2016 Mart Ayı Burç Yorumları

640

 2016 MART AYI BURÇ YORUMLARI

Mart ayında;

  • 09 Mart Balık Burcunda Yeniay ( Tam Güneş Tutulması)
  • 23 Mart Terazi burcunda Dolunay ( Ay Tutulması)
  • 25 Mart- 13 Ağustos arası Satürn Yay burcunda Retro olacak.

 

  • Satürn Retrosu:

saturn_retrogradeSatürn gezegeni senenin yaklaşık 130 günü retrodur. Satürn bizi eğiten, öğreten, gelişmemizi sağlayan, ağır ağır kişiliğimizi geliştirmemizi talep eden bir gezegendir. Hayattaki sorumluluklarımızı, yükümlülüklerimizi, gitmemiz gereken yönde eksiklerimizi gösterir. O bir bilgedir, karşımıza çıkan olaylarla yenilenmemiz ve başka bir ruha ve boyuta çıkmamız için yapmamız gerekenleri bize aktarır. Satürn’ün öğretilerini, önerilerini dinlerseniz ileriye doğru gidersiniz, olgunlaştığınızı hissedersiniz, sabır ve fedakârlık duygularınızda gelişim yaşarsınız, hedeflerinize ulaşmada bu duygularınızın gelişmesinin gerekliliğini öğretir size. Onu dinlemeyip göz ardı ettiğinizde ise hayatın akışında zorlanır, engellerle karşılaşırsınız. Satürn retrosu bizim geçmişe bakarak yenilenme zamanımızın olduğu dönemdir. Geçmişten ne getirdiniz, neyi yarım bıraktınız, neden tamamlayamadınız, ruhunuzu hangi konularda eğitmeniz gerekiyor bunları sorgulamalısınız. Yeni başlangıçlar yapmak yerine geride bıraktıklarınıza yönelmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Retro zamanlarında kendinizde güçsüzlük, tutukluk, hedefi kestirmede zorluk, kendini zayıf hissetme gibi sorunlarla mücadele edebilirsiniz. Önemli olan içsel olana yönelmek ve değişime direnmemek ve sebatkâr olmaktır.

Güneş ve Ay tutulmasının önemi ile ilgili yazımı http://astrologjalemuratoglu.com/gezegenler/astrolojide-ay/tutulmalar/tutulmalar-ve-onemi/ linkinden okuyabilirsiniz.

Yükselen burcunuza göre okumanızı tavsiye ederim.

kocKOÇ VE YÜKSELEN KOÇ BURCU

  • 09 Mart Balık Burcunda Yeniay ( Güneş Tutulması)

Jüpiter ve Mars’ın sert etkileri altında meydana gelecek olan Balık burcundaki bu Yeniay 12.  evinizde gerçekleşiyor. Bilinçaltı evinize dönüştürücü güçlü etkilere sahip Plüton’un desteği olacağı için bu dönemi ortaya koymak istediklerinizi projelendirmeye ayırmanızı tavsiye ederim. Somut başarılar yaratma arzusu içinde olabilirsiniz. Ancak bir takım kısıtlanmalar, gecikmeler ve artan sorumluluklar sizi oldukça zorlayabilir. Amaçlarınıza ulaşmak isterken karşınıza çıkan fırsatlardan yararlanamayabilirsiniz. Finansal anlamda zorluklar gündeminize gelebilir. Özellikle sahip olduğunuz inançlarınızla ilgili dengede kalmada zorlanmanız mümkün.

  • 23 Mart Terazi burcunda Dolunay ( Ay Tutulması)

Evlilik ve ortaklıkların altının çizildiği bu Dolunay ile birlikte bir takım farkındalıklar yaşayarak kararlar almak durumunda kalacaksınız. Duygusal olarak dengenizi sağlam tutmak zor olsa da bazı taşları yerinden oynatmanız gerekebilir. Sağlığınızla alakalı sürpriz gelişmeler yaşamamak adına gerekli tetkikleri yaptırmayı ihmal etmeyin.

bogaBOĞA VE YÜKSELEN BOĞA BURCU

  • 09 Mart Balık Burcunda Yeniay ( Güneş Tutulması)

Jüpiter ve Mars’ın sert etkileri altında meydana gelecek olan Balık burcundaki bu Yeniay 11. evinizde gerçekleşiyor. Özünüzde var olan hırsınızı kontrol etmekte zorlanacağınız bu süreç zarfında özellikle aşkınıza karşı egosantrik davranışlarda bulunabilirsiniz. Otorite figürlerinin size destek olmaktan ziyade engelleyici tavırları ilerlemenizi kısıtlayabilir. Gireceğiniz yeni ve farklı sosyal gruplar içerisinde kimliğinizi kabul ettirmekte abartıya kaçmadan hareket etmeniz son derece önemli. Aksi taktirde göreceğiniz tepkiler sizi duygusal anlamda zedeleyebilir ve aşırı tepki vermenize neden olabilir.  Bilinçaltı evinize dönüştürücü güçlü etkilere sahip Plüton’un desteği olacağı için yapmak istediklerinizi ortaya koyacak cesareti içinizde bulacaksınız.

  • 23 Mart Terazi burcunda Dolunay ( Ay Tutulması)

Ofis içinde yapacağınız çalışmaların şekil değiştirmesi ya da işiniz ile alakalı bir takım gelişmelerin meydana gelmesi söz konusu. Mesleğiniz ile ilgili sizi rahatsız eden problem olarak gördüğünüz konular daha da gün yüzüne çıkabilir. Çok çalışıp az kazanıyor olabilir ya da kendinizi ortaya koymakta zorlanabilirsiniz. Önemli vermeniz gereken nokta; hedefinize gitmek adına doğru yoldan şaşmamak ve disiplinli çalışmaya devam etmektir.

ikizlerİKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER BURCU

  • 09 Mart Balık Burcunda Yeniay ( Güneş Tutulması)

Jüpiter ve Mars’ın sert etkileri altında meydana gelecek olan Balık burcundaki bu Yeniay 10. evinizde gerçekleşiyor. Kariyerinizle ilgili konularda yapacağınız bir takım yeni başlangıçlarda  kısıtlanmalar, gecikmeler ve artan sorumluluklarla karşılaşabilirsiniz. Eş ya da ortaklarınızla alakalı üzerinize aldığınız yükümlülükleri yerine getirmekte zorlanabilir hatta bunlardan kaçabilirsiniz. Eğer bunları yerine getirmezseniz bedelini ağır ödeyeceğinizi bilerek hareket edin. Prestij kaybı yaşayabileceğiniz gibi otorite figürlerinin desteğini kaybedebilirsiniz. Ancak Plüton’un olumlu enerjilerini kullanarak akıllı davranabilir, gücünüzü ortaya koymak konusunda iradenizi kullanabilirsiniz.

  • 23 Mart Terazi burcunda Dolunay ( Ay Tutulması)

Kimi İkizler boşanma kararı alarak çocuklarının geleceği ile ilgili bir takım sorunlarla yüzleşmek durumunda kalabilirler. Kimi İkizler ise aşk hayatlarında kendilerinden cevap bekleyen partnerlerine karşı duygularını ifade ederek ortaklaşa bir sonuca ulaşmaya çalışacaklar. Her türlü sorunu çözmek için hislerinizi zor da olsa net bir şekilde ifade etmeye çalışın.

yengecYENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ BURCU

  • 09 Mart Balık Burcunda Yeniay ( Güneş Tutulması)

Jüpiter ve Mars’ın sert etkileri altında meydana gelecek olan Balık burcundaki bu Yeniay 9. evinizde gerçekleşiyor. Uluslar arası işlerle ilgili yapacağınız yeni başlangıçlar, seyahatler, yabancılarla ilgili konular gündeminize gelebilir. Eğitimdeki başarılarınızı devam ettirmek ve somut bir şekilde sonuç almak adına çalışmalarınızı düzenli ve sistemli bir şekilde devam ettirmelisiniz. Bu destek size Plüto tarafından verilecektir. Gündelik hayatınızda üzerinizde fazlasıyla sorumluluk olduğu hissine kapılabilirsiniz. Sabırlı olmak, ağır ve temkinli adımlarla ilerlemek önemli. Sağlığınıza dikkat edin.

  • 23 Mart Terazi burcunda Dolunay ( Ay Tutulması)

Ailevi konular, ev ve yerleşim ile alakalı bir takım farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Tamirat, tadilat, ev, semt ve ülke değişimi gündeminize gelebilir. Ebeveynlerinizin size olan ihtiyaçları bu Dolunay ile beraber daha görünür bir hal alırken onların taleplerine karşılık vermek durumunda kalabilirsiniz.

aslanASLAN VE YÜKSELEN ASLAN BURCU

  • 09 Mart Balık Burcunda Yeniay ( Güneş Tutulması)

Jüpiter ve Mars’ın sert etkileri altında meydana gelecek olan Balık burcundaki bu Yeniay 8. evinizde gerçekleşiyor. Finansal konular vergiler, banka, alacak verecek, ödemelerle ilgili yapacağınız her yeni başlangıçta son derece temkinli hareket etmelisiniz. Aşk hayatınızda geçmişe ait sorunların tekrar ortaya çıkması canınızı sıkabilir. Objektif olmakta zorlanacağınız bu süreçte olaylar karşında doğru karar alamayabilirsiniz. Ancak Plüton’un desteği size bir takım imkânlar sunarak başarı için vereceğiniz mücadelede yardımcı olacak. Ele aldığınız maddi konularda mantıklı davranmazsanız sonrasında bedelini fazlasıyla ödeyebilirsiniz. Özellikle çocuklarınızın size ihtiyarcı olduğunu bilerek hareket etmeli onlara gereken şefkati ve ilgiyi göstermelisiniz.

  • 23 Mart Terazi burcunda Dolunay ( Ay Tutulması)

İletişim konularının ön plana çıktığı bu Dolunay ile birlikte özellikle yakın çevre, akrabalar hatta komşularınızla ilgili bir takım kararlar almak durumunda kalabilirsiniz. Eğitim ve öğretim hayatında olanlar ise çok ciddi bir çalışma temposunda kendilerini bulabilir, durumlarını kolaylaştırmak adına farklı ve alternatif çözüm yolları geliştirebilirler.

basakBAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK BURCU

  • 09 Mart Balık Burcunda Yeniay ( Güneş Tutulması)

Jüpiter ve Mars’ın sert etkileri altında meydana gelecek olan Balık burcundaki bu Yeniay 7. evinizde gerçekleşiyor. Beraberlik yaşadığınız kişi ile bir takım yeni başlangıçlar yapabilir ya da hayatınıza yeni birini katabilirsiniz. Ortaklaşa yapacağınız işlerde büyük riskler almadan hareket etmeli, önünüze çıkacak engellere karşı temkini elden bırakmamalısınız. Kendinizi yalnız, izole edilmiş duygular içerisinde hissediyor ve sürekli sorguluyor olabilirsiniz. Geçmişe ait sorunlarınızın sizi dibe çekmesine izin vermeden ilerlemeye çalışmalısınız. Ev ile ilgili sizi yoran ve mesuliyetlerinizi sürekli hatırlatan durumlara karşı da bir çözüm bulmanız gerekmekte. Plüton’un desteği ile bunların üstesinden gelmeniz mümkün.

  • 23 Mart Terazi burcunda Dolunay ( Ay Tutulması)

Kendinizde var olan yeteneklerinizin ortaya çıkmasına yardımcı olacak bu Dolunay ile birlikte bir takım farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Finansal konularda kendinizi güven altına almak adına kazançlarınızı değerlendirmek üzere kafa yorabilirsiniz. Bu sayede özünüzde gerçekleştirmek istediğiniz değer duygusunu yaratabilirsiniz.

teraziTERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ BURCU

  • 09 Mart Balık Burcunda Yeniay ( Güneş Tutulması)

Jüpiter ve Mars’ın sert etkileri altında meydana gelecek olan Balık burcundaki bu Yeniay 6. evinizde gerçekleşiyor. Özellikle sağlığınız ile ilgili ihmal ettiğiniz ya da var olan problemlerinizle alakalı bir takım başlangıçlar yapabilirsiniz. Eğitim ve araştırma konularında zorlu bir süreçten geçiyor ve mesuliyetlerin altında ezilmişlik hissi ile mücadele ediyor olabilirsiniz. Karamsarlık ve endişenin sizi aşağı çekmesine izin vermeden hareket edin. İşinizle ilgili yeni bir terfi gündeminize gelebilir. Çalıştığınız ortamda astlarınız ya üstlerinizle alakalı bazı sorunlarla uğraşmak durumda da kalabilirsiniz. Ancak Plüton’un desteği ile bunların üstesinden gelerek kendinizi dengede tutmanız mümkün.

  • 23 Mart Terazi burcunda Dolunay ( Ay Tutulması)

Duygusal hayatınız ve psikolojiniz ile alakalı konularda farkındalık yaşayarak kendinizle alakalı bazı kararlar alabilirsiniz.  Karşınızdaki kişilerde gördüğünüz hataları analiz ederek bunların aslında kendiniz kökenli olduğunu algılayabilirsiniz. Bu durum kişisel anlamda gelişmenize neden olabilir. Sağlığınıza gereken önemi verin.

akrepAKREP VE YÜKSELEN AKREP BURCU

  • 09 Mart Balık Burcunda Yeniay ( Güneş Tutulması)

Jüpiter ve Mars’ın sert etkileri altında meydana gelecek olan Balık burcundaki bu Yeniay 5. evinizde gerçekleşiyor. Aşk hayatınızda gelişecek yeni olaylar karşısında bir takım problemlerle yüzleşmeniz söz konusu. İlişkinizde karşı tarafa göstermeniz gereken şefkat ve ilgiyi gösteremeyebilir ya da göremeyebilirsiniz. Kendinizi daha açık ve net ifade etmeye çalışın. Çocuklarınızın geleceği ile alakalı meydana gelen yeni oluşumlara karşı abartılı tepkiler verebilir, yanlış duygusal çıkışlar yaparak dengesiz tavırlar sergileyebilirsiniz. Hayata daha geniş açıdan bakmaya çalışarak durumunuzu değerlendirmeli, akılcı bir şekilde ilerlemelisiniz. Plüton’un desteği ile bunu başarmanız mümkün.

  • 23 Mart Terazi burcunda Dolunay ( Ay Tutulması)

Kendinizi son derece yorgun ve halsiz hissetmenize neden olacak bu Dolunay ile birlikte sosyalleşmekten zidaye tek başına kalma arzusu içinde olacaksınız. Vücut direncinizi arttıracak vitaminler almanızı ve sağlığınıza dikkat etmenizi öneririm. Bu sayede güçsüz düşen bünyenizi kuvvetlendirmeniz mümkün. Ayrıca arkanızdan dönen gizli dolapların bu dönem gün yüzüne çıkması, dost görünen düşmanlarınızla yüzleşmeniz söz konusu.

yayYAY VE YÜKSELEN YAY BURCU

  • 09 Mart Balık Burcunda Yeniay ( Güneş Tutulması)

Jüpiter ve Mars’ın sert etkileri altında meydana gelecek olan Balık burcundaki bu Yeniay 4. evinizde gerçekleşecek.  Aile, yuva ve ebeveynlerle ilgili konularda yeni başlangıçlar ve düzenlemeler yapabilirsiniz. Özellikle kariyerinize ait yakalamış olduğunuz fırsatları hayatınıza dahil ederken içsel anlamda kendinizi son derece yalnız, depresif hissetmeniz mümkün. Plüton’un desteği ile olaylara objektif ve gerçekçi yaklaşmayı becerebilirsiniz. Size karşı eleştiride bulunan kişilerle mücadele etmeli, inanmış olduğunuz yolda yürümeye devam etmelisiniz. Yeni bir eve taşınma ya da tamirat tadilat konuları gündeminize gelebilir.

  • 23 Mart Terazi burcunda Dolunay ( Ay Tutulması)

Yarınlarınızla ilgili planlarınızı gerçekleştirdiğiniz bu Dolunay’da hayatınızla ilgili önemli kararlar alarak birtakım farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Ekipçe yapılan işler, organizasyonlar gündeminize gelebilir. Fikirlerinize ters düşen kişilerle güç mücadelesi içine girmeniz söz konusu. Uzlaşmacı yönünüzü ortaya koyarak sorunlarınıza çözüm bulmaya çalışın.

oglakOĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK BURCU

  • 09 Mart Balık Burcunda Yeniay ( Güneş Tutulması)

Jüpiter ve Mars’ın sert etkileri altında meydana gelecek olan Balık burcundaki bu Yeniay 3. evinizde gerçekleşiyor. Yakın çevre, akrabalar, kardeşlerle ilgili konularda yeni bir takım oluşumlar meydana gelebilir.  Eğitim hayatınıza devam ediyorsanız alacağınız kararlara çok dikkat edin. Aksi taktirde sonrasında pişman olabilirsiniz. Bu dönemde verilecek ya da alınacak eğitimlerde bazı kısıtlanmalar, gecikmeler söz konusu olabilir. Yapmak istediklerinizi ortaya koymakta güçlük çekebilirsiniz. Ancak kişiliğinizi yeniden yapılandırmanıza neden olan Plüton’un desteği mücadeleci yanınızı kuvvetlendirmenize yardımcı olacak.

  • 23 Mart Terazi burcunda Dolunay ( Ay Tutulması)

Kariyerinizle alakalı yapmış olduğunuz bazı işlerin sonuçlanması ile bu konularda farkındalık yaşayabilirsiniz. Eğer geçmişte yanlış insanlarla masaya oturmuş iseniz bu tutulma ile birlikte gösterdiğiniz tutumu değiştirerek kendinize yeni bir yol çizebilirsiniz. Aile ve iş hayatınızla ilgili dengeyi kurmakta zorlanıyorsanız bu sorunu çözmenin çarelerini arayın.

kovaKOVA VE YÜKSELEN KOVA BURCU

  • 09 Mart Balık Burcunda Yeniay ( Güneş Tutulması)

Jüpiter ve Mars’ın sert etkileri altında meydana gelecek olan Balık burcundaki bu Yeniay 2. evinizde gerçekleşiyor. Kişisel yeteneklerinizi kazançlarınızı arttırmaya yönelik kullanmak adına yeni bir takım girişimlerde bulunabilirsiniz. Geleceğinizle ilgili hayatınızı etkileyecek kararlar alırken arkadaşlarınızdan gereken desteği bulamayabilir, sizinle aynı görüşte olmayan kişilerle mücadele etmek durumunda kalabilirsiniz. Gerçek gücün kendi içinizde olduğunu keşfetmenizi sağlayan Plüton’un desteği ile olayların üstesinden gelebilirsiniz. Bir anlaşmanın altına imza atacaksanız son derece temkinli olmalı, bilirkişilerden destek almalısınız.

  • 23 Mart Terazi burcunda Dolunay ( Ay Tutulması)

Yurtdışında eğitim amaçlı bulunuyorsanız yaşadığınız olaylar sebebiyle bazı farkındalıklar yaşamanız mümkün. Bu dönemde sorumluluklarınızın ağırlığı bunları yerine getirmek konusunda alternatif yollar bulma arayışı içine girmenize neden olabilir. Kendinizi fazla strese sokmadan sistemli ve organize bir şekilde çalışmalarınıza devam etmenizi öneririm.

balikBALIK VE YÜKSELEN BALIK BURCU

  • 09 Mart Balık Burcunda Yeniay ( Güneş Tutulması)

Jüpiter ve Mars’ın sert etkileri altında meydana gelecek olan Balık burcundaki bu Yeniay 1. evinizde gerçekleşiyor. Kişisel girişimlerle alakalı konularda bir takım yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili somut başarılar ortaya koyma arzusu içinde olmanıza rağmen bazı engeller ve gecikmelerle karşılaşabilirsiniz. Kendinizi daha rahat bir şekilde ifade etmek isterken yanlış anlaşılabileceğinizi düşünerek oldukça net olmaya çalışın. Güzelleşmek adına yapılacak değişiklikleri bu dönem tercih etmeyin ya da gerçekten çok güvendiğiniz uzmanlardan yardım alın. Sosyal çevrenizin farklılaşmasına neden olan Plüton’un desteği ile bu süreçte her zamankinden daha fazla davetlerde boy gösterebilir, geleceğinize yönelik yeni bir takım kararlar alabilirsiniz.

  • 23 Mart Terazi burcunda Dolunay ( Ay Tutulması)

Ortaklar ve eşten gelen kazançlar, miras, banka kredisi, borç, alacak verecek konularında farkındalık yaşayarak bazı kararlar almak durumunda kalabilirsiniz.  Kendinizi güvence altına alma arzunuz bu Dolunay ile yükselebilir. Eşinizden gelen parasal kaynaklarda olumlu ya da olumsuz gelişmeler yaşamanız mümkün.

Aydınlanma yolunda ilerlerken, Astroloji’nin ışığı yolunuza rehber olsun

Astrolog Jale Muratoğlu

Sevgiyle Kalın

www.astrologjalemuratoglu.com;  info@astrologjalemuratoglu.com

facebook: https://www.facebook.com/groups/astrolojikaydinlanma/

twitter: @JaleMuratoglu

linkedin:Jale Muratoğlu

Web sitesindeki tüm bilgi ve resimlerin her hakkı saklıdır, kopyalanamaz, kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.