SATÜRN
Güneş’e yakınlık olarak 6. Sırada yer alan Satürn, Jüpiter’den sonra ikinci büyük gezegendir. Satürn’ün ekvatorda geniş, kutuplarda basık görünümü dönüş hızının yüksekliği, akışkan yapısı ve düşük yoğunluğundan kaynaklanmaktadır.
Satürn büyük ölçüde Hidrojen ve Helyum gazlarından oluşan bir gaz devidir. Gezegenin en dışında yaklaşık 30.000 km. çapında moleküler hidrojen tabakası bulunmaktadır. Çevresinde belirgin halkalar taşıyan bu gezegen, görünüm itibariyle çok dikkat çekici güzellikte olarak yorumlanmaktadır. Satürn parıl parıl ışıldayan altın renkli bir yıldız gibidir. Teleskop ile halkalarını görmek mümkündür. Satürn’ün halkalarının özelliği bu halkaların buz, kaya parçaları ve donmuş gazlardan oluşmasıdır. Satürn de Jüpiter gibi bulutlarla kaplı bir gezegendir. Dünya’dan çıplak gözle görülebilen gezegenler arasındadır.
Satürn’ün çapı 120.000 km.’dir ve Dünya’nın çapından 10 kat büyüktür. Kütlesi ise Dünya’nın 95.13 katıdır. Sıcaklığı -188 C ̊ derecedir. 17 adet uydusu bulunmaktadır. En büyük uydusu ise Titan’dır.
Web sitesindeki tüm bilgi ve resimlerin her hakkı saklıdır, kopyalanamaz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Aydınlanma yolunda ilerlerken, Astroloji'nin ışığı yolunuza rehber olsun.
Sevgiyle kalın,