2013 Aralık Ayı Burç Yorumları

337

2013 Aralık Koç Burcu

3 Aralık’ta meydana gelecek Yeni Ay; yükseköğretim, yabancılarla yapılan işler, uzak yollar, din felsefe konularını anlatan 9. evinizde gerçekleşecek. Bu konularla ilgili yeni adım atarken Neptün’ün sert açısından dolayı kendinizi güvensiz hissedebilir, yapmak istediklerinizi hayata geçiremeyebilirsiniz. Özellikle yurtdışı bağlantılı işlerde bir takım yanılgılara düşmeniz söz konusu olabilir. Kafa karışıklığına ve yanlış kararlar vermenize sebep olan durumlarla karşılaşmamak için yapacağınız her türlü işe bu dönem dikkat etmelisiniz. Aldatılma, dolandırıcılık, şüphe en büyük handikabınız olabilir. Yapacağınız iş ya da tatil amaçlı seyahatlerinizde eşyalarınızın kaybolmamasına dikkat etmeli, olası kapkaç olaylarına karşı temkinli olmalısınız.

Bilinçaltında yaşadığınız duygusal dalgalanmalar, kararsızlıklar, hayat felsefenizle ilgili konularda bir takım bulanıklıklar, hangi yöne gideceğinizi bilememe durumları sizi huzursuz edebilir. Önemli olan bu dönem acele kararlar vermemek, bazı şeyleri zamana bırakmayı denemek olacaktır.
Venüs ve Jüpiter’in karşıt açısı nedeniyle, kişisel kazançlarınızı kariyere yönlendirirken gereğinden fazla para harcayabilirsiniz. Diğer bir etkisi ise yaşadığınız mekânı güzelleştirmek için yapacağınız masrafları gösteriyor olabilir. İlişkilerde müsriflik derecesinde paranızı savurmanız, aşırı yeme içmenizden dolayı alınan kilolara karşıda ayrıca dikkat etmelisiniz. Bu dönemde aile üyelerine karşı iyimser, hoşgörülü olmanız evde yumuşak hava yaratabilir. Evde vakit geçirmek, davetler vermek isteyeceğiniz bu süreçte işinizi ihmal etmek son derece sakıncalı olacaktır.
İletişim gezegeni Merkür 6 -24 Aralık arasında Yay Burcu’nda olacak. Neptün’ün sert açısı nedeniyle inançlarınız, hayat felsefenizle ilgili konularda gerçeğe uymayan düşünceler zihninizi işgal edebilir. Yapacağınız her türlü anlaşmalarda sonradan hayal kırıklığı yaşamamak adına dikkatlice incelenmeli sonrasında masaya oturulmalıdır. Eğitim öğretim amaçlı yapılacak çalışmalar için dalgınlıktan dolayı yapılan hatalar söz konusu olabilir. Ayın ortalarına doğru Uranüs ile olumlu açı içerisine girecek olan Merkür zihinsel anlamda daha uyanık, parlak düşünmenize neden olurken yapılan her şey daha hızlı sonuçlanacaktır.
Mücadele gezegeni Mars 8 Aralık’ta Terazi Burcu’nda olacak. Ortaklarınız, eş, rakiplerinizi içine alan konularda kendinizi ortaya koymak durumunda kalabilir, dengenizi korumakta zorlanabilirsiniz. Karşı tarafa toleranslı olmak zor olsa da bu dönemi sakinlikle geçirmeye çalışmalı, kendinizi kontrol etmelisiniz. Mahkeme, adli davalarla ilgili konularda düşüncesiz ve kontrolsüz davranmak sizin aleyhinize olacaktır. Özellikle patronlarınızla güç mücadelelerine girebilir, kariyer için savaş verebilirsiniz. Aile üyelerine, özellikle eşinize karşı anlayışlı olmakta zorlanacağınız bu süreçte abartılı tepkiler sergilememelisiniz. Bu dönem bu enerjiyi spor yaparak harcamanızı tavsiye ederim.
Aşk gezegeni Venüs 21 Aralık’ta Oğlak Burcu’nda geri gitmeye başlayacak. Kariyerinizle ilgili konular, kişisel kazançlar, eş ve ortaklarla ilgili konularda geçmişe ait üstü örtü konular gündeme gelebilir. Mesleğinizle ilgili yarım kalan işlerinizi tamamlayabilir, toplum önünde duruşunuzu sorgulayabilirsiniz.
Güneş’in ve Merkür’ün 22-24 Aralık’ta kariyer evinize girmesiyle beraber kendinizi tamamen işinize kanalize edeceksiniz. Kişiliğiniz hakkında sorgulama yaparken, ev hayatınız, eş ile alakalı konularda gündem maddesi olacaktır.

 

2013 Aralık Boğa Burcu

3 Aralık’ta meydana gelecek Yeni Ay, ortaklaşa kazanımlar, eşten gelecek maddi imkânlar, miras, alacak verecek, banka kredisi konularını anlatan 8. evinizde gerçekleşecek. Bu mevzularda yeni adım atarken Neptün’ün sert açısından dolayı bir takım hayal kırıkları yaşayarak, ümitsizliğe kapılabilirsiniz. Özellikle sosyal çevre içerisinde yaşanacak olaylarda, aldanma, aldatılma durumları söz konusu olabilir. Yanlış anlaşılmalardan dolayı hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz. Her türlü durumda net olmaya özen göstermeli direkt konuşarak çözüm yolu bulmalısınız. Gruplarla beraber yapılan işlerde karışıklıklar, birbirinizden şüphe duyma, dedikodular gündeme gelebilir.

Uranüs’ün olumlu açısı kariyerinize yönelik parlak fikirler üretmenize neden olurken patronunuzun dikkatini çekerek, bir anda üst pozisyona geçmeniz mümkün olabilir. Yarınlarınıza yönelik netleştiremediğiniz mevzularda kaygı duymanız, belirsizlikler içinde olan konuları çözememenin verdiği rahatsızlığı içinizde yaşamanız mümkün görünüyor. Yapacağınız her türlü yatırım için bu dönem beklemede kalmanız sizin yararınıza olacaktır.

Venüs ve Jüpiter arasındaki karşıt açı, eğitim de size bir çok fırsatlar sunarken, eğitim, öğretime ya da seminerlere gereğinden fazla paralar ödeyerek zor duruma girebilirsiniz. Günlük hayat içerisinde artan sorumluluklar gereğinden fazla yorulmanıza neden olurken, sağlığını ihmal etmemeli rutin kontrollerinizi yaptırmaya özen göstermelisiniz. Yakın çevreniz, kardeşleriniz ile aranızda çıkabilecek tatsızlıklara hazırlıklı olmalısınız.  Mars’ın Terazi Burcu’na girmesiyle birlikte ilişkiler daha zorlanabilir. Özellikle miras konularında dikkat çekici mücadeleler söz konusu olabilir.

İletişim gezegeni Merkür 6 -24 Aralık arasında Yay burcunda olacak. Neptün’ün sert açısı nedeniyle finansal kaynaklarınız artırmaya yönelik yapacağınız her türlü yatırımda dikkatli olmanız gerektiğinin altını çizmekte. Yapacağınız anlaşmaları bilirkişilerin desteğini alarak imzalamayı ihmal etmeyin. Aşk hayatınızda hayal kırıklıkları yaşamanız ya da hiç sebebi yokken gereksiz şüpheler duyarak kendinizi üzmeniz söz konusu olabilir. Çocuklarınıza yönelik beklentilerinizi yüksek tutmanız idealize ettiğiniz yerlerde görememenizin verdiği ümitsizlik sizi üzebilir. Onu anlamaya çalışarak karşısında yer almak yerine yanında olmanız aranızdaki sürtüşmeleri hafifletecektir.

Mücadele gezegeni Mars 8 Aralık’ta Terazi Burcu’nda olacak. Ofis içinde yada gündelik hayat içerisinde işleriniz yoğunlaşabilir, iş arkadaşlarınız ile ilişkinizde dengeli olmakta zorlanabilirsiniz.  Ayın sonlarına doğru Plüton ile Mars’ın sert açısı sağlığınızı zorlayabilir. Rutin kontrolleri yaptırmanız sizin açınızdan önemli olduğunu bilmeli ihmalkarlık etmemelisiniz. Kazalar karşı temkinli olmanız diğer dikkat etmeniz gereken konular arasında olacaktır.

Aşk gezegeni Venüs 21 Aralık’ta Oğlak Burcu’nda geri gitmeye başlayacak. Hayat felsefenizi, geleceğe yönelik yapmak istediklerinizi tekrardan masaya yatırarak yaşamınızı gözden geçirmek durumunda kalabilirsiniz. Özellikle kendinizi ilgilendiren konularda bir takım farkındalıklar yaşamanız mümkün olabilir. Ofis içinde ilişkilere dikkat!

Güneş’in ve Merkür’ün 22-24 Aralık’ta yükseköğretim, yabancılarla yapılan işler, seyahatleri anlatan evinize girmesiyle beraber kendinizi tamamen bu konulara kanalize edeceksiniz.

 

2013 Aralık İkizler Burcu

3 Aralık’ta meydana gelecek Yeni Ay; eş, ortak, rakipleriniz, adli davalar, mahkemelerle ilgili konuları anlatan 7. Evinizde Yay Burcu’nda gerçekleşiyor. Neptün’ün sert açısından dolayı kariyerinize yönelik gerçekleştirmek istediğiniz hayallerinizi hayata geçirirken, karmaşalar yaşayabilir hangi yöne gideceğinizi bilemeyebilirsiniz. Kafa karışıklığına neden olan ve yanlış kararlar vermenize sebep olan durumlarla karşılaşmamak için yapacağınız her türlü işe bu dönem dikkat etmelisiniz. Aldatılma, dolandırıcılık, şüphe en büyük handikabınız olabilir. İş hayatınızda almış olduğunuz sorumluluklarla birlikte kazançlarınızı kariyere yönlendirerek idealize ettiğiniz pozisyona gelmiş olabilirsiniz. Toplum önündeki statünüzde buna paralel olarak şekillenmiş olabilir.

Uranüs’ün olumlu açısı geleceğinizle ilgili konularda size parlak fikirler sunarken gruplardan destek alabilir ortaklaşa yapılan işlerden yarar sağlayabilirsiniz. Mesleğinizle ilgili konularda bir takım belirsizlikler sizi huzursuz etse de bu dönem acele kararlar vermemek, bazı şeyleri zamana bırakmayı denemek sizin açınızdan faydalı olacaktır.

Venüs ve Jüpiter’in karşıt açısı nedeniyle,  kendinize vermiş olduğunuz değeri sorgulamanıza neden olurken (haritanızın durumuna göre) kişiliğinizi fazla önemseyebilir ya da yerebilirsiniz.  Bu dönemde sosyalliğinizin artmasıyla birlikte gece hayatınız hızlanarak ve gereksiz harcamalar içine girebilirsiniz. Borsa ve spekülasyon konularında gereksiz riskler alınmamalıdır.

İletişim gezegeni Merkür 6 -24 Aralık arasında Yay Burcu’nda olacak. Neptün’ün sert açısı nedeniyle ortaklaşa yapılan işlerde dalgınlıktan dolayı yapılan hatalara sebep verebilir. Yapılacak her türlü anlaşmalara karşı bilirkişiden destek alınmalı, daha sonradan imza atılmalıdır. Özellikle aile içerisinde ve eşinizle iletişimde problemler yaşamamak adına toleranslı olmalısınız. . Ayın ortalarına doğru Uranüs ile olumlu açı içerisine girecek olan Merkür zihinsel anlamda daha uyanık, parlak düşünmenize neden olurken, yarınlarınızla ilgili yapmak istediklerinizi gerçekleştirmek için daha fazla fırsatlar çıkaracaktır.

Mücadele gezegeni Mars 8 Aralık’ta Terazi Burcu’nda olacak.  Aşk hayatınız, çocuklarınızla ilgili konularda kendinizi ortaya koymak durumunda kalabilir, dengenizi korumakta zorlanabilirsiniz. Karşı tarafa toleranslı olmak zor olsa da bu dönemi sakinlikle geçirmeye çalışmalı, kendinizi kontrol etmelisiniz. Bu dönemi yaratıcılığınızı ortaya çıkaran çalışmalar yaparak değerlendirmeniz sizin açınızdan daha uygun olacaktır. Spor yaparken olası kazalara karşı temkinli olmalı, kendinizi korumaya almalısınız. Her türlü spekülasyon konularından uzak durmalı, düşüncesiz ve kontrolsüz davranarak zor durumdan kaçınmalısınız.

Aşk gezegeni Venüs 21 Aralık’ta Oğlak Burcu’nda geri gitmeye başlayacak. Geçmiş dönemlerde başkalarının kaynaklarından faydalanarak kazanımlar elde etmişseniz bu dönem konular gündeme gelebilir. Beraberlikte karşı tarafa fazla toleranslı davranmanız, iyi niyetiniz, hoşgörünüzün sınırını korumakta zorlanmanız söz konusu olabilir. Çocuk sahibi olan annelerde bu konuda fazla müsamaha göstermemeye özen göstersinler. Eğlence hayatı, gönül ilişkileri, kumar vs. konularında aşırıya kaçan durumlar yaşanmışsa bu durumlarla yüzleşebilirsiniz.

Güneş’in ve Merkür’ün 22-24 Aralık’ta kariyer evinize girmesiyle beraber kendinizi tamamen finansal konulara kanalize ederek ortaklaşa kazanımlar, miras, yuva konularında meşgul edeceksiniz.

 

2013 Aralık Yengeç Burcu

3 Aralık’ta meydana gelecek Yeni Ay; gündelik hayat, iş ortamınız, mesai arkadaşlarınızı ve sağlığınızı konuları anlatan 6. Evinizde Yay Burcu’nda gerçekleşiyor. İşinizle ilgili yeni adımlar atarken Neptün’ün sert açılarından dolayı kendinizi güvensiz hissedebilir, yapmak istediklerinizi hayata geçiremeyebilirsiniz. Özellikle yabancılarla ilgili yurtdışı bağlantılı işlerde yapacağınız her türlü işlemde dalgınlıktan dolayı meydana gelebilecek hatalara dikkat etmelisiniz. İş veya gündelik hayatınızda aldatılma, dolandırıcılık, şüphe duyguları içinde olmanız en büyük handikabınız olabilir. Yapacağınız iş ya da tatil amaçlı seyahatlerinizde eşyalarınızın kaybolmamasına dikkat etmeli, olası kapkaç olaylarına karşı temkinli olmalısınız. Çıkacağınız seyahatlerde umduğunuzu bulamayabilir, çeşitli problemlerle uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Yolculuk sırasında eşyalarınızın kaybolmamasına özen göstermelisiniz. Yapmak zorunda kaldığınız işlerde çeşitli düzensizlikler, kargaşalar, belirsizlikler baş gösterebilir. Bu da içsel anlamda kendinizi huzursuz hissetmenize sebebiyet verebilir.

Venüs ve Jüpiter arasındaki karşıt açısı nedeniyle kendinizi yenilemek, güzelleşmek adına abartılı girişimlerde bulunabilir, aşırı yeme içmeden dolayı alınan kilolardan kurtulmak için diyet yapmak isteyebilirsiniz. Özellikle arkadaşlarınızla beraber harcanan parada müsriflik göstermeniz, paranızı savurarak gereksiz harcamalar yapmanız sonradan darda kalmanıza neden olabilir. Bu dönemde daha büyük bir eve taşınmak isteyebilir veya evinizi yenileyerek lüks eşyalar satın almaya yönelebilirsiniz. Bu süreç zarfında eşinizden gerekli ilgiyi görmediğiniz duygusuna kapılabilirsiniz.

İletişim gezegeni Merkür 6 -24 Aralık arasında Yay Burcu’nda olacak. Neptün’ün sert açısı nedeniyle kişisel anlamda kendinizi sorgulayarak içsel bir hesaplaşmanın içine girebilirsiniz. Bu dönem yapacağınız anlaşma ve sözleşmelere imza atmadan önce dikkatlice analiz etmeli, bilirkişilerden destek almayı önemsemelisiniz. Ayın ortalarına doğru Uranüs ile olumlu açı içerisine girecek olan Merkür, zihinsel anlamda daha uyanık, parlak düşünmenize neden olurken özellikle işinizle ilgili yaptığınız her şey daha hızlı sonuçlanacaktır.

Mücadele gezegeni Mars 8 Aralık’ta Terazi Burcu’nda olacak. Aile, yuva temalarında kendinizi ortaya koymak durumunda kalabilir, dengenizi korumakta zorlanabilirsiniz. Karşı tarafa toleranslı olmak zor olsa da bu dönemi sakinlikle geçirmeye çalışmalı, kendinizi kontrol etmelisiniz. Özellikle kariyeriniz ile ilgili konularda düşüncesiz ve kontrolsüzce hareket etmeniz aleyhinize olacaktır. Aşk hayatınızla ilgili konularda aldığınız sorumluluklar artabilir ve bir takım savaşların içinde kendinizi bulabilirsiniz. Bu dönem enerjinizi spor yaparak harcamanızı tavsiye ederim.

Aşk gezegeni Venüs 21 Aralık’ta Oğlak Burcu’nda geri gitmeye başlayacak. Eş, ortaklar, rakiplerinizle geçmişe ait konular gündeme gelebilir. Yuvanız ile ilgili hususlarda yarım kalan işlerinizi tamamlamak üzere bir takım girişimlerde bulunmak isteyebilirsiniz. (tamirat, tadilat, ebeveynlerinizle ilgilenmek vb.)

Güneş’in ve Merkür’ün 22-24 Aralık’ta eş ve ortaklık evinize girmesiyle ilgi alanınız bu konulara kayacaktır. Bu süreçte zihinsel anlamda gerginlikler yaşayarak sinirsel bir takım rahatsızlıklarla mücadele edebilirsiniz. Adli davalar, mahkemeler ile ilgili konularda sürpriz gelişmeler yaşayabilir, kendinizi kıstırılmış hissedebilirsiniz.

 

2013 Aralık Aslan Burcu

3 Aralık’ta meydana gelecek Yeni Ay, aşk hayatınız, çocuklarınızla ilişkileriniz, borsa, spekülasyon evinizde gerçekleşecek. Neptün’ün sert açılarından dolayı bir takım hayal kırıklıkları yaşayabilir, kendinizi güvensiz hissederek bazı şüphelerin içine düşebilirsiniz. Ruhunuzda yaşamış olduğunuz bu dalgalanmalarla mücadele etmek durumunda kalmanız yanlış kararlar vermenize sebep olabilir. Mantıklı düşünmenin zor olacağı bu süreçte moralinizi yüksek tutmaya çalışmalısınız. Beraberliğiniz konusunda hangi yöne gideceğinizi bilememek objektif düşünmenizi zorlaştırırken kendinizi çaresiz hissedebilir, yanlış kararlar alabilirsiniz. Bu ay içerisinde borsa, spekülasyon konularında herhangi bir girişimde bulunmamanızı öneririm.

Venüs ve Jüpiter’in karşıt açısı nedeniyle kariyerinize yönelik yapacağınız çalışmalarda fazla efor sarf etmek durumunda kalabilirsiniz. Bu dönem seminerler vermek, work-shoplara katılmak, eğitim almak için uygun bir dönem değildir. Ofis içindeki iş arkadaşlarınızla ilişkilerinizde bazı sorunlarla karşılaşabilir, karmaşa yaşayabilirsiniz.

İletişim gezegeni Merkür 6 -24 Aralık arasında Yay Burcu’nda olacak. Neptün’ün sert açısı nedeniyle finansal anlamda karmaşık durumlar, aksaklıklar meydana gelebilir. Kişisel kazançlarınızı arttırmaya yönelik yapacağınız atılımlarda son derece dikkatli davranılması gerekmektedir. Zihninizi gereğinden fazla zorlamak durumunda kalmanız sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Sosyal hayat içerisinde yanlış anlaşılmalardan dolayı kalp kırıklıkları yaşamanız söz konusu olurken gece hayatınız bu dönemde fazlasıyla artabilir. Evliyseniz çocuklarınızla ilgili problemler yaşayabilir, onların fevri tavırlarına karşı otoritenizi korumakta güçlük çekebilirsiniz. Ayın ortalarına doğru Uranüs ile olumlu açı içerisine girecek olan Merkür zihinsel anlamda daha uyanık, parlak düşünmenize neden olurken yapılan her şey daha hızlı sonuçlanacaktır.

Mücadele gezegeni Mars 8 Aralık’ta Terazi Burcu’nda olacak. Yakın çevreniz, akrabalarınız, kardeşleriniz ile ilgili konularda kendinizi ortaya koymak durumunda kalabilir, dengenizi koruyamayabilirsiniz. Sahip olduğunuz bilgileri etrafınızdaki insanlarla paylaşarak size karşıt olanlarla fikir çatışmasına girebilirsiniz. Zihinsel anlamda kendinize ağır sorumluluk getirecek projelerle uğraşmak sizi yorabilir. Yapacağınız kısa yolculuklarda acelecilikten dolayı olası kazalara karşı dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Aşk gezegeni Venüs 21 Aralık’ta Oğlak Burcu’nda geri gitmeye başlayacak. Günlük hayatınızda yarım kalan angarya işlerinizi toparlamak için uygun bir dönemdesiniz. İş arkadaşlarınızla ilişkilerinizde geçmişe ait üstü örtülü konuların tekrar gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Sağlığınıza özellikle bu ay çok dikkat etmelisiniz.

Güneş’in ve Merkür’ün 22-24 Aralık’ta iş ortamınızı anlatan evinize girmesiyle bir anda sorumluluklarınız artabilir. Fikirsel anlamda üretkenliğinizi verimli bir şekilde kullanarak patronunuzun dikkatini çekebilir, terfi alabilirsiniz. Finansal anlamda kazançlarınızı hangi yatırıma yönlendireceğinizi isabetli bir şekilde belirleyebilirsiniz. Aranızın bozuk olduğu iş arkadaşlarınızla çatışmamaya dikkat etmelisiniz.

 

2013 Aralık Başak Burcu

3 Aralık’ta meydana gelecek Yeni Ay’da, aile yaşamınıza odaklandığınızı ve bir takım başlangıçlar yapmak durumunda kalacağınızı göstermekte. Ebeveynlerinizle ilgili üstlendiğiniz sorumluluklar artabilir. Neptün’ün sert açısından dolayı aile fertleriyle diyaloglarınızda birbirinizi anlamamaktan dolayı ortaya çıkan tatsızlıklar canınızın sıkılmasına neden olabilir. Maneviyata yönelik konularla ilgilenmek, aydınlanmak isteği içinde dış dünyadan koparak kendinizle baş başa kalmak isteyebilirsiniz. Özellikle gelecek endişesi içinde olmanız ve kafanızda yaratmış olduğunuz kaoslarla kendinizi aşağı çekmeniz mümkün olabilir. Bu dönemde evinizi yenileyebilir ya da yeni bir eve taşınabilirsiniz. Eşiniz veya ortağınızla ilgili hayal kırıklıkları, beklenenin karşılanmaması durumu sizi üzebilir. Önemli olan bu dönemi direnç göstermeden, sakin bir şekilde geçirmenizdir.

Venüs ve Jüpiter’in karşıt açısı nedeniyle, sosyal hayatınızı daha renklendirmek, çevrenizdeki insanlarla birlikte olmak arzusu içinde olabilirsiniz. Geceleri arkadaşlarınızla, gruplar içinde boy göstermekten mutluluk duyabilir, abartılı bir şekilde paranızı harcayabilirsiniz. Aşk hayatınızda sevgi gösterilerinde bulunmak adına alacağınız hediyelere, gideceğiniz mekânlara büyük paralar ödeyebilirsiniz.

İletişim gezegeni Merkür 6 -24 Aralık arasında Yay Burcu’nda olacak. Neptün’ün sert açıları nedeniyle kariyerinize yönelik yapacağınız adımlarda kendinize güvenmemekten kaynaklanan gerçeğe uymayan düşünceler zihninizi meşgul edebilir. Toplum önündeki imajınızı gözden geçirerek kendinizi eleştirebilir, gereksiz yere kuruntulara kapılabilirsiniz. Ayın ortalarına doğru Uranüs ile olumlu açı içerisine girecek olan Merkür işinizle ilgili konularda daha uyanık, parlak düşünmenize neden olurken yapılan her şey daha hızlı sonuçlanacaktır.

Mücadele gezegeni Mars 8 Aralık’ta Terazi Burcu’nda olacak. Maddi ve manevi kişisel kazançlarınızı içine alan konularda kendinizi ortaya koymak durumunda kalabilir, dengenizi korumakta zorlanabilirsiniz. Özellikle ortaklaşa malların paylaşımı ile ilgili konularda vereceğiniz bu savaşta karşı tarafa toleranslı olmaya özen göstermeli, bu dönemi sakin geçirmeye çalışmalısınız. Yakın çevre, kardeşler, akrabalarla ilgili konularda kontrolsüzce davranmanız sizin aleyhinize olacaktır. Zihinsel anlamda kendinizi zorlayan projeler altına girebilir, üstesinden kalkabilirsiniz.

Aşk gezegeni Venüs 21 Aralık’ta Oğlak Burcu’nda geri gitmeye başlayacak. Aşk hayatınız, çocuklarınız ile ilgili konularda geçmişe ait üstü örtülü konular gündeme gelebilir. Hayat felsefenizle ilgili konularda yapmak isteyip yarım bıraktığınız işlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Güneş’in ve Merkür’ün 22-24 Aralık’ta aşk, çocuk, spekülasyon, borsa evinize girmesiyle kendinizi bu konulara kanalize edebilirsiniz. Yaratıcılığınızı ortaya çıkartan konulara yönelebilir, zihinsel becerilerinizi yazıya dökebilirsiniz.

 

2013 Aralık Terazi Burcu

3 Aralık’ta meydana gelecek Yeni Ay, kardeşler, yakın çevreniz, akrabalar, kısa seyahatler, eğitim, öğretim konularını içeren 3. Evinizde gerçekleşecek. Yakın çevreniz ile aranızda duygusal paylaşımların yoğunlaştığı bu süreçte Neptün’ün sert açılarından dolayı bir takım hayal kırıklıkları yaşayabilir, üzüleceğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Kafanızın karışık olması sebebiyle işinizle alakalı bir takım yanlışlıklar gündeme gelebilir. İş arkadaşlarınızla diyaloğunuzda ince eleyip sık dokumanızı tavsiye ederim, yanlış anlaşılmalar sebebiyle bazı gerginlikler yaşayabilirsiniz. Eğitim, öğretim, basın, yayın vb. konularında duygusal dalgalanmalar, zihinsel anlamda bir takım bulanıklıklar, hangi yöne gideceğinizi bilememe durumları sizi huzursuz edebilir. Önemli olan bu dönem acele kararlar vermemek, bazı şeyleri zamana bırakmayı denemek olacaktır.

Venüs ve Jüpiter’in karşıt açısı nedeniyle aile hayatınızda değişen koşullar sizi yenilerken ebeveynlerinizle ilgili konularda sorumluluklarınız artabilir. Evinizi güzelleştirmek için şık, dekoratif eşyalara gereğinden fazla para harcayabilirsiniz. Bu süreç zarfında yeni bir eve taşınabilir, hatta ülke değişikliği yapma kararı verebilirsiniz. Bu dönemde ev içerisinde vakit geçirmek, misafirlerinizi ağırlayarak sevdiklerinizle beraber olmaktan mutluluk duyacaksınız. Dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta; kendinizi güzelleştirmek adına abartılı girişimlerden kaçınmanızdır.

İletişim gezegeni Merkür 6 -24 Aralık arasında Yay Burcu’nda olacak. Bu dönem kısa yollarda her zamankinden daha fazla zaman geçirebilirsiniz. Olası kazalara karşı temkinli olmanızı tavsiye ederim. Toplantıların artması ise beraber sizin hakkınızda yapılan dedikodular kulağınıza gelebilir. Zihinsel anlamda aktif olacağınız bu süreçte seminerler verebilir, sahip olduğunuz bilgileri insanlarla paylaşabilirsiniz. Ancak dalgınlıktan dolayı hataların meydana gelmesini önlemek adına bu çalışmalarınızı ayın ortalarına doğru yapmanızı öneririm. 11 Aralık’ta Uranüs ile olumlu açı içerisine girecek olan Merkür, zihinsel anlamda daha uyanık, parlak düşünmenize neden olurken yapılan her şey daha hızlı sonuçlanacaktır. Neptün’ün sert açısı nedeniyle inançlarınız, hayat felsefenizle ilgili konularda gerçeğe uymayan düşünceler zihninizi işgal edebilir. Bu fikirlerin esiri olmamalı, ayaklarınızı yere sağlam bastıracak arkadaşlarınızla birlikte olmalısınız.

Mücadele gezegeni Mars 8 Aralık’ta Terazi Burcu’nda olacak. Kişisel kazançlarınızı arttırmak çabası içine gireceğiniz bu süreçte kendinizi ortaya koymak durumunda kalabilir, bir takım güç savaşları içine girebilirsiniz. Kendinize vermiş olduğunuz değeri sorgularken gerçekçi olmaya özen göstermelisiniz. Özellikle eş ve ortaklarınızla ilgili konularda toleranslı olmanız zor olabilir. Bu dönemi sakin geçirmeye çalışarak kendinizi kontrol altına almaya çalışmalısınız. Mahkeme, adli davalarla ilgili hususlarda fevri tutumlar göstermeniz sizin aleyhinize olacaktır.

Aşk gezegeni Venüs 21 Aralık’ta Oğlak Burcu’nda geri gitmeye başlayacak. Aile, yuva, eş ile ilgili konularda geçmişe ait üstü örtülü mevzular tekrar gündeme gelebilir. Bu dönemde evinizde yarım bıraktığınız işleri tamamlayabilir, özellikle ortaklaşa mal paylaşımını içeren hususları gözden geçirmek durumunda kalabilirsiniz. İlişkilerinizi yıpratmamak ve aranızdaki saygıyı yitirmemek adına toleraslı olmaya özen göstermelisiniz. Artan özgürlük ihtiyacı içinde olan eşinizi serbest bırakmak isteği içine girebilirsiniz.

Güneş’in ve Merkür’ün 22-24 Aralık’ta yuva, ebeveynlerinizi anlatan 4. Evinize girmesi ile birlikte kendinizi tamamen aile konularına odaklayabilirsiniz. İç dünyanızda yaşadığınız fırtınaları dindirmek zor olsa da sizin dengenizi bozacak davranışlar sergileyenlere karşı uyumlu olma çabası içerisinde olabilirsiniz. Taviz verdiğiniz kişileri iyi seçmeli size hak eden insanlara sevginizi sunmaya önem vermelisiniz.

 

2013 Aralık Akrep Burcu

3 Aralık’ta meydana gelecek Yeni Ay, kişisel kazançlarınız, maddi, manevi değerlerinizi anlatan 2. Evinizde gerçekleşecek. Sahip olduğunuz yeteneklerinizi kullanarak yaratıcılığınızı ortaya çıkarttığınız bu dönemde Neptün’ün sert açısından dolayı kendinizi güvensiz hissedebilirsiniz. Özellikle çocuklarınız ile ilgili konularda kafanızın karışık olması sebebiyle yanlış düşünceler içerisinde boğulmanız söz konusu olabilir. Aşk hayatınızda sevgilinizle yolunda gitmeyen durumlar gündeme gelirken aldanma, aldatılma, gerçekleri görememe nedeniyle yıpranabilirsiniz. Eş ve ortaklarınızdan gelecek destekle kendinizi toparlamaya çalışmalısınız. Bu ay borsa, spekülasyon tarzı konulardan uzak durmak kayıplar yaşamamanız açısından önemlidir.

Venüs ve Jüpiter’in karşıt açısı nedeniyle, akrabalarınız, yakın çevrenizle birlikte olmaktan haz duyacağınız, gündelik hayat içerisinde hoş sürprizler yaşayacağınız bu süreçte yeme içmeye düşkünlük gösterebilir, kısa seyahatlere çıkabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta bu konularda aşırıya kaçmamak olmalıdır. Özellikle eğitim, öğretim konularında almış olduğunuz sorumluluklar artarken kendinizi disipline etmekte zorlanabilir, görevlerinizi ihmal edebilirsiniz.

İletişim gezegeni Merkür 6 -24 Aralık arasında Yay Burcu’nda olacak. Neptün’ün sert açısı nedeniyle muhakeme gücünüzün azalarak yarınlarınızla ilgili gerçekleştirmek istediğiniz fikirlerde belirsizlik meydana gelebilir. Eşten ve ortaklarınızdan beklediğiniz kazançlar varsa umduğunuzun altında gelir elde edebilir ve hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.  Ayın ortalarına doğru Uranüs ile olumlu açı içerisine girecek olan Merkür zihinsel anlamda daha uyanık, parlak düşünmenize neden olurken yapılan her şey daha hızlı sonuçlanacaktır.

Mücadele gezegeni Mars 8 Aralık’ta Terazi Burcu’nda olacak. Bilinçaltı, gizli düşmanlarınız, kontrolünüz dışında gelişen olayları içine alan konularda savaşmak durumunda kalabilir, dengenizi korumakta zorlanabilirsiniz. Özellikle iş hayatınızda güç mücadelelerine girebilirsiniz. İç dünyanızda kopan fırtınaları dindirmek zor olsa da bu dönemi sakin geçirmeye çalışmalı, kendinizi kontrol etmelisiniz. Sağlığınıza özellikle dikkat etmeniz gereken bu süreçte komple check-up yaptırarak kendinizi baştan aşağı kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.

Aşk gezegeni Venüs 21 Aralık’ta Oğlak Burcu’nda geri gitmeye başlayacak. Eğitim, öğretim ile ilgili konularda yarım kalan işleri tamamlamak, gitmek istediğiniz yerleri ziyaret etmek isteyebilirsiniz. Yakın çevreniz, kardeşleriniz ile ilişkilerinizi gözden geçirmeniz, geçmişe ait üstü örtülü konuları gündeme getirerek konuşmanız mümkün olabilir.

Güneş’in ve Merkür’ün 22-24 Aralık’ta zihinsel aktivasyonun artacağı, gündelik hayat içerisinde koşuşturmanın, görüşmelerin çoğalacağı bu süreçte kısa da olsa tatillere gitmek isteyebilirsiniz. Kafanızı boşaltmak, rahatlatmak için fırsat yaratmanızı öneririm.

2013 Aralık Yay Burcu

3 Aralık’ta meydana gelecek Yeniay; kişilik, karakter, bedeninizi anlatan 1. evinizde gerçekleşecek. Yapacağınız her türlü yeni adım atarken Neptün’ün sert açısından dolayı kendinizi güvensiz hissedebilir, yapmak istediklerinizi hayata geçiremeyebilirsiniz.  Özellikle aile ve yuva içerisinde yaşanan hayal kırıklıkları, yanlış anlaşılma söz konusu olabilir. Bu dönemde mülke ait yatırımlar yapmak ya da satmak için uygun değildir.  Kafa karışıklığından dolayı yanlış kararlar verebilir değerinden daha fazla bir miktar ödeyebilirsiniz.  Aldatılma, dolandırıcılık, şüphe en büyük handikabınız olabilir. İç dünyanızda yaşadığınız dalgalanmalar, kararsızlıklar söz konusu olurken kendinizle ilgili konularda bir takım bulanıklıklar, hangi yöne gideceğinizi bilememe durumları sizi huzursuz edebilir. Önemli olan bu dönemi sakin atlatmak, acele karar vermemek ve her şeyi oluruna bırakmak olacaktır.

Venüs ve Jüpiter’in karşıt açısı nedeniyle, geleceğe yönelik yapmış olduğunuz yatırımlarınızda elinizden fazlasıyla para çıkmasına sebebiyet verebilir. Diğer bir etkisi ise gündelik hayat içerisinde yaptığınız harcamaların fazlalığı olabilir. Kendinizle aynı misyonu paylaşan gruplarla bir araya gelerek bağlı olduğunuz derneğe yüklü miktarda yardımda bulunabilirsiniz. Sağlık için harcanan paralar söz konusu olabilir.

İletişim gezegeni Merkür 6 -24 Aralık arasında Yay Burcu’nda olacak. Neptün’ün sert açısı nedeniyle kendinizi yorgun, isteksiz, sinirli, ruhsal olarak gergin hissedeceğiniz bu dönemi sakin geçirmeye çalışmalı, zihninizde sizi aşağı çeken düşüncelerin esiri olmamalısınız. Ayın ortalarına doğru Uranüs ile olumlu açı içerisine girecek olan Merkür zihinsel anlamda daha uyanık, parlak düşünmenize neden olurken yapılan her şey daha hızlı sonuçlanacaktır.

Mücadele gezegeni Mars 8 Aralık’ta Terazi Burcu’nda olacak. Sosyal çevre içerisinde, arkadaşlarınızla bir arada bulunmak isteyeceğiniz bu süreçte kendinizi ortaya koymak durumunda kalabilir, dengenizi korumakta zorlanabilirsiniz. Karşı tarafa toleranslı olmak zor olsa da kendinizi kontrol etmeye çalışmalısınız. Aşk ve çocuklar ile ilgili konularda düşüncesiz ve kontrolsüz davranmak aleyhinize olacaktır. Kendinizi yeniden yapılandırdığınız ve içten içe sorguladığınız bu süreçte hayata bakış açınız ve inançlarınızda zorlanarak değişim sizi yenilerken maddi kaynaklarınızı arttırmak için büyük bir çaba içerisine gireceksiniz. Psikolojik anlamda yenilenmeye hazır olmalı, direnmemek olanı kabullenmek bu dönemi daha kolay atlatmanızı sağlayacaktır.

Aşk gezegeni Venüs 21 Aralık’ta Oğlak Burcu’nda geri gitmeye başlayacak. Maddi manevi değerler, kişisel kazançlar ile ilgili mevzularda geçmişe ait konular gündeme gelebilir. Özellikle ofis içerisinde iş arkadaşlarınızla ilişkileriniz masaya yatırılırken, yarınlarınızla ilgili yapmak isteyip yarım bıraktığınız işlerinizi tamamlayabilirsiniz. Aşk hayatınızla ilgili konularda son derece dikkatli olmalı, size uygun olmayan kişilerle kontak kurmamaya özen göstermelisiniz. Karşınıza çıkan kişilerle paranızı kontrolsüz harcayabilirsiniz. Sıra dışı arkadaşlıklar ve beraberce harcanan paralar maddi gücünüzü tüketebilir. Paranızı har vurup harman savurmayın. Değişime ayak uydururken ailenizi de hayal kırıklığına uğratmayın.

Güneş’in ve Merkür’ün 22-24 Aralık’ta ikinci eve geçmesiyle birlikte kişisel kazançlarınızı arttırmak geleceğiniz için yatırımlar yapma kararı alacaksınız. Sahip olduğunuz maddi ve manevi değerlerinizi gözden geçirerek fikirsel olarak planlar yapabilir, kendinize vermiş olduğunuz değeri sorgulayabilirsiniz

 

2013 Aralık Oğlak Burcu

3 Aralık’ta meydana gelecek Yeni Ay; bilinçaltı evinize girerek kendinize içsel bir gözlem yapmanıza sebep olacak. Yay Burcu’nda gerçekleşecek Yeni Ay’da sosyal çevreden uzaklaşarak yalnız kalmak isteyebilirsiniz. Kendinizi keşfetmek, korkularınızla yüzleşmek, geçmişdönemlerde yapmışolduğunuz hataların muhakemesini yapmanız sizi üzebilir. Neptün’ün sert açısından dolayıkendinizle ilgili yapmışolduğunuz zihinsel eleştiriler hayal kırıklığıyaşamanıza neden olurken, özgüveninizi kaybetmemeli, sahip olduğunuz başka özelliklerinizi görerek yükseltmeniz olacaktır.  yüzleşmeniz ve kendinizi acımasızca eleştirmeniz söz konusu olabilir. Özellikle yakın çevre akrabalarla ilgili konularda bir takım hayal kırıklıkları yaşayabilir, kendinizi suçlu hissedebilirsiniz. Bu süreç zarfında her türlü eğitim konusunda dikkatli olunmalıdalgınlıktan ya da yanlışkararlar yüzünden problemler yaşayabilirsiniz. Seminer vermek, workshoplara katılmak durumundaysanız beklediğinizi bulamayabilirsiniz. Yapacağınız kısa seyahatlerde olası tatsızlıklar canınızı sıkabilir.

İçdünyanızda yaşadığınız dalgalanmalar, kararsızlıklar söz konusu olurken kendinizle ilgili konularda bir takım bulanıklıklar, hangi yöne gideceğinizi bilememe durumlarısizi huzursuz edebilir. Önemli olan bu dönemi sakin atlatmak, acele karar vermemek ve her şeyi oluruna bırakmak olacaktır. Bu dönemde mistik konulara yönelerek ruhsal açıdan kendinizi geliştirmeniz size iyi gelecektir. Okült konularda size bilgi verecek doğru kişilerle kontak kurmanız kişisel gelişiminiz açısından önemli olacaktır. Aşırıkatı, inatçıdüşünce yapısına sahip biriyseniz zaman içerisinde kendinizde başlayan farklılıklarıhissederek çevrenizdeki tavırlarında değiştiğini göreceksiniz.

Venüs ve Jüpiter’in karşıt açısınedeniyle, kendinizi ifade ederken rahat olamamanız, mesafe koyan tavırlarınız karşıtarafıbıktırtabilir.  Tavırlarınızıabartmayarak olabildiğince rahat kontak kurmalı, size gösterilen sevgiyi şefkati almalısınız. Bu dönemde yapacağınız estetik ameliyatlara dikkat etmeli, aşırıya kaçan uygulamalardan sakınmalısınız. geleceğe yönelik yapmışolduğunuz yatırımlarınızda elinizden fazlasıyla para çıkmasına sebebiyet verebilir.

İletişim gezegeni Merkür 6 -24 Aralık arasında Yay Burcu’nda olacak. Hayat felsefenizle ilgili düşüncelerinizi sorgulayacağınız bu süreçte fikirlerinizi kimseyle paylaşmayarak kendinize saklayabilirsiniz. Neptün’ün sert açısı nedeniyle düşünce bazında gerçekleşen fikirleri hayata aktaramamak mümkün olabilir. Hayatınızdaki düğümleri çözmek için birçok yollar bulabilir ancak uygulamakta zorlanabilirsiniz. Ayın ortalarına doğru Uranüs ile olumlu açıiçerisine girecek olan Merkür zihinsel anlamda daha uyanık, parlak düşünmenize neden olurken yapılan her şey daha hızlısonuçlanacaktır.

Mücadele gezegeni Mars 8 Aralık’ta Terazi Burcu’nda olacak. Kariyerinizde daha yüksek noktalara gelmek için kendinizi ortaya koymak durumunda kalacağınız bu süreçte dengenizi korumakta zorlanabilirsiniz. Eş, ortaklar, aile üyeleriyle ilişkilerinizde toleranslıolmak size bu dönem zor gelebilir. Sakin kalmaya çalışmalı, kendinizi kontrol etmelisiniz. Özellikle üstlerinizle güçsavaşlarına girebilir, kendinizi ispatlamak derdine düşebilirsiniz.

8 Aralık’ta Mars Terazi Burcu’na 10. Evinize geçiyor. Kariyeriniz ile ilgili konularda mücadele edeceksiniz. Kendinizi ifade ederken fazla toleranslı olmamaya özen gösterin. Uzlaşmacıtavrınız karşıtarafın sizi pasif görmesine neden olabilir. Mars’ın Uranüs ile karşıt açısıortaklarınız, aile bireylerinizle ilişkilerinizde dikkatli olmanız gerektiğini göstermekte. Ani olaylara ve karışıklıklara hazır olun.

Aşk gezegeni Venüs 21 Aralık’ta Oğlak Burcu’nda geri gitmeye başlayacak.  Kendiniz ile ilgili konularda gözlem yapacağınız bu süreçte güzelleşmek adına yapılacak her türlüoperasyondan uzak durulmalıdır. Kariyeriniz ve aşk hayatınızla ilgili geçmişe ait üstüörtülükonular gündeme gelebilir.

Güneş’in ve Merkür’ün 22-24 Aralık’ta birinci eve geçmesiyle birlikte yeni başlangıçlar yaparak gelecek için adımlar atma kararıalacaksınız. Fikir ve düşüncelerinizi daha rahat ifade ederek sosyal çevre içerisinde olmak isteyecek, kendinizden emin tavırlarla zorlanmadan başkalarınıetkileyebileceksiniz.

 

2013 Aralık Kova Burcu

3 Aralık’ta meydana gelecek Yeni Ay, gruplar, kolektif alan, arkadaşlar, gelecek planlarınızla ilgili 11. Evinizde gerçekleşecek. Kişisel hedeflerinizi gerçekleştirmek üzere atmış olduğunuz adımlar sizi heyecanlandırırken kendi değerinizi sorgulayarak bir takım farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Neptün’ün sert açılarından dolayı kendinize olan güveniniz sarsılabilir ve hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Özellikle finansal kaynaklarınızı arttırmak için yaptığınız girişimlerde bazı yanılgılar içine girebilirsiniz. Sizinle aynı düşünceleri paylaşan gruplarla yeni başlangıçlar yapabilir, geleceğinize ait planlar kurabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, sizi yanlış yönlendirerek yanılmanıza neden olan kişilerin önerilerini dikkate almamanızdır. Bu Yeniay’da seyahate çıkabilir, eğitim amaçlı her türlü etkinliğe katılabilir,  yurtdışı bağlantılı işlere yönelebilirsiniz.

Venüs ve Jüpiter arasındaki karşıt açısı sebebiyle; iş hayatınızda ya da günlük hayat içerisinde almış olduğunuz sorumluluklara aşırı bir şekilde kendinizi adamanız sağlığınızı ihmal etmenize neden olabilir. Olası sağlık problemlerinizin önceden teşhis edilebilmesi için doktor kontrolü yaptırmanızı tavsiye ederim.

İletişim gezegeni Merkür 6 -24 Aralık arasında Yay Burcu’na olacak. Fikirlerinizi, ideallerinizi gruplar içerisinde paylaşmak, sosyal çevrenizle vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Kolektife yönelik yapacağınız plan ve projeler her zamankinden daha fazla olabilir. Neptün’ün sert açısı nedeniyle fikirlerinizi paylaşırken yanlış anlaşılmamaya dikkat etmeli, kendinizi net ortaya koymaya çalışmalısınız. Çevrenizdeki insanlar anlattıklarınızı algılamakta güçlük çekebilirler. Yapmak zorunda olduğunuz bir anlaşma varsa aklınızın karışık olması nedeniyle bir bilirkişiden destek almanız yerinde olacaktır. Özellikle Merkür 5. Ve 8. Evleri yönettiği için çocuklarınız ya da aşk hayatınızla ilgili konularda bilinçaltınızda sizi aşağı çeken düşünceler yüzünden gereksiz yere kendinizi sıkıntıya sokabilirsiniz. Ortaklaşa kazançlarla ilgili yapılacak her türlü proje için ayın sonlarına doğru, Merkür’ün Oğlak Burcu’na geçmesini beklemenizi tavsiye ederim.

Mücadele gezegeni Mars 8 Aralık’ta Terazi Burcu’nda olacak. Zihinsel olarak kendinizi çok aktif hissedeceğiniz bu dönemde inançlarınız uğruna savaş verebilir, fikirlerinizi iddialı bir şekilde ortaya koymak isteyebilirsiniz. Basın, yayın, medya işi ile uğraşanlar bu süreçte başarılı çalışmalar ortaya koyabilirler. Mars Terazi’de çok güçlü olmadığı için dengenizi korumakta zorlanabilirsiniz. Bu dönemi ufkunuzu genişleten insanlarla bir arada olarak geçirebilir, fikir alışverişi yapabilir, kültürünüzü arttırabilirsiniz. Yurtdışında okuyan öğrenciler için bu süreç mücadeleli olacaktır. Mecbur kalmadıkça seyahate çıkmamalı, olası her türlü kazaya karşı dikkatli olmalısınız.

Aşk gezegeni Venüs 21 Aralık’ta Oğlak Burcu’nda geri gitmeye başlayacak. Aile, yuva, ebeveynlerle ilgili konularda geçmişe ait üstü örtülü konular gündeme gelebilir. İlişkilerinizi gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Evde yarım kalan işlerinizi düzene koymak için uygun bir dönemdesiniz. Ancak bu süreç zarfında gayrimenkule para yatırmak, evde yeni bir tadilata girişmek uygun değildir.

Güneş ve Merkür’ün 22-24 Aralık’ta bilinçaltı evinize girmesiyle birlikte içsel gözlem yaparak, kendinizi sorgulamak isteyebilirsiniz. Geçmişte yapmış olduğunuz hatalarla yüzleşmeniz ilerde bunları tekrar yapmanıza engel olacaktır.

2013 Aralık Balık Burcu

3 Aralık’ta meydana gelecek Yeni Ay; kariyeriniz, meslek hayatınız ve toplum önünde duruşunuzu anlatan 10. Evinizde gerçekleşecek. Karakter evinizde bulunan Neptün, daha duygusal, her şeyden çabuk etkilenmenize neden olurken başkaları tarafından anlaşılmanızı da zorlaştırmakta. Bu dönemde yapacağınız her türlü başlangıçta kendinize olan inancınızın azlığından dolayı sonuç almakta zorlanabilirsiniz. Özellikle başarısız olduğunuz konularda hayata küsmekten kaçınmalı, kaldığınız yerden devam ederek tekrar tekrar denemelisiniz. Kariyerinizde yapmak istediklerinizi hayata geçirirken çok güvendiğiniz, mantıklı kişilerden destek alarak ilerlemeniz yolunuzu aydınlatacaktır.

Venüs ve Jüpiter’in karşıt açısı nedeniyle; aşk hayatınızın renklenmesiyle birlikte sosyal hayatınız canlanabilir, gruplar içerisinde vakit geçirerek hayatın tadını çıkarmak isteyebilirsiniz. Harcamalarınız müsriflik derecesinde artabileceği için bu konuya dikkat etmelisiniz. Sanatsal alanda faaliyetlerde bulunuyorsanız üretken olduğunuz bu dönem yaratıcı eserler meydana getirebilirsiniz. Çocuklarınız ile ilgili aşırı korumacı, kuruntulu tavırlarınız bu dönem artacağı için onların üzerine gereğinden fazla düşmemeye dikkat etmelisiniz.

İletişim gezegeni Merkür 6 -24 Aralık arasında Yay Burcu’nda olacak. Toplum önünde duruşunuzu gözden geçireceğiniz bir süreçtesiniz. Sahip olduğunuz beceri ve yetenekleri farklı dallarda kullanmak ve bundan para kazanmak arzusundasınız. Bu dönem kendi alanınızda gelişmek için yeni metodlar öğrenebilir, bunları uygulamaya koyabilirsiniz. Bu sayede üstlerinizin dikkatini çekerek bir üst pozisyona geçebilirsiniz. En büyük handikabınız Neptün’ün sert açısından dolayı gideceğiniz yönü iyi ayarlayamamanız ve odaklanamamanızdır. Bu süreçte motivasyonunuzun düşük olması sebebiyle yaptığınız işlerin detaylarını gözden kaçırabilirsiniz.

Mücadele gezegeni Mars 8 Aralık’ta Terazi Burcu’nda olacak.  ortaklaşa kazançlar, banka kredisi, miras konularını içine alan hususlarda savaş vermek durumunda kalabilir, dengenizi korumakta zorlanabilirsiniz. Bu dönemde paranızı kontrolsüz ve düşüncesizce harcamamaya özen göstermelisiniz.

Aşk gezegeni Venüs 21 Aralık’ta Oğlak Burcu’nda geri gitmeye başlayacak. Bağlı olduğunuz gruplar veya yardım amaçlı katıldığınız organizasyonlarda geçmişe ait konular gündeme gelirken, yarım kalan işlerinizi tamamlayabilirsiniz. Bu dönemde sosyal çevre içerisinde tanışacağınız kişi ile ilişkiniz uzun süreli olmayabilir. Yakın çevreniz ve akrabalarınız ile ilgili konularda ilişkilerde problemler ortaya çıkabilir. Bunlarla yüzleşerek arayı bulmaya ve sorunları çözmeye çalışmalısınız.

Güneş’in ve Merkür’ün 22-24 Aralık’ta kollektif alan, sosyal çevre, yarınlarınızla ilgili konuları içeren evinizdeki transiti, geleceğinizle ilgili yapmak istediklerinizi gerçekleştirmek üzere yeni fikirler üretmenize neden olurken, gruplarla bunları paylaşmak isteyebilir ve onlardan destek görebilirsiniz.

 

Sevgiyle kalın

Astrolog Jale Muratoğlu