter ve Neptün’ün sert enerjilerini nedeniyle bu alanlarda alacağınız kararlarda net olamayabilirsiniz. Hayatınıza yön vermek bu günlerde size zor gelecek. Satürn’e çok yakın gerçekleşen bu Dolunay’da duygusal anlamda kendinizi kıstırılmış hissedebilir, demoralize olabilirsiniz. Hislerinizin esiri olmamaya özen göstermelisiniz.

bogaBOĞA VE YÜKSELEN BOĞA

  • 06 Mayıs Boğa burcunda Yeniay

Bu Yeniay’la birlikte aile ve ebeveynlerinizle ilgili bazı konular kafanızı meşgul edecek. Onlara gereken önemi vermeye çalışmalı ve sorunlarını çözmeye yardımcı olmalısınız. Bu dönem yeni başlangıçlar yapmak adına kendinizi yenilemek arzusunda içine girebilirsiniz. Retro Plüton’un desteği ile fiziksel enerjinizin yüksek olması kendinize olan özgüveninizin artmasını sağlayacak. Ve yapmak istediklerinizi ortaya koyacak gücü içinizde bulacaksınız. Aşk hayatınızla ilgili olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yurtdışı seyahatleri gündeminize gelebilir.

  • 22 Mayıs Yay burcunda Dolunay

Bu Dolunay ile birlikte finansal ve maddi konularda şartlarınızı zorlayan durumlar söz konusu olabilir. Jüpiter ve Neptün’ün sert enerjileri nedeniyle gerçekleri görmekte zorlanabilir, sorunlarla mücadele edecek gücü kendinizde bulamayabilirsiniz. Aşk hayatınızda ani gelişen olaylar sizi sıkıntıya sokabilir. Duygusal anlamda kendinizi kısıtlanmış hissetmeniz hassas ve kritik bir dönemden geçtiğinizin habercisidir. Bir yere ait olma, merhamet, şefkat gibi duygularınızın tatmin olma beklentisi içinde olabilirsiniz.

ikizlerİKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER

  • 06 Mayıs Boğa burcunda Yeniay

Retro Jüpiter ve Plüton’un desteği ile bilinçaltınızda hapsettiğiniz korkuların gün yüzüne çıkması mümkün. Kendinizle her zamankinden daha rahat yüzleşebilirsiniz. Bu süreçte motive olmaya çalışarak moralinizi daha yüksek tutmaya gayret edin. Geçmişte bitirmiş olduğunuz bir ilişkinin tekrardan hayatınızda cereyan etmesi söz konusu olabilir. Platonik aşkların dikkat çektiği bir Yeniay. Özellikle hayat felsefeniz ile ilgili tüm detayların gözler önüne serildiği, alınacak kararların zor da olsa uygulamaya konulacağı bu süreçte sizi rahatsız eden her şeyi çözüme kavuşturmaya çalışacaksınız.

  • 22 Mayıs Yay burcunda Dolunay

Bu Dolunay’da eşinizden, ortaklarınızdan umduğunuz kadar destek göremeyebilirsiniz. Jüpiter ve Neptün’ün sert enerjileri nedeniyle kendinize olan güveniniz azalabilir. Gerçekleri görmekte zorlanabilir, sanki bir ilizyon içerisindeymiş gibi bir hisse kapılabilirsiniz. Size sorumluluk yüklemek isteyen eşinize karşı özverili davranmaya özen göstererek onu anlamaya çalışın. Dikkatsizlik nedeniyle meydana gelebilecek kazalara karşı kendinizi korumalısınız.

yengecYENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ

  • 06 Mayıs Boğa burcunda Yeniay

Retro Jüpiter ve Plüton’un desteği ile ortaklaşa yapılan işlerde kazanç sağlayabilirsiniz. Sosyal hayatınızın hareketlendiği, organizasyonlarda boy göstereceğiniz bir Yeniay’dasınız. Yarınlarınızla ilgili isteklerinize ulaşmanız her zamankinden daha kolay olacak. Eğitim öğretim hayatınızda karşınıza çıkan fırsatları değerlendirmeyi ihmal etmeyin. Ancak Merkür Retro olduğu için bu dönem araştırma yapmaya sonrasında bunları hayatınıza geçirmeye odaklanın.

  • 22 Mayıs Yay burcunda Dolunay

Bu Dolunay ile birlikte gündelik hayatınızdaki sorumlulukların sizi bir köşeye sıkıştırdığını hissedebilirsiniz. Ancak başardığınız işleri düşünerek kendinizi motive etmeye çalışmalısınız. Jüpiter ve Neptün’ün sert enerjileri nedeniyle kendinize olan güveninizin azaldığını hissedebilirsiniz. Yapmak istediklerinizi belli bir düzen içinde gerçekleştirememeniz sizi bir takım handikapların içine sokabilir. Özellikle ofis içinde gerçekleştirmeniz gereken çalışmalarınızı stratejik bir şekilde planlamaya çalışın.

aslanASLAN VE YÜKSELEN ASLAN

  • 06 Mayıs Boğa burcunda Yeniay

Bu Yeniay ile birlikte Retro Jüpiter ve Plüton’un desteği ile kariyerinize yönelik atacağınız adımlarda kendinize güvenerek hedefinize odaklanabileceksiniz. Mesleğinizle ilgili yön duygunuzu kaybetmeden, geçici problemlere takılmadan ve özellikle işle alakalı sıkıntıları eve taşımadan hareket etmeye dikkat etmelisiniz. Sağlık açısından kendinizi zinde hissedeceğiniz günlerdesiniz. Hayatınızdan çıkarmak istediğiniz zararlı alışkanlıklardan kurtulmak için iyi bir dönem.

  • 22 Mayıs Yay burcunda Dolunay

Bu Dolunay ile birlikte sosyal aktiviteler, organizasyonlarla beraber aşk hayatınız, çocuklarınız ile ilgili konular gündeminize gelecek. Ancak Jüpiter ve Neptün’ün sert enerjileri nedeniyle gerçekleri görmekte zorlanabilir, aldanabilir ve yanlış kararlar alabilirsiniz. O yüzden adım atmadan önce her şeyi enine boyuna düşünmeye önem verin. Bu süreçte sorunlarınızla tek başına mücadele edemiyorsanız bir uzmandan destek almanız uygun olacaktır.

basakBAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK

  • 06 Mayıs Boğa burcunda Yeniay

Retro Jüpiter ve Plüton’un desteği ile yükseköğretim, basın yayın, felsefe yurtdışı bağlantılı yabancılarla ilgili konularda olumlu gelişmeler elde edebilirsiniz. Aşk hayatınızla alakalı bir takım kararlar almak üzere partnerinizle bazı konuşmalar yapmanız mümkün. Atılacağınız her türlü yeni girişimde Merkür’ün Retro enerjisini dikkate alarak hareket etmeye özen gösterin. Sağlığınız ile ilgili konularda gerekli tetkikleri yaptırmanız olası problemleri aza indirecektir. Seyahate çıkmak durumunda kalırsanız karşılaşabileceğiniz kayıp, çalınma vb. durumlara karşı temkinli olmalısınız.

  • 22 Mayıs Yay burcunda Dolunay

Bu Dolunay ile birlikte evinizde zaman geçirmek, elinizi sıcak sudan soğuk suya sokmak istemeyebilirsiniz. Ev içinde yapmanız gereken sorumlulukların size ağır geldiği bir dönemdesiniz. Ebeveynlerinizle aranızdaki sorunları aşmak adına onlarla iletişimde net olmaya çalışın. Neptün ve Jüpiter’in sert açıları sebebiyle su borularında patlamalar olabilir. Ev içinde olabilecek her türlü kazaya karşı temkinli olmanızı tavsiye ederim. Yapılacak tamirat ve tadilat işleriniz varsa Merkür Retro’sunun bitişini beklemenizi öneririm.

teraziTERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ

  • 06 Mayıs Boğa burcunda Yeniay

Retro Jüpiter ve Plüton’un desteği ile kendinize olan güveniniz artarken adım atmakta zorlanacağınız işlere başlamak üzere proje ve planlar yapabilirsiniz. Başkalarının kaynakları, ortaklaşa kazançlar, miras konularında bir takım yeni oluşumlar meydana gelebilir. Bu dönemde yanlış kararlar almamak adına spekülasyon, banka kredisi, borç, alacak verecek konularına girmemenizi tavsiye ederim. Aşk ya da çocuklarınız ile ilgili konularda sizi sıkıntıya sokacak olan olaylar karşısında duygularınızı karşı tarafa net olarak dile getirmeye çalışın.

  • 22 Mayıs Yay burcunda Dolunay

Bu Dolunay ile birlikte farkındalığınız kardeşler, yakın çevre, akrabalar konularında artacak. Neptün ve Jüpiter’in sert açıları sebebiyle eğitim hayatınız ile ilgili konuları da içine alan mevzularda şartlarınızı zorlayan durumlar söz konusu olabilir. Çıkacağınız kısa seyahatlerde gökyüzündeki enerjilerin sertliği nedeniyle kazalara açık olacağınızı bilerek riskli hareketlerden kaçınmalısınız. Sosyal ortamlarda bulunmaktan ziyade içe çekilme arzusundasınız.

akrepAKREP VE YÜKSELEN AKREP

  • 06 Mayıs Boğa burcunda Yeniay

Retro Jüpiter ve Plüton’un desteği ile eşiniz, ortaklarınız ile birlikte yeni bir takım işlere girişmek üzere planlar yapabilirsiniz. Ancak Merkür Retro olduğu için ortaklarınız ile yapacağınız her türlü anlaşmaya karşı, bilirkişilerden destek almalı, projelerinizi Retro sonrasında hayatınıza geçirmelisiniz. Adli davalar ve mahkemeler ile beklentiniz varsa bu Yeniay’da olumlu gelişmeler yaşamanız mümkün. Katılacağınız farklı gruplardan geleceğinize yönelik destekler almanız söz konusu. Problemlerinize çözmenize yardımcı olacak kişilerle bu dönem karşılaşma ihtimaliniz yüksek.

  • 22 Mayıs Yay burcunda Dolunay

Bu Dolunay ile birlikte finansal ve maddi konularda şartlarınızı zorlayan durumlar söz konusu olabilir. Neptün’ün ve Jüpiter’in sert enerjileri altında her türlü sorunla mücadele etme gücünü kendinizde bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Aşk hayatınızda size bir takım vaatlerde bulunan sevgilinizin sözlerini yerine getirmemesi hayal kırıklığı yaşamanıza neden olabilir. Gerçekleri görmekte zorlanıyor olmanız sebebiyle dostlarınızdan tavsiyeler almanız sizin açınızdan yerinde bir karar olacaktır.

yayYAY VE YÜKSELEN YAY

  • 06 Mayıs Boğa burcunda Yeniay

Retro Jüpiter ve Plüton’un desteği ile bozulan sağlığınızda gözle görülür düzelme gerçekleşebilir. Gündelik hayat içerisinde ya da ofisinizde iş arkadaşlarınızla yapmış olduğunuz yarım kalan işlerinizi çok hızlı ve rahat bir şekilde bitebilirsiniz. Bu dönemde kazançlarınızı arttırmaya yönelik yapacağınız her türlü girişim de Merkür Retrosunu dikkate alarak hareket etmeyi unutmayın. Projelerinizi ancak Retro bitiminden sonra yürürlüğe koymaya dikkat etmelisiniz.

  • 22 Mayıs Yay burcunda Dolunay

Satürn’e yakın gerçekleşen bu Dolunay’da size rakip olan firmalardan bir takım eleştiriler alabilirsiniz. Neptün ve Jüpiter’in sert açıları bu durum karşısında cesaret göstermenizi engelleyebilir. Kendinize inanarak hareket etmeli ve bu tarz sizi aşağı çeken durumlara karşı hazırlıklı olmalısınız. Önemli olan size karşı duran kişilerin düşüncelerine gereğinden fazla kıymet vermemenizdir. Yaşadıklarınızdan ders çıkararak, daha bilinçli hareket ederek yolunuza devam etmelisiniz. Bu şekilde ruhsal anlamda güçlü olabilirsiniz.

oglakOĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK

  • 06 Mayıs Boğa burcunda Yeniay

Retro Jüpiter ve Plüton’un desteği ile birlikte huzur ve mutluluğu beraber olduğunuz ilişkide bulacaksınız. Çocuklarınızla vakit geçirmek her zamankinden daha fazla sizi mutlu ederken onların geleceği ile ilgili bir takım kararlar almak üzere planlar yapabilirsiniz. Ancak Merkür Retro’sunu dikkate alarak rizikolu işlere girişmemeniz, kayıp yaşamamanız açısından önem taşımaktadır. Bu enerjiler yaratıcılığınızı tetiklediği için yeteneklerinizi kullanarak rahat ve hızlı bir şekilde eserler ortaya çıkarabilirsiniz.

  • 22 Mayıs Yay burcunda Dolunay

Bu Dolunay ile birlikte kendinizi inzivaya çekmek, sosyal ortamlardan uzak durmak arzusunda olacaksınız. Yapmak istediklerinizi hayatınıza geçirememeniz bir takım kötümser düşünceler içine girmenize neden olabilir.  Jüpiter’in ve Neptün’ün sert açıları nedeniyle kendinizi ağır bir şekilde eleştiri yağmuruna tutabilirsiniz. Yönünüzü kaybettiğiniz hissi ile dolu olmanız mümkün. Bu dönemin geçici olacağını bilerek teslimiyetle hareket etmeli, moralinizi yükseltmeye çalışmalısınız.

kovaKOVA VE YÜKSELEN KOVA

  • 06 Mayıs Boğa burcunda Yeniay

Retro Jüpiter ve Plüton’un desteği ile ev içinde yapılacak tamirat ve tadilatlar gündeminize gelebilir. Ancak Merkür Retrosunu dikkate alarak hareket etmeniz son derece önemli. En azından böyle bir mecburiyetiniz varsa uzman kişilerin desteğini almaya dikkat edin. Ev satın almak isteyenler bu dönemi araştırma yaparak değerlendirmeliler. İçsel anlamda kendinize olan güveniniz yükselmeye başlarken bir takım aydınlanmalar yaşayarak farkındalığınızı geliştirebilirsiniz.

  • 22 Mayıs Yay burcunda Dolunay

Bu Dolunay eş ya da ortaklarınızla geleceğinize yönelik yapmış olduğunuz planları gerçekleştirme çabanız nedeniyle bir takım sorumluluklar altına girmenize sebep olabilir. Sizinle aynı fikirlere sahip olan gruplarla yaptığınız çalışmalar sonucu sırtınızda ağır bir yük taşıdığınızı düşünebilirsiniz. Neptün ve Jüpiter’in sert enerjileri altında hangi yöne gideceğinizi bilemeyebilir, söylenen sözleri yanlış algılayabilirsiniz. Önem vermeniz gereken nokta; bir gruba ya da oluşuma ayırdığınız bütçenin doğru kaynağa ulaşıp ulaşmadığını takip etmek olmalıdır.

balikBALIK VE YÜKSELEN BALIK

  • 06 Mayıs Boğa burcunda Yeniay

Retro Jüpiter ve Plüton’un desteği ile uzun zamandan beri beklediğiniz eğitici bir programa kayıt olmak isteyebilirsiniz. Ancak Merkür Retro olduğu için bu dönemi araştırma yaparak geçirmenizi tavsiye ederim. Yakın çevre ve akrabalarla ilişkileriniz yoğunlaşırken aranızın bozuk olduğu kişilerle geçmişe ait konular tekrar gündeminize gelebilir. Onlarla iyi iletişim kurarak var olan problemleri ortadan kaldırabilirsiniz. Kısa seyahatlere çıkmanız mümkün. Ancak Merkür Retrosu nedeniyle olası bazı karışıklıklar yaşayabileceğinizi dikkate alın.

  • 22 Mayıs Yay burcunda Dolunay

Bu Dolunay ile birlikte geçmiş dönemlerde kariyerinize yönelik yapmış olduğunuz girişimlerin karşılığını almakta zorlandığınızı fark edebilirsiniz. Çok çalışıp az kazanmanız mümkün. Sizi hayal kırıklığına uğratacak haberler gündeminize gelebilir. Neptün ve Jüpiter’in sert enerjileri mevcut olduğu için eş ya da ortaklarınızdan fazla yüksek beklentiler içerisine girmemeye dikkat edin. Aksi taktirde duygusal yapınız nedeniyle kendinizi fazlasıyla yıpratırsınız.

 Aydınlanma yolunda ilerlerken, Astroloji’nin ışığı yolunuza rehber olsun

Astrolog Jale Muratoğlu

Sevgiyle Kalın

www.astrologjalemuratoglu.com;  info@astrologjalemuratoglu.com

facebook: https://www.facebook.com/groups/astrolojikaydinlanma/

twitter: @JaleMuratoglu

linkedin:Jale Muratoğlu

Web sitesindeki tüm bilgi ve resimlerin her hakkı saklıdır, kopyalanamaz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.