2020 Burç Yorumları

13377

BİLİYORUM GÖKYÜZÜ GEZEGEN AÇILARI ZORLAYICI. ANCAK SABRIN BİR ERDEM OLDUĞUNU UNUTMAYALIM. YORUMLARIMDA SİZE ÇOK KARAMSAR BİLGİLER VERMEYECEĞİM. ANCAK GERÇEKLERDEN DE UZAKLAŞMAMAK GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.
KENDİ DOĞUM HARİTANIZDAKİ GEZEGENLERİN BULUNDUĞU EV, ÇIKIŞ NOKTASINI, YÖNETİCİ GEZEGENİ VE DİSPOZİTORÜ, ARKADAKİ OLAYI, AÇILAR, OLAYLARIN NE BOYUTTA YAŞANACAĞINIZI ANLATIR. ASTROLOJİ İLE İLGİLENENLER YORUMLARIMI OKURKEN BU YOLU İZLEMELİDİR.

KOÇ Burcu için tıklayın!
BOĞA Burcu için tıklayın!
İKİZLER Burcu için tıklayın!
YENGEÇ Burcu için tıklayın!
ASLAN Burcu için tıklayın!
BAŞAK Burcu için tıklayın!
TERAZİ Burcu için tıklayın!
AKREP Burcu için tıklayın!
YAY Burcu için tıklayın!
OĞLAK Burcu için tıklayın!
KOVA Burcu için tıklayın!
BALIK Burcu için tıklayın!

KOÇ BURCU VE YÜKSELEN KOÇ
2020 yılının ilk dönemlerinde, hayatınızda birtakım şeylerin tam da istediğiniz gibi şekillendiğini, işlerininizin yoluna girmiş olduğunu göreceksiniz. Bu durum sizin az da olsa rahatlamanıza neden olacak. Cazip teklifler, beklenmedik ödüller ve takdirlere de hazır olun. 12 Ocak’ta Plüton, Satürn kavuşumuna eşlik edecek olan Merkür, öncü burçların 22°’sinde gezegenleri olanları hayli zorlayacak. 22 Mart itibariyle Kova burcuna girecek olan Satürn, ilerleyen dönemlerde Uranüs ile kare açı yapacak. Kendinize yetemediğinizi düşünüyorsanız, emin olun, yaşayacağınız deneyimler size daha başarılı üretken bir yaşam sürmenin, geleceğe güvenle bakabilmenin yollarını öğretecek. Bu etki, finansal konularda sizi radikal kararlar almaya zorlayacak. Kişisel yatırımlar ve gayrimenkul alımları, sayısız bürokratik işlem, bir takım yasal sorunlar, çözülmesi zor görünen birçok problemleri önünüze serebilir. (Haritanızdaki Uranüs’ün ve Satürn’ün bulunduğu evler çıkış noktası, açılar, olumlu ya da olumsuz yönde sizi nasıl etkileyeceğini belirleyecek) İşler hızlı bir tempoda devam ederken, verimlilik, üretkenlik sizin fazlasıyla efor sarf etmenize neden olabilir. Stres yönetiminde başarılıysanız bu dönemi daha rahat atlatacağınızı bilmelisiniz. Ancak geçmiş yıllarda zihninizin yaratmış olduğu, içinizdeki panik ve korkuların yüzeye çıkmasına neden olacak düşünceleri artık bir kenara bırakmalısınız. Bu duygu selinin sizi artık aşağıya çekmesine izin vermemelisiniz. Özellikle o dönemlerde suçu başkalarında aramış ve etrafınızdaki kişilerin kalplerini kırmışsanız onların tekrardan geri kazanmanın yollarını aramalısınız.
2020’de Jüpiter, Plüton ile birlikte hareket edecek. Haritalarında özellikle öncü burçlarda gezegen açıları olanlar için yazdıklarım çokta geçerli olmayacak. Kimi koçlar, sağlık, aile ve evlilik ile alakalı problemler ile boğuşmak durumunda kalabilir. Ya da zorlu koşullarla mücadele etmek, kurallara riayet etmede zorlanma, çok çalışarak az kazanmak sizi isteksizliğe de itebilir. Şayet öyle ise, orada bir durun. Ve yaşamınıza bir göz atın. Neden bu derece blokaj yaşadınız? Kendinizi sorgulayın. Şikayet etmek size hiç bir şey kazandırmayacağı gibi kendi bindiğiniz dalı kesmenize neden olacaktır. Bu  durumunda, ağır bedeller ödemeniz de kaçınılmak görünüyor. Plan ve program çerçevesinde hareket ederseniz, aceleci davranmayıp olayları beyin süzgecinden geçirirseniz, panik yapmanıza gerek yok. Yılın ikinci yarısında, harekete geçmeniz, genişlemeniz ve kendiniz için daha olumlu bir gelecek inşa etmeniz mümkün.
21 Aralık 2020’de Kova burcunda transit eden Satürn’e, Jüpiter eşlik edecek. (Satürn ve Jüpiter doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise, arka planda ki konuları anlatacak.) İlerleyen dönemde, hayatlarımızda çığır açacak gelişmeleri hayretler içinde izleyeceğiz. Değirmenin suyu akarken, kazançlarınızı doğru yatırımlara yönlendirmeyi ihmal etmeyin.
Uranüs, en son 1935 yılında Boğa burcunda bulundu. Bir çoğumuz aslında bu enerjiye yeni tanıklık edeceğiz. (Uranüs doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.) Uranüs kariyerde, aşkta, evlilikte aslında tüm kimliği değiştiren, devrim niteliğinde kalıplaşan hal ve hareketlerimizde vizyon etkisi yaratacak. Özellikle 5 Şubat- 7 Nisan- Mayıs ortasına kadar dikkat!
Boğa burcunda ilerleyen Uranüs, 16 Ağustos – 1 Ocak 2021 tarihleri arasında geri harekette olacak. Bu süreçte bir kısım Koçlar, arkadaşlar, sosyal çevre, aşk ve çocuklar ile nahoş deneyimler yaşayacak. Özellikle haftada ortalama 40 saatini ailesinden fazla iş yerinde geçiren bir çalışansanız, motivasyonunuzu artıracak birtakım olaylara tanıklık edeceksiniz. Kim bilir belki kafanıza uygun bir iş arkadaşı yanınıza alınabilir, kazancınızda artış olabilir, çalışma saatleriniz farklılaşabilir:) Yaşanan her şeyin kendi yararınıza olduğuna inanmalı ve tüm olasılıklara açık olmalısınız.
Aşk hayatınıza gelince; bir kısım koçlar 2017 yılı itibariyle evlendiler. 2020’ de yuva kuramayanlar artık işteki koşuşturmayı biraz dizginlemeli ve aile kurmak için kolları sıvamalı. Özellikle doğum haritalarında 4. Evin yönetici gezegeni toprak burcunda ise bu kaçınılmaz görünüyor. Artık sıkıcı, sizi tatmin etmeyen birlikteliklerin içinde sıkışıp kalmaktan da kaçınmalısınız. Eğer ilişkinizde zorlanıyorsanız, özgürlüğünüzü ele almak ve yepyeni bir sayfa açmak emin olun size iyi gelecektir. Geçmişte yaşanan başarısız ilişkilerden ders almalı, geleceğe ve daha huzurlu birlikteliklere yer açmalısınız. Yeni birliktelikler kurmak için fırsatlardan yararlanmanız ve kalbinizi kazanmak isteyenlere mavi boncuk dağıtmanız için evren size imkân tanıyor.
Özellikle 17 Şubat’ta Mars’ın Oğlak burcuna ilerlemesinin yaratacağı etkiye dikkat edin. Şu anda sahip olduğunuz şeylere ulaşmak için fazlasıyla emek verdiniz, efor harcadınız. Ancak iç sesiniz ‘‘Artık yeter, yoruldun, olmuyor’’ diyor, içten içe sizi demoralize ediyorsa; şunu kendinize hatırlatmalısınız. “İnsan olan herkes yorulur! Pes etme!” Kendi kendinizi motive edin ve yolunuza devam edin! Şimdi tam zamanı. Güçlü bir kariyer için de stratejik olarak iyi planlama yapmalı, size verilen projelerde aktif olmaya çalışmalısınız. İlerleyen dönemlerde bu tecrübelerinizden faydalanmanız kaçınılmaz olacaktır.
K.a.d İkizler haritanızda 3. Ev konularına birçok güzellikler getirecek. Kardeşler, akrabalar ya da komşular ile karşılıklı sevgi, saygı, yoğun şefkat ve karşılıksız merhametin yoğun yaşandığı bir dönem. İletişim ve zekâ evine girecek olan K.a.d zihinsel fitness yapmanız için size birçok imkanlar sunacak. Beyin dalgalarının beta, alfa, theta, delta ve gamma olmak üzere beş ayrı frekans dalgasını bilinçli bir şekilde harekete geçirmeniz mümkün. Daha nitelikli bir insan olmak için alın size bir fırsat. Sürekli televizyon izleyen biriyseniz ya da telefonda uzun süre eğlence odaklı vakit geçiriyorsanız, geç yatıp geç kalkmak gibi durumlarınız varsa şayet artık bu zararlı alışkanlıklarınızı bir kenara koymalısınız. Bunun yerine birçok meşgale hayatınıza katabilirsiniz. Mesela, kitaplar bilgi depolarıdır ve size inanılmaz bir gelişim olanağı sunar. Kitap okurken en çok kullandığım tekniği sizin de uygulamanızı tavsiye ederim. Parmağınızı takip ederek gözlerinizin hızınızı artırabilir ve aynı anda tek bir kelimeye odaklanmak yerine, parçaları birleştirebilirsiniz. Yabancı dil öğrenmek, sizi geliştirecek seminerlere katılmak vs. Eğer çabuk sıkılan bir yapınız varsa kendinize 30 dakikalık süreler içinde 5 dakikalık molalar vererek ele aldığınız işe devam edebilirsiniz. Zihninizi dinlendirmeniz çok önemli.
G.a.d Yay transiti haritanızda 9.eve ilerleyecek.Sizi siz yapan inançlarınızın sorgulandığı bir süreç. Artık biliyoruz ki bu inanışların yüzde doksanı bilinçaltında depolanan düşünce kalıpları, yüzde onu bilinciniz dahilinde. Bu sebepten dolayı hayat felsefenizi değiştirecek gruplar içinde yer alırsanız şayet çok dikkatli olmalısınız. Geçmişten günümüze kadar geçirdiğiniz evreler zorlu ise, bundan kaynaklanan farklı algılamalar, uygulamalar kaçınılmaz olacaktır. Kimi Koçlar bunların yanında globalleşen dünyaya ve teknolojiye ayak uydurmakta zorlanma, eğitime olan ihtiyacın artması ama ihtiyacın karşılanamaması gibi problemlerle de karşılaşabilirler.

Venüs, 15 Mayıs- 25 Haziran tarihleri arasında ikizler burcunda retro olacak. Neptün ile kare etkilere sahip olması nedeniyle, her türlü ilişkilerde en büyük sorunun ‘güvensizlik’ olduğunu gösteriyor. Hayal kırıklığı yaşanmaması için temkinli olmalısınız. Ancak sürekli olarak başkalarına karşı bir koruma kalkanı içine girmeniz de yanlış olacaktır. Önemli olan kaynağını fark etmek ve önlemini almak olacaktır.
Şubat’ta Jüpiter Sextile Neptün arasındaki bu uyumlu açı, yeni yılda Koçların duygularını daha iyi ifade etmelerini sağlayacak. Bize mutluluk hissini veren, ruhsal durumumuzu dengeleyen, yaşama bağlayan hormonun çalışmasına etken bu enerjilerden faydalanmalısınız. Özellikle 5. Evin yönetici gezegeni toprak ve su burcunda ise her fırsattan en iyi şekilde yararlanacağınızı söyleyebilirim. Çekiciliğiniz artarken içgüdülerinizin yaratmış olduğu duyguları kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
Sağlık açısından tüm sene kişisel enerjiniz yüksek olacak. Yenilenmek ve beslenme şeklinizi düzenlemek için uygun dönemlerden geçeceksiniz. Diyet ve egzersiz yapmak için gerekli olan disiplin ve istikrarlılık her zamankinden daha fazla kontrolünüzde olacak. Kötü alışkanlıklarınızdan kurtulmak, temizlenmek ve gerginliği gidermek için ilkbaharın avantajlarından yararlanmayı ihmal etmeyin.
Koçlara Tavsiyem: Koçlara Tavsiyem: Ülkemizin can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ölümü bile göze alan Mehmetçiklere destek olan Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfına bağış yaparak bu seneye başlayabilirsiniz.


BOĞA BURCU VE YÜKSELEN BOĞA
2020 Şubat ayı itibariyle yavaş yavaş sislerin dağıldığını fark edeceksiniz. Karanlıktan çıkmak, hayatınızı yeniden düzenlemek, orijinal fikirler geliştirmek ve harekete geçmeniz için artık şans sizden yana. 12 Ocak’ta Plüton, Satürn kavuşumuna eşlik edecek olan Merkür toprak burçlarını olumlu yönde etkileyecek. Ancak öncü burçların 22° sinde gezegenleri olanlar için zorlu bir süreç olacak. Ayrıca 22 Mart itibariyle Kova burcuna girecek olan Satürn ile Uranüs arasındaki kare açı, sağlık ve kariyer konularında sizi biraz zorlayacak gibi görünüyor. (Haritanızdaki Uranüs’ün ve Satürn’ün bulunduğu evler çıkış noktası, açıların olumlu ya da olumsuz olması sizi hangi yönde nasıl etkileyeceğini belirleyecek) Kendi doğrularınızda ayak direrken mantıklı yanınızla birlikte duygularınızı da dinlemenizi tavsiye ederim. Bağımsızlık ihtiyacınız artarken, bulunduğunuz çevreye göre aşırıya kaçma riskiyle karşı karşıya kalmanız mümkün görünüyor. Bu etkiler altında uyanık olmalı ve size alternatif yollar ile ilerleyen zamanda problem çıkaracak olaylardan kaçınmalısınız. İmtihanlar sizi biraz zorlayabilir. Dost görünen düşmanların farkında olarak ilerlemelisiniz.
2020’de Jüpiter, Plüton ile birlikte hareket edecek. Nobel Ödüllü yazar Anatole Franceda “Seyahat etmek; düşüncelerimizi değiştirmek ve önyargılarımızdan kurtulmaktır.” demiştir. Siz de bu söze sadık kalarak yeni yerler keşfetmeye hazır olun. Ancak seyahate çıkma amacınız her daim gezmek, yeni yerler keşfetmek olmayabilir. İş amaçlı yapacağınız geziler de dahil olmak üzere çok dikkatli planlama yapmanızı tavsiye ederim. Uçak bileti detayları başta olmak üzere, otel rezervasyonlarına, katılmanız gereken toplantı yerlerine kadar her detayı organize edin. Hukuksal problemlerde çözüm arayanların belli aşamalar kaydettiği bir süreç. Ancak sabır gösterilmesi gerekir.
21 Aralık 2020’de Kova burcunda transit eden Satürn’e, Jüpiter eşlik edecek. (Satürn ve Jüpiter doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.)İlerleyen dönemde hayatlarımızda çığır açacak gelişmeleri hayretler içinde izleyeceğiz. Bu süreçlerin geleceğini göz önüne alarak kararlarınızı bir kez daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Bu dönemde gerçek bir karışıklık ve kaos riski altında olmanız söz konusu. Bu oldukça gergin ortama rağmen haritanızda olumlu gezegen yerleşimleri varsa şayet arzularınızın gerçekleşmesi mümkün.
Uranüs, en son 1935 yılında Boğa burcunda bulundu. Bir çoğumuz aslında bu enerjiye yeni tanıklık edeceğiz. (Uranüs doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.) Uranüs aslında tüm kimliği değiştiren, kariyerde, aşkta devrim niteliğinde kalıplaşan hal ve hareketlerimizde vizyon etkisi yaratacak. Özellikle 5 Şubat- 7 Nisan- Mayıs ortasına kadar dikkat!
Boğa burcunda ilerleyen Uranüs,16 Ağustos-1O Ocak 2021 tarihleri arasında geri harekette olacak. Bir kısım boğalar zorlayıcı deneyimler yaşarken, haritası olumlu açı alanlar coşkulu, eğlenceli kişisel ve içsel tecrübeler edinecekler. Egzotik yerlere seyahat etmek, farklı kültürden insanlarla iletişim kurmak, yeni felsefeler öğrenmek mümkün. Yaşanan her şeyin kendi yararınıza olduğuna inanmalı, tüm olasılıklara açık olmalısınız.
Aşk hayatınıza gelince, 2020’de beraberlikleriniz boyut değiştirecek. Küçük çapta başlayan konuşmalar, görüşmeler daha derin, yoğun etkileşimlere neden olacak. Orta yaşın üzerindeyseniz ve bugüne kadar sağlıklı bir birliktelik yaşamadıysanız hazırlanın:) Bu etkiler oldukça kuvvetli. Size inanan, destek veren, öz değer duygunuzu okşayan kişiler karşınıza çıkabilir. Genellikle istikrarlı bir kişiliğe sahip olduğunuzu varsayarsak seçimlerinizin sizi mutlu edeceğini söyleyebilirim. Eğer doğum haritanızda Merkür toprak burcunda yer alıyorsa Oğlak burcundaki stelyum size sağlam bir ilişki için en önemli unsur olan karşılıklı güven ve saygıyı yaşatacak kişiyi karşınıza çıkaracaktır.
Özellikle 17 Şubat’ta Mars’ın Oğlak burcuna ilerlemesi, dikiz aynasına bakar misali hayatınızı gözden geçirmenize neden olacak. Geçmişinizi kabul etmekte zorlanır ve barışmazsanız, sizi asla bırakmayacağını bilmelisiniz. Daha da kötüsü bırakamadığınız geçmişinizin, geleceğinizi yaratacağı olmasıdır. Başarılı insanlar, geçmişe bakmak yerine, kapasitelerinin farkına varmış ve ne kadar ilerlemiş olduklarını algılamış kişilerdir. Bugüne kadar mücadele ettiğiniz şeylerin artık farklı alanlara yayılması söz konusu. Artık ulaşılması güç hedefleri bir kenara koymalı, hayatınızı daha kolay hale getirmelisiniz. Her şeyin arzu ettiğiniz rutinde gitmesini beklemeniz zamanın su gibi akmasından öte size bir şey kazandırmayacaktır.
4 Haziran 2020’de Kuzey ay düğümü İkizler & Güney Ay düğümü Yay burcuna ilerleyecek. Tutulmalar her zaman olağanüstü kişisel netlik ve değiştirmekte zorlandığınız dönüşümleri yaşamanız için size birtakım fırsatlar sunar. Sanki göz ardı edilebilecek detayları, neredeyse hiç fark edilmeyen günlük etkinliklere kuşbakışı bakmanızı sağlar. İleri daha ileriye doğru planladığınız hedeflere gitmenize neden olur. Astroloji bilenler için’ ’Ödevini yap ve onlar için hazır ol’’ diyen bir hoca gibi de diyebiliriz.

K.a.d İkizler haritanızda 2. Eve giriyor. Hayat kalitenizin, zihin kaliteniz ile bağlantılı olduğunu unutmamalı öz değerinizi artıracak girişimlerde bulunmalısınız. Bu dönem kendinizin eşsiz bir birey olduğunu size hissettirecek olaylar ile karşılaşmanız mümkün. Sizi siz yapan ve en güvenli alan olan kendi öz benliğinizin yüceltileceği zaman dilimleri. Bu gizli ve eşsiz özelliklerinizin gücünü ortaya çıkarın. İçinizdeki bu değeri hissedin ve takdirleri toplamaya hazır olun. Kendi hakkınızda neler hissettiğinizi sorgulayacağınız bir süreç. Size değer verildiğini hissediyor musunuz? Ya da siz kendinize değer veriyor musunuz? Kendinizi olduğunuz gibi kabul etmek, farkına varmak başarı ve başarısızlıklarınızla baş etmek. İşte bunların hepsinin altı teker teker çizilecek.
Hepimiz içiniz para önemli bir araç. Ancak siz boğaların para ile ilişkisi biraz daha tutkulu. Kim bilir belki yeteri kadar paranız olduğunda kafanızı yastığa daha rahat koyuyor belki de maddi anlamda tatmin olduğunuzda kendinize ve etrafınızdakilere daha verimli oluyorsunuz. Bunları göz önüne alarak gökyüzünün size sunduğu bu zamanları değerlendirmelisiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken, maddi dünyanın sihrine fazla kapılmadan, eğitim veya tecrübe yolu ile elde ettiğiniz hünerlerinizden faydalanmanız gerektiğidir. Yaşama daha güvenle sarılmak, yaptığınız işten keyif alarak, ruhunuzu doyurmak ve bundan para kazanmak bu dönem mümkün.
G.a.d Yay transiti haritanızda 8.eve ilerleyecek. 2008 yılından beri bir takım mücadeleler içinde olmanız manevi anlamda uyanmanıza vesile oldu. Sistem akıllanmanız, büyümeniz için sizi sınadı, birtakım bedeller ödetti. Bu sıkıntılar, ameliyat, borç, alacak verecek, miras, ortaklaşa kazançlarda problem vs. şeklinde tezahür etmiş olmalı. Bu seneki olaylar antrenmanlı olduğunuz alandan geliyor. Karşı karşıya geldiğiniz bu durumlarda panik yapar, olayları kontrol etmek isterken işleri zorlaştırırsanız her şey daha da düğümlenir. Kökleri derinlere inen sorunlara teslim olmalı ve her sonucu kontrol etmeye çalışmaktan vazgeçmelisiniz. Aksi halde bedeninizde, sinir sisteminizde, hastalıklar takılı kalır. Size bu zamanlarda destek olarak gördüğünüz şeylerin birer düşman olarak ortaya çıkması ise kaçınılmaz olacaktır. Arkasına sığındığınız o “bir şeyler” sigara, alkol, alışveriş, çarpık ilişkiler ya da başka herhangi bir bağımlılık olabilir. Bu zaman dilimini bedeninizdeki toksinleri boşaltmaya yöneltmek akıllıca olacaktır. Bunun için gerekirse destek almayı ihmal etmeyin.
Venüs, 15 Mayıs- 25 Haziran tarihleri arasında ikizler burcundaretro olacak. Neptün’den kare etkilere sahip olması nedeniyle aman dikkat derim. Kim bilir yıllarca biriktirdiğiniz yastık altı paranızı emlak altın, gayrimenkul, döviz, faiz, araba, borsa, arsa gibi yatırım araçlarından biri ile değerlendirmek istiyorsanız dikkatli olmalısınız.
Şubat’ta Jüpiter, Neptün arasındakiuyumlu açı dürüstlüğüne ve düşüncelerine inandığınız kişilerden size destekler sağlayacak. Çıkar gözetmeden yanınızda olan kişilerin varlığı en büyük doyumunuz olacak. Sizin için dostlarınızın yeri apayrı. Öz farkındalığı yüksek bir bireyseniz ne mutlu size. Kendinizi net bir biçimde görebilmek ve böylece kim olduğunuzu anlamak, başkalarının sizi nasıl gördüğünü fark etmek, dünyadaki yerinizi anlamak, zorlukların üzerinden kolayca sıyrılmanıza neden olacaktır.
Sağlık açısından bakarsak, biliyorsunuz ki siz bir işkoliksiniz. Ancak kendinizi çok fazla düşünmeden heba etme potansiyeliniz çok yüksek. Güçlü yapıda olmanız kendinizi hırpalayacak kadar yormanıza neden olmamalı. Fizik gücünüzü çabuk tüketir, bedeninizi savunmasız bırakırsanız sonradan iş işten geçmiş olur. İştahınız her zaman yerinde ancak yine de besinleri kontrollü tüketmeli, şekerden uzak durmalısınız. Yeterli ve dengeli beslenip, düzenli egzersiz ve dinlenme alışkanlığınızı korumalısınız.
Boğalara tavsiyem:Ülkemizde kaybettiğimiz ormanlık alanların sayısı her geçen gün artıyor. Siz de ihtiyaç duyulan yerlere fidan bağışı yaparak örnek bir davranış sergileyerek katkıda bulunabilirsiniz.


İKİZLER BURCU VE YÜKSELEN İKİZLER
2020 yılı finansal anlamda sizi hayli zorlayacak. İvmenin yükseldiği dönemlerde ayaklarınız yere sağlam basar ise, kariyerde başarı kaçınılmaz olacak. Özel sektörde çalışıyorsanız şayet, harcamalarınızı planlamak ve birikim yapabilmek için sistematik olmalısınız. 12 Ocak’ta Plüton, Satürn kavuşumunaeşlik edecek olanMerkür kurallara uymanızı şart koşuyor. Zaman zaman kısıtlanma hissi ile mücadele etmeniz mümkün. Sıkışma dönemi içinde olmanız Jüpiter’in Oğlak burcuna geçmesi ile birlikte başarmayı umduğunuz her şeyi kazanmanızı sağlayacak. Özellikle toprak burçlarında gezegenleri olanlar için süreç hayli heyecanlı.
22 Mart itibariyle Kova burcuna girecek olan Satürn ilerleyen dönemde Uranüs ile kare açı yapacak. (Haritanızdaki Uranüs’ün ve Satürn’ün bulunduğu evler çıkış noktası, açılar ise olumlu ya da olumsuz yönde sizi nasıl etkileyeceğini belirleyecek.) Radikal değişimler için ufak adımlar atmak hayatınızdaki değişimleri kalıcı kılacaktır. Hayatınızda gerçekten devrim yapmak istediğiniz şeye odaklanın. Bu süreçte karşınıza birçok fırsatlar çıkacaktır. Yurt dışı tecrübesi edinmek, seyahatlerin artması, eğitim fırsatları gibi. Yaşayacağınız deneyimler sizi, belirsizlikle başa çıkma, iletişim becerileri ve adaptasyon konularında daha tecrübeli yapacak. Bir nevi hayat felsefenizde de değişim söz konusu.Şubat’ta Jüpiter, Neptün arasındaki uyumlu açı toparlayıcı cinsten. Kendinizi yetersiz bulup yavaşladığınızı hissediyorsanız bunların geçici ve insani duygular olduğunu hatırlamalısınız. Yaptığınız hiçbir mücadele, verdiğiniz hiçbir emek karşılıksız kalmaz. Başta çektiğiniz zorluklar, gösterdiğiniz gayret, döktüğünüz ter bir anda size öyle bir hediye verir ki. İşte şimdi “iyi ki koşuşturmuşum” dediğiniz anlardan biri olabilir.
2020’de Jüpiter, Plüton ile birlikte hareket edecek. Çok büyük bir gücün oluşturacağı voltran etkisinin çıkış noktası finansal konularda olacak. Özellikle doğum haritanızda toprak ve su burçlarında gezegen varsa olumlu etkiler söz konusu. Ortaklaşa yapılan her türlü işten kazanç sağlamanız mümkün. Bunun için yapmanız gereken en önemli şey, çalıştığınız kişi ile işinize hâkim, yaratıcı ve problem çözebilen yönünüzü ortaya çıkartmak olmalıdır. Bu ortak enerjinin sizde yarattığı yeterlilik hissinin desteğiyle elde edilen başarılar sonucu, iç motivasyonunuz artacaktır. Sonuç olarak beraberinde başarıyı, başarı da azmi tetikleyecektir. Bunlar birbirine bağlı zincirin halkalarıdır. Bu halkaları sağlamlaştırmak için çabalamak bu senenin düsturu olacaktır.
Venüs, 15 Mayıs- 25 Haziran tarihleri arasında ikizler burcunda retro olacak. Hayatınız boyunca verdiğiniz en büyük mücadelenin kendiniz olduğunu düşündüğünüz bir süreçte, en büyük kazancınızın, kendinize inanmak olduğunu keşfedeceksiniz. Bu sayede yaşamınızda motivasyonunuzun, başarınızı arttıran en önemli etken olduğunu keşfedebilirsiniz.
21 Aralık 2020’de Kova burcunda transit eden Satürn’e, Jüpiter eşlik edecek. (Satürn ve Jüpiter doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka plandaki konuları anlatacak.)Eğer kariyer planlamalarını yaparak mezuniyet gününü bekleyen bir öğrenciyseniz, yurtdışında sağlam bir başlangıç yapmaya hazır olun. Özellikle hava ve ateş burçlarında gezegenleri olanlar için temelleri kuvvetli bir başlangıç kaçınılmaz görünüyor. Atacağınız adımların kalıcı olmasına özen gösterin ve şimdiden alt zemini sıkı tutun. Zorunlu stajlar tecrübe edinmeniz açısından çok faydalı. Ancak yurtdışında okuyan bir öğrenciyseniz çoğu üniversitelerin anlaşmalı şirketlerdeki staj programlarına katılarak mesleki zirveye daha hızlı başlayabilirsiniz. Bunun yanında bütçenizi artırmak bir yandan da arkadaş çevrenizi genişletmek için part-time iş fırsatlarını da denemenizi tavsiye ederim. İş disiplininizin artması bu sayede şart olacaktır.
Uranüs, en son 1935 yılında Boğa burcunda bulundu. Bir çoğumuz aslında bu enerjiye yeni tanıklık edeceğiz. Uranüs jenerasyon gezegeni olduğu için etkisini 7 sene gibi uzun bir vadede göreceğiz. (Uranüs doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka plandaki konuları anlatacak.)
Bu enerji altında aslında tüm kimliği değiştiren, kariyerde, aşkta devrim niteliğinde kalıplaşan hal ve hareketlerimizde vizyon etkisi yaratacak. Siz çok yönlü, ancak ayrıntıları gözden kaçırmaya müsait bir yapıdasınız. Özellikle bu süreçte dikkat dağınıklığı yaşayabilir, yoğunlaşmak konusunda zorlanabilirsiniz. Bu dönemde fokuslanmanız gereken işlerde bilir kişilerden destek almaya çalışın. İlerde çıkacak muhtemel sıkıntılar yüzünden psikolojik yardım ile yaralarınızı sarmak, duygusal dayanıklılığınızı arttırmak ihtiyacı içinde kalabilirsiniz. Özellikle 5 Şubat- 7 Nisan- Mayıs ortasına kadar dikkat!
Boğa burcunda ilerleyen Uranüs, 16Ağustos- 1O Ocak 2021 tarihleri arasında geri harekette olacak. Pişmanlık ya da suçluluk duyguları arasında kendinizi sıkışmış hissediyor olmanız mümkün. Eğer benliğinizde var olan kötü, art niyetli ya da ahlaksız bir yanınız olduğuna dair inancınız yükseliyorsa Uranüs sizi 7 sene hallaç pamuğu gibi savuracak. İçinizi kemiren olgularla yüzleşmeye hazır olun. Bu sayede Uranüs size sağlıklı bir pişmanlık yaşatarak vicdan azabınızı okşayabilir, sizi sorumlu davranmaya iterek daha dikkatli olmanıza sebep olabilir. İçinizden ya bir cani çıkacak ya da yıkıcı etkileri bertaraf ederek aydınlık yolda ilerlemeyi seçeceksiniz.
17 Şubat’ta Mars Oğlak burcuna ilerleyecek. En derin arzu ve şehvetin yaşandığı 8. Evde bu derece yoğun gezegen yığılımı çok dikkat çekici. Doğum haritanızda Mars’ın kuvvetli olması, bu enerjiyi olumlu ya da olumsuz kullanma şekliniz ile doğru orantıda olacaktır. Ortak yapılan işlerden kazanç sağlıyorsanız harcamalar ile alakalı tatsızlıklar çıkabilir. Miras ile alakalı bilinçli bir ebeveyne sahipseniz ne mutlu size. Ancak bu sayede ailenin bölünmesi engellenir ve kardeşlerin ya da akrabaların miras hakları korunur. Bunun aksini yaşayan biriyseniz mücadeleye hazır olun. Zaten 2008’den beri başlayan enerjiden dolayı bayağı antrenmanlı olmalısınız.
Aşk hayatınıza gelince; Hayranlarınız bu yıl her zamankinden daha fazla olacak. Kalp atışınızı hızlandıracak ilişkileri bir yana koymalı, hayallerinizin aşkını bulmaya hazırlanmalısınız. Bu sene yeni insanlarla tanışacak, aynı frekansta olduğunuz kişileri ayrı bir potaya koyacaksınız. Değer gördüğünüz ve sizi hak eden kişilerle birlikte olmaya dikkat edin. Kimi zaman ciddiyetten uzak tavırlarınız karşınızdaki kişileri yorabilir.
4 Haziran 2020’de Kuzey ay düğümü İkizler & Güney Ay düğümü Yay burcuna ilerleyecek.
4 Haziran 2020’de Kuzey ay düğümü İkizler (K.a.d)& Güney Ay düğümü (G.a.d) Yay burcuna ilerleyecek. Tutulmalar her zaman olağanüstü kişisel netlik ve değiştirmekte zorlandığınız dönüşümleri yaşamanız için size birtakım fırsatlar sunar. Sanki göz ardı edilebilecek detayları, neredeyse hiç fark edilmeyen günlük etkinliklere kuşbakışı bakmanızı sağlar. İleri daha ileriye doğru planladığınız hedeflere gitmenize neden olur. Astroloji bilenler için’ ’Ödevini yap ve onlar için hazır ol’’ diyen bir hoca gibi de diyebiliriz.

K.a.d İkizler haritanızda 1. Eve giriyor Yaptığınız işte büyümenize, gelişmenize, desteklenmenize yardımcı olacak koşulları yakalamanız mümkün. Uzun vadeli iş birlikleri içindeyseniz ortağınızdan destek görmeniz sizi motive edecektir. Siz son derece zeki, sosyal çevresi geniş, aktif ve iyi ilişkiler içinde olmayı seven birisiniz. Bu dönemde karşınıza çıkacak olan kişiler geleceğinizi şekillendirecek türden olacak. Enerjinizi yanlış yönlendirmeye çalışan kişilerden uzak durmalısınız. Sadece geleneksel yolu takip edin ve seçeneklere bakarken neyin adil ve doğru olduğunu düşünün.
G.a.d Yay transiti haritanızda 7.eve ilerleyecek. İkili ilişkiler, ortaklaşa yapılan işlerde bir takım yıpratıcı olaylar yaşamanız mümkün. Eğer imza atarak yeni bir adım atacaksanız bu dönem pek uygun görünmüyor. Ancak yine de kaçınılmaz diyorsanız dikkatli olmaya çalışmalısınız. Mesela kurulacak bir kadroda görev dağılım rolleri birbirinden farklı olursa daha kazançlı bir ortaklık olabilir. Bireyin yeteneklerine göre projelerde yer verilmesi daha verimli geri dönüşlere neden olacaktır. 1,5 senelik Ay düğümlerinin transitine, Balık burcundaki Neptün belli dönemlerde sert açılar yapacağından, bu süreçte dikkatli olmazsanız 12 ay boyunca güçlenmeniz ve ödüller kazanmanız engellenecektir. Hayatınızda nelerin değişeceğini ve nereye doğru gidileceğini gösteren tutulmalar da bu ev konularında olacaktır. Tutulmalar her zaman olağanüstü kişisel netlik ve güç için fırsatlar sunar. Sanki göz ardı edilebilecek detayları, neredeyse hiç fark edilmeyen günlük etkinliklere kuşbakışı bakmanızı sağlar. İleri daha ileriye doğru planladığınız hedeflere gitmenize neden olur. Astroloji bilenler için’ ’Ödevini yap ve onlar için hazır ol’’ diyen bir hoca gibi de diyebiliriz
Sağlık açısından bakarsak; Psikolojik anlamda zorlanmaların yaşanacağını bir süreç sizi bekliyor. Düzenli uyku, sağlıklı beslenme, temiz havada yürüyüş, yeterli egzersiz, bol dinlenme ile stresinizi azaltmaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde beden gücünüz zayıflar ve fiziksel açıdan savunmasız kalırsınız. Güç içinizde, unutmayın.
İkizlere tavsiyem:Yaşadığımız evrende yardıma muhtaç insanların sayısı oldukça fazla. Siz de onlara destek vererek hayatınızda mucizeler yaratabilirsiniz.Bu sayede kendinizi daha huzurlu hissedecek hem de yaptığınız hayır, yaşam yolunda size mutlaka geri dönecektir. Siz bilseniz de bilmeseniz de…


YENGEÇ BURCU VE YÜKSELEN YENGEÇ
2020 yılında en büyük arzunuz mutlu ve sağlıklı bir birliktelik yaşamak olacak. Böyle bir aday varsa artık daha ciddi bir sorgulama içindesiniz. Yaşanan beraberlikte, sevdiğiniz kişinin ciddi düşünüyor olması isteği ağır basıyor. Eğer sevdiğiniz size zaman ayırıyorsa, tek başına hareket etmek istemiyor ve sizi gelecek planlarına dahil ediyorsa, sorumluluk almaktan kaçmıyor en ufak bir sorunda arkasını dönüp gitmiyorsa, birlikteliğinize hemen sahip çıkmalısınız.
12 Ocak’ta Plüton, Satürn kavuşumuna eşlik edecek olan Merkür toprak burçlarını olumlu yönde etkileyecek. Ancak öncü burçların 22° sinde gezegenleri olanlar için mücadele gerektiren bir dönem. Bir iş yerini yönetiyorsanız, ya da zor ve sorumluluğu fazla bir görev altındaysanız planlı hareket etmelisiniz. İşlerin yoğunluğunu göz önüne almalı, sıkışıklık yaşamamak ve daha süratli problemleri çözmek için yeni fikirlere açık olmalısınız. Zamanınızı ve işinizi daha verimli bir şekilde kullanmamızı sağlayan yollara başvurmanız kaçınılmaz görünüyor. Belki yeni bir ortaklık kurmak ya da yanınıza destek olacak birilerini almak isteyebilirsiniz. Böylece hem işleriniz kolaylaşacak hem de kontrol etmeniz gerekenleri sırtınızdan almak, sizi stresten uzaklaştıracak. Yönetici perspektifinden çift gözlemci ile ele aldığınız işleri daha sağlam temellerle kurmuş olmak başarıyı da beraberinde getirecektir.
2020’de Jüpiter, Plüton ile birlikte hareket edecek. Başarmak istiyorsunuz ancak sanki bir el sizi durduruyor mu? Bunun sebebi belki kontrolünüz dışında gelişen faktörler ya da bireysel eksikliklerden kaynaklanıyor. Ancak şimdi çaba göstererek bunların üstesinden gelebilirsiniz. Hepimiz biliyoruz ki rekabet artık hayatın her alanında mevcut. Çalışma ortamındaki arkadaşlarınız, üstleriniz, ortağınız ile yaşadığınız stres bu enerjinin bir diğer çıkış noktası olabilir. Rakipleriniz ile baş etmek için yapmanız gereken, kendinizi iyi sunmak ve onları cezbedecek teklifler sunmak olacaktır. İş hayatını bir oyun alanına benzetirsek şayet, sürekli antrenman yapan bir sporcu mantığı ile hareket etmeli ve sahalara hazır bir şekilde çıkmaya çalışmalısınız.

21 Aralık 2020’de Kova burcunda transit eden Satürn’e, Jüpiter eşlik edecek. İlerleyen dönemde hayatımızda çığır açacak gelişmeleri hayretler içinde izleyeceğiz. (Satürn ve Jüpiter doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.) Yaşadığınız çevrede hızlı gelişen olaylara adapte olmakta zorlanabilirsiniz. Geleceğe yönelik adımlar atarak ilerlemek, daha geniş düşünmek ve daha radikal kararlar almak durumunda kalabilirsiniz. Bu, gerek ortaklaşa kazançlar, miras, vergi, gerekse sosyal çevre üzerinde gelişebilir. Bu süreçte yeniliklere açık olmak her zaman önemli bir niteliktir. Değişime, teknolojiye ayak uydurmak, daima ileriyi hedeflemek ve stabilize olmak, yaş veya mevki fark etmeksizin tüm kesime hitap etmeniz gerekebilir.
22 Mart itibariyle Kova burcuna girecek olan Satürn ile Uranüs arasındaki kare oldukçazorlayıcı enerjilere sahip. Sevdiğinizi aşırı sahiplenme ya da potansiyel diğer adayların varlığını yoğun bir şekilde hissetmeniz sizi endişelendirebilir. Fikir ayrılıkları, iletişimsizlik, kontrol altına almaya çalışmak gibi tavırlardan uzaklaşın. Karşınızdaki kişi sizin üzerinize sahip olduğu maddiyat, statü ya da fiziksel güç şeklinde tesir ettirmek isterse karşısında dik durmalı, kurulmaya çalışılan baskıyı, saldırgan tavırları bertaraf etmeye çalışmalısınız.
Uranüs en son 1935 yılında Boğa burcunda bulundu. (Uranüs doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.)
Eğer çevrenizdeki insan topluluğundan eskisi kadar haz duymuyorsanız yeni gruplara girmeye hazır olun. Bir çoğunuz 2018 Haziranından beri giderek monotonlaşan arkadaş çevrenizi değiştirdiniz. Boş vakitlerinizde yeni gruplar, farklı kişilerle bir arada olmak, tüm stresinizi atmanızı sağlayacaktır. İş yoğunluğu nedeniyle bir süredir ara verdiğiniz sosyal hayata aktif halde tekrar girmeye hazır olun. Özellikle 5 Şubat- 7 Nisan- Mayıs ortasına kadar dikkat!

Uranüs,16 Ağustos-1 Ocak 2021 tarihleri arasında geri harekette olacak. Bu etkiler altında bir yandan birey olarak üzerinize düşenleri yapacak diğer bir yandan da toplumdaki rolünüzü gözden geçireceksiniz.. Gönüllü olarak içinde bulunduğunuz topluluklarda yer almanız mümkün olabilir. Karşılıksız ve çıkar beklemeksizin yapacağınız işler sizi yeni deneyimlere iterken, farklı şeyler öğrenmenin ve kendinizi keşfetmenin hazzını da beraber yaşayacaksınız.

Özellikle 17 Şubat’ta Mars’ın Oğlak burcuna ilerlemesi, Doğum haritanızda Mars’ın kuvvetli olması, bu enerjiyi olumlu ya da olumsuz kullanma şekliniz ile doğru orantıda olacaktır. Beraberliğinizi gözden geçirdiğiniz bu süreçte ilişkinizi daha iyi yönetmek için yapmanız gerekenlere yoğunlaşacaksınız. Emek vererek sağlıklı temeller üzerine kurulan bir birliktelik ise, uzun yıllar karşılıklı saygı ve sevgiyle ile ilerleyecek diyebilirim. Her gününüzü ilk gün gibi mutlu geçirmek aslında sizin elinizde, yeter ki çözüm odaklı olarak doğru iletişim kurmak için uygun zamanı bekleyin.
Aşk hayatınıza gelince, 2020’de ikili ilişkilerde kimi zaman gerilim artabilir, sesler yükselebilir. Partnerinizin görmezden geldiğiniz hatalarını artık farklı bir gözle görebilir, normal algılamayabilirsiniz. Geçmişte yaptığı hataları sık sık hatırlatıp kavgada koz olarak kullanmak kendi değer yargılarınız doğrultusunda yaptıklarınızın hata olduğunu anlamamak durumları da söz konusu olabilir. Durum ne olursa olsun şimdi her şeyi daha net görmek zamanları. Kendinizi de sorgulamayı ihmal etmeyin. Olası durumlarda düşüncesiz tavırlar sergileyerek tartışmayı kazanmak için öfkelenmek yerine yapıcı davranmaya özen gösterin. Olayları sakince anlatmalı, yeri geldiğinde ona da hak vererek toparlayıcı bir bakış açısı ile izahat yapmalısınız.
4 Haziran 2020’de Kuzey ay düğümü İkizler (K.a.d)& Güney Ay düğümü (G.a.d) Yay burcuna ilerleyecek. Tutulmalar her zaman olağanüstü kişisel netlik ve değiştirmekte zorlandığınız dönüşümleri yaşamanız için size birtakım fırsatlar sunar. Sanki göz ardı edilebilecek detayları, neredeyse hiç fark edilmeyen günlük etkinliklere kuşbakışı bakmanızı sağlar. İleri daha ileriye doğru planladığınız hedeflere gitmenize neden olur. Astroloji bilenler için’ ’Ödevini yap ve onlar için hazır ol’’ diyen bir hoca gibi de diyebiliriz.
K.a.d İkizler haritanızda 12. Eve giriyor. İş dünyasında ya da gündelik hayatınızda geride durmanıza neden olan stres, baskı gibi duygular sizi ele geçirmiş olabilir. Bu tehlikeli psikolojiden kurtulmak için zihninizi rahatlatmanız gerekmektedir. Bunun için yoga, meditasyon, nefes ile birlikte esneme hareketleri, rahatlatıcı müzik dinleyerek zihninizi ferahlatabilirsiniz. Kendi içinizde yaşattığınız gizli kalmış duyguları bu sayede dışarı çıkarmanız da kaçınılmaz olacaktır. Hepimiz zaman zaman bu duyguların esiri olabiliyoruz. Aslında olaylara farklı pencerelerden bakarak yorumlamalı, gerekirse neden sonuç ilişkilerine de göz atarak çözüm yollarına gitmelisiniz. Eğer olayları hiç sorgulamadan reddederseniz bakış açınızın darlığı sebebiyle sıkışıp gidersiniz. Bunun için geniş düşünmeli, neden sonuç ilişkilerini iyi değerlendirmelisiniz.
G.a.d Yay transiti haritanızda 6.eve ilerleyecek. İşyerindeki problemli insanlarla başa çıkmakta zorlandığınız bir süreç. Psikolojik taciz altında kaldığınızı hissediyor olabilirisiniz. İşten soğumanıza neden olan bu tiplerle iyi ilişkiler içinde olmak istiyorsanız ama karşılık göremiyorsanız daha fazla zorlamamalısınız. Bu duygusal baskıyı tamamen önleyemeyebilirsiniz ancak tedbir alabilirsiniz. Grupça ya da bireysel olarak üstlerinize ya da insan Kaynakları bölümlerini de haberdar etmek bence denemeye değer. En azından farkındalık yaratılmış ve uyarılmış olmakta bir çeşit kişiyi kendine getirecektir.
Jüpiter Sextile Neptün arasındaki uyumlu açı, başarılı olmak için sizi gelişime ve değişime zorlayacak. Adım atmak, geride durmamak düşüncenizi özgür ve özgüvenli bir şekilde dışarıya yansıtmak için harekete geçme zamanları. Kendinizi kandırarak ve daha kötüsü buna inanarak hayallerinizin önünü tıkamışsanız şimdi harekete geçmenin tam da zamanı. Eğer ulaşacak bir limanınız yoksa şimdi hayaller kurarak ileriye yönelik tohumları atmalısınız. Başarının en önemli öğesi hayaldir.
Yengeçlere tavsiyem: Yaşadığımız çevre ile dengeli bir ilişki kurmak bizim davranış, tutum ve düşünce şeklimiz ile ortaya çıkar. Aynı şekilde tabiatı korumak, çevre bilincinin desteklenmesi için projelerde yer almak bu seneki misyonunuz olabilir:)


ASLAN BURCU VE YÜKSELEN ASLAN
2020 yılı Şubat ayı itibariyle, kendinizi daha iyi bir noktaya getirebilme çabası içinde bulabilirsiniz. Bu aslında siz Aslanlar için bir tür oyun. Yapacağınız en önemli şey, tutarlı ve sabırlı bir şekilde gerçekçi hedefler peşinde olmaktır. Amaçlarınıza ulaşırken köklü değişimler yapmak durumunda da kalabilirsiniz. Atacağınız ufak adımlar yaşamınızdaki değişimleri kalıcı kılacaktır. Bu süreçte her halükârda bu yolun zor ve meşakkatli olduğu bilerek hareket etmeli, zorlu süreçlerden geçerken başarıya odaklanarak hareket etmelisiniz. Kendinizi hazır ve motive olmuş hissettiğiniz an eyleme geçmeli, gerekirse uzman kişilerden destek almayı ihmal etmemelisiniz. Sistematik hareket etmek, bütçenizi dengelemek, plan proje içinde hareket etmek başarı için gerekli olan temel kriterlerdir, bunu unutmamalısınız.
12 Ocak’ta Plüton, Satürn kavuşumuna eşlik edecek olan Merkür toprak burçlarını olumlu yönde etkileyecek. Ancak öncü burçların 22° sinde gezegenleri olanlar için zorlu bir süreç olacak. Olumlu düşünüp sabırlı davranmak da bu stresli dönemle baş edebilmek için etkili bir yöntem olacaktır. Hayatınızda iyi giden konulara odaklanıp yanlış ve kayıplara karşı dirençli olmak psikolojik açıdan desteklenmeniz için çok önemlidir. Sağlığınızın yoğun risk altında olduğu bir hayat yaşıyorsanız şayet , huzurunuzun bozulmaması için gereken kontrolleri yaptırmayı da ihmal etmemelisiniz.
22 Mart itibariyle Kova burcuna girecek olan Satürn ile Uranüs ile kare açı içinde olacak. Bu süreç her türlü ikili ilişkide kırmızı alarm demektir. Hem kendinize hem de karşınızdaki kişilere fazla yüklenmemeye çalışmalısınız. Ortaklaşa yapılan işlerde belirlediğiniz hedeflere ulaşmak isterken sistem bazen müdahale eder ve engeller koyar. Bu zamanlarda durun ve düşünün. Derin bir nefes alın. Hayatınızın her anını plan yaparak geçirmek, amaçlar edinmek ve bu gayelere ulaşmak için didinmek tabi ki gerekli. Ancak zorlamak yerine esnek olmak ve ilerlemeye devam etmek sizi daha az yıpratacaktır. İstekleriniz söz konusu olduğunda sabırlı olun, beklenmeyeni bekleyin, gayretli olmayı sürdürün; en yakın zamanda olması gereken zaten vuku bulacaktır:)
2020’de Jüpiter, Plüton ile birlikte hareket edecek. Muazzam bir enerjinin ortaya çıktığı alan çalışma hayatınız ile alakalı evde gerçekleşecek. Yaptığınız işte en iyisi olmak için insanüstü bir güç ile dolu olacaksınız. Güçlü yönlerinizi keşfetmiş ve geliştirmek için eğitim alarak zayıflıklarınızı telafi etmişseniz, bu dönem size çok büyük avantajlar sağlayacaktır. Sizi heyecanlandıran ve zamanın nasıl geçtiğini unutturan yaratıcılığınızı ortaya çıkaran bu zaman dilimini maksimum seviyede kullanmaya özen gösterin. Ustalaşmak için bol pratik yapmak ve her daim daha ileri hedeflere odaklanmak, bu enerjiyi doğru kullanmak olacaktır. Kimi zaman hata yapsanız da hayal kırıkları yaşasanız da bıkmadan ve kendinizden şüphe etmeden özgüvenle ilerlemelisiniz.
Venüs, 15 Mayıs- 25 Haziran tarihleri arasında ikizler burcundaretro olacak. Size yakın olduğuna inandığınız arkadaşlarınızla bu dönem aranıza mesafe koymak durumunda kalabilirsiniz. Aslında son derece sağlıklı olan bu sınırlama için geç kalmış olmanız mümkün. Girdiğiniz topluluklarda arkadaşlarınız sizi huzursuz edici konuşmalar yaparak midenize kramplar sokuyorsa, kalp atışlarınızı hızlandıracak tavırlar sergiliyorsa, kas ve baş ağrıları da arkadan geliyorsa bu çevreden uzaklaşmak sizin için sağlıklı olacaktır. Bu dönemi ilişkilere sınır koyma ve gözden geçirme süreci gibi düşünmelisiniz.
21 Aralık 2020’de Kova burcunda transit eden Satürn’e, Jüpiter eşlik edecek. İlerleyen dönemde hayatlarımızda çığır açacak gelişmeleri hayretler içinde izleyeceğiz. (Satürn ve Jüpiter doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.) Emek vererek, yıllarınızı geçirdiğiniz birlikteliğinizi evlilik ile devam ettirmek üzere olabilirsiniz. Hayalini kurduğunuz yuva için borç altına girmiş olmanız sizi yorabilir. Bu süreçte biraz sıkıntıya girebilir, harcamalarınızı kısıtlamak ve sosyal çevreden uzaklaşmak durumunda kalabilirsiniz. Uzun soluklu evliliklere baktığımız zaman temeli sağlam tutmanın ve birbirine destek olmanın şart olduğunu görürüz. Evlilik sonuçta maddi, manevi ve hukuken sorumlulukları eşit olarak paylaşmak ile mümkündür. Sevgi, saygı ve sorumlulukların paylaşılması beraberlikteki yükünüzü azaltacak, ortak sinerji mutluluğu pekiştirecektir. Biraz sabır:) Sorumluluk duygusu gelişmemiş bir eşe sahipseniz, iletişim kopukluğu kaçınılmaz olacaktır.
Uranüs en son 1935 yılında Boğa burcunda bulundu. (Uranüs doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.) Genç bir girişimciyseniz ve pek dikkate alınmıyorsanız bu uzun süreli transitin etkisi ile kişiliğinizi ortaya çıkartmanız mümkün. Gerekli itibarı sağlamanız için tabii ki bu özelliğinizin yanında teknik bilgilere sahip bir alt yapınız olması kaçınılmaz olacaktır. Eğer böyle bir donanıma sahipseniz önünüzün açık olduğunu söyleyebilirim. Özellikle 5 Şubat- 7 Nisan- Mayıs ortasına kadar dikkat!

Uranüs,16 Ağustos- 1 Ocak 2021 tarihleri arasında geri harekette olacak. Kariyerde profesyonel kimselerden danışmanlık almak bu dönem geliştirici olacaktır. Diğer iş tekniklerini inceleyip, fikirlerinize uygun modellerle entegre etmenizi tavsiye ederim. Yöntem değişiklikleri ile birlikte kendinize yapacağınız yatırımlar, daha profesyonel olmanızı sağlayacak, ve güvenirliğinizi yükseltecektir.

17 Şubat’ta Mars Oğlak burcuna ilerleyecek. Doğum haritanızda Mars’ın kuvvetli olması, bu enerjiyi olumlu ya da olumsuz kullanma şekliniz ile doğru orantıda olacak. Çalışmayan bir bayansanız ve artık ek gelir sahibi olmak istiyorsanız işte size bir fırsat. Geçmiş dönemlerde öğrendiğiniz hobilerinizi mesleğe çevirebilirsiniz. Aslında bu adımı 2008 yılından beri atmak istiyor olabilirsiniz. Hatta bir kısmınızın başlamış olması da mümkün. Ancak şimdi imkanlar daha uygun. Mesela evden çalışmaya karar verirseniz, kendinize mutlaka severek çalışacağınız bir alan hazırlamalısınız. Ayrıca internet sayesinde yapabileceğiniz iş portföyünüzü de sunmanız mümkün. Kendinize ait bir web sitesi tasarlamanız, yapılacak işin tanıtımını ve reklamını yapmanız ve bu sayede daha geniş kitlelere ulaşmanız da mümkün.
Aşk hayatınıza gelince, 2020’de ilişkilerde daha temkinli olacaksınız. Geçtiğimiz bir buçuk sene içinde fırtınalı bir aşk yaşamış olabilirsiniz. Bu kişinin hiç de düşündüğünüz gibi olmadığını fark etmiş olmanız mümkün. Yaşadığınız hayal kırıklığı sizi biraz geriye çekmiş olabilir. Kim bilir belki birlikte olamayacağınız birine aşık oldunuz. Ya da aranızdaki yaş farkı çok fazlaydı ya da karşılıksız aşk yaşadınız. Bu sene yapacağınız en iyi şey, öz güveninizin yerine gelmesine yardımcı olacak çalışmalar yapmak olacaktır. Bu sayede kendiniz ile yüzleşmek durumunda kalacaksınız. Kendinizi kabul ettiğinizde daha mutlu birliktelikler yaşayabileceksiniz.
4 Haziran 2020’de Kuzey ay düğümü İkizler (K.a.d)& Güney Ay düğümü (G.a.d) Yay burcuna ilerleyecek. Tutulmalar her zaman olağanüstü kişisel netlik ve değiştirmekte zorlandığınız dönüşümleri yaşamanız için size birtakım fırsatlar sunar. Sanki göz ardı edilebilecek detayları, neredeyse hiç fark edilmeyen günlük etkinliklere kuşbakışı bakmanızı sağlar. İleri, daha ileriye doğru planladığınız hedeflere gitmenize neden olur. Astroloji bilenler için’ ’Ödevini yap ve onlar için hazır ol’’ diyen bir hoca gibi de diyebiliriz.
K.a.d İkizler haritanızda 11. Eve giriyor. Bu yıla büyük umutlar ve beklentilerle girerken geçmişte yaşanmış olumsuzlukları, haksızlıkları kayıplarının yarattığı gelecek korkusunu üstünüzden atmak isteyeceksiniz. Geçtiğimiz yıl, özellikle sağlıkta ve eğitimde yaşadığınız sıkıntılar sizi oldukça zorladı. Ancak gün geçtikçe kendinize ve geleceğe olan güveniniz artarken, ekonomik anlamda yaşadığınız belirsizlik daha netlik kazanacak. Geleceğe yönelik yapmak isteyeceğiniz yatırımlarda dikkatli olmalısınız. Neptün size olmadık hayallerin peşinden gitme hevesi sunabilir. Size yapılan teklifleri iyice düşünmeli, kazanma potansiyelinizi, ne kadar sermaye yatıracağınızı ve değer kazanma potansiyelini sorgulamayı unutmamalısınız.
G.a.d Yay transiti haritanızda 5.eve ilerleyecek. Aşkınıza söylemek istediğiniz şeyleri dile getirmek varken içinize atmanız sizi huzursuz ediyor olmalı. Oysa içten ama net bir şekilde sevgilinizi yıpratmadan hissettiklerinizi söylemelisiniz. Aksi halde birbirinizi anlayamaz ve farkında olmadan ilişkinin yıpranmasınasebep olabilirsiniz. Sevginizi karşılıklı yaşamak istiyorsanız konuşmanız şart! Sürekli pohpohlamak, karşı tarafı idare etmek, yapılan kabalıkları görmezden gelmek, kendinizi mutsuz etmekten başka bir işe yaramayacaktır. Gerektiği yerde hayır demeyi bilmelisiniz. Hayal kırıklığı yaşamamak adına alttan almanız sadece ayrılık vaktini erteleyecektir. Her gün ölmektense bir gün ölmek daha akıllıca olacaktır.
Jüpiter SextileNeptün uyumlu açı içinde olacak. Günün büyük bir bölümünü toplantı yaparak geçiriyor olabilirsiniz. Ya da belki çok yoğun tempoda koşuşturan bir ev hanımısınız. Ancak artık kendinizi biraz şımartmalısınız. Bedeninize ve ruhunuza iyi bakmak için şimdi program yapmalı, mutlu ve dinç hissetmenizi sağlayacak eylemlere yönelmelisiniz. Bunun için şehir hayatından uzaklaşıp, kısa tatiller yapabilir, tüm dış uyaranlara kendinizi kapatabilirsiniz. Ya da ruhunuzu dinlendirecek ve yalnızca kendinize odaklanacak bir SPA merkezinden randevu alabilirsiniz. Bunu hak ediyorsunuz.
Aslanlara tavsiyem:İmkanların her çocuk için aynı olmadığı bu dünyada bir çocuğa el uzatarak geleceğine umut olmak size iyi gelecektir. Onların koşullarında bir değişiklik yapmak için bu sene bir adım atabilirsiniz.


BAŞAK BURCU VE YÜSELEN BAŞAK
2020Şubat ayı itibariyle, yaşamınızda meydana gelebilecek değişikliklere daha kolay uyum sağlayacaksınız. Kimi başaklar için bir geçiş dönemi de olabilir. Ancak bunun için yapmanız gerekenler oluşumları iyi gözlemlemek ve ortama uyum sağlamak olacaktır. Geçmiş deneyimlerinizin ışığını geleceğe projekte ederek ve planlar yaparak ilerlemelisiniz. 12 Ocak’ta Plüton, Satürn kavuşumuna eşlik edecek olan Merkür toprak burçlarını olumlu yönde etkileyecek. Rutin hayatınızdan sıkılmış, yeni bir tecrübe edinmek için yurt dışında yaşamak istiyor olabilirsiniz. Yabancı bir ülkede çalışmak ve yaşamak ufkunuzun genişlemesine neden olacaktır. Size sağlayacağı en büyük avantaj yabacı dilinizi ilerletmek aynı zamanda ülkeyi tanımak ve kültürel olarak gelişmeniz olacaktır. İlerleyen dönemlerde hem çalışma hem de deneyim olarak birçok artıyı kendinize katmış olacaksınız. Global anlamda deneyimler yaşamak sizin daha yüksek maaş almanız demektir. Ancak öncü burçların 22° sinde gezegenleri olanlar için zorlu bir süreç olacak. Ee kolay değil yeni bir ülkeye adapte olmak. 22 Mart itibariyle Kova burcuna girecek olan Satürn ile Uranüs arasındaki kare iyice keskinleşecek. Eğer yurt dışında yaşamaya karar verdiyseniz birçok avantajı olabileceği gibi dezavantajları da olduğunu bilmelisiniz. Bir ülkeye adapte olmak, yiyeceklerini, suyunu, yaşam stilini benimsemek size zor gelebilir. Ancak en büyük problemin psikolojik olması mümkün olabilir. Bu anlamda sizi zorlayacak en büyük duygu eksikliği yalnızlık hissi ile başa etmek olacaktır. Bunun için internetin güzelliklerinden faydalanmanızı tavsiye ederim. Bu sayede ülkenizden uzak olsanız bile sizin gibi o çevrede bulunan kişilerle kontak kurarak problemi yok edebilirsiniz.
2020’de Jüpiter, Plüton ile birlikte hareket edecek.
21 Aralık 2020’de Kova burcunda transit eden Satürn’e, Jüpiter eşlik edecek. İlerleyen dönemde hayatlarımızda çığır açacak gelişmeleri hayretler içinde izleyeceğiz. (Satürn ve Jüpiter doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.)
Uranüs en son 1935 yılında Boğa burcunda bulundu. (Uranüs doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.)
Uzun soluklu bu etki altında konfor alanınızdan çıkmak zorunda kalarak başka bir şehre taşınabilirsiniz. Ya da çalışan bir kadınken hamile kalarak çalışmayan bir anne konumuna girebilirsiniz. Kim bilir belki âşık olup sevdiğinizin peşinden giderek kendinizi yeni kimliğinizde var etmek durumunda kalabilirsiniz. Hayat sürprizlerle dolu kendinizi hazırlayın. Mutluluk her zaman istediğimizi ve keyif aldığınız şeyleri yapmak değildir. Kimi zaman risk almak, bilinmeyene koşmak, kalbinizin çarpmasına izin vermektir. Özellikle 5 Şubat- 7 Nisan- Mayıs ortasına kadar dikkat!

Uranüs,16 Ağustos- 1 Ocak 2021 tarihleri arasında geri harekette olacak. Hayatın derin anlamını sorgulamaya zorlayan bu enerjiler altında kendinizi, neden, niçin, hangisi doğru gibi sorularınıza cevap ararken bulacaksınız. Yaşamınıza anlam kattığına inandığınız, aklınızın yattığı felsefeleri sorguladığınız uzun bir süreç sizi bekliyor olacak. Ömür denilen yolculukta daha kaliteli yaşamak ve kendinize değerler katarak ilerlemek olaylara bakışınızı değiştirecektir. İyi değerlendirmenizi umarım.

Özellikle 17 Şubat’ta Mars’ınOğlak burcuna ilerlemesi, Doğum haritanızda Mars’ın kuvvetli olması, bu enerjiyi olumlu ya da olumsuz kullanma şekliniz ile doğru orantıda olacaktır. Heyecanla bebeğini kucağını alan, mutlu ama yorucu bir süreç geçiren bir anne adayı olabilirsiniz. Gebelik sırasında alınan kilolar, emzirme ile birlikte uykusuz geçen geceler, vücutta oluşan değişiklikler, dikiş ağrıları sizi oldukça yormuş olabilir. Annenizin değerini artık daha iyi biliyorsunuz. Bundan sonra çocuğunuza iyi bir gelecek hazırlamak en büyük göreviniz.
Aşk hayatınıza gelince, 2020’de alınan sorumlulukların bilincinde hareket etmenizi tavsiye ederim. Aşkın geçici olduğunu düşünüp birliktelikte mantığı ön plana alan biriyseniz bu ağırlığı kaldırmaya hazır olmalısınız. Öncelikli kriterlerinizi iyi düşünmeli, realist düşüncelerin yanında duygusal birlikteliğe de önem vermelisiniz. Beklentileriniz aşk evlilikleri kadar yüksek değilse sorun olmayacaktır. Ancak sonradan hayal kırıklıklarıyla karşı karşıya kalmak istemiyorsanız, iyi düşünmeli bir ömür boyu birlikte yaşayacağınızın bilincinde olarak hareket etmelisiniz.
4 Haziran 2020’de Kuzey ay düğümü İkizler (K.a.d)& Güney Ay düğümü (G.a.d) Yay burcuna ilerleyecek. Tutulmalar her zaman olağanüstü kişisel netlik kazandırır. Değiştirmekte zorlandığınız dönüşümleri yaşamanız için size birtakım fırsatlar sunar. Sanki göz ardı edilebilecek detayları, neredeyse hiç fark edilmeyen günlük etkinliklere kuşbakışı bakmanızı sağlar. İleri daha ileriye doğru planladığınız hedeflere gitmenize neden olur. Astroloji bilenler için’ ’Ödevini yap ve onlar için hazır ol’’ diyen bir hoca gibi de diyebiliriz.
K.a.d İkizler haritanızda 10. Eve giriyor. Profesyonel iş hayatınızda kendinizi tam olarak gerçekleştiremediğinize inanıyorsanız işte size bir fırsat. Eğer genç bir yetenekseniz ve gelecekte nasıl bir konumda olmak istediğinize karar vermediyseniz amaçlarınızın farkına varmalısınız. Neye odaklanacağınızı keşfetmeli, hedefe doğru emin adımlarla ilerlemelisiniz. Becerileriniz arasında olan problem çözmek, ilk ana düşünceniz olmalıdır. Parlak ve pratik fikirlerinizi her daim zihninizde hazır tutmalısınız. Hızlı düşünmek ve olayları farklı perspektiften algılamanız da çok önemli. Alternatif çözümlerle üstlerinizin dikkatini çekmek istiyorsanız bu tarz becerileri geliştirmelisiniz.
G.a.d Yay transiti haritanızda 4.eve ilerleyecek. Aile üyelerinin size karşı takındıkları tavır sizi oldukça yıprattı. Anlaşılmaz olmanın verdiği stres sizi oldukça yormuş olmalı. Bunun nedenleri arasında kariyerinizin tüm hayatınızı doldurması, bireysel anlamda ailenize vakit ayıramamanız olabilir. Yıllarca işte yaşamış olduğunuz kaos ve içsel anlamdaki stres sizde de ayrı bir gerginlik yaratıyor olmalı. Artık daha sağlıklı bir aile yapısı isteyen eşinize kulak vermelisiniz. Çalışma hayatında hırslı olmanız başarıyı getirebilir. Kariyer merdivenlerini tırmanırken eşinizle karşılıklı konuşmalar yapmalısınız. Birbirinize destek verici “biz” düşüncesiyle hareket etmeniz için ihtiyaç duyulan bir süreç. İyi bir aileden daha büyük servet olmadığını hatırlamalısınız.
Venüs, 15 Mayıs- 25 Haziran tarihleri arasında ikizler burcundaretro olacak. Kariyer merdivenlerini büyük ödünler vererek tırmanmaya çalışıyorsanız bu dönem boşa kürek çektiğinizi hissediyorsunuz. Terfi almak için hafta sonlarınızı ofiste geçirmek, yaptığınız çalışmaların yetersiz bulunması işinizden soğumanıza neden olabilir. Çalışma hayatınızda baş etmekte zorlandığınız bir süreç. Sosyal ve iş hayatınızda başarıya ulaşmak istiyorsanız nerede yanlış yaptığınızı fark etmelisiniz. Zihniniz belirsiz hedeflere odaklanmışsa olduğunuz yerde saymanız kaçınılmaz olacaktır.
Jüpiter Sextile Neptün arasındaki uyumlu açıyı spora yönlendirerek değerlendirmelisiniz. Yoğun tempoda günü tamamlıyorsanız bedeninizi yürümeye alıştırmalı bu sayede kondisyon kazanarak kısa zamanda daha uzun mesafe yürüyüşler yapabilirsiniz. Tüm gün masa başında çalışan bir başaksanız vücut kaslarınızı güçlendirmek olası şekil bozukluklarını durduracaktır.
Başaklara tavsiyem: Sizleri saf bir mutluluğa ulaştıracak yollardan belki de en güzeli kendinize sevimli bir dost yani ’’Evcil hayvan’’ sahiplenmek olacaktır. Her ay mama bağışı yaparak zor şartlarda yaşayan sokak hayvanlarına yardımda bulunmak örnek bir davranış olacaktır:)


TERAZİ BURCU VE YÜKSELEN TERAZİ
2020 yılı Şubat ayı itibariyle kişisel anlamda başarısız olduğunuz konulara odaklanacaksınız. Bu dönemde yetersizlik duygusu ile baş etmeye çalışmalı, kendinizi ifade etmekte zorlandığınız konular üzerine farkındalığınız geliştirmelisiniz. Kendinizden kuşkulanmanız, çaresizlik ve güçsüzlük gibi duygular karşısında belirli bir hareket tarzı benimsemeyi öğrenmelisiniz. 12 Ocak’ta Plüton, Satürn kavuşumuna eşlik edecek olan Merkür toprak burçlarını olumlu yönde etkileyecek. Ancak öncü burçların 22° sinde gezegenleri olanlar için zorlu bir süreç olacak.Kendinize olan güveniniz çoğu zaman kırılıyor olsa da çeşitli kişisel gelişim tekniklerinden faydalanarak özgüveninizi yenileyebilirsiniz. Olaylar karşısında kendi doğrularınıza paralel duygularınızı açıkça dile getirmelisiniz. Aşırı kontrollü veya çekingen bir tutum sergilerseniz kendi gücünüzü otomatik olarak karşı tarafın eline vermiş olursunuz. Kararlı ve net ifade çok önemli bir etken. 22 Mart itibariyle Kova burcuna girecek olan Satürn ile Uranüs arasındaki kare ebeveynler olarak size sorumluluklarınızı hatırlatacak. Gelişimin en kritik dönemi sayılan ilk üç yaş civarı bir çocuğa sahipseniz şayet, çok dikkatli olmalısınız. Anne, baba olarak çocuğunuzun kendi başına oynayabileceğini düşünüyorsanız bu fikirden uzaklaşmalısınız. Çocuğunuzun özgüvenli olmasını istiyorsanız oyun odaklı bir çerçevede ilerlemeniz ve ona ayak uydurmanız, kontrolü ona bırakmanız kişiliğinin sağlam olmasına neden olacaktır.
2020’de Jüpiter, Plüton ile birlikte hareket edecek.
Hayatınızın dönüm noktası sayılabilen evlilik kararı ile yeni bir yola girmiş olabilirsiniz. Bu yaşam döngüsünde ebeveynlerinizden ayrılmak ve ilk alınan sorumluluklar sizde stres yaratıyor olabilir. Ailenizin size sunduğu konfor alanınızdan çıkmak içsel anlamda sizi geriyorsa bu sürecin bir adaptasyon süreci olduğunu bilmelisiniz. Ailenizin küçük prens ya da prensesiyken sorumlulukların altında kalma hissi dolayısıyla size zor gelecektir. Aile büyüklerine yansıtmadan olayları çözümlemeniz arada oluşacak soğukluğa engel olacaktır. Akıllıca davranmalı, beraberliğinizde büyük kırılmalar yaşamamanız için huzuru sağlamaya çabalamalısınız. Aradaki farklılıkları kabullenmek zor görünüyor olsa da başarmayı denemelisiniz. Eğer aranızda sağlıklı bir iletişim kurabilirseniz evliliğin temelini sağlam kurmuş olursunuz.
21 Aralık 2020’de Kova burcunda transit eden Satürn’e, Jüpiter eşlik edecek. İlerleyen dönemde hayatlarımızda çığır açacak gelişmeleri hayretler içinde izleyeceğiz. (Satürn ve Jüpiter doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.)
Sevgilinize sürpriz bir seyahat planı hazırlayarak işe başlayabilirsiniz. Birlikte geçireceğiniz bu küçük tatil size iyi gelecektir. Ancak 7/24 birlikte zaman geçireceğiniz için sıkıntılı durumların yaşanmaması adına özverili davranmanız ikiniz içinde önemli. Tatile çıkmadan önce keşfedeceğiniz yerleri not etmeli ve plan yaparak yolculuğu daha keyifli hala getirmelisiniz. Olası tatsızlıkların en aza indirgenmesi ortak alınan kararlar doğrultusunda daha doğru şekillenecektir.
Uranüs en son 1935 yılında Boğa burcunda bulundu. (Uranüs doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.) İhtiyaçlarınızın arttığı, beklentileriniz değiştiği bu süreçte para kazanmak için farklı mesleklere yönelebilirsiniz. Ancak kendinizi iyi analiz etmeli, beceremeyeceğiniz işin altına elinizi koymamalısınız. Aksi takdirde kaldıramayacağınız yükün altında ezilmeniz kaçınılmaz olacaktır. Tanıdığınız sektöre yönelmenizi, konuya hâkim olduğunuz işi yapmanızı tavsiye ederim.
Uranüs,16 Ağustos- 1 Ocak 2021 tarihleri arasında geri harekette olacak. Yatırım yapmayı düşünüyorsanız gerçekçi olmaya özen gösterin. Aşırı borcun altına girmemeye, kötü günler için paranızı ayırmaya dikkat edin. Çok kazanmasanız bile, mutlu olacağınız işe girmek, motivasyonunuz için şart. Krediyle bir ev almak istiyorsanız işlerin nasıl ilerleyeceğini iyice araştırmalısınız. Konut edinme hayalinizin üzüntüyle sonuçlanmaması için kredi notunuzu kontrol etmeli, verebileceğiniz peşinatı iyi hesaplamalı, kredi taksitleriniz ile birlikte değişecek bütçenizi de iyi düşünmelisiniz. Özellikle 5 Şubat- 7 Nisan- Mayıs ortasına kadar dikkat!

Aşk hayatınıza gelince, 2020’ye oldukça hızlı gireceksiniz. Beraberliklere yaklaşımınızı değiştirecek deneyimler yaşamanız mümkün. Beyinde başlayan ve beyinde biten aşkın sizde yaratacağı duygu dalgalanmaları haritanızdaki Venüs’ün bulunduğu burç, ev ve açıları ile doğru orantılı olacaktır. Geçmişte yaşadığınız acı bir deneyim varsa birine bağlanmak ve kendinizi ona teslim etmek zor olacaktır. Aşkın içinde hem mutlu olmak hem de acı çekmek vardır. Bu sebepten dolayı kalbinizi birine açmaktan korkmayın. Ancak yaşama ihtimali olası hayal kırıklıklarının sayısını en aza indirgemek için elinizden geleni ardınıza da koymayın.
Özellikle 17 Şubat’ta Mars’ın Oğlak burcuna ilerlemesi, Doğum haritanızda Mars’ın kuvvetli olması, bu enerjiyi olumlu ya da olumsuz kullanma şekliniz ile doğru orantıda olacaktır. Bu etkiler altında evinizin dekorasyonundan sıkılıp farklılık arayışına girebilirsiniz. Evinizin tüm havasını değiştirip yepyeni bir görünüm kazandırmak sizi mutlu edecektir. Bir kısım teraziler çok sevdiğiniz vatanınızı bırakarak yeni, belirsiz bir hayatın içine girip zoraki bir taşınma yaşayabilirsiniz. Ya da daha az radikal kararlar vererek semt değiştirmek, yeni bir çevreye uyum sağlamak zorunda kalabilirsiniz.

4 Haziran 2020’de Kuzey ay düğümü(K.a.d) İkizler, Güney Ay düğümü (G.a.d) Yay burcuna ilerleyecek. Tutulmalar her zaman olağanüstü kişisel netlik kazandırır. Değiştirmekte zorlandığınız dönüşümleri yaşamanız için size birtakım fırsatlar sunar. Sanki göz ardı edilebilecek detayları, neredeyse hiç fark edilmeyen günlük etkinliklere kuşbakışı bakmanızı sağlar. İleri daha ileriye doğru planladığınız hedeflere gitmenize neden olur. Astroloji bilenler için’ ’Ödevini yap ve onlar için hazır ol’’ diyen bir hoca gibi de diyebiliriz.
K.a.d İkizler haritanızda 9. Eve giriyor.
G.a.d Yay transiti haritanızda 3.eve ilerleyecek. Zihinsel anlamda yaşadığınız problemler, cesaretinizin kırılmasına, sinirsel gerginliklere neden olabilir. Ruhunuzu ne kadar çok yorarsanız, bedensel olarak sağlığınız da o derece bozulacaktır. Şunu unutmayın ki yaşadığınız hayal kırıklığı yola devam etmenize engel olmaktan başka hiçbir şeye yaramayacaktır. Olayları analiz ederken kötümserleştirmeden, ağırlaştırmadan hareket etmelisiniz. Gündelik hayatta karşılaşma ihtimaliniz olan kazalara karşıda dikkatli olmalısınız. Özellikle çalışma hayatına yeni başlayan biriyseniz ve çok sayıda iş başvurusundan geri dönüş almadıysanız, pes etmeden, yola devam ederek ilerlemelisiniz. Yeni insanlarla tanışmak, fırsatlar yaratmak, yeni çevrelere girmek, yeni hobiler edinmek ve kendinizi geliştirmeyi ihmal etmeyiz. Akrabalar, kardeşler, komşu ve yakın arkadaş ilişkilerinin zayıflaması karşısında sevgi ve dayanışma yaratacak ortamlar yaratmaya özen göstermelisiniz. Uzakta olanları ziyaret etme imkânınız yoksa telefonla aramayı ihmal etmemelisiniz. Çocuklarınıza akraba ilişkilerinin önemini anlatmalı ve teşvik edici olmalısınız. Yakın çevrenizin ihtiyaçlarını dikkate alarak destek vermeye çalışmalısınız.
Jüpiter Sextile Neptün arasındaki uyumlu açı şık bir restorandan ziyade evde vereceğiniz davetleriniz için çok uygun. Aile ve dostlarınızla beraber geçireceğiniz sıcak bir kutlama keyifli birer anı olarak hatıranızda kalacaktır. Gündelik hayatınızda temponun hızlandığı bir süreçtesiniz. Kişisel anlamda gelişim sağlamak için farklı insanlarla beraber olmak sizin önemli. Ancak daha kaliteli yaşam için sağlığınıza özen göstermelisiniz. Bireysel anlamda hedeflerimize ulaşmamız için beslenmenize de dikkat etmelisiniz. Stresin yoğun yaşandığı bir ortamda yaşıyorsanız uykunuza dikkat etmeli, bol su içerek, sporu hayatınıza katmalısınız.
Terazilere tavsiyem:Kadına şiddetin her geçen gün arttığı ülkemizde sivil toplum kuruluşları ile irtibata geçebilirsiniz. Dayak yiyen, cinsel tacize uğrayan, zorbalık ile tehdit altında kalanlara el açan bu platform sizin gibi gönüllü üyelerin katkıları ile daha da güçlenecektir.


AKREP BURCU VE YÜKSELEN AKREP
2020 yılı Şubat ayın itibariyle, başarıya ulaşmak için kendinizi büyük bir çabanın içinde bulacaksınız. Hayatınızda koyduğunuz hedefleriniz her ne ise, gerçekleştirmek ve amacınıza ulaşmanın peşine düşeceksiniz. Bugüne kadar elinizden gelenin en iyisi yapmış ama halen daha istediğiniz konuma gelemediyseniz pes etmemeniz için sistem sizi çalışmaya zorlayacak. Aklınızın karışmasına neden olacak dikkat dağıtacak her türlü etkenden kendinizi korumalısınız. Duygusal anlamda dalgalanmamanız sizin kararlı tavırlarınız ile doğru orantılı olacaktır. Aksi takdirde pes etmeniz kaçınılmaz görünüyor. Bu sıkı enerjileri kullanmanızı tavsiye ederim. Ümidini yitiren tüm akreplerin kendilerini değiştirebilmeleri için bu fırsatı yakalamaları, geleceklerini istedikleri gibi şekillendirmeleri açısından önemli.
12 Ocak’ta Plüton ve Satürn kavuşumuna eşlik edecek olan Merkür toprak burçlarını olumlu yönde etkileyecek. Ancak öncü burçların 22° sinde gezegenleri olanlar için zorlu bir süreç. Başarılı olacağınıza inandığınız bir işte kendinize ortak arıyorsanız çok dikkatli olmalısınız. Sağlam temeller üzerine kurduğunuz işinizin tüm iplerini başkasına teslim etmeniz ne derece doğru iyice sorgulamalısınız. Eğer iş üzerinde daha önceden herhangi bir tecrübeniz yoksa şayet, zor ve sorumluluk isteyen bir yola girdiğinizi bilmelisiniz. Çoğunlukla borç alarak yapılan ortaklıklar da zorluklar ve sıkıntılarla baş etme durumunuzu gözden geçirmeyi ihmal etmeyin. Uzun soluklu bir şirketin başlangıcı için temellerini sağlam tutmalısınız. Bir adım atarken maddi, manevi ve hukuken sorumlulukları eşit olarak paylaştıracağınız için sorumlulukları bilen bir ortak seçmeli, iş yükünü azaltacağınıza inandığınız kişilerle beraber hareket etmelisiniz. Birlikte büyümenin temel şartı güven olmalıdır.
Özellikle 17Şubat’taMars’ın Oğlak burcuna ilerlemesi, doğum haritanızda Mars’ın kuvvetli olması, bu enerjiyi olumlu ya da olumsuz kullanma şekliniz ile doğru orantıda olacaktır. Kendi değerinizi fark ettiğiniz, başkası olmak istemeden benliğinizi olduğu gibi seven ve kabul eden biriyseniz ne mutlu size. Bu bilinçle hareket etmeniz her zaman sizi bir adım öne taşıyacaktır. En çaresiz hissettiğiniz anlarda bile, kendinizde gurur duyacak bir şeyler bulabilmeyi becermelisiniz.
22 Mart itibariyle Kova burcuna girecek olan Satürn ile Uranüs arasındaki kare aile içinde yaşanacak birtakım tatsızlıkların habercisi olabilir. Evlilik hayatınızda yaşadığınız duygusal kısıtlanmaların yarattığı stres sizi oldukça yorabilir. Hem kendi ailenizin hem de eşinizin ailesinin sorumlulukları size yansıyor olabilir. Artan problemlerin kısa sürede çözülmesi biraz zor görünüyor. Siz ne kadar olgun ve sağlam durursanız sorunlardan o kadar daha az tesir göreceksiniz. Yeter ki bedelini ödeyemeyeceğiniz işlere kalkışmayın. Duygusal hayatınızı dengede tutarsanız sorunlarla baş etmeniz daha kolay olacaktır. Aksi takdirde depresyona girmeniz kaçınılmaz görünüyor.
2020’de Jüpiter, Plüton ile birlikte hareket edecek.
Kontrolünüzün dışında gelişen olaylar sebebiyle sürekli ertelediğiniz konferanslarınıza artık zaman ayırabilirsiniz. Bilgi birikimlerinizi topluluk önünde paylaşma fikrini nihayet gerçekleştirebileceksiniz. Başarılı ve bilgili olmak için çok uğraştınız. Yeteneklerinizi düzenli ve disiplinli çalışma sonucunda elde ettiniz. Performansınızı başkalarına aktarmak eskisi kadar sizi endişelendirmeyecek. Çalışmalarınıza sistemli ve disiplinli zaman ayırmadıysanız hedeflerinize ulaşmanız zor olacaktır.
Her tür iş ortamında çalışanlar ya da eğitim alanlar içinde sonuç aynı. Lise veya üniversite giriş sınavlarına hazırlanıyorsanız kendinizi ciddi bir maraton koşucusuna benzetebilirsiniz. Seçmeye dayalı eğitim sistemi, sınav sisteminin sık sık değişmesi nedeni sizde özel bir stres yaratıyor olmalı. Özellikle çevrenizde başarı çıtanızın yüksek olmasını isteyen ebeveynlerinizle sıkı çalışmalısınız.
21 Aralık 2020’de Kova burcunda transit eden Satürn’e, Jüpiter eşlik edecek. İlerleyen dönemde hayatlarımızda çığır açacak gelişmeleri hayretler içinde izleyeceğiz. (Satürn ve Jüpiter doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.)
İlişkiniz boyut değiştirerek ciddiyet kazandıysa, siz de bu duruma hazır değilseniz kısıtlanmıştık hissi ile dolabilirsiniz. Bu birliktelik kariyer hayatınıza ve yapmak istediklerinize engelse bir kez daha düşünmek akıllıca olacaktır. Sorunları görmezden gelerek yaşadıklarınızı karşı tarafa anlatmazsanız ona da haksızlık etmiş olursunuz. İletişimsizlik ilişkiyi yıpratan en büyük etkendir. Patlamaya hazır bir bombanın pimini çekmeden önce mantıklı davranmaya gayret etmelisiniz.
Uranüs en son 1935 yılında Boğa burcunda bulundu. (Uranüs doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.) Uranüs’ün size sunacağı fırsatlar gözünüzü kamaştırsa da karşınızdaki kişilere fazla güvenmeyin, akıllıca hareket edin. Özellikle 5 Şubat- 7 Nisan- Mayıs ortasına kadar dikkat!
Eşiniz ile alakalı bugüne kadar fark etmediğiniz özelliklerini görmeniz sizde öfke ve kızgınlık yaratabilir. Diğer bir yandan aranızda sağlıklı bir cinsellik olmaması ya da duygusal anlamda kendinizi yoksun hissetmeniz sizi daha tepkisel yapabilir. Olayları kuşbakışı bakarak değerlendirmelisiniz. Eşinizin aile içi otoritesini hiçe sayıp bildiğiniz şeyleri yapıyorsanız kendinizi de sorgulamalısınız. Sizde de hata olabileceğini göz önüne alarak olayları değerlendirmelisiniz. Kendinizi ifade etmemeniz sağlıksız iletişimin çıkmaza girmesine neden olacaktır. Saygı çerçevesinde problemleri konuşarak çözmekte zorlanıyorsanız aile terapistinden destek almalısınız. Her halükârda bir türlü sevgiyi ortaya çıkaramıyorsanız kinayeli cümlelerden, bağırıp çağırmaktan ya da tam tersi hiç konuşmamak yerine, dostça yolları ayırmak en mantıklı çözüm olacaktır.
Uranüs,16 Ağustos- 1 Ocak 2021 tarihleri arasında geri harekette olacak. Rakiplerinizin sizi zorlaması baskı altında girerek gelişmenizi sağlıyor. Aslında onlara teşekkür etmelisiniz. Bu durumu engel olarak görüyorsanız bu durumu fırsata çevirmelisiniz. Aslında en büyük rakibiniz kendinizsiniz. İçinizdeki ateşi sürekli körükleyerek savaşma isteğinizi kamçılamalısınız. Yaşayacağınız zorluklar aslında sizi daha araştırmacı yapacaktır.
Aşk hayatınıza gelince, 2020’de beraberliğinizi gözden geçirecek, bu ilişkinin size vereceği mutluluk ve mutsuzlukları tartacaksınız. Birlikteliğinizde çaba gösteren taraf en çok kim? Sizi gerçekten seviyor mu? Eğer siz elinizden geleni yaptığınız halde, ilişki yine de yürümüyorsa bilin ki sizin için doğru ilişki artık bu değil. Ancak doğum haritanızda Jüpiter’iniz kuvvetliyse, Neptün’ün desteği ile kendinizi güvenli ilişkilere bırakabilirsiniz. Bu bağ ile hem romantik duygular daha yoğun olacak hem de karşılıklı dayanışma sizi tatmin edecek. Birbirinize karşı hissettiğiniz sevgi ve şefkati dile getirmekten korkmayın, ortak ilgi alanlarınızı keşfedin. Anlaşamadığınız konularda dile getirerek, yumuşak geçişler yapmaya çalışın. Buna değdiğini göreceksiniz.
4 Haziran 2020’de Kuzey ay düğümü İkizler (K.a.d)& Güney Ay düğümü (G.a.d) Yay burcuna ilerleyecek. Tutulmalar her zaman olağanüstü kişisel netlik kazandırır. Değiştirmekte zorlandığınız dönüşümleri yaşamanız için size birtakım fırsatlar sunar. Sanki göz ardı edilebilecek detayları, neredeyse hiç fark edilmeyen günlük etkinliklere kuşbakışı bakmanızı sağlar. İleri, daha ileriye doğru planladığınız hedeflere gitmenize neden olur. Astroloji bilenler için’ ’Ödevini yap ve onlar için hazır ol’’ diyen bir hoca gibi de diyebiliriz.
K.a.d İkizler haritanızda 8. Eve giriyor. Farkındalığınızı artıracak yüksek düzey bilgileri öğrenmeniz için uygun bir dönem. Belki bir çoğunuz bu kaynaklara ulaştınız ancak özünüz içselleştirmede zorlanıyor. Kendinizi tanıyorsunuz, farkındasınız ama bu bilgilerle kendiniz olamıyorsunuz. İşte bu nokta da mevcut inançlarınıza yenilerini eklemek sizin boyut atlamanıza neden olacaktır. ayrı bir iç görü kazandıracaktır. Kendiniz hakkında yeni şeyler öğrenmeli sivri taraflarınızı daha da törpülemelisiniz.
G.a.d Yay transiti haritanızda 2.eve ilerleyecek. Eğer dolara bağlı gideriniz ya da borcunuz varsa, mal aldığınız, iş yaptığınız kişilerle yaşayacağınız tatsızlık ve gerilimler sizi strese sokabilir. Ya da kriz sebebiyle işten çıkarıldıysanız veya iş arama süreci içindeyseniz bireysel anlamda yapabileceklerinizi düşündüğünüz bir dönem. Öncelikle karamsar düşüncelere kapılmamalı, panik olmamalısınız. Kötümser düşüncelerin esiri olursanız daha da köşeye sıkışırsınız. Bundan dolayı iş arayışınıza her zamankinden daha fazla zaman ayırmalı hatta firmalara CV yollamanın yanında, iş verenlerle yüz yüze görüşmeye çalışmalı, şirketlere bizzat giderek kendinizi göstermelisiniz.
Jüpiter Sextile Neptün arasındaki uyumlu açısı size mutluluk verecek. Yaşamınızı kaliteli geçirmek, enerjik ve zinde olmak en önemlisi genç hissetmek isteği içindesiniz. Yoğun iş temposu içinde günleriniz geçiyorsa hemen bir program yaparak doğayla baş başa vakit geçirmek üzere planlar yapmalısınız. Bu sayede hem bedeniniz zinde olacak hem ruhen kendimizi daha sağlıklı hissedeceksiniz. Yenilenmek, fazla kilolardan kurtulmak için ayurveda, detoks ya da medikal programlardan faydalanmalısınız. Aksi takdirde ilerleyen yaşlarda yüksek tansiyon, kolesterol, gibi sağlık sorunlarıyla uğraşırsınız.
Akreplere tavsiyem:Toplumumuzda kadına uygulanan şiddetin her geçen gün arttığı şu günlerde sivil toplum kuruluşlarına destek olan yerlere sizde gönüllü olarak el verebilirsiniz. Bu sayede bilinçlendireceğiniz birçok kadına yalnız olmadıklarını hissettirmek size de iyi gelecektir.


YAY BURCU VE YÜSELEN YAY
2020 yılı Şubat ayı itibariyle, kazancınızı artırmanın farklı yollarını arayabilir, emeğinizin karşılığını almadığınızı düşündüğünüz işinizi radikal bir kararla değişime gidebilirsiniz. Gelir formunuzu yeniden düzenlemek ve zamanınızı doğru kullanmak bu süreçte önemli. Zamanı ve enerjiyi tasarruflu kullanmak istiyorsanız iş ve ev arasındaki mesafeyi kısaltabilirsiniz. İmkân dahilinde yeni işinize yakın bir yere taşınmak akıllıca olacaktır. Böylece kalan süre içinde ek gelirler elde etmek ve kendinizi geliştirmek için ihtiyacınız olan zamanı yaratmış olursunuz. Bir hareket planı çıkarmak ve ona uymak için çok uygun bir zaman.
12 Ocak’ta Plüton, Satürn kavuşumuna eşlik edecek olan Merkür toprak burçlarını olumlu yönde etkileyecek. Ancak öncü burçların 22° sinde gezegenleri olanlar için zorlu bir süreç olacak.
Yaşam yolunda ne yöne gideceğinizi bilen bir Yay insanıysanız işiniz kolay, ancak ulaşmak istediğiniz yere varmak için bedel ödemeye hazır olmalısınız. Şunu bilmelisiniz ki hızlı bir dönüşüm süreci içindesiniz. Bu değişim bir anda olamayacağı gibi, sadece dua ile de gerçekleşmeyecek. Fırsatları yakalamak, harekete geçmek, içinizde yanan ateşi sürekli körüklemeniz önemli. 2021 yılına kadar ufkunuzu genişletmeli ve etrafınızdaki dünyayla daha sıkı bağlantılar kurarak hareket etmelisiniz. Kendinize yeni hedefler koyduğunuz bu dönemde çok çalışarak, başarıya ulaşmak için elinizden geleni yapmalısınız. Harcayacağınız zamanı iyi değerlendirir sıkıntılara katlanırsanız başarı kaçınılmaz olacaktır.
22 Mart itibariyle Kova burcuna girecek olan Satürn ile Uranüs arasındaki kare sağlığınıza dikkat çekiyor. Kendinizi her işe yetişmeye çalışırken buluyorsanız vücudunuz sinyal vermeye başlayabilir. Aklınıza uymayan ama mecbur bırakılan verimsiz faaliyetlerle zamanınızı boşa harcamamalısınız. Hayatınızı zorlaştıracak eylemlerden kaçınırsanız olaylarla daha kolay baş edebilirsiniz. Kendi değerinize göre yaşamalı, kendi önceliklerinizi bilmelisiniz. Sınırlarınızı belirlemeniz önemli. Başkalarından takdir görme arzunuz size gereksiz angaryaların üstünüze yapışmasından başka bir işe yaramayacaktır. Kendi geleceğinizi başkalarına teslim etmemelisiniz.
2020’de Jüpiter, Plüton ile birlikte hareket edecek. Rutin bir tempoda çalışılan bir Yay’sanız bu durum sizin körelmenize ve yaptığınız işten soğumanıza neden olabilir. Sosyal yaşamdan soyutlanmamaya dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde hayatınız ofis içinden çıkılmaz bir döngüyle devam edecektir. Bundan kurtulmak için hem hayatınıza hem de işinize heyecan katmalısınız. Yenilikler sizi hareketlendirirken artan motivasyon çalışma kapasitenizi de artıracaktır.
21 Aralık 2020’de Kova burcunda transit eden Satürn’e, Jüpiter eşlik edecek. İlerleyen dönemde hayatlarımızda çığır açacak gelişmeleri hayretler içinde izleyeceğiz. (Satürn ve Jüpiter doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.) 2015’ten beri hayatınızdaki her şeyin sorumluluğunu almış ve birçok şeyin üstesinden gelmiş olabilirsiniz. Bu elbette ki hiç kolay olmamıştır. Ama siz başardınız. Artık kendinize güveniniz tam. Kim bilir bu duruma gelmek için nelere katlandınız. Belki sevdiklerinizden, ailenizden, vatanınızdan ayrılmak zorunda kaldınız. Özgürleşmek ve maddi açıdan tatmin olmak sizi mutlu ederken herşeyin bedelini ödemeye hazırsınız artık. Kendinize güvenli ve geleceğe emin adımlarla ilerleyeceksiniz. Kendinizi geliştirmeye yöneleceğiniz bu süreçte sıkı tempoda çalışmaya devam etmelisiniz. Online olarak filtreleyerek arayabileceğiniz pek çok seminer takvimine Internet üzerinden erişebilirsiniz. İş tecrübelerini aktaran pek çok uzman, bireysel ya da kurumsal olarak konferanslar vermektedir. Bu etkinliklere katılarak sertifika alabilir, kendinize artı değerlerkatabilirsiniz..
Uranüs en son 1935 yılında Boğa burcunda bulundu. (Uranüs doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.) 7 sene sürecek Uranüs transiti çok çalışarak para biriktirme hırsınızı artırabilir. 7 senelik Uranüs transitinde sık sık iş değiştirmek durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durumun size sağlayacağı avantajlarının yanında dezavantajlarını da düşünmelisiniz. Ama bilmelisiniz ki istikrarlı bir şekilde çalışmayanlara şirketler çok güvenmiyor ve etiketleyebiliyor. Zorluklar ile mücadele etmeniz önemli. Başka şirketlerden daha yüksek maaş alacaksınız düşüncesi ile bulunduğunuz yeri bırakıp gitmek ne derece akıllıca siz kendiniz karar verin. Ancak bu, çok iş değiştirmemek adına, mutsuz olduğunuz bir işte ısrar ile çalışmanız anlamına da gelmemektedir. Her halükarda Satürn karesi başlayacağı için temkinli olmanızı tavsiye ederim. Bunların tam tersi bir durum ile de karşılaşabilirsiniz. Uranüs’ün sizde yaratacağı etkiler şaşırtıcı olacağı için kendi işletmenizi de açmak isteyebilirsiniz. Her sürprize açık olun. Kendi işinizi kurma fikri sizi heyecanlandıracak, belki kariyerde inanılmaz fırsatlar yakalamanıza neden olacak. Her şey haritanızda gizli.
Uranüs,16 Ağustos- 1 Ocak 2021 tarihleri arasında geri harekette olacak. Çalışma ortamındaki arkadaşlarınız ile aranızda karakter olarak bir takım zıt özellikler bulunabilir. Örneğin, siz daha çekingen bir yapıya sahipken diğer eleman daha girişken bir yapıda olabilir. Bu durum sizi içten içe sizi rahatsız ediyorsa sizde çalışarak kendinizi gösterme çabasında olmalısınız. Şirketin hedeflerini gözetmeniz, ele aldığınız projeleri tutkuyla yapmanız ve diğerlerini de bu yolda cesaretlendirmeniz önemli. Onların sizi sindirmesine izin vermeden şahsi kimliğinizi korumalısınız. Patronunuzun sizin çalışma hırsınızı görmesini sağlamalısınız. Kısacası az laf, çok iş:)
Özellikle 17 Şubat’ta Mars’ınOğlak burcuna ilerlemesi, doğum haritanızda Mars’ın kuvvetli olması, bu enerjiyi olumlu ya da olumsuz kullanma şekliniz ile doğru orantıda olacaktır. Dönem, dönem ortaya çıkan ve sizi hem ruhen hem de bedenen etkileyen tıbbi rahatsızlıklar bu dönem artabilir. Zihninizin yorgunluğu günden güne artıyorsa artık yavaş yavaş bir önlem almalısınız. Cep telefonunun zararlı etkileri, iş yerinizin dar ve havasız olması, kalabalık şehir hayatının yarattığı etkilerini sebep olarak sıralayabilirim. Beyninize baskı yapan bu durum belki de stresli bir hayata, alkol alışkanlığına, uykusuzluğa ya da yaşa bağlı hafıza bozukluğundan kaynaklanabilir. Düzenli spor yapmak, sanat ile uğraşmak, kısa tatil programlarına katılmak, sağlıklı beslenmeye dikkat etmek yapmanız gereken eylemlerin başında gelecektir.
Aşk hayatınıza gelince, 2020’de beraberlikleriniz oldukça hareketlenecek. 2010 yılından beri ilişkiler sizi çok zorlamış olmalı. Kendisine inanmak ve bağlanmak istediğiniz partnerinizin sizi hayal kırıklığına uğratmış olması mümkün. Ancak geçmişte yaşadığınız bu acı deneyim aynı zamanda ilişkilere bakış açınıza da değiştirmiş olmalı. Ancak siz bir yay insanısınız, mutlu ya da mutsuz anlarınızla bir insana âşık olmanın paha biçilemez bir duygu olduğunu çok biliyorsunuz. Aşk aslında hem mutlu olmak hem de acı çekmek değil midir? Bu nedenle bir insana kalbinizi açmaktan çekinmemelisiniz. Hiçbir beklenti içerisine girmeden karşınızdaki insana inanın ve bunu sevgiyle ona hissettirin.
4 Haziran 2020’de Kuzey ay düğümü İkizler (K.a.d)& Güney Ay düğümü (G.a.d) Yay burcuna ilerleyecek. Tutulmalar her zaman olağanüstü kişisel netlik kazandırır. Değiştirmekte zorlandığınız dönüşümleri yaşamanız için size birtakım fırsatlar sunar. Sanki göz ardı edilebilecek detayları, neredeyse hiç fark edilmeyen günlük etkinliklere kuşbakışı bakmanızı sağlar. İleri daha ileriye doğru planladığınız hedeflere gitmenize neden olur. Astroloji bilenler için’ ’Ödevini yap ve onlar için hazır ol’’ diyen bir hoca gibi de diyebiliriz.
K.a.d İkizler haritanızda 7. Eve giriyor. Her türlü ortaklık için uygun bir dönemin başlayacağını söyleyebilirim. Bu belki bir iş, belki de evlilik. Nihayet sizi anlayan biriyle tanışma fırsatı buldunuz. Karşınızdaki kişi sizin düşüncelerinizi anlayan, ilgi alanlarınıza eğilen, her şeyinizle sizi kabul eden, övgü ve sevgisiyle sizi yücelten biri olabilir. Problem veya güçlük karşısında mücadele etmesi sizi yeri geldiğinde cesaretlendirmesi ona daha sıkı bağlanmanıza neden olabilir. Ancak Neptün’ün ilerleyen dönemdeki açısı gerçekçi olmanıza engel olabilir. Ailelerin uygun olmaması onu fazla idealize etmeniz ya da bulunduğunuz yerden uzakta olması. Örnekler çoğaltılabilir. Kalbinizi açarken gerçeklerden uzaklaşmamanız önemli.
G.a.d Yay transiti haritanızda 1.eve ilerleyecek. Sağlık evinizden transit ederek ikinci evinize giren Jüpiter’in sizi koruması artık bitti. Bir buçuk sene sürecek bu etkiler altında sağlığınıza her zamankinden daha çok dikkat etmelisiniz. (Beslenme şekliniz, yaşam koşullarınız) Özellikle ruh sağlığınızı zinde tutmalı sizi rahatsız eden konularla yüzleşmelisiniz. Birtakım sebeplerden dolayı (eğitim, göç, vs.) mevcut yaşadığınız yeri bırakarak daha iyi ve güvenli bir yaşam için yer değiştirmek zorunda kalmış olabilirsiniz. Bu yer değişikliği kolay gibi görünse de kendi kültürel formasyonunuzdan tamamen farklı olması sizde büyük bir özlem, yalnızlık vs olarak ortaya çıkabilir. Zira Neptün’ün dördüncü evden geçmesi köklerle alakalı yaşanan hayal kırıklıklarını anlatmakta. Örnekleri çoğaltabiliriz.
Jüpiter Sextile Neptün arasındaki uyumlu açı gerçekleşecek. Ailenizden aldığınız değerler, onlarla aranızda kurduğunuz sağlıklı iletişim içsel anlamda sizi mutlu edecek. Toplum içinde saygın bir duruş sergilemenize sebep olan bu durumun yarattığı yansımalardan oldukça hoşnutsunuz. Mutlu, yaşam doyumu yüksek ve sağduyulu birey olarak kendinizi yetiştirmişseniz sizi yetiştirenlere olan minnet borcunuzu ödemek için sizde onları sevindirmeyi ihmal etmemelisiniz.
Yaylara tavsiyem: Dünyanın en fakir bölgelerindeki çocukların başlıca ihtiyaçlarını karşılayan UNICEF’e sizde bir el verebilirsiniz. Göçmen ve mülteci yavrucaklara yardım eden, vatana hayırlı bir birey olmak için koşulsuz destek olan UNICEF sizin gibi gönüllülerle birlikte hareket etmekten mutluluk duyacaktır.


OĞLAK BURCU VE YÜKSELEN OĞLAK
2020 yılı şubat ayı itibariyle gücünüzü iyice elinize alacaksınız. Eşiniz ile sağlıklı bir ilişki içindeyseniz sorun yok. Eğer güç sadece sizin elinizdeyse tehlike sinyalleri çalmaya başlayabilir. Aynı şekilde her türlü ikili ilişkiler ve ortaklıklarda buna dahil. Özellikle karar alırken tek başınıza hareket etmemelisiniz.Kurallar sadece size bağımlı olarak ve istediğiniz şekilde konulmamalıdır. Karşınızdaki kişilerin görüş ve ihtiyaçları doğrultusunda hareket etmekte zorlanacağınız bir süreç. Kendi kararlarınızı uygulatmaya çalışmanız, diğerleri üzerinde baskı ve kontrol yaratabilir. Bu sebepten dolayı öfke, sinirlilik, çatışma, başkaldırı hatta şiddet görmenize neden olacak durumlar yaratmamalısınız. Aksi takdirde hem sizin hem de sevdiklerinizin ruh sağlığı bozulabilir. 12 Ocak’ta Plüton, Satürn kavuşumuna eşlik edecek olan Merkür toprak burçlarını olumlu yönde etkileyecek. Ancak öncü burçların 22° sinde gezegenleri olanlar için zorlu bir süreç olacak. 2008 yılından beri değişime uğrayan kişiliğiniz öncelikle alışkanlıklarınız daha sonrada seçimlerinize etki etti. Amaçlarınıza doğru yönelirken daha tatminkâr ve mutlu oldunuz. Ancak bu derece kendinize odaklanmanız sizi robotlaştırabilir. Karşınızdaki her kimse sizi anlamakta zorlanabilir. Onlara duygu sağırlığı ya da körlüğü olarak ifade edebileceğim bir yansıtma yaşatabilirsiniz. Bu durumun sizde yaratacağı diğer bir etki ise kendinizi toplumdan soyutlamanızdır. Sadece odaklandığınız işle ilgilenmeniz ilerleyen zamanda sizi yalnızlığa itebilir. Bunun yerine arkadaşlarınız ile vakit geçirmeyi ihmal etmemelisiniz.
22 Mart itibariyle Kova burcuna girecek olan Satürn ile Uranüs arasındaki kare oldukça zorlayıcı. Uranüs 2018’den beri size sosyalleşme imkânı tanırken hayatınıza yeni insanlar, farklı sesler katarak daha mutlu ve doyurucu bir hayat sundu. Haritanızda ki potansiyeller kuvvetliyse bu konuda 7 sene daha bir çok fırsat yakalayabilirsiniz. Ancak bazı Oğlaklar bu konuda kabuklarını kırmakta zorlanabilirler. Eğer yeterince kabiliyetli değillerse o zaman birtakım problemlerin ortaya çıkması kaçınılmaz olacak. Önyargılarınızı bir kenara bırakmanız ve herkese bir şans vermeniz hayatınızı daha kolaylaştırabilir. Hiç ummadığınız kişilerle yapacağınız sohbet sizi bambaşka kapılara yöneltebilir.
2020’de Jüpiter, Plüton ile birlikte hareket edecek. Ülkenin olumsuz havası sizi yurt dışında çalışmaya itebilir. Alacağınız maaşın döviz cinsinden ödenmesi, barınma ve ulaşım olanaklarının sağlanması, yıllık iznin 1 ay olması ve yıl içerisinde birçok kez izin yapma imkânı olması sizi cezbedebilir. Bazılarınız da sahip olduğunuz şirketi büyütmek için birtakım girişimler yapabilir. Belki daha ucuza çalıştırabileceğiniz işçi ve hammadde bulma düşüncesi sizi yurtdışına yönlendirebilir. Ya da global anlamda daha geniş pazarlara ulaşma imkânı karşınıza çıkabilir. Ancak her halükârda size kazandıracağı faydaların yanında tüm riskleri de gözden geçirmelisiniz.
21 Aralık 2020’de Kova burcunda transit eden Satürn’e, Jüpiter eşlik edecek. İlerleyen dönemde hayatlarımızda çığır açacak gelişmeleri hayretler içinde izleyeceğiz. (Satürn ve Jüpiter doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.)
Dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerin başında paranız olacaktır. Siz yapı gereği tutumlu ve sahip olduğumuz kaynakları doğru zamanda ve doğru yere harcayan birisiniz. Ancak yine de temkinli olmalısınız. Eğer gereksiz yere harcama yaparsanız, birikim yapmanız mümkün olmayacaktır. Şimdiden bu bilinçte hareket ederseniz sermayeniz tükenmez ve kötü gün için ayrılan paraya da sahip çıkmış olursunuz.
Uranüs en son 1935 yılında Boğa burcunda bulundu. (Uranüs doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.) Hayatınız eskiye göre daha hızlı geçiyor ve sürekli insanlarla iletişimdeyseniz enerjinizin sömürüldüğünü hissedebilirsiniz. Bedenen kendinizi güçlü hissetseniz de hayat sizi çok yormuş olabilir. Kendinizi bu kadar strese sokmamalısınız. Hiç kimse mükemmel değil ki. Ertelediğiniz planlarınızı artık ötelemeyin. Hayat dediğimiz kısacık serüvene mutlu anılar depolamaya başlayın. Her şey değişebilir, şartlarınız, paranız, dert etmeyin. Siz yapacağınızın en iyisini yaptınız. Eğer yolunuzu kaybettiğinize inanıyorsanız Uranüs’ün yardım elini size destek olacak. Eğer yönsüzlük içindeyseniz belki biraz durup soluklanmanız gerek. Merak etmeyin işler kaçmaz, aynı hızla rutininize geri dönersiniz. Özellikle 5 Şubat- 7 Nisan- Mayıs ortasına kadar dikkat!
Uranüs,16 Ağustos- 1 Ocak 2021 tarihleri arasında geri harekette olacak. Uranüs’ün çocukları temsil eden evde hareket ediyor olması size bazı mesajlar vermek ister gibi. Yaşları kaç olursa olsun size farkındalık kazandıracak kadar yüksek potansiyellere sahip olmaları nedeniyle uyanık olmalısınız. Bu süre içinde siz ne kadar bilinçli olursanız olun yaşayacaklarınız sizi hayretlere düşürebilir. Yaşayacağınız olumlu ya da olumsuz olaylar karşısında onlarla çatışmak yerine büyümekte olan bir birey olduklarını unutmamalısınız. Çocuklarınız üzerinde hâkimiyet kurmanız ya da onları kontrol etmek istemeniz yapı gereği size cazip gelse de otorite tarafınızı fazla göstermemelisiniz.
Özellikle 17 Şubat’ta Mars’ınOğlak burcuna ilerlemesi, Doğum haritanızda Mars’ın kuvvetli olması, bu enerjiyi olumlu ya da olumsuz kullanma şekliniz ile doğru orantıda olacaktır. Kişisel anlamda ruh haliniz inişli çıkışlı bir seyir halindeyse hayatınızı ve alışkanlıklarınızı yeniden gözden geçirme vakti gelmiş demektir. Sosyal çevrenizle ilişkilerinizi gözden geçirmek, yapmak istediklerinizi ertelemeye son vermek, yaşamınızda düzensiz olan tüm etkenleri belirleyerek işe başlayabilirsiniz. Zihninizde oluşan negatif düşünceleri pozitife çevirmek bu dönem daha kolay.
Aşk hayatınıza gelince, 2020’de beraberliklerinizdaha istikrarlı olacak. Eğer son ilişkiniz sizi duygusal açıdan hırpaladıysa, başkasına kalbinizi açmak istememiş olabilirsiniz. Ancak artık şartlar değişti. Uranüs sizin yaralarınız hızlı bir şekilde iyileştirecek. Bir kısım Oğlaklar aşkı bulup sevgiyle büyüterek, özenle bu duygu selini partnerlerine yansıtacak. Sevgi dolu, farkındalıklı, dingin ve doyurucu bir döneme hazır olun.
4 Haziran 2020’de Kuzey ay düğümü İkizler (K.a.d)& Güney Ay düğümü (G.a.d) Yay burcuna ilerleyecek. Tutulmalar her zaman olağanüstü kişisel netlik kazandırır. Değiştirmekte zorlandığınız dönüşümleri yaşamanız için size birtakım fırsatlar sunar. Sanki göz ardı edilebilecek detayları, neredeyse hiç fark edilmeyen günlük etkinliklere kuşbakışı bakmanızı sağlar. İleri daha ileriye doğru planladığınız hedeflere gitmenize neden olur. Astroloji bilenler için’ ’Ödevini yap ve onlar için hazır ol’’ diyen bir hoca gibi de diyebiliriz.
K.a.d İkizler haritanızda 12. Eve giriyor.
G.a.d Yay transiti haritanızda 12.eve ilerleyecek. Bu enerjiler altında odağınızı bilinçaltınıza yönlendirerek, sezgilerinizi kuvvetlendirebilirsiniz. Ancak bunun için huzurlu bir ortama ve yalnız kalmaya ihtiyacınız olduğunu bilmelisiniz. Özellikle karar vermeniz gereken durumlarda kalp sesinizi dinlerseniz size katacağı değerler o derece yüksek olacaktır. Tabi bu çalışmaların sanıldığı kadar kolay olmayacağını bilmelisiniz. Kendinizi işitebilmeniz için öncelikle kendinize dürüst olmalı ve korkularınızın ne olduğunu net bir şekilde belirlemelisiniz. Bu yüzleşme esnasında aslında kendinizi dinlemeniz ile birlikte kendi enerjinizi hissetmeniz meditasyon sayesinde ivme kazanacaktır. Manevi uygulamalarda dış dünya ile sesi kapatıp hislerinize odaklanmayı becerirseniz muazzam bir dönüşüm yaşamış olacaksınız.
Jüpiter Sextile Neptün arasındaki uyumlu açı size yaratıcı duyguları harekete geçirebilir. Eğer boş vaktiniz bolsa, elinizde var olan ama işe yaramayan ürünlerinizi hızlıca satmanızı sağlayacak platformlara yönlendirebilirsiniz. Klasik bir satış sitesi açarak işe başlayabilirsiniz. Ya da kendi yeteneklerinizi sergileyebileceğiniz bir blog açarak insanların size ulaşmalarını sağlayacak bir site açabilirsiniz. Bu sayede insanların dönüşmesini sağlayacak eğitim platformları kurabilirsiniz. Beyin fırtınası yaşayacağınız bu süreçte hayal gücünüz artacağı için süreci iyi değerlendirin. Gazete, dergi, internet gibi kaynakları olabildiğince kullanmanızı tavsiye ederim.
Oğlaklara tavsiyem:Hiçbir sosyal güvencesi olmayan, yoksul ve muhtaç durumda yaşamaya çalışan ailelere yardımcı olan kuruluşlara başvurabilir, sende onlara katkıda bulunabilirsin.


KOVA BURCU VE YÜKSELEN KOVA

2020 yılı Şubat ayı itibariyle günlük hayatınızda küçük çapta değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Bu farklılık yaratacak minicik dokunuşlar hayatınızda son derece güçlü etkiler yaşatacak. Belki sigarayı bırakarak harcayacağınız parayı biriktirebilir, tüketilen kahveyi, sağlıksız beslenmeyi değiştirmeye karar verebilirsiniz. Kiminiz günde yarım kilometre bile hareket etmiyorsanız yavaş tempoda yürümeye başlayabilirsiniz. Kahve yerine yeşil çay, abur cubur yerine bol meyve sebze tüketmek alternatifler arasında. Siz yeter ki isteyin ve uygulamaya koyulun.
12 Ocak’ta Plüton, Satürn kavuşumuna eşlik edecek olan Merkür toprak burçlarını olumlu yönde etkileyecek. Ancak öncü burçların 22° sinde gezegenleri olanlar için zorlu bir süreç olacak. 2008 yılından beri ikinci beyniniz olan benlik duygunuz hızla gelişmeye başladı. Artık eskiye göre daha farklı bir bakış açısına sahipsiniz. Sizin gibi ani kararlar alarak radikal düşüncelerini sergilemekten çekinmeyen biri için bu durum hayli sevindirici. Gündelik kararlarınızı alırken enine boyuna düşünmek size eskiye göre daha çok avantaj sağlamış olmalı. Yaşamınızda önemli kararlar alırken mantığınızın yanında iç sesinizi dinleyerek hareket etmelisiniz.
22 Mart itibariyle Kova burcuna girecek olan Satürn ile Uranüs arasındaki kare açısı arzularınızın peşinden koşma vaktinin geldiğini söyler gibi sizi harekete geçirecek. Duygularınız kontrol etmekte zorlanacağınız bu süreçte ulaşmak istediğiniz mutluluk bir takım kontrol dışı durumlar ile engellenebilir. Moral bozukluğunun sizde yaratacağı etkinin esiri olmamak adına doğru isteklerinin peşinden gittiğinize emin olmalısınız. Sizin için doğru olan yön gerçekten o nokta mı?
2020’de Jüpiter, Plüton ile birlikte hareket edecek. Hayatınızın hızla geçip gittiğini iyice idrak ettiğiniz bir süreç. Kendinizi dönüştürerek ilerlediğiniz bu yolda aslında her şeyin bir illüzyondan ibaret olduğunu anladınız. Bu zaman diliminde düşünmek için de çok zamanınız oldu. Yaşadıklarınız sizi öyle bir noktaya getirdi ki adeta kendinizi yeniden yarattınız. Artık eskisi gibi gelecek hakkında endişelerinizde çaresiz değilsiniz. Bu duyguyu yok etmek için çok çabaladınız, çalıştınız, yoruldunuz ve kendinizi var ettiniz. Kendinize inancınızın tam olması kaygı hâlinizi de tamamen ortadan kaldırdı. Eğer ileriye yönelik endişeleriniz fazlaysa geçmişte sizin ilerlemenizi engelleyen unsurları düşünün. Kendinizi var etme tutkunuzu ve yaşama isteğinizi de asla kaybetmeyin. Mücadele edin ki varlık duygunuzu köreltmeyin. Ona tutkuyla bağlanın. Ancak bu şekilde hayata tutunabilirsiniz. Aksi takdirde yaşamın içinde savrulmanız kaçınılmaz olacaktır.
21 Aralık 2020’de Kova burcunda transit eden Satürn’e, Jüpiter eşlik edecek. İlerleyen dönemde hayatlarımızda çığır açacak gelişmeleri hayretler içinde izleyeceğiz. (Satürn ve Jüpiter doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.) Ağır ancak emin adımlarla kariyer merdivenlerini çıkıyorsunuz. Yaptığınız işte coşkulu olmanız ve bir sonraki adımlar için heyecan duymanız için canlılık şart. Ne yaparsanız yapın aşkla yapmanız önemli. Eğer mutsuz bir iş hayatınız varsa radikal bir değişiklik söz konusu. Yaptığınız işi ciddiye almanız için, dışarıdan bir motivasyona ihtiyaç duymamanız gerekli. Sonuca odaklı olmalısınız.İşin sonucundaki başarı hissi ancak sevdiğiniz işi yaparsanız ortaya çıkacaktır. Bu sebepten dolayı olaylar karşısında çözüme ve sonuca odaklı olmaya gayret etmelisiniz. Takılı kalırsanız olduğunuz yerde saymanız kaçınılmaz görünüyor.
Uranüs en son 1935 yılında Boğa burcunda bulundu. (Uranüs doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.) Özellikle 5 Şubat- 7 Nisan- Mayıs ortasına kadar! Aile bağlarınızın sağlamlığı ve ailenizin genel huzurunu tehdit edecek unsurlara karşı şimdiden önleminizi almalısınız. 7 sene sonra şu anki konumunuzdan çok farklı hayat şartlarına sahip olabilirsiniz. Sağlam temeller üzerine kurulu bir yuvanız varsa en zorlu sınavlardan bile çok kolaylıkla geçeceğinizi bilmelisiniz. Yaşayacağınız deneyimlerde sinirleriniz yıpranabilir, olaylar karşısında ani tepki vermemeye dikkat edin. Konuya kuşbakışı ve objektif bakarak alandan uzaklaşmalısınız. Kabullenici olmanız, isyan etmemeniz, sistemin size bunu neden yaşattığını sorgulamanız önemli. Biliyorsunuz ki ani tepkilerin çoğu pişmanlıkla bitmektedir.
Uranüs,16 Ağustos- 1 Ocak 2021 tarihleri arasında geri harekette olacak. Yoğun stres altında çalışıyorsanız, dikkatinizi bir noktada toplamakta zorlanabilirsiniz. Kafanızın dolu olması sizden ilgi bekleyen yakınlarınızı zorlayabilir. Eşinize veya çocuklarınızakaliteli zaman ayırmalısınız. Onları ihmal ederseniz huzursuzluk yaşamanız kaçınılmaz olacak. Tahammül sınırlarınızı zorlayarak sinirlerinizi yıpratacak ortamlar yaratmamalısınız. Onlara karşı tepki vermeniz sonradan vicdan muhasebesi yapmanıza ve suçluluk duymanıza neden olacağı için objektif olmaya özen göstermelisiniz. Aile üyeleri ya da ebeveynlerle ilişkinizi dengede tutmanız yuva içindeki huzur için önemli.
Özellikle 17 Şubat’ta Mars’ınOğlak burcuna ilerlemesi kontrolünüz dışında gelişen olaylarla sizi mücadeleye sokabilir. Bu belki geçmişte yaptığınız birkaç hatanın zihninizi kurcalaması olabilir. Ancak endişe edip hayıflanarak hiçbir şeyin düzelmeyeceğini siz de çok iyi biliyorsunuz. Hatalarınızdan ders alarak yolunuza devam etmelisiniz! Doğum haritanızda Mars’ın kuvvetli olması, bu enerjiyi olumlu ya da olumsuz kullanma şekliniz ile doğru orantıda olacaktır.
Aşk hayatınıza gelince, 2020 yılında beraberliğiniz sizi daha tatminkâr kılacak. Ancak uzun soluklu bir ilişki içindeyseniz işiniz biraz zor olabilir. Defalarca kalbiniz kırıldıysa ve akıl oyunlarına yenik düşerek kendinizi kandırdıysanız artık uyanma vaktiniz geldi. Sizi ümitsizliğe düşürecek olaylarla karşılaşmış olabilirsiniz. Tolerans göstererek küçücük bir iyileşme umudu yeşertip devam ettiğiniz ilişkinize karşı ya uykuda kalacak ya da uyanacaksınız. Çünkü kalbiniz artık gerçeklere teslim olmak istiyor. Buna iyice ikna oldunuz. Bu gibi duygular içinde savruluyorsanız biraz ilişkiye es verin. Ancak zaman içinde, aklınız tekrardan başınıza gelecek eskisi gibi çalışmaya başlayacaktır.
4 Haziran 2020’de Kuzey ay düğümü İkizler (K.a.d)& Güney Ay düğümü (G.a.d) Yay burcuna ilerleyecek. Tutulmalar her zaman olağanüstü kişisel netlik ve değiştirmekte zorlandığınız dönüşümleri yaşamanız için size birtakım fırsatlar sunar. Sanki göz ardı edilebilecek detaylara, neredeyse hiç fark edilmeyen günlük etkinliklere kuşbakışı bakmanızı sağlar. İleri daha ileriye doğru planladığınız hedeflere gitmenize neden olur. Astroloji bilenler için ’’Ödevini yap ve onlar için hazır ol’’ diyen bir hoca gibi de diyebiliriz.
K.a.d İkizler haritanızda 6. Eve giriyor. Hayalini kurduğunuz ve gerçekleştirmek istediklerinizi destekleyen bir şirket arayışı içindeyseniz şans sizden yana olabilir. Çalışırken keyif almak ve mutlu olmak sizin için çok uzak görünen bir durum ise şartlar artık değişiyor. Eğlenceli bir iş ortamı bu transitin sizde yaratacağı en büyük etki olacak. Anlaşamadığınız ofis arkadaşlarınızın işten ayrılması, yeni gelen ile çok iyi uyum içinde olmanız ya da terfi alarak başka bir departmana gitmeniz söz konusu olabilir. Huzurlu ve adaletli bir ofiste, değer verilerek, fikirlerin açıkça tartışıldığı bir ortam her çalışanın hakkı. Bunu hak ediyorsunuz.
G.a.d Yay transiti haritanızda 12.eve ilerleyecek. Yaşadığınız duygusal çöküşlerden sonra hayatınızın artık eskisi gibi olmayacağını düşünebilirsiniz. Ruhsal anlamda sizi aşağı çeken, artık hiçbir şeye layık olmadığınızı hissettiren, ele aldığınız her şeyi mahvettiğinize inandıran kişiler ya da olaylar buna sebep olabilir. Ancak bilmelisiniz ki size destek olacak kişiler yanı başınızda bulunacak. Onları duymakta zorlanmanıza sebep olan zihin gevezeliklerinizi susturmanız önemli. Bilinçaltınızın esiri olmayın.
Venüs, 15 Mayıs- 25 Haziran tarihleri arasında ikizler burcundaretro olacak. Eğer egzersiz yapma ve hareket etme alışkanlığınız yoksa bu transit ile spora başlayabilirsiniz. Aslında önce beyninizi spor yapmaya alıştırmalısınız. Geçmişte spor yapmış biriyseniz kısa bir aradan sonra aynı alışkanlığına geri dönmeniz nispeten daha kolay olacaktır. Ancak hayatınızda bu tarz idmanlara yer vermediyseniz motivasyonunuz az olabilir. Birdenbire ağır değil de minik minik değişimlerle yaparak fitnesi yaşamınıza katabilirsiniz. Yürüyüş yaparak ya da bisiklet sürerek ilk adımı atabilirsiniz. Bu hareketler zamanla alışkanlığa dönüşeceği için vücudunuzun her hücresine oksijen ulaşacak, kaslarınız çalıştıkça kendinizi daha aktif hissedeceksiniz.
Jüpiter Sextile Neptün arasındaki uyumlu açı kısa süreli ancak çok etkili bir enerji. Yaşayacağınız olaylar size kendinizi olduğunuz gibi sevmeniz gerektiğini hatırlatacak. Benliğinizde var olan ancak farkında olmadığınız yönlerinizi keşfetme zamanları. Varlığınıza verdiğiniz önem arttıkça, yaşam daha da kolaylaşacak. Hatalar insanlar içindir ve hiç kimse mükemmel değil. Ders çıkartarak ilerlemeniz ve kendi enerjinizi düşürmeden yaşamayı becermeniz önemli. Ancak bu şekilde diğer insanların takdirini beklemeden mutlu olabiliriz. En önemlisi, kendi değerinizi artırarak daha kaliteli yaşamanız olacaktır.

Kovaların misyonu:Yoksul ve engelli vatandaşların toplumda daha mutlu yaşamalarını sağlayan, her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yardımlar yapan sivil toplum kuruluşlarına sende bu sene el verebilirsin.


BALIK BURCU VE YÜKSELEN BALIK

2020 yılı şubat ayı itibariyle, yaşamınızda ilerlemenizi engelleyen etkenleri daha net fark edeceksiniz. Sürekli yapmak istediklerinizi erteleyen haliniz sizi artık yormaya başladı. Bir türlü harekete geçememek, cesaret gösterememek artık tarihe karışacak. Kimi balıklar tercihlerini değiştirecek, kimi balıklar değişimin mümkün olduğuna inanarak imkansızı başarmaya yönelik adımlar atacak. Sizin için en büyük aşama, gerçek probleminizi keşfetmeniz ve ona sahip çıkmanız olmalı. Her ne kadar bu dönem kolay değilse de start vererek aslında her şeyin ne kadar basit olduğunu şaşırtıcı bir biçimde idrak edeceksiniz. Eğer gereken beceriden yoksunsanız, öğrenmeye başlamanız bu döneme denk gelecektir. İlk adımı düşünmeden atarsanız sizi geliştirecek, yüceltecek, sabırlı olmayı öğretecek ve bu yolda çok büyük değişimler yaşayacaksınız. İşte bu yüzden bu sene tam bir tercih noktası. Eşsiz bir yol ayrımındasınız.
12 Ocak’ta Plüton, Satürn kavuşumuna eşlik edecek olan Merkür toprak burçlarını olumlu yönde etkileyecek. Ancak öncü burçların 22° sinde gezegenleri olanlar için zorlu bir süreç olacak. Bu süreçte zihniniz size sürekli ilerleyen yılların endişesini sorgulatacak. Gelecek 10 yıl içinde kendinizi nerede görüyorsunuz? Hayatınız şu an olduğu gibi devam ederse tam arzu ettiğiniz yerde mi olacaksınız? Yaşamınızdan memnun, sevdiğiniz işten güzel para kazanarak mı yaşıyor olacaksınız. Bunun gibi deli sorulara cevap arayarak vaktinizi boşa harcamamalısınız. Eğer keşke yeniden başlama şansım olsaydı demek istemiyorsanız ayağınızı yorganınıza göre uzatmayı öğrenmelisiniz. Yaşadığınız dönemin zorlu hayat şartları gerçekten yapmak istediğiniz işleri gerçekleştirmede sizi zorluyor. Ancak buna karşı direnmeli ve ilerde başarılı olacağınıza inanmalı, size en uygun işi yapacağınıza, iş için her türlü sıkıntıya katlanacağınızın idrakinde olmalısınız.
22 Mart itibariyle Kova burcuna girecek olan Satürn ile Uranüs arasındaki kare açı bilinçaltınızı harekete geçirecek. Bu enerji o kadar spesifik ve rahatsız edici noktalara gelebilir ki zihninizde kurduğunuz hayal ürünü olaylara inanırsınız. Kontrolünüz dışında gelişen olayların altında kalıp, sıkışmanız, çaresiz olduğunuzu hissetmeniz bu enerjinin sizde yaratacağı diğer etkiler olabilir. Duygu durum bozukluğunun yaratacağı yoğun stres, sizi depresif hallere sokabilir. İşte bu noktada düşünceleri ve duygularınızı kontrol ederek davranışlarınızı değiştirebilmek en iyi ilaç olacaktır. Evet, bu çok kolay bir şey değil,ama imkânsız da değil. Hayat ile nasıl baş edeceğinizi ancak bu şekilde öğrenebilirsiniz. Üretkenliğinizin devam etmesi için yaşam enerjinizin sönmesine izin vermemelisiniz. Her halükârda uyku düzeninizi bozmamalı, çok yorgun olduğunuzu hissettiğiniz zamanlarda her şeyi bir kenara koyarak kendinizi motive etmeye gayret etmelisiniz. Probleme odaklanmaktan kaynaklanan kaygı ve endişeleri düşünerek çözemeyeceğinizi idrak etmeniz zaman alabilir. Elinizde olmayan durumları sürekli sorgulamak, düşünmek ve değiştirmeye çalışmak sizi çaresizliğe, öfkeye, kaygıya, mutsuzluğa itmekten başka bir işe yaramayacaktır.
2020’de Jüpiter, Plüton ile birlikte hareket edecek. Yoğun iş temposuna sahip bir ebeveynseniz ve çocuğunuza gereken vakti ayıramıyorsanız suçluluk duygusu içinizi yakıyor olabilir. Bu gayet normal. Hemen paniğe kapılmayın. Bu sene size birçok fırsatlar çıkacak. Önemli olan çocuğunuzla saatlerce vakit harcamak değil, onlarla “doyurucu” zaman geçirmektir. Peki, bu süreçte birbirinizi daha iyi tanımak, yoğun bir duygusal paylaşım içinde olmak için neler yapabilirsiniz? Bir liste yaparak şimdiden hazırlamalısınız. Sürprizinize bayılacaklarına emin olabilirsiniz. Çünkü onlar her zaman sizden ilgi ve sevgi bekleyecektir. Yaşı kaç olursa olsun. Bu enerjinin bir diğer konusu ise, ebeveyn olarak çocuğunuzdan başarı beklentinizin seviyesi. Eğer isteğinizi orta seviye de tutarsanız ve nefes almasına izin verirseniz, çocuğun başarısızlığını minimuma indirmiş olursunuz. Duygusal anlamda ona destek olmanız ve ona inanmanız kendisini izole etmesini engelleyecektir. Kendi kimliğini ve kişiliğini ön plana çıkartması demek zaten benliğini ortaya koyması demektir. Aksi takdirde sizin istediğiniz kişi olmaya çalışırsa kendisi olamaz. İçindeki gerçek potansiyel uykuda kalır. Ve daha kötüsü gelecekte her başarısızlık duygusunu hissettiğinde boşluk ve huzursuzluk duygusu içini sararak pişmanlık duygusunu en derininden yaşar.
21 Aralık 2020’de Kova burcunda transit eden Satürn’e, Jüpiter eşlik edecek. İlerleyen dönemde hayatlarımızda çığır açacak gelişmeleri hayretler içinde izleyeceğiz. (Satürn ve Jüpiter doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.)
Bilinçaltına yolculuk yapacağınız uzun bir süreç. Umarım ruhsal yolculuğunuzda sizi üst boyutlara taşıyacak bu sisteme ayak uydurabilirsiniz. Hepimiz enerjiden oluşan varlıklarız. Bu kuvvet sayesinde günlük hayatınızı idame ettirirsiniz. İçinizden gelen isteklerinizi yapmak için enerjinizi korumak, her gün tazelemek ve varlığınızdaki yeteneklerinizi güçlendirmek oldukça önemlidir. Bu etkileri fark etmeniz, kaçınmanız gereken davranışları ve enerjiyi doğru kullanarak hayatınıza katmaya yardımcı olacaktır. Mesela, değiştiremeyeceğiniz şeyleri kabul ederek işe başlamalısınız. Bu şekilde ileriye yönelik planlarınızda değişiklikler yapmak durumunda kalabilirsiniz. Bu sayede yeni fırsatları da görürsünüz. Bu gibi durumlarda kendinizi dinlemek için zaman ayırın. Her fırsatı değerlendirmeye çalışın. Her insan, deneyimleri değişik şekilde yaşar. Olaylara tepki vermek yerine, uyum içinde hareket etmek, size boşuna harcayacağınız enerjiyi doğru kanala yönlendirmeniz ile olumluya dönecektir.
Uranüs en son 1935 yılında Boğa burcunda bulundu (Uranüs doğum haritanızda hangi burç ve evdeyse o konular dahilinde olaylar gerçekleşecek. Yönetici burcunun bulunduğu ev ise arka planda ki konuları anlatacak.) Özellikle 5 Şubat- 7 Nisan- Mayıs ortasına kadar dikkat! 2008 yılından beri değişik gruplar içinde bulunmuş olabilirsiniz. Sizinle aynı fikir birliğinde olan bu sosyal çevrenin içinde daha üst kademelerde görev yapmak istiyorsanız 2020’de bu şansı yakalayabilirsiniz. Ancak bu süre içinde iletişimsel yönde empati kurma politikasını geliştirmiş olmanız önemli. Kendinize kattığınız değerler doğrultusunda görevleri organize etmeyi, zamanı iyi yönetmeyi ve grup üyelerini yönlendirebilmeyi bu şekilde başarabilirsiniz. Liderlik ettiğiniz grubu gözlemlemiş olmanız ve iyi bir dinleyici olmanız bir diğer önemli konu. Bunu becerdikten sonra vereceğiniz talimatların uygulanmaması için hiçbir sebep olmayacaktır.
Uranüs,16 Ağustos- 1 Ocak 2021 tarihleri arasında geri harekette olacak. Bu dönemde aniden plansız bir şekilde ev eşyalarınızın yerini değiştirme kararı alabilirsiniz. Sizi sıkan, gözünüze batan ya da fazla gelen eşyalarınızdan kurtulmak durumunda kalmanız emin olun sizi çok rahatlatacaktır. İşinize yaramayan eşyalarınızı ihtiyacı olan kişilere ya da mercilere bağışlayabilir ya da online olarak satışını da gerçekleştirebilirsiniz.
Özellikle 17 Şubat’ta Mars’ınOğlak burcuna ilerlemesi, doğum haritanızda Mars’ın kuvvetli olması ile alakalıdır. Bu enerjiyi olumlu ya da olumsuz kullanma şekliniz ile doğru orantıda olacaktır. Borçlarınızın artması ve ay sonunu nasıl idare edeceğinizi bilmemeniz uykularınızı kaçırıyor olabilir. Bu gibi zamanlarda ailenizden, çocuklarınızdan, yakınlarınızdan destek almanız size güç verecektir. Onlarla geçireceğiniz zamanın sizde yaratacağı manevi doyum inanın birazda olsa sıkıntınızı hafifletecektir. Aslında bu gibi durumların ailece konuşulması bütçe kontrolünün daha iyi organize edilmesine yardımcı olacaktır.
Aşk hayatınıza gelince, 2020 yılında ilişkilere yaklaşımınız farklılaşacak. Duygusal anlamda doyum yakalamak için sürekli özveride bulunan taraf sizseniz bunu daha fazla yapmak istemeyeceksiniz. İçsel anlamda huzursuzluk hissinin artması vücudunuzun tepki vermesine neden olabilir. Aranızdaki bu bağ eğer sağlam değilse zaten kopması kaçınılmaz olacak. Kendinizi daha güvende hissetmek, rahat etmek adına bir ilişkiye girdiniz ama zorlanıyorsanız yolların ayrılma vakti gelmiş olabilir. Aslında 2020 yılı karşınıza potansiyel adayların çıkma dönemi. Haritanızdaki açılar bu dönemde olumlu ya da olumsuz etkilerde belirleyici etken olacak.
4 Haziran 2020’de Kuzey ay düğümü İkizler (K. a. d)& Güney Ay düğümü (G. a. d) Yay burcuna ilerleyecek. Tutulmalar her zaman olağanüstü kişisel netlik kazandırır. Değiştirmekte zorlandığınız dönüşümleri yaşamanız için size birtakım fırsatlar sunar. Sanki göz ardı edilebilecek detayları, neredeyse hiç fark edilmeyen günlük etkinliklere kuşbakışı bakmanızı sağlar. İleri daha ileriye doğru planladığınız hedeflere gitmenize neden olur. Astroloji bilenler için’ ’Ödevini yap ve onlar için hazır ol’’ diyen bir hoca gibi de diyebiliriz.
K.a.d İkizler haritanızda 4. Eve giriyor. Yalnız kalmamak adına ilişkiden ilişkiye savrulan bir Balıksanız tatminsizlik duygusu ruhunuzu ele geçirebilir. Oysa tek başınıza kalarak korkularınız ile yüzleşmeniz gerekmekte. Ancak o hissiyatla doğru olduğuna inandığınız ilişkiye şans verebilirsiniz. Bu sayede hem gereksiz deneyimlerle yıpranmaz hem de kendinize saygınız yok olmaz. Bir buçuk senelik bu süreçte ilişkiye bakış açınızı değiştirecek beraberlikler yaşamanız mümkün. Sizi mutsuz eden birlikteliklere nokta koyarak gerçek sevgi ile bütünleşme şansını elde edebilirsiniz.
G.a.d Yay transiti haritanızda 10. eve ilerleyecek. Geleceğe dair planlar yaparken sosyal çevrenizden fazlasıyla destek göreceksiniz. Karşılıklı gelişen duygudaşlık sonucu ileriye yönelik projelerde bu düşünceler size yön verecek. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey sizi farklı boyutlara taşıyacağına inandığınız fikirlerin gerçekliğini sorgulamanızdır. Hayatınızda ne gibi bir değişiklik yapmak istiyorsunuz? Beş sene sonra kendinizi nerede görmek istiyorsunuz? Bu tarz sorular sormak kendinizi daha iyi tanımanıza yardım edecektir. Ayrıca körü körüne hayal kurmak yerine mantıklı düşünceler üretmenize de yol açacaktır. Bir diğer altı çizilmesi gereken konu ise, başkalarını memnun etmek adına kendinizden ödün vermeniz, kurban durumuna düşmenizdir. Karşı tarafın sizi sömürmesi varlığınız yok olmasına neden olacaktır. Aklınıza uymayan şeyleri dile getirin.
Jüpiter Sextile Neptün arasındaki uyumlu açı dikkatinizi belirli bir konu üzerinde toplayarak sizi hayal kurmaya itebilir. Başarılı olmanız için olmazsa olmazınız aslında bu düşüncelerinizi harekete geçirecek ilhamlar olacaktır. Bu özellikler zaten sizde fazlası ile mevcut. Sabırlı, cesur azimli olmak ve ödün vererek çok çalışmak en önemli etkenlerdir. Zekanızı geliştirici çalışmalar yapmanız ve kendinize güvenerek ilerlemeniz sizi başarıya götürecektir.
Balıklara tavsiyem:Terör olaylarına maruz kalan yoksul ve çaresiz vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan, onlara her türlü gıda, giyim, yol, eğitim ve barınma gibi taleplerini karşılamaya çalışan kuruluşlara başvurarak sizde onlara bir el verebilirsiniz.

KALBİNİZİN SESİNİ DİNLEMENİZ DİLEĞİYLE…

Aydınlanma yolunda ilerlerken, Astroloji’nin ışığı yolunuza rehber olsun,
Astrolog Jale Muratoğlu

Web sitesindeki tüm bilgi ve resimlerin her hakkı saklıdır, kopyalanamaz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.