2014 AY DÜĞÜMLERİ KOÇ – TERAZİ AKSINDA

3313

  2014 AY DÜĞÜMLERİ KOÇ – TERAZİ

AKSINDA

 GÜNEY VE KUZEY AY DÜĞÜMÜ NE DEMEKTİR?

Güney Ay Düğümü;

Geleneksel Astroloji’ye göre Güney Ay Düğümü; Ejderhanın kuyruğudur ve Satürn özellikleri göstermektedir. Güney Ay Düğümü bir önceki hayattan getirdiğimiz ve bu yaşamda spontan olarak sergilediğimiz hal, tavır, duygu ve düşünceleri temsil eder. Bu nokta sürekli olarak ruhumuzda bir gerginlik ve beceriksizlik hissi yaşamamıza neden olarak kendimizi gerçekleştirme ihtiyacı hissettirir. Yapmamız gereken Güney Ay Düğümü’nün bulunduğu Burç hangi evimizde ise onun tam karşıt evine denk gelen Burcun özelliklerini gerçekleştirmeye çalışmamızdır. Önemli olan nokta Güney Ay Düğümü ile Kuzey Ay Düğümü arasında denge oluşturmaktır. Örneğin Güney Ay Düğümü Terazi olan bir kişi bu noktalara  transit eden gezegenlerin etkisi ile Kuzey Ay Düğümü olan Koç’a gitmeye çalışmalıdır. Terazi’nin kişiye verdiği uyum, denge ve karşı tarafı tölere eden davranışlarını tutarlı bir şekilde yaşayarak, Koç’un cesur, atak ve ben diyen karakterize yapısına yönelmelidir.

Kuzey Ay Düğümü;

Geleneksel Astroloji’ye göre Kuzey Ay düğümü;  Ejderha’nın başıdır ve Jüpiter özelliklerini göstermektedir. Bu nokta hayattaki amacımızı, hedefimizi göstermektedir. Ancak kişinin hiç deneyimlemediği, beceri gösteremediği alana da işaret etmektedir. Kuzey Ay Düğümü zorlandığımız, gerçekleştireceğimize inanmadığımız konulara bizi çektiği için her fırsatta Güney Ay Düğümüne kaçmak isteriz. Fakat yapmamız gereken, zayıf yönlerimizin üstünü örtmek değil, güçlendirmek ruhumuzu eğitmek ve yenilemektir. Bu noktaya yöneldiğiniz ve ilerlediğiniz zaman ruh da kendini mutlu, doygun hisseder ve ruhsal olarak büyür.

Kendinizi bir kuyunun önünde düşünün ve önünüzde de gökyüzüne uzanan bir merdiven olsun. Güney Ay Düğümü arkanızdaki kuyudur, oradaki karanlıklar, geçmişten getirilen anılar bulunmaktadır ama sizin asıl yapmanız gereken geçmişten ders alarak geleceğe yönelmek ve o merdivenin basamaklarını çıkarak zirveye ulaşmaya çalışmaktır. Hiç kimse mükemmel olamaz ama basamakları adım adım çıkabilir. Yapmanız gereken zirveye ulaşmak için daima çalışmak ve asla vazgeçmemektir.

AY DÜĞÜMLERİ KOÇ – TERAZİ AKSINDA

  • 19 Şubat 2014- 13 Kasım 2015 arası Ay Düğümleri Koç – Terazi Aksı’nda

Ay Düğümleri 1,5 yılda (18 ay) bir burç değiştirerek hayatımızda kadersel temaları ortaya çıkararak önemli geçişler yaşamamıza neden olmaktadır. Doğum haritalarında 180 derecelik açıyla konumlanan Ay Düğümleri, 9 yılda bir ters olarak aynı hizaya gelir, 18 yılda bir ise doğum haritanızdaki bulundukları konuma geri dönerler.

Düğümler hangi burca giriyorsa o burcun konuları dahilinde olaylar gelişim göstermeye başlar.

Son 1,5 yıldır G.A.D. Boğa, K.A.D. ise Akrep ekseninde hareket eden Ay Düğümleri burç değiştirerek, G.A.D. Koç Burcu’na, K.A.D. Terazi Burcu’na girecektir. Bu kadersel yolculukta önemli olan; rotayı Güney Ay Düğümü’nün bulunduğu Koç Burcu temalarından Kuzey Ay Düğümü’nde bulunan Terazi Burcu’na yönlendirmek olacaktır. Tabii ki iki uç arasında hassas bir kantar gibi dengeyi kurmak, bir tarafa diğerinden fazla yönelmemek başarının anahtarıdır.

Ay Düğümlerini sadece düştüğü burç ve ev konularını göz önüne alarak yorum yapmak doğru bir yaklaşım değildir. Bunu anlamak için geçmişe göz atmak gerekir. 1 Ağustos 1995-26 Ocak 1997 tarihleri arasında yaşanan K.A.D. Terazi- G.A.D. Koç’taydı. (9 sene sonra tam tersi pozisyona gelerek)27 Aralık 2004 – 23 Haziran 2006 tarihleri arasında K.A.D. Koç, G.A.D. Terazi’deydi. Aslında geçen süreci incelemek önümüzü görmemiz açısından daha aydınlatıcı olacaktır. O yıllarda sizin için önemli olan şeylerin artık değerini yitirdiğini anlamanız, şu an içinde bulunduğunuz durumunuzun geçmişle bağlantılı olduğunu fark etmeniz mümkündür.

Ay Düğümleri’nin ağır hareket eden gezegenlerle 5 °’lik açısı yorumda çok önemlidir. Bu süreç zarfında Koç Burcu’nda transit eden Uranüs’e Güney Ay Düğümü yakın olacağı için beklenmedik, ani olaylar gelişebilir, sıradışı tansiyonlu olaylar meydana gelebilir. Güney Ay Düğümü geçmişe ait üstünü kapattığınız çözülmemiş hususları içine aldığı için bunlarla yüzleşmek canınızı sıkabilir, düşüncesizce atılan adımlar toplum önündeki konumunuzu kötü etkileyebilir. Hayatınızda bir takım zorluklar, tıkanmalar yaşıyor, kendinizi labirent içinde kaybolmuş gibi hissediyorsanız, değişime direnç gösteriyorsunuz demektir. Giderek daha da aşağı batmamak adına hayatta kalmak için mücadele etmeli, büyük bir teslimiyetle korkularınızla yüzleşmeli ve üstüne gitmelisiniz.

19 Şubat 2014- 13 Kasım 2015 arasında Ateş elementine sahip olan Koç Burcu, Güney Ay Düğümü noktasında ilerleyecek. 18 aylık bu süreçte zorlayıcı, yıpratıcı, kısıtlayıcı, mücadele edilmesi gereken hususlar ortaya çıkaracaktır. Kendinize olan inancınızın yüksekliği sebebiyle düşünmeden hızlıca harekete geçmekten kaçınmalısınız. Adım atmadan önce iyice analiz etmenin, olaylara kuş bakışı bakmanın önemini kavramalısınız. Liderlik duygunuzun baskınlığı yanınızdaki kişilerin verdiği akıllara kulaklarınızı tıkamanıza neden olabilir. Kendinizi disiplin altına almaz, sabırlı davranmaz, diğer insanlara empati yapmaktan kaçınırsanız, yıkıcı olaylarla karşılaşmak durumunda kalacağınızı bilmelisiniz. Hatalarınızdan ders almalı, olayların üstüne gitmemeli, insanlara kendi inandıkları yolda ilerlemeleri yönünde destek olmalısınız. Koç Burcu Mars tarafından yönetilmektedir. Haritanızda Mars kuvvetli bir konumdaysa bu dönem daha hafif atlatılacaktır. Kimlik sorunu yaşıyorsanız ciddi bir savaş söz konusu olacaktır. Hayatınızda sahip olduklarınızı kaybetmemek adına toleranslı olmayı öğreneceğiniz bu süreçte “ben” ve “biz” arasındaki dengeyi korumakla sınanacaksınız. Bunu başaramaz, direnç gösterirseniz hayat size bazı kırılmalar yaşatacak ve ağır dersler verecektir. Bildiğiniz yoldan şaşmayarak kendi kafanızın dikine gider, karşı tarafı düşünmeden saldırgan, kaba ve yıkıcı davranırsanız hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz. Terazi’nin diplomatik özelliklerini göz önünde bulundurarak insanlığından, zarafetinden, merhametinden ve kibarlığından örnek almalı, bencil hareket etmekten kaçınmalısınız.

Hava elementine sahip olan Terazi Burcu Kuzey Ay Düğümü noktasında ilerleyecek. Çevreniz ile uyum içinde yaşama isteğiniz sebebiyle kendi isteklerinizi bastırmanız içinizde öfke duygusunun birikmesine neden olabilir. Sevilme arzusunu içinde olan ruhunuz, etrafınızdaki kişileri mutlu etmek adına gösterdiğiniz çaba sizi fazlasıyla yorabilir. Hedeflerinize ulaşmak için kararlı, hayata karşı net ve azimli olmalı, içinizde var olan potansiyeli kullanmayı bilmelisiniz. Mantıkla hareket etmeyi seven, zihinsel kapasitesini otomatik kullanan bir birey olarak kendinizden ödün vermeden hayatta kalmayı sürdürmelisiniz. Çekimser davranmayı bir kenara bırakmalı, tek başına ayakta durmayı hedeflemelisiniz. 18 aylık bu süreçte K.A.D. Terazi Burcu evini konu alan mevzularda destekleyici, geliştirici olaylar ilerlemeniz için bazı fırsatları önünüze getirecektir. Terazi Burcu Venüs tarafından yönetilmektedir. Haritanızda Venüs kuvvetli bir konumdaysa bu dönem inanılmaz fırsatlar karşınıza çıkacaktır. Bu süreç zarfında hayatınızda oluşabilecek yıpratıcı durumlarla yüzleşme gücünü bireyselliğinizi bastırmadan ortaya koyarak gerçekleştirmelisiniz. Kendinizden ödün vermeden gideceğiniz yönde tek başınıza hareket ederek, ikileme düşmeden alternatifler arasında seçim yaparak kimlik duygunuzu güçlendirmelisiniz. Başkalarından onay beklemeden kendi kararlarınızı kendi başınıza almak özgüveninizi arttıracaktır.

Astrolog Jale Muratoğlu

Aydınlanma yolunda ilerlerken Astroloji’nin ışığı yolunuza rehber olsun.

www.astrologjalemuratoglu.com

https://www.facebook.com/groups/astrolojikaydinlanma/

Twitter : @JaleMuratoğlu

Web sitesindeki tüm bilgi ve resimlerin her hakkı saklıdır, kopyalanamaz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.