2016 Nisan Ayı Burç Yorumları

358

 2016 NİSAN AYI BURÇ YORUMLARI

Nisan ayında;

  • 07 Nisan Koç burcunda Yeniay
  • 22 Nisan Akrep burcunda Dolunay
  • 25 Mart- 13 Ağustos arası Satürn Yay burcunda Retro olacak.
  • 28 Nisan- Merkür Boğa Burcunda Retro Başlangıcı -22 Mayıs- Merkür Boğa Burcunda Retro Bitiş
  • Satürn Retrosu:

saturn_retrogradeSatürn gezegeni senenin yaklaşık 130 günü retrodur. Satürn bizi eğiten, öğreten, gelişmemizi sağlayan, ağır ağır kişiliğimizi geliştirmemizi talep eden bir gezegendir. Hayattaki sorumluluklarımızı, yükümlülüklerimizi, gitmemiz gereken yönde eksiklerimizi gösterir. O bir bilgedir, karşımıza çıkan olaylarla yenilenmemiz ve başka bir ruha ve boyuta çıkmamız için yapmamız gerekenleri bize aktarır. Satürn’ün öğretilerini, önerilerini dinlerseniz ileriye doğru gidersiniz, olgunlaştığınızı hissedersiniz, sabır ve fedakârlık duygularınızda gelişim yaşarsınız, hedeflerinize ulaşmada bu duygularınızın gelişmesinin gerekliliğini öğretir size. Onu dinlemeyip göz ardı ettiğinizde ise hayatın akışında zorlanır, engellerle karşılaşırsınız. Satürn retrosu bizim geçmişe bakarak yenilenme zamanımızın olduğu dönemdir. Geçmişten ne getirdiniz, neyi yarım bıraktınız, neden tamamlayamadınız, ruhunuzu hangi konularda eğitmeniz gerekiyor bunları sorgulamalısınız. Yeni başlangıçlar yapmak yerine geride bıraktıklarınıza yönelmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Retro zamanlarında kendinizde güçsüzlük, tutukluk, hedefi kestirmede zorluk, kendini zayıf hissetme gibi sorunlarla mücadele edebilirsiniz. Önemli olan içsel olana yönelmek ve değişime direnmemek ve sebatkar olmaktır.

  • Merkür Retrosu:

mercury-retrograde-2-708Güneşe en yakın gezegen olan Merkür en fazla 28 derece uzaklıkta kalır ve geri gitmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Geosentrik (yer merkezli) bakış ile bazı gezegenler kimi zaman sanki geri hareket ediyor gibi görülür. Geosantrik bakışta; Dünya evrenin merkezinde varsayılır,  gezegenler de etrafında dönmektedir. Tabii ki işin aslı böyle değildir; Güneş merkezde, gezegenler ve Dünya onun etrafında dönmektedir. Gezegenin hareket ediyor görüntüsünün nedeni; Merkür’ün hızının Dünya’nın hızından daha az olmasıdır. Gezegenler kimi zaman durağan pozisyona geçer. Dünya hızla seyrederken Merkür’e bakıldığında sanal olarak duruyor veya geri gidiyor gibi görünmektedir. Bu gezegen senede 2-3 defa retro olmaktadır ve bu hareketi 24 gün kadar sürmektedir. Merkür’ün Retro olduğu zaman diliminde; Merkür konularında bir takım aksaklıklar yaşanması muhtemeldir; özellikle iletişim, haberleşme, bilgi edinme. Bu nedenle bilgisayar sistemlerinin arızalanabileceği, verilerin alınmasında ve gönderilmesinde sorunların yaşanabileceği, insanlar arasındaki iletişimde yanlış anlamaların söz konusu olabileceğini hesaba katmak gerekir. Yeni atılımlar yapmak,  faaliyetlere başlamak uygun değildir. Bu zaman dilimini yanlışlara mahal vermemek için biraz sakinleme, dinlenme, geçmişte yarım kalan  dosyalar varsa onları bitirme, eksikleri tamamlama şeklinde değerlendirmek yerinde olacaktır. Merkür retrosu kişinin kendisi ile yüzleşme zamanıdır. Sorunları, problemleri, sıkıntıları fark etmek ve çözmeye çalışmak gereklidir. Başımıza gelen olayların gerçekleşme sebeplerini araştırmalı ve olayların derinine inmeyi istemeliyiz. Haritalarında Merkür retrosu olan kişiler bu dönemi daha olumlu şekilde yaşarlar.

Merkür Retrosu’nda karşımıza çıkabilecek olaylar ve dikkat etmemiz gereken konularla ilgili yazımı http://astrologjalemuratoglu.com/?p=16055 linkinden okuyabilirsiniz.

Yükselen burcunuza göre okumanızı tavsiye ederim.

kocKOÇ VE YÜKSELEN KOÇ

  • 07 Nisan Koç burcunda Yeniay

Bu Yeniay ile birlikte kendinizi tekrardan bakıma sokmak isteyebilir, fiziksel enerjinizi artıracak aktivitelerde bulunabilirsiniz. Retro Satürn’ün olumlu enerjisi ile içinizde yükselen hırsınızı kontrol altına almaz ve sürekli lider pozisyonuna girerseniz antipatik görüneceğinizi bilmelisiniz. Kariyer hayatınızda vermiş olduğunuz mücadele ile köklü dönüşümler yaşamaya devam edeceksiniz.

  • 22 Nisan Akrep burcunda Dolunay

Bir takım kararlar almaya başladığınız bu günlerde özellikle ortaklaşa kullanılan finansal kaynakların altı çizilecektir. Kendinizi vasıflarınızı mercek altına alarak içsel gözlem yapabilir, değer yargılarınızı sorgulayabilirsiniz. Özellikle aileden gelen maddi kaynaklarınızda artış görmeniz mümkün. Siz de bunları arttırmak ve değerlendirmek adına gayrimenkule yatırım yapmaya yönelebilirsiniz.

bogaBOĞA VE YÜKSELEN BOĞA

  • 07 Nisan Koç burcunda Yeniay

Kendinizle ilgili birçok şeyi gözden geçirmek, planlamak durumundasınız. Hayatınızı projelendirmek adına beklemede olacağınız bir Yeniay etkisindesiniz. Aniden gelişecek olaylar sonucunda yaşadığınız farkındalık ile etrafınızdaki gizli düşmanların varlığını tespit edebilirsiniz. Retro Satürn’ün olumlu açısı nedeniyle parasal anlamda artan sorumluluklar gündeminize gelebilir. Yurtdışı bağlantılı eğitim ile ilgili konularda vermiş olduğunuz mücadele sizi gereğinden fazla yorabilir. Bu nedenle kendinizi rahatlatmak adına bir takım meditatif çalışmalara yönelmenizde fayda var.

  • 22 Nisan Akrep burcunda Dolunay

Eşiniz veya ortaklarınız ile ilgili bir takım olayların su yüzüne çıkması ile birlikte karşınızdaki kişiyi sorgulamak durumunda kalabilirsiniz. Kendinizi ifade ederken her zamankinden daha fazla ispatlama içgüdüsü hissetmeniz mümkün.  Beraberliği olanlar ilişkilerine yeni bir yön çizmek isteyebilirler. Çocuklarınızla beraber katılacağınız aktivitelere zaman ayırmak size iyi gelecektir.

ikizlerİKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER

  • 07 Nisan Koç burcunda Yeniay

Farklı gruplar içerisinde kendinizi ortaya koyduğunuz bir Yeniay’dasınız. Beklenmedik, ani gelişen olaylar sonucunda değişik ortamlarda yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Ancak bu günlerde sırtınızı dayadığınız ve dost bildiğiniz kişilerin gerçek yüzünü görmeniz de mümkün. Retro Satürn eşinizle ilgili geçmişe ait konuları önünüze getirebilir. Evliliğinizdeki çalkantıların bir türlü dinmemesi nedeniyle bu konuda bazı kararlar almak durumunda kalabilirsiniz.

  • 22 Nisan Akrep burcunda Dolunay

Yüksek bir irade göstererek zorlandığınız kötü alışkanlıklarınızdan kurtulabilirsiniz. İş ortamınızda bir takım farkındalıklar yaşayarak yeni teknikler kullanmayı denemeniz mümkün. Sağlığınız ile ilgili sonuç beklediğiniz tetkikler olumlu neticelenebilir.

yengecYENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ

  • 07 Nisan Koç burcunda Yeniay

Kariyer ve meslek hayatınızda başarılar kazanmanızın en büyük sebebi geçmiş zamanlarda sistemli ve planlı hareket etmenizden kaynaklanıyor. Bu Yeniay ile birlikte Retro Satürn’ün desteği ile geçmişte kaçırdığınız fırsatları tekrar yakalayabilirsiniz. Ortaklarınızla birlikte hareket etmek durumunda iseniz bir takım fikir ayrılıklarına düşebilirsiniz. Sağlığınız ile ilgili kontrollerinizi yaptırmayı ihmal etmeyin.

  • 22 Nisan Akrep burcunda Dolunay

Beraberliğinizde karşı tarafın dikkat çekmek ve kendinizi ön planda tutmak isteyebilirsiniz. Kimileriniz ilişkinizin sizin için ne ifade ettiğini sorgulama süreci içindesiniz. Eğlenceli aktivitelerde bulunma isteğinizin ön plana çıktığı günlerdesiniz. Neptün’ün olumlu enerjilerinden ilham alarak, yaratılığınızı da ön plana çıkaran verimli çalışmalar yapmanız mümkün.

aslanASLAN VE YÜKSELEN ASLAN

  • 07 Nisan Koç burcunda Yeniay

Bu Yeniay ile birlikte uluslar arası işler, yabancılarla ortaklıklar ile ilgili konularda bir takım yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Vizyonunuzun genişlemesi ile birlikte eskiye nazaran yeniliklere daha açıksınız. Retro Satürn’ün desteği ile özellikle aşk ve çocuklarla ilgili konularda yeni kararlar almak durumunda kalabilirsiniz. Eğitimler vererek daha geniş kitlelere ulaşmak amacındaysanız sizin için olumlu bir ay.

  • 22 Nisan Akrep burcunda Dolunay

Bu Dolunay’da ev içinde yapılacak tamirat ve tadilatlar gündeminize gelirken, yeni bir gayrimenkul satın almak arzusu içerisine de girebilirsiniz. Ebeveynlerinizle ilgili olayların gündeme gelmesi söz konusu. Özellikle aileniz, yuvanız ve kendiniz ile ilgili içsel anlamda değişim dönüşüm yaşarak farkındalık kazanmanız mümkün.

basakBAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK

  • 07 Nisan Koç burcunda Yeniay

Bu Yeniay ile birlikte içsel olarak aydınlanmalar yaşarken bir taraftan da maddi anlamda paranızı arttıracak imkânlar yakalayabilirsiniz. Retro Satürn’ün desteği ile yeni bir gayrimenkul almak fırsatı elde etmeniz mümkün. Ayrıca kredi, borç, alacak verecek, miras konuları gündeminize gelebilir. Okült ve metafizik konularda hızlı bir şekilde özümsediğiniz bilgileri zihin süzgecinizden geçirerek doğru bir şekilde hayatınıza geçirebilirsiniz.

  • 22 Nisan Akrep burcunda Dolunay

Düşüncelerinizi kaleme alarak uzman olduğunuz alanlarda paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Kendinizi doğru ifade etmeye daha fazla gayret ederseniz karşı tarafın sizi anlamasını kolaylaştırırsınız. Net olmaya özen gösterin. Yurtdışı bağlantılı işler, seyahatler gündeminize gelebilir. Katılacağınız seminerler vizyonunuzu geliştirici nitelikte olacaktır.

teraziTERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ

  • 07 Nisan Koç burcunda Yeniay

Bu Yeniay ile birlikte eş veya ortaklarınızla ilgili beklenmedik değişimler gündeminize gelebilir. Retro Satürn’ün desteğini eğer farkındalıklı bir şekilde hayatınıza sokarsanız ilişkilerinizin daha olumlu yönde seyredeceğini bilmelisiniz. Aksi taktirde eşinizle aranızda yaşadığınız gerilimler dönüşü olmayan bir yöne kayabilir. Aynı şekilde ortağınızla ilgili ansızın olumlu ya da olumsuz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Önemli insanların hayatınıza adım atması muhtemel.

  • 22 Nisan Akrep burcunda Dolunay

Sahip olduğunuz maddi değerleri arttırmaya yönelik bir takım girişimlerde bulunabilirsiniz. Ev içinde yapılacak tamirat tadilatlar gündeminize gelebilir. Aşk hayatınızda yolunda gitmeyen olayların sizi yıpratması sonucunda bir takım kararlar almak durumunda kalabilirsiniz. Partnerinizle iletişim kurarak sorunlarınızı masaya yatırmayı denemelisiniz.

AKREP VE YÜKSELEN AKREP

  • 07 Nisan Koç burcunda Yeniay

Bu Yeniay ile birlikte beslenme sitilinizi değiştirerek daha sağlıklı bir diyet programına başlayabilirsiniz. Günlük hayat içerisinde aniden gelişen olaylar ve üzerinizdeki sorumlulukların fazla olması ruhsal anlamda yıpranmanıza neden olabilir. Beklenmedik sinirsel gerginlikler karşısında uzman desteği almanızda fayda var. Retro Satürn’ün enerjileri ile uzun zamandan beri beklediğiniz kazanç artışını elde edebilirsiniz.

  • 22 Nisan Akrep burcunda Dolunay

İkili ilişkilerde susmak yerine kendinizi ifade ederek aktif rol almayı denemelisiniz. Sizden cevap bekleyen kişiler bu dönem karşınıza çıkabilir. Net olmaya özen göstererek düşüncelerinizi paylaşmayı denemelisiniz. Kendinizde yapacağınız her türlü değişim bu döneme denk gelebilir. Size destek verecek önemli insanlar hayatınızı biraz da olsa kolaylaştırarak sorunlarınızın üstesinden gelmenize yardımcı olabilir.

yayYAY VE YÜKSELEN YAY

  • 07 Nisan Koç burcunda Yeniay

Bu Yeniayla birlikte aşk hayatınızda sizi heyecanlandıran olaylar gündeminize gelebilir. Retro Satürn’ün etkisi ile istikrarsız giden ilişkinizi düzene koyma fırsatı karşınıza çıkarken bu sizi bazı kararlar almaya yöneltebilir. Spor yaparak enerjinizi doğru bir şekilde yönlendirmeniz sizi rahatlatacaktır. Yeteneklerinizi ve becerilerinizi ortaya koymanız sonucunda kendinizi başkalarına ispat etmenin haklı gururunu yaşayacaksınız.

  • 22 Nisan Akrep burcunda Dolunay

Aldığınız sorumlulukların fazla olması sebebiyle kendinizi her şeyden soyutlayarak iç dünyanızda inzivaya çekilme arzusu hissedebilirsiniz. Gerekirse bu durumu düzeltmek adına bir uzman desteği almanızda fayda var. Kariyerinize yönelik yapacağınız ileriye dönük planlar bu döneme denk gelebilir. Bir takım olayların farkındalığına varmak için içsel gözlem yapmalı ve sonuca ulaşmaya çalışmalısınız.

oglakOĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK

  • 07 Nisan Koç burcunda Yeniay

Bu Yeniay ile birlikte aile hayatınız ve ebeveynlerinizle ilgili konuları mercek altına alacaksınız. Retro Satürn’ün desteği ile kendinizle yüzleşme imkânını bulabilir ve bir takım farkındalıklar kazanabilirsiniz. Özellikle bu günlerde ebeveynlerinizin sorumluluklarını üstlenmek durumunda kalmanız mümkün. Ev değiştirmek, tamirat, tadilat, taşınma işleri gündeminize gelebilir.

  • 22 Nisan Akrep burcunda Dolunay

Yarınlarınızla ilgili yapmak istediklerinizi planlayarak yeni kararlar almak durumunda kalabilirsiniz. Gireceğiniz farklı ortamlar size yeni imkânlar sunarken çevrenizdeki dostlarınızın desteğini arkanızda hissedeceksiniz. Ekipçe yapılan işlerde başarı elde etmeniz söz konusu.

kovaKOVA VE YÜKSELEN KOVA

  • 07 Nisan Koç burcunda Yeniay

Bu Yeniay ile birlikte sahip olduğunuz bilgileri daha pekiştirmek adına seminer ve konferanslara katılma fırsatları karşınıza çıkabilir. Retro Satürn’ün desteği ile tanışacağınız değişik insanların size aktardığı bilgiler doğrultusunda farklı konularda kendinizi geliştirebilir ve aydınlanmalar yaşayabilirsiniz. Kısa seyahatler, eğitim, öğretim vb. alanlarda bazı girişimler hayatınızda daha fazla yer alacak.

  • 22 Nisan Akrep burcunda Dolunay

Kariyer hayatınızda yapmış olduğunuz her türlü girişimin yönünü değiştireceğiniz bir dönemdesiniz. Yeni teknikleri mesleğinize yönlendirmek ve bunlardan kazanç sağlamak amacı gütmeniz mümkün. Eşinizden gelecek maddi ve manevi yardımlar size destek olacak. Sağlığınızla ilgili olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz.

 balikBALIK VE YÜKSELEN BALIK

  • 07 Nisan Koç burcunda Yeniay

Bu Yeniay ile birlikte sahip olduğunuz maddi değerleri daha girişimci bir şekilde yönlendirme arzusu içerisinde olabilirsiniz. Para kazanmak üzere alternatif yollar arayışına girmeniz mümkün. Retro Satürn enerjileri kariyerinizde geçmişte kaçırdığınız fırsatları önünüze tekrar sunabilir. Harcamalarınızı kontrol altına alarak gereksiz masraflardan kaçınmalısınız.

  • 22 Nisan Akrep burcunda Dolunay

Dış ticaret konuları, seyahatler gündeminize gelebilir. Dini ve ruhsal konularda yeni fikirlere açık olacağınız bir dönemdesiniz.  Hayatın daha fazla felsefi kısımlarına yönelmek adına kendinizi geliştirmek isteyebilirsiniz. Yaşamınıza yenilikler katmak, seminerlere katılmak, farklı kültürleri tanımak arzusu içinizde depreşebilir. Eşiniz ile güzel bir seyahate çıkmanız mümkün.

Aydınlanma yolunda ilerlerken, Astroloji’nin ışığı yolunuza rehber olsun

Astrolog Jale Muratoğlu

Sevgiyle Kalın

www.astrologjalemuratoglu.com;  info@astrologjalemuratoglu.com

facebook: https://www.facebook.com/groups/astrolojikaydinlanma/

twitter: @JaleMuratoglu

linkedin:Jale Muratoğlu

Web sitesindeki tüm bilgi ve resimlerin her hakkı saklıdır, kopyalanamaz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.