1985-1988 Yılları arasında Satürn Yay burcunda iken Türkiye’de gerçekleşen olaylara örnekler! Gelecek döneme ışık tutacak bilgiler!

7675

1985-88 YILLARI ARASINDA SATÜRN YAY BURCUNDA İKEN TÜRKİYE’DE GERÇEKLEŞEN OLAYLARA ÖRNEKLER!GELECEK DÖNEME IŞIK TUTACAK BİLGİLER!

Satürn 23 Aralık 2014- 20 Aralık 2017 tarihleri arasında Yay burcunda ilerleyecek. Bu tarihler arasında kişisel ve toplumsal anlamda olumlu ve olumsuz etkiler altında kalacağız.

SATÜRN YAY BURCU TRANSİTİNİN KİŞİSEL VE TOPLUMSAL ETKİLERİNE GELİNCE;

Yay burcu enerjisine sahip insanların hayata son derece geniş bir perspektiften bakma eğilimleri vardır. Bu nedenle büyük düşünürler, felsefeciler, kaşifler bu burçta doğan kişilerden çıkarlar. Fakat Satürn Yay burcunu ziyaret ettiğinde enerjinin şekli değişecek ve bir takım engellemeler, gecikmelerle birlikte bizi umutsuzluğa düşürecek durumlarla yüzleştirecek. Yay’ın ilerlemekten korkmayan geniş vizyonunu frenlemesine neden olacak bir baskı yaratacak. Genel olarak daha temkinli ve adım atarken risk almaktan çekinen bir tutum sergiletecek.

Yay burcunun temsil ettiği konularda yeniden düzenlemeler yapılacak, yeni kanunlar çıkacak bir takım kısıtlanmaların süregelmesi ile beraber karşıt görüşlerin fanatik çarpışması söz konusu olacak. Global anlamda birçok düşüncenin değişim gösterdiğine, eski çürümüş fikirlerin değişimine ve yeni bir vizyonun hâkim olduğuna şahit olacağız. Bu durum değişime direnç gösteren liderlerin düşünce ve ifade özgürlüğünü kısıtlamasına, dolayısıyla basın, yayın ve medyanın bağımsız haber yapma serbestliğine bir takım engellemeler getirilmesi durumunu doğurabilir. Bunun yanında bağımsızlığını kabul ettirmeye çalışan bazı toplumlar verdikleri büyük mücadeleler sonucunda bu isteklerini gerçekleştirme fırsatı bulabilirler. Yeni devletlerin tanınması söz konusu olabilir. Bu süreç zarfında din kurumlarının önem kazanması ile birlikte dini liderlerin önderliğinde toplumların daha fazla bu mevzulara yönelmesi, bu konuların sürekli gündeme getirilmesi ile birlikte kişilerin inanç ve fikirlerinin yönlendirilmeye çalışılması yüksek ihtimaldir. Ayrıca özellikle yüksek eğitim, akademi alanlarında çalışanlara yeni düzenlemeler getirilerek sistem temelden değiştirilebilir. Ticari alanda ve havacılıkla ilgili konularda yeni hukuksal düzenlemeler yapılabilir. Radikal boyutta kitlesel devrimler yaratacak akımlar doğabilir. Ülkeler arası ticaretin geliştirilmesine yönelik yeni kanun tasarıları gündeme gelebilir. Özellikle sporun çeşitli dallarında çalışanlara yönelik yeni tasarılar, yönetmelikler, düzenlemeler söz konusu olabilir.

Geçmişte SATÜRN 18 Kasım 1985- 16 Şubat 1988 yılları arasında Yay burcunda ilerledi. Peki, bu tarihler arasında Türkiye’nin gündem maddeleri nelerdi? Geçmişin perspektifinden günümüze bakmak, gelecekteki dönemde yaşama ihtimalimiz olan olayları tahayyül edebilmemiz açısından önemli diye düşünüyorum.

 1985 yılında Türkiye’de gerçekleşen önemli olaylar

1985_1

   1885_2

  • 1985_3
  • 19 Kasım– İstanbul dâhil 8 ilde olağanüstü hal uygulaması başladı.
  • 23 Kasım-  Rahşan Ecevit DSP başkanlığına seçildi.
  • 24 Aralık– Emeklilik SSK ve Emekli Sandığı yasalarında yapılan yeni düzenlemelerle emeklilik yaşını yükselten yasa çıktı. 15 yıllık sigortalıların hakları korunurken kadınlarda emeklilik yaşı 55, erkeklerde ise 60 yaş olarak belirlendi.
  • 26 Aralık– YÖK kanununun 44. Maddesinde değişiklik yapılarak birkaç derste başarısız olan 20 bine yakın öğrenciye af verildi.
  • 26 Aralık– 101 sanıklı THKP-C/ Kurtuluş Davası sonuçlandı. 2 kişi ömür boyu hapis cezası alırken 38 sanığa 24 yıla kadar değişen hapis cezaları verildi, 52 kişi beraat alırken, 9 sanığın davası da reddedildi.

1986 Yılında Türkiye’de gerçekleşen önemli olaylar

 

1986_1

1986_2

1986_61986_51986_4

 

 

 

 

 

 

 

  • 2 Ocak–  İMKB’de hisse senetleri alım satımı başladı.
  • 13 Ocak– TBMM sunulan işkence yapanlara verilen cezanın arttırılmasına ve sorgu sırasında sanık avukatlarının da bulunmasını öngören yasa reddedildi.
  • 8 Şubat- 12 Eylül Darbesi’nden Balıkesir’de ilk işçi yürüyüşü yapıldı.
  • 6 Mart- “Basına Sansür Yasası” TBMM tarafından kabul edildi.
  • 18 Mart– Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in Ceza İnfaz Yasası’ndaki değişiklikleri onaylaması ile birlikte cezaevlerindeki 68.000 yükümlünün yüzde 70’i serbest bırakılmaya başlandı.  
  • 23 Nisan– Önceki dönemde Anayasa Mahkemesince iptal edilen, yabancıların Türkiye’de mülk edinmesine olanak sağlayan yasa, TBMM’de kabul edildi.
  • 29 Mayıs- Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşmayı Teşvik Yasası ( Fak- Fuk-Fon) TBMM’de kabul edildi.
  • 26 Eylül- Türkiye İşçi Sendikaları Konferadasyonu (Türk-İş)üyelerine ANAP oy vermeme çağrısı yaptı.
  • 6 Ekim- TRT 2 yayına başladı.
  • 5 Kasım- Askeri Yargıtay, TİKP ( Türkiye İşçi Köylü Partisi) genel başkanı Doğu Perinçek ve yöneticilerini 5-8 yıl arasında hapis cezalarını onayladı.   
  • 18 Kasım- 12 Eylül Darbesi sonrası en büyük grev,  Netaş”da başladı. İstanbul, Ankara ve İzmir tesislerindeki 2.650 işçi greve gitti.
  • 3 Aralık- Pınar Kür’ün “Bitmeyen Aşk” adlı romanının önce poşete girmesine karar verildi, 22gün sonra da, kitap “müstehcenlik” gerekçesiyle toplatıldı.

1987 yılında Türkiye’de gerçekleşen önemli olaylar

1987

  • 1 Şubat- İşkenceye karşı Avrupa Sözleşmesi kabul edildi.
  • 31 Temmuz– Mekke’de İranlı hacıların önderliğinde İslam düşmanı olduğunu düşündükleri ülkeleri protesto eden bir grup ile Suudi güvenlik güçleri arasındaki çatışma sonucunda 400 kişiden fazla insan öldü.
  • 6 Eylül- 12 Eylül döneminde konan siyasi yasakların kaldırılması için yapılan referandum 50.16 “Evet”, yüzde 49.84 “Hayır” sonucunu verdi.
  • 1 Ekim-  Sovyetler Birliği devlet başkanlığını Mihail Gorbaçov üstlendi.
  • 19 Ekim –  Dow Jones New York borsasında günlük %20’den fazla bir düşüş ile tarihinde en fazla kayba uğradığı gün.( Kara Pazartesi)
  • 8 Aralık– ABD ve Sovyet lideri  (Başkanı Ronald Reagan- Mihail Gorbaçov)bir araya gelerek bütün orta ve kısa menzilli füzelerin sökülmesine ilişkin antlaşmayı imzaladı.

1988 yılında Türkiye’de gerçekleşen önemli olaylar

1988_1

 

11 Ocak- Türkiye Avrupa Konseyi İşkenceyle Mücadele Sözleşmesini imzaladı.

  • 27 Ocak- Server Tanilli’nin Nasıl Bir Demokrasi İstiyoruz adlı kitabı için İstanbul DGM toplatma kararı verdi.
  • 6 Şubat– Yunan uyruklu kişilerin Türkiye’deki gayrimenkul haklarını donduran 1964 yılına ait kararname yürürlülükten kaldırıldı.
  • 7 Şubat- Kamuoyunda “MİT Raporu” olarak bilinen MİT kaynaklı belgeler 2000’e doğru dergisinde yayınlandı.

 

Astrolog Jale Muratoğlu

Aydınlanma yolunda ilerlerken Astroloji’nin ışığı yolunuza rehber olsun.

www.astrologjalemuratoglu.com

https://www.facebook.com/groups/astrolojikaydinlanma/

Twitter : @JaleMuratoğlu

linked-in: Astrolog Jale Muratoğlu

Web sitesindeki tüm bilgi ve resimlerin her hakkı saklıdır, kopyalanamaz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.