2019 BURÇ YORUMLARI

45150

KOÇ Burcu için tıklayın!
BOĞA Burcu için tıklayın!
İKİZLER Burcu için tıklayın!
YENGEÇ Burcu için tıklayın!
ASLAN Burcu için tıklayın!
BAŞAK Burcu için tıklayın!
TERAZİ Burcu için tıklayın!
AKREP Burcu için tıklayın!
YAY Burcu için tıklayın!
OĞLAK Burcu için tıklayın!
KOVA Burcu için tıklayın!
BALIK Burcu için tıklayın!


KOÇ BURCU

GENEL
Yıl 2019, 7 sene önce başlayan değişimin son zamanları. Artık çevrenizdeki uyumsuz tiplere karşı daha kontrollüsünüz. Sizin gibi tepkisel biri için oldukça zor olmalı. Belki çok yoruldunuz ama bunu başardınız. Bu yıl eğlence dolu bir dönem sizi bekliyor. Bir süredir sizi rahatsız eden tüm endişeler ve hayal kırıklıkları artık ortadan kalkacak. Yaşam tarzınızda büyük değişiklikler yapmak için iyi bir zaman. Uzun süredir devam eden hayallerinizi bu yıl hayatınıza aktarabileceksiniz. Ancak finansal anlamda yatırımlarınızı yönlendirirken karşınıza çıkan ani sürpriz fırsatlar karşısında temkinli olmalısınız. Uranüs’ün size ne şekilde etki edeceğini bilmeniz biraz zor olabilir.

KOÇ KARİYER

Kariyer hayatınızda değişiklikler yapmak isteyeceğiniz bir süreç. Belki yeni iş imkânları bulabilir bu sayede sosyal çevreniz değişebilir ya da kendinize ait değişik iş modellerini piyasaya sürmek isteyebilirsiniz. Gökyüzü yeni alanlara girmeniz için size imkân tanıyacak. Bilmelisiniz ki avantajlı taraf sizsinizdir. Becerileriniz ve yaratıcılığınız bolca ödüllendirilecek. Çabalarınızın karşılıksız kalmayacağı bu zamanda, kendinizi ön plana çıkarmaktan çekinmeyin. Yıl boyunca kariyerinizde bir yükselme olacak ve etrafınıza olumlu dalgalar yayacaksınız. Biliyorsunuz enerji bulaşıcı. Ancak dürüstlük ve doğruluktan asla ödün vermeyin. Aklınıza yatmayan işlerin altına imza atmayın. Koçlar için kariyerde yıl boyunca oldukça dinamik bir ortam olacak. Strese yenilmemeniz önemli.  Bir kısım Koçlar patronlarının gözüne girebilir, terfi ya da bu sayede maaşlarına zam alabilir. Yükselmek için her türlü fırsatı yakalamaya çalışın ve içinizde var olan cesareti sergilemekten çekinmeyin. Bir ortaklık veya iş birliği oluşturmak ve kendinizi başkalarıyla ilişkilendirmek en iyisidir. Bu şekilde, yalnız kalmanız gereken büyük tuzaklardan kaçınacaksınız. Bu yıl Koç erkekleri için özellikle sözleşme pozisyonları çok ödüllendirilecek.

KOÇ AŞK
Bu sene aşk hayatınız yılın ilk çeyreğine kadar oldukça stabil olacak.  Bir kısım Koçlar geçtiğimiz senelerde zaten ya evlendi ya da uzun soluklu beraberlik yaşadılar. Hayatınıza giren kişi sizi duygusal anlamda oldukça tatmin etmiş olmalı. Eğer ilişkileriniz temel sağlam üzerine kurulu değilse ani ve sarsıcı olaylara hazırlıklı olun. Agresif yapınızı kontrol ederek hareket etmeniz oldukça önemli. Problemlere kalıcı çözüm üretmeye yönelmeniz ve ortak bir paydada buluşmanız gerekebilir. Öfkenize yenilmeyin, karşınızdakinin söylediklerine kulak verin.  Arkadaşlık ile başlayan beraberlikler yılın ilk çeyreğine kadar sevgiye dönüşebilir. İçinizde var olan dürtüsel eylemlerden tamamen uzaklaşın.

KOÇ PARA
Yıl 2019 finans sektöründeki Koç erkekleri için oldukça uzun bir yıl olacaktı. Yıl bir patlama ile başlar ve seçeneklerin günler geldikçe açık kalmasını tavsiye ederiz. Durumunuzu toplayın, uygulanabilir bir bütçe oluşturun ve yıl boyunca onu tutun. Bununla birlikte, mali planlarınıza bağlı kalmak oldukça zor olacaktır. Ama sen yapmalısın, aksi takdirde ilerleme durur. Yaşam tarzınızda ve diğer alanlarda finansal pozisyonunuzu yenilemek için bazı değişiklikler yapılmalıdır. Yıl uzun vadede yatırım yapmak için iyi bir zaman olacaktır. Şimdilik finansal sektördeki herhangi bir şeyin yasallığı içinde kaldığınızdan emin olun. Paranızı akıllıca harcayın ve ne zaman ve nerede duracağını tam olarak bilmeniz daha iyi olur.

KOÇ SAĞLIK
2019 yılında sağlık açısından en şanslı burç sizin görünüyor. Oldukça canlı olan yapınız bu sene daha da enerjik olacak. Sağlık problemi yaşayanlar ise iyileşme sürecine girecek. Özellikle yılın ilk çeyreğinden sonra bu hissiyatı iyice hissedeceksiniz. Bu duygu durumu etrafınıza da yansıyacak. Ancak enerjinizi boş şeylere harcamamaya dikkat edin. Yıl boyunca devam eden bu motivasyonu daha çok işe yöneltmeye gayret edin.  Boş zamanlarınızda bir yandan spor yapmanız diğer yandan hobilerinize zaman ayırmanız stresinizi azaltacaktır. Veya hobi almaları ve yoğun stres seviyelerini kullanmaları tavsiye edilir. Doğayla iç içe olmak size iyi gelecektir.

KOÇ AİLE
Geçtiğimiz dönemlerde eşinizi oldukça yormuş olmalısınız. Artık o huzursuz dönem sizin için bitti. Daha fazla aile üyelerine ve eşinize vakit ayırma imkânınız olacak. Mümkün olduğunca birlikte vakit geçirmelisiniz. Enerjinizi onlara yöneltmeli sevgi ve birlikteliğin tadını çıkarmalısınız. Bu süreçte incittiğiniz kişilerinde duygularını okşama fırsatınız olabilir. Tabi artık çok geç değilse:) Duyguların ve tavrın oldukça bulaşıcı olacaktır. Bu yüzden mutluluk yayılacaktır.

Bu sene Koç burçları bol bol seyahat edecek. Ve bu yolculukların geri dönüşümü uzun vadede sizin için faydalı olacak. Tanışacağınız yeni insanlar sizi farklı grupların içine sokabilir. İş değişikliği yabancı bir firma ya da yurtdışı ile bağlantılı bir şirkete olabilir.

BOĞA BURCU

GENEL
Yıl 2019, Boğa burçları için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Özellikle kişisel anlamda alacağınız radikal kararlar etrafınızdaki birçok kişiniz şaşkınlıkla sizi izlemelerine neden olacak. Bu süreçte çevresel şartlarda değişiklikler olurken imajınızda da küçük dokunuşlarla mucizeler yaratmanız mümkün. Yenileniyorsunuz, hem de tepeden tırnağa kadar.  Bu zaman diliminde önceliklerinizi daha rahat hayatınıza aktarırken, hedeflerinize ulaşmanız daha kolay olacak. Çok çabaladınız ve artık hak ettiğinize inanıyor ve biliyorsunuz. İçgüdülerinize güvenin ve hedefinize ulaşmak için farklı yollar arayın. Ancak hırslarınızın kurbanı olmadan ilerlemeye özen gösterin.

BOĞA KARİYER
Bu yıl kariyer hayatınızda birçok fırsat önünüze gelecek. Aslında 2017 yılından beri oldukça hareketli olaylara şahit oldunuz. Uzun süredir aklınızda olan birtakım projeleri artık hayatınıza uyarlamanız söz konusu. Belki bir ayağı yurtdışında olabilir. Ama bilmelisiniz ki vereceğiniz bu kararı uzun süredir düşünüyordunuz ancak ortam bulamıyordunuz. Artık zamanı geldi diyebiliriz. Ani çıkan fırsatlar olumlu ya da olumsuz (haritanızın durumuna) sizi etkileyecek. Var olan becerilerinizi ortaya çıkarın ve etrafınızdan hak ettiğiniz takdiri toplayın. İdeallerinize ulaşmak için yanlış yollara sapmadan ilerlemeniz çok önemli. Karşınıza çıkan imkânları değerlendirirken iki kere düşünün. Bulunacağınız ortamda profesyonel kişilerin olması ve size güç vermesi mümkün. İşinizi şansa bırakmayın ve yetenekleriniz doğrultusunda ilerleyin.

BOĞA AŞK
Boğaların aşk hayatı bu yıl tutku dolu. Sizin gibi aşkı seven biri için bu sene kapınızı çalan çok fazla kişi olacak. Kalbinizin sahibini bulmanız ve kapının bir daha çalınmamasını sağlamanız mümkün. Ancak sizin gibi stabil hayatı seven birisi için oldukça istikrarsız Uranüs enerjisine kapılmamanız gerekmekte. Düzen bozan, huzursuzlanmanıza neden olan bu duygularla baş etmenizi ümit ederim. Aksi takdirde dürtülerle hareket eder ve o hissiyatlarınıza yenilirseniz, hayatı kendinize zindan edebilirsiniz. Sahip olma içgüdüsü tavan yapabilir. Karşı tarafın tüm ruhuna egemen olmaktan uzaklaşmalı, bunun yerine partnerinizin sizden ne istediğine bakmalısınız. Aşk cephesinde bu sene Boğalar bayağı zorlayıcı olabilir. Yeni istekleriniz caydırıcı ya da bıktırıcı olabilir. İlk çeyrekte aşk hayatınızda bazı huzursuzluklar yaşamanız mümkün. Ancak akıllı olursanız ve ilişkiyi iyi yönetirseniz her şey yolunda gidecek. Suçluluk duygusu sizi oldukça baskı alabilir. Anlamsız huysuzluklarınız sizin üzerinizde kontrol kurabilir. Relax olmalısınız. Her şeyi oluruna bırakmayı zorda olsa denemelisiniz.

BOĞA PARA
2019 yılında paranızın kıymetini iyi bilmelisiniz. Size sunulan imkânlar ile iyi bir birikim yapmış olmalısınız. Özellikle son bir seneden beri finansal anlamda oldukça sürpriz gelişmeler yaşadınız. Sahip olduğunuz serveti iyi değerlendirmeli ve akılsızca yatırımlar yapmamalısınız. Bu yıl uzun vadeli borçların altına girmediğinizi ümit ederim. Eldekinden olmamak için her zamankinden daha dikkatli olmalısınız. Kredi çekme gibi bir durum söz konusu ise aman çok dikkatli olun. Bir anda borçların altında kalmanız mümkün olabilir. Ancak evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Bütçenizi iyi planlayın ve ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Yılın ortasında oldukça sert enerjiler olacağı için mali arenada işler arap saçına dönmeden iki kere düşünün. Eğer yaşam standardınızı yükseltmeye yönelik planlar yapıyorsanız en azından bilir kişiler ile hareket etmeye özen gösterin. Büyük finansal telafilere başlamadan önce akıllıca kararlar verin. Daha sonra verilecek önemli etkinliklerin kaydedilmesine önem verin. Finansal harcamalarınızın bir kısmı genel ruh halinizi ve davranışınızı da etkileyebilir. İhtiyacı olan diğer kişilere yardım etmek için başvurabilirsiniz, ancak bütçeniz / araçlarınızda kaldığınızdan emin olun.

BOĞA SAĞLIK
7 senedir sizi psikolojik olarak oldukça yoran, hatta hayattan soğumanıza neden olan Uranüs enerjisinden kurtulmak üzeresiniz. Az kaldı. Yılın ilk çeyreğinden sonra bilinçaltınızı alt üst eden düşüncelerden arınıyorsunuz. Çünkü artık önünüz daha net. Sizi derin düşüncelere sokan, anlamsız korkularınız ve endişeleriniz artık olmayacak. Eğer haritanızda toprak ve su burçları hakimse sizi daha da enerjik kılan ortamlar ve insanlar ile birlikte olacaksınız. Yaşam şartlarınızı ve yeme düzeninizi dikkate alacağınız bir dönem. Özellikle sizin gibi tatlı ve çikolatayı seven birinin etraftaki kötü örneklere bakarak teşvik edici sağlıklı yaşam modellerine yönelmenizi tavsiye ederim. Aksi takdirde ruhsal anlamda düzelirken, fiziksel anlamda sağlığınızda bozulmalar başlayacaktır. Düzenli yapacağınız spor ile pillerinizi sürekli şarj etmeyi ihmal etmeyin. Vücudunuzu ve ruhunuzu gereken özeni gösterin, gerçek içsel benliğinizi mutlu etmeyi de unutmayın.

BOĞA AİLE
2019 yılı, ev, aile ve ebeveynleriniz ile alakalı konuları gündeme getirecek. Aslında 2017 Şubat’tan beri başlayan tetik mekanizmasının son evreleri.  Hayatınızda ön plana aldığınız konuların başında ev değişikliği, tamirat, tadilat olabilir. Bir kısım Boğalar anne ve babalarının sorumluluklarını daha fazla almak durumunda kaldı ya da kalacak. Ev değişikliğinin yanı sıra, yollarını ayırmak zorunda kalan evli çiftlerde olabilir. Özellikle yılın ilk zamanlarında hayatınıza yeni bir düzen kurmak için kolları sıvayabilirsiniz. Siz korumayı seven ve sağlam birisiniz etrafınızda sizden güç alan kişilerin olduğunu bilin. Ayrıca bazı yasal konular da uğraşmanız gereken işler arasında.

Önümüzdeki yıl Boğaların bavulları sürekli olarak kapının önünde hazırda olmalı.  Bol seyahat edeceğiniz uzun soluklu bir dönemdesiniz. İlk etkilerini yavaştan göstermeye başlamış olmalı. Önce kısa başlayan seyahatlerin yerine daha uzun ve keyifli yolculuklar alacak.

İKİZLER BURCU

GENEL
2019 İkizler burcu için oldukça iddialı bir yıl. Bunun en büyük sebebi, sizin son derece ve hareketli yapınızın olması. Şartlara çabuk adapte olmanız, fırsatları yakalamanıza neden oluyor. Ancak çok yüzeysel olmanız, oldukça samimiyetsiz görünüyor. Haberiniz olsun. Ele aldığınız her türlü işi çabuk bitirmeniz, keskin zekânız ile daha da etkileyici oluyor. Kendinize ait özel düşüncelerinizi, daha önce hiç olmadığı kadar rahat dile getireceksiniz. Ancak bazı dikkatsiz söylemler başınızı ağrıtabilir. Bu duygu seli yıl boyunca sizi rahatsız edebilir. Uzun vadeli planlarınızı artık daha az düşünüyorsunuz bazı şeyler canınızı sıksa da rayına oturdu. Artık daha küçük meselelere yönelebilirsiniz. Etrafınızdaki insanlar sizi çok sıcak ve vazgeçilmez sanabilir. Ancak rahatsızlık duyduğunuz kişilere karşı tavrınızı göstermekten çekinmeyin.

İKİZLER KARİYER
İkizler ‘in kariyer hayatı oldukça iyi görünüyor. Tuttuğunuzu koparan yapınız sizi kariyerde hızla yükselmenizi sağlıyor olmalı. Ancak çok yoğun tempoda çalışıyor olmanız ve her şeyi kendi başınıza yapmak istemenize bir çözüm bulmalısınız. Size yardımcı olacak birilerini yanınıza almalısınız. Aksi takdirde ilerleyen yıllarda fiziksel anlamda rahatsızlıklar görülebilir. Ekipçe yapılan işlerde size akıl danışanların fazla olması da cabası. Çok becerikli olmanız, insanların sizi sömürmesine imkân tanıyor.  Yalnız başınıza çalışmanız daha özgür olmanıza sebep olabilir ama her seyide tek başınıza halletmek durumunda değilsiniz. Yıl boyunca, sizinle aynı ortamda bulunan iş arkadaşlarınız tepkilerine zekânız sayesinde bertaraf edebilirsiniz. Zaten havayı dengeleyen bir tarzınız mevcut. Emellerinize ulaşmak için kendinize güvenin. Motivasyonunuzu kaybetmeden enerjinizi uygun bir şekilde kanalize ettiğiniz güzel bir dönem. Sürprizlere hazır olun.

İKİZLER AŞK
Aşk hayatınız bu yıl biraz çalkantılı. Aslında 2008’den beri sizi zorlayan etkilerle mücadele içindesiniz. Siz aklınızı kullanan, zeki birisiniz ancak bu sene oldukça duygusal davranarak birtakım kararlar almanız mümkün. Aşka inancınızı yitirmeye başlamış olabilirsiniz. Bir kısım İkizler ise evlilik hazırlıkları içinde olabilirler. Ancak yine de yeni tanışanların biraz daha düşünerek karar vermesini tavsiye ederim. Özellikle Neptün sizi gerçekleri görmenizi engelleyen etkilerini yıl boyunca devam ettirecek. Tabi her şey haritada gizli.  Aşk cephesinde birtakım hayal kırıklıkları ve memnuniyetsizlikler olsa da, sevgilinizin mutluluğu için bir takım şeylere uymak durumunda da kalabilirsiniz. Altı sağlam birliktelikler için zaten problem yok. Daha tutkulu, anlayışlı, daha yakın birliktelikler olacak, beraberlikler pekişecek.

İKİZLER PARA
2019 yılında İkizler burçları miras yoluyla ele geçen paralar ile ilgilenmek durumunda kalabilir. Her hâlükârda finansal anlamda birçok fırsatı yakalayacaksınız. Kazançlarınızda artış olurken, yatırım amaçlı yapacağınız her türlü gayrimenkulden ilerde çok büyük kazanımlar sağlayabilirsiniz. Acele etmemeniz çok önemli.  Bu olumlu gelişmeler moraliniz yükseltecek ve yaşama sevincinizi artıracak. Ancak, bütçenizdeki artış sebebiyle aşırıya kaçan harcamalara karşıda temkinli olmalısınız. Paranızın kıymetini bilin. Yıl boyunca, ikizler burçlarına özellikle emlak alanında yeni projelerden teklif gelebilir. Ancak ortaklık yolu ile başladığınız işler varsa temkini elden bırakmayın. İmza atmak zorunda olduğunuz teklifleri iyice incelemeden bazıları mali gücünüzü kötüye kullanabilir, dikkatli olun. Yılın ortasında, finansal geleceğinizle ilgili önemli bir karar vermelisiniz. Seçim kısa süreli memnuniyet veya uzun vadeli yapıcı planlar arasında yapılmalıdır. Yılın ilk yarısından sonra, para akışı azalacak olsa da tüm yol boyunca ilerlemelerini bekleyebilirsiniz.

İKİZLER SAĞLIK
2019 yılında hem fiziksel hem de zihinsel anlamda oldukça sağlıklısınız. Bununla birlikte tiryaki olduğunuz alışkanlıklarınız varsa gerekirse hayatınızdan çıkarmak isteyebilirsiniz. Yaşamınızı yönetmek bu süreçte daha kolay. Hareketli ve iddialı doğanız sağlığınızı zorlasa da hemen toparlanacaksınız. Yoğun koşuşturmacadan kaynaklı ya da ve strese bağlı olarak sinirsel gerginlikler yaşamanız mümkün. Gereksiz konuşmalar, sizi aşağıya çekmek isteyen ortamlar ya da keyfinizi kaçıracak kişilerden uzak durmanız son derece önemli.  Siz zaten bu tarz şeylere takılan biri değilsiniz. Ama yine de dikkate alın. Her fırsatta bol bol dinlenin, işinizden biraz zaman ayırıp ruhunuza doping yapın. Fırsat bulduğunuzda pilleri yeniden şarj edin. Enerjilerini pozitif alanlara kaydırın. Bu sayede potansiyelinizi daha kolay ortaya çıkarırsınız.

İKİZLER AİLE
2019’da İkizler burcunun aile yaşamı biraz çalkantılı olabilir. Sebebini bilmekte zorlandığınız, hiçbir anlam veremediğiniz olayların vuku bulması mümkün. Evde vakit geçirmek sizi huzursuz edebilir. Aslında 2012’den beri başlayan bir enerji bu sene tavan yapabilir. Ev değişikliği yapmış olanlar ya da kentsel dönüşümden dolayı yeni evlerine taşınanlar, apartmanda birçok sorun ile karşılaşabilirler. Kendinizi o eve ait hissetmeyenleriniz bile olabilir. Gayrimenkul alıp satarken aman iki kere düşünün. Aynı şekilde ev eşyaları alırken de çok dikkat etmelisiniz. Biraz durağan olmaya özen gösterin. Çok zor biliyorum ama bu sene hafif bir sarhoşluk içinde olmanız çöz konusu. Kararsızlık, umursamamak ya da boş vermişlik duyguları ile mücadele etmeniz söz konusu. Güçlü duygular sizi pasif agresif olmaya itebilir ve hayatınızı yönetmekte zorlanabilirsiniz. Sinirsel haller ev halkını rahatsız edebilir. Sakin kalmaya çalışmalısınız. Tepki vermeden önce, artılarını ve eksilerini iyice düşünerek hareket edin ve uzlaşmacı olmaya özen gösterin.

Bu yıl ikizler leyleği havada gören burçlar arasında. İş için yapılan seyahatlerin yanında, çocuklarını eğitim amaçlı yollayan ailelerinde bol bol bavul yapacakları bir dönem. Yeni evlenen ve balayına özellikle denizaşırı yolculuklara çıkma olasılığı yüksek İkizlerde mevcut.  Yüksek öğretim veya diğer akademik uğraşlar için yurt dışına çıkmak için iyi bir zaman.

YENGEÇ BURCU

GENEL
2019 yılı, Yengeçler için oldukça durağan, sessiz ve huzurlu bir dönem olacak. Tabi diğer senelere göre😊 Çok çalıştınız, çabaladınız ve etrafınızdaki birçok kişinin işlerini kolaylaştırdınız. Bundan sonra hayat sizi farklı yollara itebilir. Destek olduğunuz kişilerin yardımını göreceksiniz. Ayrıca yıl boyunca eşinizin, ailenizin ve arkadaşlarınız size karşı yapıcı tavırlarına da şahit olacaksınız. Ama siz bunu hak ettiniz. Çok da tevazu göstermemelisiniz. Bu sene yaşayacaklarınız sizi hem ruhsal hem de kişisel anlamda çok olgunlaştıracak. Yıl boyunca, bazı Yengeçler mevcut ilişkilerinde tam doyuma ulaşırken bazılarının beraberliklerini devam etmeleri için çaba sarf etmeli gerekebilir.

YENGEÇ KARİYER
Bu yıl Yengeçler başarıya ulaşmak için önlerine çıkan fırsatları değerlendirirken, çok azimli olacaklar. Merdivenleri tırmanmak zor olsa da kararlı tavırları hedefe ulaşmalarını sağlayacak. Ancak bir takım ödün vermek zorunda olacakları durumlar söz konusu olabilir. Mesela, iş için ailelerinden ayrılarak, yurtdışında çalışmak zorunda olan durumlarla karşı karşıya kalabilirler. Profesyonel anlamda yaşamınızda yapacağınız bazı büyük değişiklikler yapılmasını kapıda. Haberiniz olsun. Sezon boyunca fikirlerinizi ve ideallerinizi değiştireceğiniz kişilerle karşılaşmanız mümkün. Sizin gibi su burcu olan biri için, yapmanız gereken en önemli şey sezgilerini takip etmek olmalı. İçinizde var olan potansiyelinizi üstlerinize göstermeniz için tam vakti. Kabuğunuzdan çıkın ve cesur davranışlar sergileyin. Uzun vadeli beklentilerinizin tohumlarını ekmeniz için iyi bir dönem. 2019 yılının ikinci yarısında, çalışma tarzınızda değişiklikler olabilir. Pratiklik olmaya çalışın.

YENGEÇ AŞK
Bu sene aşk konularında Yengeçler partnerlerine karşı oldukça duyarlı olacaklar. Şefkatinizi sevgilinize hissettirmeniz onunda size kendisini ifade etmesini neden olacak. Yıl boyunca sevgilinizin isteklerine oldukça açıksınız. Bununla birlikte kimi Yengeçler, aşk konularında bazı engellerle karşılaşılabilir. Bunun sebeplerinden biri de yapınızda var olan duygularınızı ifade etmemeniz, her şeyi içinize gömmeniz. Sevgilinizin negatif yönlerinden daha çok, pozitif yönlerine odaklanın. Siz de dörtdörtlük değilsiniz sonuçta. Bakış açınızı değiştirin hayatınızın daha keyifli yanlarını görmeye başlayın. Her şey sizin elinizde. İlerleyen dönemlerde eşinizi kontrol etmeye devam ederseniz başınızın ağrıyacağını bilmelisiniz. Eşinizin özeline saygı gösterin ve onun alanını girmeyin. Yılın ortasında, aşk ilişkilerinde biraz dinamizm olabilir. Kontrollü olun. O zaman kazanan siz olacaksınız. Huysuzluk, kapris, vesveseler sadece ilişkiyi soğutur. Şefkatli yanınızı aktif tutun. Bekar olan Yengeçler yıl sonundaki aşk cephesinde daha istikrarlı olmanıza neden olacak kişileri hayatlarında bulabilir. Düğün planları yılın sonlarında olabilir.

YENGEÇ PARA
2019 yılına girerken, Yengeçlerin yıllarca biriktirmiş olduğu paraların bir kısmı erimiş olmalı. Belki ev aldınız, çocuklarınızı evlendirdiniz ya da sermayenizi yeni işlere yatırdınız. Aslında sizin özünüzde yarınlarınızı düşünmeye yönelik harcamaktan çok toplama içgüdüsü var. Artık daha fazla masraf yapmak istemiyor olmalısınız. Elden çıkması gerekiyordu diye düşünmeli, fazla kuruntu yapıp giden paraların derdine düşmemelisiniz. O defteri kapattınız umarım. Artık yeni kazanç yollarını bulmaya çalışmalısınız. Aksi takdirde ilerleyen dönemde üzerinizde biraz baskı hissetmeniz mümkün.  Yıl boyunca maddi anlamda güvende olduğunuzdan emin olun. Mümkün olduğu kadar bütçenizde daha fazla oynama yapmayın. Tasarruf yapmanız gerekebilir. Paranızın değerini zaten biliyorsunuz. Ama ben yine hatırlatmakta fayda görüyorum. Para kazanmanın alternatiflerine odaklanın. Siz yaratıcı ve yardımsever bir yapıya sahipsiniz. Kendinize güvenin.  Büyük ölçekte para kazanmak için yılın ikinci yarısı daha elverişli. Uzun vadeli yatırımlar yapabilir, emlak sektöründen gelebilecek teklifleri değerlendirebilirsiniz.
YENGEÇ SAĞLIK

2019 yılında sağlığına dikkat etmesi gereken ilk burç Yengeçler görünüyor. Uzun zamandan beri sizi rahatsız eden ama ciddiye almadığınız birtakım problemleriniz ile yüzleşmek durumunda kalabilirsiniz. Artık daha fazla ertelememelisiniz. Bir an önce üşenmeyin ve gereken tüm tahlillerinizi, check-up’ınız yaptırın. 2018 sizi bayağı yordu. Yıl ilerledikçe ancak bu sayede genel sağlığınıza ve dolayısıyla refaha erebilirsiniz. Artık biraz huzurlu ortamlarda bulunmak, nefes almak istiyorsunuz. Beslenmenize ekstra dikkat etmelisiniz. Dengeli ve düzenli beslenmek, zararlı alışkanlıklardan kurtulmalısınız. Sağlığınıza kavuştururken bedeninizi ve ruhunuzu dinlemeyi unutmayın. Kendinizi daha iyi hissetmeniz için meditasyon ya da egzersizler yapmanızı tavsiye ederim. Ayrıca bu yıl size ruhsal tatmin sağlayacak, yardım ve sosyal projelerde çalışmanız iyi gelecektir. Kimi zaman kendinizi yorgun ve bitkin hissetmeniz mümkün. Ancak bilinçli davranarak üstesinden gelebilirsiniz.

YENGEÇ AİLE
2019 yılında Aile ve ev içi huzuru gayet iyi görünüyor. ‘’Evim, evim güzel evim’’ sözü sizin için ayrı bir anlam taşıyor olmalı.  Ancak kendinizi diğer aile üyelerinin işlerini üzerinize almayı artık bırakmalısınız. Aksi takdirde her türlü işin üzerinize yüklenmesi kaçınılmaz görünüyor. Kendinize ayırmanız gereken zamanların olduğunu belirtin. Hatta ortamlar yaratın. Bu sayede sınırınızı diğer aile üyelerine de göstermiş olursunuz. Kimi yengeçler ev içinde yaşanan problemlerin kendilerine yansıtılmasından dolayı, işlerinde başarısızlığa uğrayabilirler. Eğer bu konuyu uygun bir dille aile üyeleri ile paylaşırsanız daha tatminkâr sonuçlar elde edebilirsiniz. Sizi anlamakta zorlanmaları mümkün olabilir. Oluruna bırakmak ve kendi işinize odaklanarak konsantre olmayı tercih edebilirsiniz. Yılın sonunda daha keyifli anları yaşamanız mümkün görünüyor. Bu zaman diliminde uzun zamandan beri arzuladığınız seyahatlere ailece çıkabilirsiniz.  Ancak her türlü planlama yaparken retro dönemlerini dikkate almayı sakın unutmayın. Eğer ev değiştirme durumları varsa bir süre geri durmanızı tavsiye ederim.

Bu yıl da geçen sene ki gibi bol seyahatli bir yıl olacak. Ancak her zamankinden daha fazla temkinli olmalısınız. Çıkacağınız seyahatlerde eşyalarınızı kaybetmemeye dikkat edin. Başka ülkelerde yaşanması muhtemel, sağlık problemlerine karşı ilaçlarınızı yanınızda bulundurun. Sağlık sigortanızı yaptırın. Tüm yolculuklar sizin için çok keyifli geçebilir. Ama uzak doğu ya da tropikal yerlere gidenler olursa aşılarını yaptırmayı ihmal etmesinler. Bir yandan gezme arzunuzu frenleyemeyip, kredi kartınıza yüklenmeniz sonradan canınızı çok sıkabilir.

ASLAN BURCU

GENEL
2019 yılında, Aslan burçları diğer yıllara göre daha mücadeleci olacak. İdeallerinize ulaşmak için kendinize olan inancınızı ortaya çıkarmalısınız. İçinizde var olan gücü artık kullanma vakti geldi. Arzularınıza yönelmelisiniz. Sizden bu gayreti görmek isteyen aile üyeleriniz ya da ebeveynlerinizin olduğunu bilmelisiniz. Şunu bilmelisiniz ki şans sizden yana. Hem de tam bir sene boyunca. Jüpiter’in bolluk, bereket enerjisi de yanı başınızda olacak. Ancak servetinizi arttırmaya yönelik yapacağınız atılımlarda artık daha fazla risk almamaya özen gösterin.

ASLAN KARİYER
Bu sene dört elle işlere sarılmak ve bazı riskler alarak ilerlemek isteyeceksiniz. Özellikle ayın ortalarından sonra karşınıza çıkacak fırsatlar sizi yeni iş imkânları sunabilir. Tabi bu çokta kolay olmayacak. Şimdiden kendinizi programlayıp, bir düzen kurarsanız ilerde meydana gelecek sıkışıklıkları en aza indirmiş olacaksınız. Eğer bu zaman dilimine kadar çok çalışıp istediğiniz konuma gelemediyseniz, rotanızı yeni alanlara döndürmek durumunda kalabilirsiniz. Yaratıcılığınızı ortaya çıkaracak çalışmalar yapmanızın geri dönüşümleri oldukça tatminkâr olabilir. İşinizde uzmanlaşarak iyice profesyonel olarak işi kavramanız dikkat çekici olabilir. Bu sayede patronunuzun dikkatini çekebilir, terfi ya da zam almanız mümkün olabilir. Bu yıl performansınız oldukça iyi görünüyor. Anlayacağınız bütün profesyonelliğinizi kullanarak, potansiyelinizi ortaya koyun. Yerinizi iyice sağlamlaştırın. Tek başınıza yapmakta zorlandığınız işler varsa şayet ortaklaşa yapmanız stres yaşamanıza engel olacaktır. Aksi takdirde baskıdan kaynaklanan sağlık problemleri ortaya çıkabilir.
ASLAN AŞK

Bu sene tüm bekâr Aslanlar evlenecek:) Aşk hayatınız 2019 yılına damga vuracak gibi görünüyor. Sizi oldukça tatmin edecek bir o kadarda konuşulacak bir beraberlik yaşamanız mümkün. Tabi haritanız vaat ediyorsa. Hayatınızın aşkını bulmanız sizi yaşama daha sıkı bağlayacak. Sevgi, huzur, sıcaklık, aşk sarhoşluğu içinde olmanız size yaşama şevki verecek. Ancak bu aşk sarhoşluğunun etkisine kapılarak egonuzun şişmesine izin vermeyin. Özellikle bekâr olanlar, bu sene önceki yıllara göre karşı tarafa daha çekici görünecekler.  Birden çok ilişkinin içine itilmeniz, sizi içsel anlamda çok yorabilir. Çok dikkatli olun. Mantığınızı kullanın ve duygularınızın esiri olmamaya özen gösterin. Karşınıza çıkan kişilere yanlış söylemler, boş vaatler vererek kendinize bağlamaya çalışmayın. Dürüstlük en büyük erdemliktir. Kimsenin elinizde oyuncak olmasına göz yummayın. Aşk hayatınızın yapıcı yönde büyümesine yönelik hareketlerde bulunun.

ASLAN PARA
Bu sene finansal anlamda oldukça istikrarlı bir durum söz konusu. Ama bu duruma fazla güvenerek gereksiz harcamalara girişmemelisiniz. Size maddi anlamda destek olacak kişilerin, hiç düşünmediğiniz farklı alanlardan geleceğini bilmelisiniz. Geçmiş dönemlerde yapmış olduğunuz iyiliklerin karşınıza çıkması muhtemel görünüyor. Sizin yapmanız gereken en önemli şey, daha fazla keyfe keder harcamalar yapmamanız. Elinize geçen paraları geri dönüşü yüksek olan yatırımlar üzerine yönlendirmelisiniz. Yapıcı amaçlar sizi ve ailenizi daha fazla sıkıntıya sokmayacağı gibi paranızı da korumanıza yardımcı olacaktır. Aslında senenin ilk gününden itibaren bir bütçe oluşturun ve onunla geçinmeye çalışın. Kemerlerinizi bir süreliğine sıkarsanız, ilerleyen dönemde size borç veren kişilerin yüzlerini de güldürmüş olursunuz. Ayrıca büyük mali sıkıntılar olmadan yılı geçirirsiniz. Yılın ikinci yarısında, karşınıza çıkacak fırsatları iki kere düşünmelisiniz. Her ne pahasına olursa olsun içgüdüsel davranışlardan kaçının.  Paranızı acil ihtiyaçlar için saklamanızı tavsiye ederim.

ASLAN SAĞLIK
2019 yılının ortasına kadar oldukça dinamik olacaksınız. Ancak enerjinizi kontrollü kullanmaya çalışın. Sonraki dönemlerde stres yaşamamanız için dinlenmeniz ve rahatlamanız önemli. Aksi takdirde baskı ve basınç sizi zorlayabilir. Bu bilinçle hareket ederseniz en azından hazirandan sonra ki dönemde depolanmış olan enerji ile modunuzu düşürmezsiniz. Boş zamanlarınız da bol, bol temiz havada yürüyüş yapın. Spor ve her türlü aktiviteler yapmanız sizi yükseltecektir. Ayrıca hayatınızı daha da anlamlı kılacak birtakım hobiler elde etmelisiniz. Yaratıcı çalışmalar yapmanızda son derece önemli. Kimi Aslanlar ise ilerde doğabilecek sağlık sorunlarına istinaden daha ihtiyatlı davranarak gerekli tetkikleri yaptırmalılar.

ASLAN AİLE
2019 yılında bazı ailevi meseleler sizi oldukça yorabilir. Sorunları çözmek için çıkış yolu bulmakta zorlanabilirsiniz. Ancak olaylara objektif bakarak alternatif yollar bulmalısınız. Evdeki voltajın yüksek olması sizi duygusal anlamda yıpratabilir. Yıllarca içe atılan, konuşulmayan konuların gündeme gelmesi mümkün. Diplomasiyi elden bırakmadan, riskleri göz önüne alarak, yüzleşmelere hazırlıklı olun. Yılın ilk dönemlerinde yurtdışına seyahat etme olasılığınız oldukça yüksek görünüyor. Her zamankinden daha fazla hareket halinde olmanız evdekileri huzursuz edebilir.

BAŞAK BURCU

GENEL
2019 yılı hayata bakış açınızı değiştireceğiniz bir sene olacak. Yaşamdaki hedeflerinize ulaşmak için farklı alanlara yöneleceksiniz. Bu zamana kadar hayallerinizi gerçekleştirmek için çok çabalamış olmanız size farklı yollara itmiş olabilir. Yıl boyunca daha doğru kişilerle tanışmanız mümkün. İdeallerinizi yeniden şekillendiriyor olmanız sizi karamsarlıktan kurtaracak. Maddi anlamda durumunuzu tekrar gözden geçirecek, yeni planlar yapacaksınız. Yıl boyunca kişisel harcamalarınızda kısıtlama yapmanız söz konusu. Ekstra masrafları gözden geçirmelisiniz. Uzun vadeli hedeflerinize ulaşmanızda oldukça etkili olacağınız bilmelisiniz. Kendinizi içsel anlamda gözlemlemeniz ve bakış açınızı değiştirmeniz oldukça önemli. Her hâlükârda bu dönemde yeni bir şey yapmaya başlarsanız sınırlarınızı bilmelisiniz.

BAŞAK KARİYER
Başakların kariyer hayatında zirveye tırmanan yollarda şans kendilerinden yana olacak. Ilımlı havanın esmesi hem sizi motive edecek hem de yaptığınız işe yansıyacak. Çalışma ortamında değişen koşullar, performansınızı olumlu yönde etkileyecek. Buna sebep iş ortamında kadronun değişmesi olabileceği gibi, üstleriniz ile daha rahat iletişim kuracağınız kişilerin gelmesi mümkün. Yıl boyunca yeteneklerinizi geliştirmeniz ve sergilemeniz daha kolay. Özellikle bu dönem zam isteme ya da terfi gibi istekleriniz olumlu geri dönüşler almanıza yardımcı olabilir. Size verilen görevleri kusursuz yerine getirmeniz bu zamana kadar görülmüyorsa artık fark edileceksiniz. Kendinize güvenmeniz güzel ancak herkesin sizin kadar gayretli ve ayrıntıcı olması mümkün değil. Ekipçe yapılan işlerde sıkıntınızı dile getirirken kırıcı olmamaya dikkat etmişiniz. Profesyonel olmaya özen gösterin. İşinize odaklanın ve hedeflerinize ulaşmak için caydırıcılara aldırış etmeyin.

BAŞAK AŞK
2019 yılında Başakların aşk hayatı oldukça hareketli görünüyor. Beklentinizin üstünde harika bir sene sizi bekliyor. Eşiniz veya sevgiliniz, size karşı daha anlayışlı ve yapıcı bir yaklaşımda olacak. Sevgi, duygusallık ve romantizm açısından tatmin edici bir dönem. Etrafınızda sizi rahatsız eden, istemediğiniz kişileri hayatınızdan kolaylıkla çıkaracaksınız. Ancak size mavi boncuk dağıtan ama gücen vermeyen kişilere asla gönlünüzü açmayın. Siz mantık insanısınız. Duygularınızın sizi yönetmesine izin vermeyin. Bunun yerine tercih edeceğiniz yapıcı ve sizi motive edici ilişkilere yönelmelisiniz. Yılın başlangıcında bazı engeller olsa da ilerleyen dönemde farklı bir frekansta olacaksınız. Yılın ortasında aşktan yana yüzünüzün gülmesini istiyorsanız size yeşil ışık yakan kişilere şans vermelisiniz. Tutkularınızın esiri olacaksanız, doğru kişinin karşınızda olduğuna emin olmalısınız.

BAŞAK PARA
Finansal anlamda harcamalar yaparak sizi zorlayan kişilere karşı göstermiş olduğunuz tutum artık daha net. Bu sayede bütçenizi toparlamaya ve paranızı akıllıca yönetmeye başlamış olmalısınız. Giderleriniz, gelirlerinizden fazla olursa yıl sonunda sıkışmanız kaçınılmaz olacak. Yatırım amaçları elinizden çıkmak zorunda olanları bir kenara ayırmayı gözden kaçırmayın. Keyfi masrafları kısmalı ihtiyaçlarınıza göre harcamalar yaparak hareket etmelisiniz. Ödün vermek zorunda olduğunuz şeyleri ileride tekrardan hayatınıza katarsınız. Yılın ortalarında, uzun vadelide olsa, yatırım yapmak için harika fırsatlar karşınıza çıkacak. Aklınızı kullanırsanız, finansal girişimlerinizden zaman ilerledikçe kademeli de olsa artışlar kaçınılmaz görünüyor

BAŞAK SAĞLIK
2019 yılında, Başaklar gayet sağlıklı ve neşeli olacaklar. Yıl boyunca sizi meşgul edecek pek çok aktivite olacaktı. Ama kuvvetinizi çok fazla harcamamaya dikkat edin. İhtiyaç duyduğunuz zamanlar için enerjinizi ölçülü kullanın. Bazılarınız stresten kaynaklı sinirsel rahatsızlıklar ya da sindirim bozukluklarından kaynaklı problemlerle mücadele edebilir. Sağlık sorunlarınızı minimuma indirmek için, sizi geren insanlardan uzaklaşmayı ihmal etmeyin. Hatta yaşam tarzınızda değişiklikler yapın. Daha sıhhatli olmanızı sağlayacak besinler tüketin. Bu şekilde hareket ederseniz, yılın ortasından itibaren diyetiniz ve egzersizlerinizin sizi nasılda olumlu yönde etkileyeceğini görürsünüz. Bu sayede motivasyonunuz artar ve sinirleriniz daha az gerilir.

BAŞAK AİLE
Başakların hayatında 2019 yılı oldukça önemli bir rol oynayacak. Özellikle yaşamsal alanlarına girerek rahatsızlık verdiğiniz aile üyeleri ile aranızdaki diyaloğu iyi dengelemelisiniz. Bu sene kişisel hareketlerinize dikkat edin. Aile ve ebeveyn ile ilişkilerinizde daha duyarlı ve anlayışlı olmaya çalışın. Yanlış anlaşılmalardan kendinizi kurtaramayabilirsiniz. Net olmaya ve duygularınızı daha açık ve net bir şekilde ifade etmeye çalışın. Aileniz ile iyi ilişkiler kurmanız sizin rahatınız içinde çok önemli. Bu şekilde davranırsanız yılın ortasında daha dingin bir dönem sizi bekliyor olacak. Aksi takdirde kara bulutların evinize çökmesi kaçınılmaz görünüyor. Evde fazla tenkitte bulunmayın, şikâyet etmeyin, herkesi olduğu gibi kabul etmelisiniz. Yoksa duygusal şantaj yapanlar sizi oldukça yoracaktır. Aileniz ile birlikte geçireceğiniz keyifli tatillere zaman ayırın.  Özgürlüğün tadını çıkarmak istiyorsanız, tek taraflı değil karşılıklı toleranslar ile birlikte makul kısıtlamalar içinde hayatınızı idame ettirin. Sizin için faydalı olabilecek kısa yolculuklar için elverişli bir yıl olacak. Bu sene de önemli bazı kutsal yerleri ziyaret edebilirsiniz.

TERAZİ BURCU

GENEL
2019 yılında, sosyal çevrenizde genişleme görünüyor. Diğer senelere istinaden daha hareketli bir döneme gireceksiniz. Yıl boyunca etrafındaki kişilerden destek görecek, geleceğe yönelik planlarınızda önemli yer edinecekler. Kişisel anlamda ilerlemek ve daha fazla görünür olmaz elinizde. Bunun için yapmanız gereken en önemli şey daha profesyonel kişilerle kontak kurmanız olacaktır.  Bu sayede üretken olan yanınız doğru ellerde harmanlanacak, sizde çalışmalarınız sonuçlarında kazanç sağlamış olacaksınız.  Sizinle aynı düşünceye sahip kişileri kendi yanınıza çekmeniz ve daha diplomatik davranmanız dikkat etmeniz gereken ikinci bir konu. Sizin gibi barışa ve sükunete ihtiyacı olan biri için bu tarz hassas dengeleri ayarlamanızı tavsiye ederim. Arzularınızın esiri olmamaya ve artan özgürlük ihtiyacınızın esiri olmamaya özen gösterin.

TERAZİ KARİYER
Bu yıl Teraziler geçen seneki şartları yakalamak ve kariyerde yeni fırsatlara ulaşmak durumundalar. Yeni girişimlere başlamak için ortaklar ile masaya oturmanız mümkün.  Yıl boyunca motivasyonunuz oldukça yüksek olacak. Kimi zaman motivasyonunu düşürecek durumlar olsa da yolunuza devam edin. Hiç takılmayın. Yılın ortasında, kariyer alanınızda sürpriz gelişmeler ile birlikte büyük ödüller, değişiklikler sizi bekliyor olacak. Çalışma ortamınızda sizi kendilerine rakip görenler ile birlikte ortak bir temada bulunmanız mümkün olabilir. Ruhunuzda var olan işbirlikçi yanınızı aktive ettirmeyi ihmal etmeyin. Geri dönüşü oldukça tatminkâr olacağını bilmelisiniz.

TERAZİ AŞK
2019 yılında bekar Terazilerin aşk hayatı arayış içinde geçebilir. Artık daha istikrarlı ve kalıcı ilişkiler yaşamak istiyorsunuz. Sevgi alışverişinde artık daha tatminkâr duygular ön planda. Bunu iyice idrak edecek deneyimler yaşamış olmalısınız. Romantizmin ve duygusallığın yıl ortalarında artması ile birlikte, evlilik kararı almak isteyenleriniz olabilir. Eğer hislerinizi kısıtlama altına alır ve duygularınızı ifade etmekten kaçınırsanız, sorunlar ilerleyen tarihlerde daha büyük bir mesele halinde karşınızda duracaktır. Akıllıca davranmaya çalışın. İlerleyen günlerde dile getirmediğiniz ya da görüp de sustuğunuz şeylerin altında ezilmeniz ve yanlış kararlar almanız mümkün.

TERAZİ PARA
Yıl boyunca paranızı artırmaya yönelik yapacağınız yatırımlardan, gelir kazanmanız mümkün görünüyor. Maddi açıdan iyi bir yol olacaksınız. Kısa vadede kazançlarınızın artması sizi oldukça heveslendirebilir. Heyecanınızı kontrol altına almalısınız. İşinize de yansıyacak olan bu motivasyon, üstlerinizin dikkatini size yönlendirebilir. Ancak bütçenizi kontrollü harcamalara ayarlayın. Aşırı tüketim ihtiyacınız sizin gibi Venüs etkisindeki bir burç için ,lüks tüketime yatkınlığınızı kontrol altına almalısınız. Bilinçli hareket ederseniz çok da problem olmayacaktır.  Yılın ikinci yarısında, yaşam tarzınızda değişiklik yapmak isteyen bilirsiniz. Bu da diğer bir masraf olarak köşede sizi bekliyor olacak. Aile üyelerinin ihtiyaçları da bu dönem sizi oldukça zorlayabilir. Siz şimdiden bunların farkında olarak hareket etmeye çalışın. Sonradan borçların altında ezilmek istemiyorsanız bir plan yapın. Ev içinde yapılması gereken tamirat, tadilat içinde paranızı ayırın. Her türlü elinizden çıkacak olanları hesaplayın. Yıl sonunda her türlü harcamalara rağmen bir kısım Teraziler gayrimenkullerden kazanç sağlayacak. Uzun vadeli yatırımlar yoluyla da kazanç vaat eden bir sene sizi bekliyor olacak.

TERAZİ SAĞLIK
Terazi burçları bu sene oldukça motivasyonu yüksek bir seneye girecek. Sağlık açısından sizi zorlayan bazı rahatsızlıklar çıksa da bunların üstesinden gelmeye gönüllü olacaksınız. Moraliniz yüksek olması her türlü derde deva. Bunu iyice idrak etmiş olmalısınız. Hayatınızda isteklerinize ulaşmanız sizi oldukça mutlu ediyor. Uzun zamandan beri belki de kendinizi hiç bu kadar iyi hissetmemiştiniz. Enerjinizi dağıtan kişilerden kendinizi uzak tutun. Tabi mümkün olduğu kadar. Yılın ortası, sizi rahatsız eden kişisel ve profesyonel önceliklerle oldukça yorucu olacaktır. Bazı fiziksel zorluklar bazı Terazi adamlarının kartlarında da yer alıyor. Bazı riskler alın, yemek yemeyin ve dinlenmeyin. Fiziksel ve zihinsel benliğinizi temizlemenin yollarını bulun ve bu, 2019 yılı gevşetilirken sağlıklı bir şekilde uzun bir yol kat eder.

TERAZİ AİLE
Terazi burçları yıl boyunca aile ilişkilerinde birtakım huzursuzluklar yaşayabilir. Zorluklar ile mücadele etmeyi tercih etmeli, üstünü örtmeden konuların konuşulmasına imkân vermelisiniz. Dile getirmekten çekindiğiniz her şeyi tartarak, riskleri de düşünerek hareket etmeniz çok önemli. Olası tepkilere karşı müdahale edeceğiniz açıklamaları yapmayı da ihmal etmeyin. Bu dönemde ev cephesinde yanlış anlamalar kaçınılmaz görünüyor. Bu şekilde davranmanız, yılın ikinci yarısında huzur ve mutluluğu evinize getirecek.  Beraberliğinizde samimi ve kararlı tavırlar sergilemeniz ailenizin size olan inancını artıracak. Bu şekilde bağlarınızın kuvvetlenmesi hem sizi hem de diğer aile üyelerin hayat kalitesine yansıyacaktır. Eskiyen ya da kopmak üzere olan ilişkilerin yeniden bağlanması için de iyi bir zaman. Aile ve arkadaşlarınız ile çıkacağınız kısa tatilleri de programlamayı unutmayın. Yolculuklarınız için iyi bir yıl olacak, Yurtdışında seyahat etme olasılıkları da var ve ayın ortasında işiniz yüzünden seyahat ediyor olacaksınız. Uzun yolculuklarda sağlığınız konusunda dikkatli olmanız tavsiye edilir.

AKREP BURCU

GENEL
Uranüs’ün karşıt evinizde transit etmesi, hayatınızda hızlı veya beklenmedik değişiklikler yaşamanıza neden olacak. Tahmin edilmesi zor olasılıklara hazırlıklı olmalısınız. Değişen koşullara hızlı bir şekilde uyum sağlamanızı tavsiye ederim. İstikrarlı ve güvenli bir şekilde hayatınıza devam etmeniz, geçmiş dönemlerde yapmış olduklarınız ile alakalı olduğunu bilmelisiniz. Maddi anlamda rahat etmeniz, ruhsal anlamda sağlıklı olmanız ya da ilişkiler açısından huzurlu olmanız bu süreçte zor gibi görünüyor.  Kendinizi sorgulayacağınız uzun bir süreç sizi bekliyor olacak. Sivri taraflarınız törpülemek için karşınızda birçok kişiniz çıkacağını bilmelisiniz. Kendinizi değiştirmek ile işe başlamalısınız. Bu sayede sizinle muhatap olanlarında yaklaşımının farklı olduğunu göreceksiniz.  Bu kapının anahtarı olaylara objektif bakmanız, değişen koşullara uyum sağlamanız olacaktır. Yıl ilerledikçe yaşam tarzınızda değişikliklerin olması kaçınılmaz görünüyor. Uzun zamandır arzu ettiklerinizin karşınıza çıkması muhtemel.

AKREP AŞK
2019 yılında Akreplerin aşk hayatı oldukça yoğun ve tutku dolu olacak. Yılın ortasına kadar oldukça fırtınalı günleri sizi bekliyor olacak.  Ancak, bazı Akrepler ihtiraslarına yenik düşerek, ilişkide daha içgüdüsel davranmak durumunda kalabilirler. Arzularınıza yenik düşmeden hareket etmelisiniz. Özel yaşamınıza ait bazı söylentilerin ortalarda dolaşması sizi yıpratmamalı. Gerekirse yüzleşmeli ve gereken cevabı vermeye gönüllü olmalısınız. Sizi yıpratacak bu tarz söylemlere kulak asmamalısınız. Uzun süreli beraberlik yaşayanlar, tam düğün planları yapmaya başlarken ilişkilerini bitirmek durumunda kalabilir. Yanlış anlamalar, aksaklıklar ve kopmaların olmaması için dikkatli olun. Sorunlarla karşılaştığınızda yüzleşmekten çekinmeyin.

AKREP PARA
Akrepler 2019 yılında mali açıdan kendilerini oldukça şanslı görebilirler. Maddi anlamda kısıtlama içinde olanların cepleri dolabilir. Ancak geçmiş dönemlerde fırsatlar yakalanmamış ise bu dönemde fazla beklenti içinde olmamalısınız. Borçlarınızı kapatmak ya da alacaklı olduğunuz kişilerin size geri ödeme yapmaları da mümkün görünüyor. Ancak bazı gereksiz harcamaların kısılması gerektiğini hatırlatırım. Müsriflik etmemelisiniz. Birikimlerinizi uzun vadeli yatırımlara yönlendirmeniz faydalı olabilir. Yıl boyunca daha fazla para kazanmanıza yardımcı olacak gökyüzü hareketleri mevcut. Uyanık olun ve bu bir senelik dönemi iyi değerlendirin. Ayrıca miras yoluyla gelen bazı parasal durumlar söz konusu.

AKREP SAĞLIK
2019 yılında sağlığına dikkat etmesi gereken burçların başında Akrepler geliyor. Sizin gibi güçlü, her daim dinamik, dur durak bilmeden hareket eden biri için bu biraz zor bir süreç olabilir. Hayat kalitenizi düşürecek, sizi gün içinde yorgun olmanıza neden olacak durumlar ile karşılaşabilirsiniz.  Özellikle ihmal ettiğiniz ya da önemsemediğiniz kontrollerinizi, tahlilleriniz ile birlikte yaptırın. Böylece erken konulan teşhis ilerde oluşabilecek sağlık problemlerini de en aza indirgemiş olur.  Sizin modunuzu aşağı çeken kişileri de hayatınızdan elemeyi ihmal etmeyin Artık gerginliğe bir son vermeli, beraber olmaktan zevk aldığınız kişilerle, kendinize daha pozitif bir dünya yaratmalısınız. Geçmişte yaşadığınız ve size sıkıntı veren, suçluluk duymanıza neden olan olayları içinize atmanız sizde ayrıca bir stres yaratıyor olabilir. Kalbinizde bir suçluluk duygusu yaşıyorsanız konuşun. Hem kendinizi rahatlatın hem de sizin arkadaşlığınızı gerçekten hak ediyor mu görün. Aksi takdirde hasta olmanız kaçınılmaz görünüyor. Kendinizi ara ara yeniden şarj etmenin yollarını bulun. Yılın ortasına doğu hayat tarzınızda büyük değişiklikler olabilir. Kendinizi daha genç gösterecek bakımlar yaptırabilir, sağlıklı beslenmek üzere adımlar atabilirsiniz

AKREP AİLE
2019 yılında evinizde huzur, mutluluk, istiyorsanız daha uyumlu, anlayışlı ve sakin olmalısınız. Agresif, kontrolcü ya da manipülatif davranışların size kat kat geri dönüşü olacağını göz önünde bulundurmalısınız. Size karşı sessiz kalmamaya karar veren aile üyeleri ile uzlaşma yoluna gitmelisiniz. Aksi takdir de sizin için de huzur oldukça uzaklarda olacak. Tepkiye, tepki görmeniz sizi daha katı yapabilir. Bu da iplerin iyice gerilmesi demektir ki. Bu tamamen sizin kendi inisiyatifinizde. Diplomatik davranmanız, sizden rica edilen şeyleri yerine getirmeniz, olmayacaksa da uygun bir dille anlatmanız önemli. Bu şekilde davranışların yılın ortasına doğru size olumlu yönde dönmesi mümkün. Yılın ikinci yarısı, evinizde hareketlenmeler olabilir. Yeni aile üyeleri eve ayrı bir heyecan kazandıracak. Yapamayacağınız sözlerin altına imza atmamanız ve boş vaatlerle dengeli bir tavır sergilemeye özen gösterin. Bu yıl bol bol seyahat imkânları karşınıza çıkacak. Uzun ve yorucu yolculuklar sizi sıkabilir. Araba kullanırken oldukça dikkatli kullanmayı ihmal etmeyin. Yılın başında uzun yorucu yolculuklara gitmek zorunda kalabilirsiniz. Size geri dönüşü faydalı olacak yolculuklara hazır olun. Yılın ortasında, yurtdışı seyahatleri mümkün.

YAY BURCU

GENEL
2019 yılında Yaylar için oldukça parlak bir dönem. Daha önce tatmadığınız, tecrübe etmediğiniz mutluluk dolu dönemin tadını çıkarın. Bu sene, sizin ilerlemenizi, gelişmenizi engelleyen kısıtlamalardan kurtulacaksınız. Kişisel anlamda olgunlaşmanız üstleriniz tarafından da dikkat çekecek. İşe yansıttığınız bu olumlu enerji ileride size artı olarak dönecek ve birçok olanakları da karşınıza çıkaracak.

YAY KARİYER

Oldukça hareketli bir döneme girmek üzeresiniz. Birçok olasılığın karşınızda olması söz konusu. Yıl boyunca iş yerindeki meslektaşlarınızdan ve yetkililerden takdir kazanabilirsiniz. Kariyer merdivenlerini tırmanırken, şansınızı kendinizin yarattığını bilmelisiniz.  İyimser doğanız size birçok konuda yardımcı olacak. Zorlu virajlarda rüzgârı arkanıza almayı iyi beceriyor olacaksınız. Tabi bazı dönemlerde engeller ve sıkıntılarla karşılaşmanız mümkün. Ancak başa çıkmakta oldukça yeteneklisiniz. Kariyerinizi yeniden gözden geçireceğiniz bu süreçte, hedefe kilitlenin. Alternatif çalışma teklifleri hazırlayarak üstlerinizi şaşırtın. Bunu yapabilirsiniz, kendinize güvenin. Kaynaklarınızı akıllıca yönlendirmeniz bir diğer ele almanız gereken bir konu. Gezegenlerin konumu oldukça iyi. Yıl boyunca işyerinizde yeniden büyük bir yapılanma meydana gelebilir.  Yılın ortası bazı yerliler için ücret zamları ve promosyonlar getirecektir. Yılın ihtiyacı, gelecekteki planlarınızı kariyer açısından pekiştirmenize yardımcı olacaktır.

YAY AŞK
Yayların aşk hayatı 2019 yılında muhteşem olacak. Yorucu ve istikrarsız geçen uzun bir süreçten sonra bu coşku dolu dönemi hak ettiniz. Tabiatınızda var olan fazla samimiyet ve iyimserlik sizi yanlış anlamalara itti. Artık daha kontrollü ve kendinize güveniniz tam. Tüm bir sene eş veya partnerle daha iyi bir duygu skalası içinde olacaksınız. Yılın ortasında, aşk hayatınızda az da olsa bir fırtına yaşamanız mümkün. Ancak gerçek aşkı bulduğunuza inandığınız için sevginizi açıkça ifade etmekten kaçınmayacaksınız. Tabi bir yandan da gerçekleri görmeniz de mümkün. Eğer ilişki artık size eskisi kadar keyif vermiyorsa bitirmeniz ve yeni ilişki arayışlarına girmeniz de mümkün. Radikal kararlara açık bir süreç. İç sesinizi dinlemelisiniz. Zamanınızı sevmediğiniz birine ayırmaktansa daha faydalı işlere aktarmanızı tavsiye ederim. Zaman zaman duygularınıza yenik düşmeniz ve duygularınızı ifade ederken öfke kontrolünü elinizde tutmanız zor olabilir.

YAY PARA
2019 yılında hem aşkta hem de parada oldukça şanslı bir dönemde olacaksınız. Dönem boyunca para girişi farklı alanlardan gelecek. Siz çok yönlü birisiniz. Aynı anda birçok işi yapabilmeniz sizi alternatif kazançları da kapınıza getiriyor. Yıl boyunca çoğu zaman finansal olarak istikrarlı ve güvenli olacaksınız. Ancak kısa vadeli finansal kaosları da göz önünde bulundurun. Paranızı elde tutmakta zorlanmanız ve fazla harcama yapmanız mümkün. Uzak durmanızda fayda var. Bu yıl sizi rahatsız eden kredileri ve borçları da kapatmanız mümkün. Yılın ortasında, işler oldukça toparlanacak. Yılın sonlarına doğru, uzun vadeli yatırımlar ve emlak anlaşmaları açısından potansiyel müşteriler bulmanız da mümkün.

YAY SAĞLIK
2019 yılının başlarında Yaylar kendilerini hem fiziksel hem de ruhsal anlamda sağlıklı hissedecekler. Ancak şimdiden kendilerini rölantiye almaları gerek.  Aksi takdirde ilerleyen günlerde enerjilerinin düşmesi mümkün. Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur lafını hatırlayarak hareket etmeliler. Bedeninizi kuvvetlendirmek için hayatınıza sporu katmalısınız. Moralinizi bozacak, enerjinizi tüketecek kişi ve ortamlardan uzak durmaya çalışın. Eğer o kişilerle aynı ortamda bulunmak zorundaysanız yaptığınız işe konsantre olun. Mümkün olduğu kadar seviyeyi bozmadan, gereken cevapları vererek hareket edin. Kendinize bunları neden yaşadığınız sorarak içsel bir hesaplaşma yapmanızda önemli. Çevrenizde olumlu enerjilerin olması sağlığınıza iyi gelecektir. Senenin ortalarında bazı stres ve zorlanmalar sizi zorlayabilir.  Enerjinizi boş işlere ve kişilere değil, size geri dönüşü olacak amaçlara yönelik kullanın. Sosyal yardım projeleri veya hayır işlerine katılmanız da size iyi gelecektir.

YAY AİLE
2019 yılında, mutluluk, sevgi, huzur ve iyiliği, en çok aile hayatınızda bulacaksınız. Ev içinde yapacağınız küçük değişiklikler size ayrı bir mutluluk verecek. Uzun zamandır düşündüğünüz bu işleri artık yapma vakti geldi. Zevkinize göre döşeyeceğiniz ya da alacağınız her şey size ayrı bir keyif verecek. Aile üyelerinin beğenisi de size ayrı bir mutluluk verecek. Zaman zaman yaşanan küçük tartışmalar olması kaçınılmaz ancak çok da önemli değil, tatlıya bağlanacak. Ancak ilerleyen dönemlerde, özellikle yılın ikinci yarısında bazı krizler le karşılaşmanız mümkün. Ağırlığınız koyun ve gereken tavrınızı gösterin. Boş vermiş ya da umursamaz hareketlerden uzak durun. Kayıtsız kalmayın. Umursamaz görünmenizde karşı tarafı sinirlendireceğini düşünün. Dikkatli olun ve ailenizdeki duruşunuzu koruyun, başkalarının kararlarınızı aşmasına izin vermeyin. Yılın sonunda huzur tekrardan sağlanıyor. Hazirandan sonra keyifli yolculuklar için hazır olun. Hem ziyaret hem de ticaret türünden seyahatler de olacak.

OĞLAK BURCU

GENEL
2019 Yılında oğlaklar hem kişisel hem de profesyonel yaşamlarında büyük dönüşümler yaşayacaklar. Bu iki alandaki arzularınızın çoğunu yerine getirmeniz mümkün. Doğru yönde ilerlemeniz için birçok kişiniz karşınıza çıkması ve size fırsatlar yaratması olağan görünüyor. Ancak size sunulanları yapmanız için doğanızda da var olan sıkı çalışma, bağlılık ve ciddiyeti en üst düzeyde ortaya koymanız söz konusu. Bu önemli bir sene. Geleceğini iyi düşünmek ve planlamak için ideal bir zaman dilimi. Bazı radikal kararlar almanız yıl sonunda büyük sonuçlar ile karşılaşmanıza neden olacak. Hazır olun ve bekleyin.

OĞLAK KARİYER
Kariyer alanında yapacağınız her türlü atılım sizi olumlu yönde etkileyecek. Sahip olduğunuz yeteneklerini sergilemeniz söz konusu. Yeteneklerinizi daha da geliştirmeniz için birçok fırsatların önünüze çıkması kaçınılmaz görünüyor. Katılacağınız seminerler ya da sahip olduğunuz bilgileri yaymanız da mümkün. Çok çalıştınız ve bunu hak ettiniz. Özel hayatınıza da aynı ilgiyi göstermeyi ihmal etmeyin. Çalışma hayatınız, kendinize vakit ayırmanızın oldukça önünde. Ancak, ruh sağlığınıza zarar verebileceğini düşünerek hareket edin ve kendinizi dengelemeye çalışın. Kendinizi aşırı tüketmeyin. Çok sıkı çalışman gerekiyor, ama tüm yumurtaları bir sepete koyarsanız sonuçların daha kötü olacağını bilmelisin. Kısa çıkacağınız tatiller, gün içinde verilecek kısa molaları hayatınıza katın. Ekibinizle birlikte iyi işler çıkarmanız mümkün. Ancak önümüzde ki sene yolunuza tek başına gitmeniz daha uygun.

OĞLAK AŞK
Aşk hayatında sular dinmiyor, artık daha fazla idare etmek istemiyorum olmalısınız. Konuşarak da bir yere varılmıyor diyorsanız, yolları ayırmanız mümkün. Aşk hayatınız bitmiş, arkadaş olarak ilişkiyi sürdürmek istiyor olmanız gayet doğal. Ancak bunu itiraf ettiğiniz andan itibaren ilişkinin kopma noktasına geleceğini göz önüne alın, dikkatli olun. İlişkide dürüstlük en önemli şey. Daha fazla rol yapmaktansa uygun bir dille izah etmeniz her ikiniz açısından daha makul sonuçlara varmanız demek. Onun da sözlerini dinleyin. Gerginlikten kaçınarak gayet samimi bir şekilde konuşmaya ortam hazırlayın. Tabi tüm Oğlaklar bu şekilde olmayacak. İlişkileri sağlam olan ve bu dönemi daha ılımlı bir şekilde atlatacak olanlarınız da mevcut. Sevginizi korumak için mücadeleler vermiş ve güçlü bir ilişki kurmuş olanlar bu dönemi çok daha rahat atlatacaklar. Yılın ortalarına doğru ilişkinin rengi iyice belirginleşecek. Büyük bir değişim dalgası gereksiz veya işe yaramaz ilişkileri noktalayacak. Kimi Oğlaklar ise ilişkiyi toparlamak için uğraş verecek. Koşullar neyi gösteriyorsa uyum sağlamaya çalışan, şüphe ve yanlış anlamaları konuşarak anlaşan, sorunları masa yatırılanlarda olacak. Partnerine yeni bir şans veren, olayları farklı pencereden ışık tutarak toparlayanlar beraberliklerini devam ettirecekler. Birbirinizi anlamaya istekli olun. .

OĞLAK PARA
Finansal anlamda mali durumunuzu toparlayacağınız bir sene sizi bekliyor. Önümüzdeki bir yıl içinde kazançlarınızda artış olacak. Geçmiş yıllarda sıkı tempoda çalışarak bu günlere gelmeyi hak ettiniz. Artık ödüllerinizi almaya hazır olun. Yıl boyunca bütçenizi iyice toparlayacaksınız. Yılın ortalarında, bazı beklenmedik, sürpriz harcamalar olabilir. Kendinizi şımartmak için alışveriş yapmanız ve kartlarınızı limiti zorlamanızda mümkün. Uzun süredir aklınızda olan ama bir türlü alamadığınız her ne varsa tek tek almaya başlayacaksınız. Hazirandan sonra finansınızı tekrardan gözden geçirerek, organize olmanız ve uzun vadeli yatırımlara girmeniz söz konusu. Size sunulan tekliflere açık olun ve gereken ortaklıklara girmek için karşı tarafa şans verin. Tabi her hâlükârda bilirkişilerin onayına başvurarak ilerlemeniz önemli.

OĞLAK SAĞLIK
2019 yılında, Oğlaklar kendilerini yeniden şarj etmek isteyecekler.  Zorlu kariyer hayatında akıntıyla beraber hareket etmek istiyorlarsa önce sağlıklarını düşünmeleri gerek.  Geçmiş dönemlerde kontrol dışı çok fazla olayla mücadele ettiler. Kimi zaman ruhsal, kimi zaman fiziki problemler ile uğraştılar. Güçlerini yeniden kazanmaları çok önemli. Kendinize çok yüklenmeyin ve yormamaya çalışın. Biliyorum siz en zorlu şartlarda çalışmaya müsait bir yapıdasınız. Tabiatınızda var olan çalışma isteğini dengelemek zorundasınız. Ancak kendinizi düzenli aralıklarla rahatlatmalısınız. Aksi takdirde geri dönülmez yollarda sağlıkla mücadele etmek durumunda kalırsınız.  Özellikle yıl ortası birçok koldan mücadele edeceğiniz alanlar olacak. Kendinize bir iyilik yapın. Spa bakımlarında, su ile birlikte, doğal ve şifalı taşlar, aromatik yağlar ve profesyonel masaj tekniklerinden faydalanın. Stresinizi alan bu duygunuz hem sizi motive edecek, hem de işiniz de başarılı olmanıza yardımcı olacak. Yılın ikinci yarısından sonra besin zehirlenmelerine karşı, yediğiniz içtiğinize çok dikkat edin.

OĞLAK AİLE
2019 yılında, ailenize her zamankinden daha fazla ilgi göstermeniz gerekecek.  Aksi takdirde bir kısır döngünün içinde dönüp durmanız mümkün. Özellikle Oğlak kadınların iş hayatlarında yaşadıkları mücadelenin yanı sıra aynı zamanda evlerinin düzenleri ile uğraşma, bir yandan da çocuklarının bakımını üstlenme gibi birden fazla görevlerinin olması oldukça zorlayıcı. Buna ek olarak ailedeki yaşlı veya hastaların bakımı da artı bir sorumluluk getirebilir. Aile ve iş arasında olabilecek bu dengesizliğe bir çözüm bulmalısınız. Eğer mümkünse daha esnek çalışma koşullarını tercih edin. Ya da hangi tarafta daha mutlu olduğunuzu gözlemleyin. Ağırlık verdiğiniz taraftan kaygı duymuyorsanız sorun yok demektir. Aileniz ile geçirilen sürenin çokta önemli olduğunu düşünmüyorum. Paylaşılanların içeriği ve duygusal açıdan doyumluluğu daha dikkat edilmesi gereken bir husus. Yıl içinde dikkatli olursanız evinizde sakinlik ve huzurlu bir hava esecektir. Bu yıl seyahat fırsatları oldukça fazla. Doğduğunuz yere ya da semte gitmeniz size ayrı bir huzur katabilir. İşe devam edenler, önümüzdeki yıla kadar tercih ettikleri yerlere transfer edilme olasılığı yüksektir.

KOVA BURCU

GENEL
Kovaları bu sene oldukça umutlu ve iyimser bir yıl bekliyor olacak. Akıllıca almış olduğunuz kararlar ve kendinize has tarzının dikkat çekiyor. Yeniliklere açık olmanız ve ele aldığınız konulardaki başarınız kendinize olan güveninizi de artırdı. Artık iyice olgunlaştığınıza eminsiniz. Geçmişte yapmış olduğunuz hatalar ile idrak seviyenizin yükselmesi size birçok artı değer kattı. Bu sayede hatalarınız ile yüzleştiniz, kendinizde ki eksiklikleri fark ettiniz ve yepyeni bir yaşam perspektifi yakaladınız. Sosyal alanda yıl boyunca yeni arkadaşlıklar edinmeniz mümkün. İdeallerine ulaşmanız ve yenilerini hayatınıza katmanız kaçınılmaz görünüyor.

KOVA KARİYER
Yıl boyunca yeteneklerinizi sergileyeceğiniz ortamlarda bulunmanız mümkün. Size daha fazla imkân sağlayacak bu özelliğiniz sayesinde hak ettiğinize inandığınız yerlerde olmanız mümkün. Kariyeriniz ile birlikte hem aile hem de sosyal hayatınız da tam bir uyum ve ahengi yakaladınız. Herkese vakit ayırıyor olmanız size ayrı bir huzur veriyor olmalı. Size rakip olan kişilerle aynı ortamlarda bulunmanız mümkün. Sizin gibi akıllı ve hümanist biri için profesyonelliği elden bırakmamanız hiç de zor olmasa gerek diye düşünüyorum. Her zaman dostluk elinizi uzatın ve yolunuza devam edin. İş arkadaşlarınızla fikir ayrılıklar yaşamanız mümkün. Orta noktada buluşmaya çalışın. Aksi takdirde sorunların büyümesi kaçınılmaz görünüyor.

KOVA AŞK
Yıl boyunca aşk hayatınızda bazı huzursuzluklar yaşamanız mümkün. Değişen duygu durum bozuklukları ile mücadele edebilirsiniz. Bunun önüne geçmeniz için yapmanız gereken önemli şey partneriniz ya da eşiniz ile konuşmanızdır. Sizi mutsuz eden konuları masaya yatırmanız ve ortak bir potada eritmeniz olmalıdır. Bu sene bu konuşmayı yapmanız size olumlu geri dönüşümler yaşamanıza neden olacak. Az, öz ama net bir şekilde kendinizi daha fazla yıpratmadan olabildiğince şeffaf bir şekilde şikayetlerinizi anlatın. Sizi rahatsız eden her ne varsa söyleyin, bunlarla yüzleşmeniz gerekli. Daha fazla üstünüzde yük olarak taşımayın. Zaman her şeyi iyileştirir düşüncesi ile hareket etmeli, kanayan yaralarınızın kabuk bağlaması için her şeyi oluruna bırakın. Aile ve arkadaşlardan aldığınız destek sizin moralinizi oldukça yükseltiyor. Onların kıymetini biliyor ve gereken değeri veriyorsunuz. Ekimden sonra hayatınızda olumlu enerjiler daha fazla olacak.

KOVA PARA
Bu sene Kovalar kazançlarını artırmaya yönelik yapacakları işlerden pek çok sınava girecek. Eğer alt yapınız kuvvetliyse problem yok. Geçmiş dönemlerde kendinize yatırım yaptıysanız, iyi çalışıp her türlü donanıma sahipseniz, geri dönüş oldukça bereketli. Aksi takdirde stres kaynaklı günler kapıda görünüyor. Boyunuzu aşan işlerin altına elinizi koymadığınızı ümit ederim. Bu dönem bütçenizi daha kontrollü bir şekilde yönetmenizi tavsiye ederim. Gereksiz harcamaları kısmanız, ihtiyacınız olan şeylere harcama yapmanız ilerisi için daha rahatlatıcı. Sonradan pişmanlık duyacağınıza şimdiden önleminizi alın. Elinizin altında acil ihtiyaç için nakit para bulundurmanız ise dikkat etmeniz gereken bir diğer konu.

KOVA SAĞLIK
2019 yılında hem zihinsel hem de fiziksel sağlığınız oldukça iyi görünüyor. Enerjinizin yüksel olması aynı anda birçok işe el atmanıza ve bitirmenize neden olacak. Zor bir sağlık sürecinden geçtiniz. Özellikle 2018 yılında gerçekleşen Venüs Retro’su oldukça yıpratıcıydı. Şimdi acısını çıkarmak için sanki evren size şans tanıyor gibi. Bu dönemin kıymetini bilin ve tüm angarya işlerinizi bitirmeye çalışın. Uzun zamandır kendinizi sağlıklı beslenme programlarına adapte ettiniz. Bu şekilde devam etmeye özen gösterin. Kan değerlerinizi normal değerlere ulaşması yemek yeme alışkanlığınızı değiştirmek ile alakalı olduğunu bilmelisiniz. Eğer hala hayatınıza bu konuda bir başlangıç yapamadıysanız bir an önce diyetisyenden randevu alın. En azından bilinçli bir şekilde besinleri tüketirsiniz. Fırsat buldukça kendinizi fazla zorlamadan spor yapmalısınız. Zaman kaldığında bol bol dinlenin ve fiziksel aktivitelerinize ayak uydurun.

KOVA AİLE
Aile hayatınızda dönem, dönem meydana gelebilecek olumsuz enerjileri kolaylıkla bertaraf edebileceksiniz. Bunun en büyük sebebi zekânız sanırım. Empati kurmaktaki yeteneğiniz ve özellikle kriz çözmedeki kabiliyetiniz takdire şayan. Aile içinde yaşanan her türlü problemi içselleştirmeniz, kendinizi karşı tarafın yerine koyarak hareket etmeniz önemli. Öfke anlarında kendinizi kontrol edebilmeniz, karşı tarafa pozitif yaklaşmanızın en kayda değer hareket olmalı. Bu zihinsel beceri size mahsus bilmelisiniz. Farkındalık seviyenizin yüksek olması, tüm sorunları en aza indirgemenize neden oluyor.  Aile üyelerinize sadece laf olsun diye cevap vermek yerine, sağlıklı iletişim kurmak istemeniz ve dinlemeniz ise oldukça etkileyici. İletişimde sınırları iyi belirliyorsunuz. Karşılıklı tartışmalarda egonuza yenik düşmeden konuşmanız bir diğer özelliğiniz. Yeni evlenenler ailelerini genişletmek isteyebilirler. Kovalar diğer dönemlere göre daha az seyahat edecekler.

BALIK BURCU

GENEL
Hayalini kurduğunuz her şeyin gerçekleştiğine şahit olacağınız güzel bir döneme giriyorsunuz. Kişisel anlamda ulaşmak istediğiniz hedefleriniz, emellerin kapıda duruyor olacak. Bunun için gökyüzünden size tam destek var. Bu süreçte, çevrenizdekilerin ihtiyaçlarını karşılamak yerine, kendinizi önemsemeniz gerekliliğini kavrayacaksınız. Ancak, fırsatları yakalamanız son derece önemli. Kendinize güvenmeyi öğrendiyseniz sorun yok. Eğer içinizde korku, kaygı varsa kaos yaşamanız ve senenizi kabusa çevirmeniz de kaçınılmaz görünüyor. Tabii ancak siz buna izin verirseniz olur… Günlük yaşamda stres, korku ve kaygıyla baş etmek için kendinizi geliştirmelisiniz. Yeteneklerinize çok inanmıyorsanız, bundan ufacık bir şüphe duyuyorsanız o zaman işiniz gerçekten zor. Kaosa düşmemek için. Sizi sınırlayan bir şey şimdi yıl ilerledikçe karmakarışıklarda olacaktı.

BALIK KARİYER
Siz son derece hassas ve düşünceli birisiniz. Bu duyarlı yanınız iş hayatınıza da yansıyor. Kendinizden daha çok karşı tarafın işini kolaylaştırmak üzere programlanmış gibisiniz. Kar etmek sizin çok önemli ancak elde ettiğiniz kârı, topluma daha faydalı nasıl üretebilirim mantığındasınız. Kariyer anlamında bu dönem için çok genişlemeniz ve risk almanız mümkün ancak sınırlarınızı belirlemeniz son derece önemli. Eğer kontrolsüz bir şekilde büyümek durumunda kalırsanız sonradan başa çıkamayacağınız olaylarla mücadele etmek zorunda kalırsınız. Sağlam adımlarla ilerlemeniz size netlik sağlayacak. Kendi inandığınız yolda yürüyün, tarzınızdan ödün vermeyin. Ancak yılın ortasında bazı pürüzler çıkabilir. Eğer olmuyorsa da pes etmeyin. Toparlanın ve tekrar yola devam edin. Sanatsal çalışmalarla ilgileniyorsanız, hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı öne çıkarmak için iyi bir zaman. Bu sene başkalarının ne söylediğine inanmak için iyi bir zaman değil, bunun yerine içsesinizi dinleyin. Yılın sonu, önümüzdeki yıllarda size ivme kazandıracak çalışmalarınızda büyük başarılar getirecektir.

BALIK AŞK
Sizi tekrardan hayata bağlayacak, oldukça umutlandıracak aşk dolu bir sene sizi bekliyor.  Sizin gibi aşka aşık biri için oldukça heyecanlı bir süreç başlıyor. Eğer uzun zamandır çaresiz bir şekilde hayat arkadaşı arıyorsanız bu sene hazır olun. Geçmiş zamanlarda yaşadığınız tecrübelerden dolayı oldukça zor günler yaşadınız. Artık o sayfa kapanacak. Yeniden inşa edeceğiniz, bambaşka bir bakış açısı ile hayata bakmaya başlayacağınız bir süreç. Ele alacağınız her şeyi su gibi bitirmek ve enerjini doğru yöne akmasına yardımcı olacak bu aşk enerjisinin tadını çıkarın. Size yeni değerler katacak, ayaklarınızı yerden kesecek birinin karşınıza çıkması mümkün. Aşk karşılıklı fedakârlık yapılarak paylaşılan bir duygu alışverişidir. Ve sizde bu hisler fazlası ile mevcut. Ancak fazla beklenti içine girmemeli, kendi kurduğunuz hayallerin içinde kaybolmamaya özen göstermelisiniz

BALIK PARA
2019 yılında servetinizi artıracak pek çok fırsatla karşılaşacaksınız. Şansınıza güvenin.  Kayda değer kişilerle kontak kurmayı iyi beceriyorsunuz. Bu sayede marifetlerinizi sergileyebileceğiniz ortamlarla da karşılaşmanız kaçınılmaz oluyor. Ele aldığınız işleri başarılı bir şekilde sonuçlandırırken, iş ahlakınızdan ödün vermemeniz sizi daha da değerli kılıyor. İşinizi layıkıyla yapmanız hem saygınlık hem de başarıyı beraberinde getirecek. Hem aynı ortamda çalıştığınız kişilere iyi bir örnek olurken, aranılan bir eleman olma özelliğinizi de beraberinde getiriyor. Ancak sizi çekemeyen ve başarılı olmanızı hazmedemeyen kişilere karşı uyanık olun. Herkes sizin gibi iyi niyetli olmaya bilir. Gezegen açıları gereksiz harcamalar yapmanıza neden olacak görünümde. Paranızın kıymetini bilin. Yıl sonunda bütçenizde ciddi bir açıklık görmek istemiyorsanız içgüdüsel harcamalardan uzak durun. Geçmişe ait ödenmemiş borçları kapatmayı ihmal etmeyin. Yeni kredilere girmeden önce iyice düşünün. Yılın ortasında gelir seviyenizde yükselmeler olabilir. Fırsatları yakalamaya çalışın.

BALIK SAĞLIK
Bu yıl genel anlamda hem ruhsal hem de fiziksel sağlığınıza çok dikkat edin. Size zarar verebilecek yaşam tarzından uzak durun. Bu süreç içinde uzun zamandan beri bırakmak istediğiniz zararlı alışkanlıklarınızdan kurtulmanız mümkün. Yıla gayet enerjiniz yüksek gireceksiniz. Ancak yılın ortasında, genel sağlığınızı etkileyebilecek yaşamınızda bazı duygusal sarsıntılar olabilir. Yediğinize, içtiğinize dikkat edin. Önümüzdeki dönem için sindirim sistemi ile alakalı tüm tahlillerinizi yaptırın. Sinirsel rahatsızlık yaşamamak için stresten uzak durun. Size çok iyi gelecek, benliğinizi yenileyecek, meditasyon ve fiziksel egzersizlere katılın. Mümkünse periyodik olsun. Yalnız kalmak ve meditatif çalışmalar yapmanız da oldukça faydalı olacaktır.

BALIK AİLE
2019 yılında aile içi ilişkilerinde arabuluculuk yapmak durumunda kalabilirsiniz. Bu belki ebeveynleriniz ya da aileden birileri olabilir. Sizin yumuşak ve uzlaştırıcı özelliğiniz, çözülmesi zor gibi görünen tüm olayları yoluna koyuyor.   Önem sırasına göre sorunları listeleyin ve sonrada masaya yatırın. Evdeki huzur sizin güzel kalbiniz ile halledilecek türden. Ailesel sıkıntılara karşı yaklaşımınızda pratik olun.  Bu süre zarfında iyi niyetinizi ve duygusal zaaflarınızı kullanarak başkalarının sizi üzmesine de izin vermeyin. Yılın ortasında, yapamayacağınız sözler vermeyeceğinizden emin olun. Denizaşırı yolculuklar yapabilirsiniz.

2019 yılının tüm insanlığa huzur ve barış getirmesi dileğiyle..

Sevgiler

Karma Astrolog

Jale Muratoğlu

Web sitesindeki tüm bilginin her hakkı saklıdır, kopyalanamaz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.